Thats what they told

Har hunnit vara i stallet en stund hos älskade ponnyplutt och hon mådde bara braa:)
Men hon var ändå rätt blöt även om hon har haft täcke på sig. Men hon var torr över ryggen och korset och det är det viktigaste! Jag masserade hennes bak lite grann och det tyckte hon var skönt. Sen så fick hon sin kraft och sen på med ett nytt torrt täcke och ut i regnet med sin älskade Leo-Luddboll igen :P

Sen kom pappa och hämtade mig. Sen har jag faktiskt lagat middag :) Blev en rotfrukts soppa med potatis, morötter, palsternacka och purjolök :) Det blev muumsiigt!

Nu har jag faktiskt varit duktig och räknat på Tingis foderstat också från senaste foderanalysen på det nya höselaget. Ifall ni vill räkna på eran foderstat så kan ni googla på hippocampus och den första länken som kommer upp klickar ni på och sedan sidofliken foder :)

Räknade ut att Tingis borde äta runt 8 kilo höselage och hon skulle behöva äta lite mer selen. Inte för att jag vet vad som kan hända om hon äter för lite selen så det kanske jag ska ta reda på :)

Imorn så blire en snabbis till stallet och rida en nyklippt och skodd häst för att senare ta mig vidare till hippo för att skura en tredjedel av en box :)

Men nu ska jag gå och kolla busslistorna pusshejj<3¨




p.s svenska berättelsen ska vara klar imorn för vi ska läsa upp de i mindre grupper d.s



känner att jag ser lite weard ut på bilderna ^^,





selen är viktig för cellernas syreförsörjning och stimulerar immunförsvaret. vid brist av selen följer en lång rad sjukdomar, muskel- och ledbesvär.

ett bra tillskott enligt min åsikt är SeloE. Finns att köpa på pegasus. har själv upplevt att hästarna blivit piggare, ökad återhämtning i muskulaturen. men var försiktig så att du inte överdoserar för det är INTE bra!!

Tänk också på att i färdiga fodermedel för svenska hästar finns det selen i fodret så se över innehållet först.

2010-09-19 » 15:12:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback