Galoppträning

Fick sluta runt 1 istället för 2 eftersom det regnade så mycket ute :) kändes ju bara super eftersom frilufs dagen söög!!

Så 14.08 tog jag bussen ut till Tingis :) Hon hade fått ett litet skavsår på mulen från munkorgen och hon hade börjat gnaga ett större hål i munkorgen -.- Tjockis häst!!

Sen efter ett tag kom mamma och tittade medans jag galopptränade på ängen :)
Hade först tänkt rida mera dressyr inriktat men Tingis var så dryg och tittig att jag orkade inte tjafsa så jag red mer på halvlång tyglar och försökte få henne lugn :)

Sen så började jag galoppera fram och tillbaka på ängen och sen pustade jag henne i mellan åt och sen så började jag som rida runt ängen och galopperae ca 3 varv runt och sen bytte jag varv och galopperade 3 varv i andra varvet :) Hon tyckte det var riktigt kul!! :D Hon blev väldigt pigg och stark!
Galopperade runt i lätt sits på halv långa tyglar och på ena "långsidan" så släppte jag på henne och på andra så satte jag tillbaka henne lite :) Hon blev faktiskt rättså lyhörd efter ett tag :)

Sen så for jag och mamma efter vägen och skrittade av henne :) skrittade kanske en kvart :)

Sen fick hon komma in i stallet och äte kraft och sen fick hon bli utsläppt i hagen :) Där hade jag slängt ut lite hö som hon fick äta utan munkorg och sen när vi skulle fara fick hon på sig munkorgen igen :)

Hon ser ändå ut att trivas bra på grubbe:) Det ända som bekymrar mig är att hon dricker nästan ingenting...
Men det är ju ett nytt ställe och allt så det kommer väll..

aja, nu ska jag gå och lägga in en design åt Hanna vi sees pusshejj<3



Så här kommer den se ut :) vad tyx??





Har hon tillgång till salt? :) Hästar brukar dricka mindre om de inte får tillräckligt med salt :)

2010-06-09 » 19:20:36
» hanna

tack så jättejätte mycket för designen! :D<3

2010-06-11 » 10:14:31

det är mycket fukt i gräset nu så du behöver nog inte oroa dig. du kan ju pröva dra lite i skinnet henne. åker det tillbaka på en gång så är hon inte uttorkad.

shakira har knappt druckit alls sen hon flyttade. max någon liter om dagen men det är inte ovanligt nu tidigt på sommaren med fräscht gräs..

2010-06-11 » 18:35:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback