vad har jag gjort för fel?

Hon är inte bättre idag..

hon är som igår. men det var så himla konstigt för att i högervarv visar hon ingenting och sen i vänster varv ser man att något är fel.

det var bara att ta in henne igen och linda benen.

Sen skulle jag följa med Alex när hon skulle flytta Shakira men mamma ringde och sa att Frida våran tränare skulle komma ut och kolla på henne så då släppte Alex av mig vid sjukhuset och sen kom pappa och hämtade mig där.

Åkte hem och åt middag innan vi for ut till stallet igen.

Tog ut Tingis på ridbanan så Frida kunde kolla på henne. Precis som tidigare idag ingenting i höger varv men någonting i vänstet...

Frida sa att det verkade väldigt konstigt oc hon bad mig hämta sadel och träns för att känna ifall jag kände någonting då.

På rakt spår var hon bra men sen på böjt spår var hon som en planka. Helt stel och men änder verkligen att något var fel. Första gången i vänster varv så stupade hon ju när jag skulle vända henne. Hon snubblade på något och föll ner på knä och jag flög ju som en vante..

Sedan satt jag upp igen och hon var bättre i höger och sämre i vänster..

Vi tror att det kan vara någonting i vänster bak eftersom det är vanligt att hästar då belastar snett altså höger fram vilket i såfall förklarar svullnaden och värmeökningen i det benet och det är också därför hon ser bättre ut i höger för att det i självaverket är vänster som är dåligt..

Jag ska skritta henne nu till på söndag och på söndag ska jag göra samma sak som idag att rida henne på volter och ifall hon inte har blivit bättre måste vi åka in på ATG..

Usch, det här känns verkligen hemskt!! Och självklart klandrar jag mig själv till tusen... Vad har jag gjort för fel? varför har jag gjort henne dålig varför har hon ont?

Läste på bukefalos nu när vi kom hem att snubbliga hästar ofta kan ha ont i rygg/ bakdel och därför belastar de framdelen mer och kan leda till att hon är snubblig. Det kunde också bero på ifall hästen tidigare har haft en väldigt trång sadel och det har hon ju haft.. Den hon hade när hon kom var verkligen supertrång! Men det stod också att det var någon som haft en häst som var väldigt snubblig och att den hade börjat belasta fram och sedan hade hon åkt in med den och då visade det sig att den hade ett medfött fel i bakdelen.. då är der ju bara att säga gonatt sov gott..

just nu känns allt så hopplöst.. helst vill jag bara lägga mig ner i sängen och vakna upp imorn och då ska allt vara som vanligt igen..

men det kommer inte vara som vanligt.. Kommer det någonsin bli som vanligt?






Asså jag gillar din blogg som du kanske ser så brukar titta in ibland :] hihi



Hoppas det inte är något farligt!

2010-06-01 » 20:34:41
» Frida

Du behöver inte alls oroa dig Johanna! Allt löser sig :)

2010-06-01 » 20:45:12
» Elin

Johanna det kommer bli bra, sluta klandra dig själv! Men jag tycker inte att ni ska vänta för länge med att kolla upp henne, det är bättre att göra det för tidigt än för sent! Jag vet inte om det är sant men Specer berättade att Dea blev mycket sämre då dom lät henne vila istället för att kolla upp det.



Vetrinärer säger ju antingen att hon ska vila ett tag, eller så behandlar dom henne på en gång. Det kan ju vara så att dom inte vet vad det är, men som sagt. det är bättre att kolla för tidigt än för sent. Förhoppningsvis är det inte så farligt, men det blir nog bra snart,<3 Men jag vet precis hur det känns, det var ju typ en halv millimeter från att vi skulle behöva triangelmärka Mio sist han var halt, ursh det är så jobbigt. Jag håller tummarna för att det ska gå bra! Kommer sakna dig på tävlingen..

2010-06-01 » 23:06:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback