Running in circles to find a way out

Första tidsinställda och har ingen aning om vars jag kommer befinna mig den här tiden. Förmodligen någonstans på vägen i en buss.

Iallafall tänkte jag göra ett inlägg om hur Tingis och Gucci är att rida :)

Tänkte börja med Tingis dårå eftersom hon för mig är enklast att beskriva.

Hon är oftast väldigt mjuk och lätt i handen och hon har väldigt lätt för att jobba i en bra form i skritt och trav och man behöver inte göra speciellt mycke och hon håller sig på plats. Hon är väldigt kvick i benen och smidig i sidorna, brukar träna på hur många små mini serpentiner man kan få in på våran ridbana så de blir nästan som framdelsvändningar i trav. Hennes problem däremot är att hon är något oaktiv i bakdelen vilket gör att hon gärna lägger sig mer på framdelen, vilket vi verkligen ska jobba bort med stärkande övningar. Något jag älskar med henne är att hon är världens skönaste att sitta på i traven och jag rider ofta barbacka på henne faktiskt(A) Den är inte alls skumpig och man flyter mest bara fram! Fast egentligen är inte de optimala vilket också betyder att hon är oaktiv i bakdelen.
I galoppen däremot är hon väldigt speciell.
Kruxet med henne är att i fattningarna måste man lätta av lite i handen för att hon ska hålla sig på plats för annars drar hon tag i bettet i fattningarna och spjärnar emot. Men annars måste man lirka ganska mycke och hålla mycke tryck i henne för att hon ska lätta av och få en rytmisk fin galopp.

Hade de inte varit för hennes galopp hade hon kunnat bli en riktigt fin dressyrhäst för hon är riktigt duktig faktiskt!:)
I hoppningen så gäller de att vara där och stötta henne utan att göra för mycke för då blir hon sur om hon inte får göra på sitt sätt så de är inte alltid lätt att kompromissa med henne :P
Hennes humör gör henne väldigt svårriden när man kräver saker av henne för de är svårt att veta hur mycke man kan puscha henne utan att hon sätter sig på tvären. Man måste hitta en balansgång och de är inte lätt när hon ändrar sitt läge hela tiden. Ibland kan man vara hur försiktig som helst och hon blir skitsur och ibland kan man göra hur mycke som helst och hon tar de.

Väldigt speciell ponny med mycke hjärta men en vilja av stål!<3


Jaa och Gucci då haha han är typ Tingis motsats!

Han behöver mycke stöd av ryttaren för att gå rätt och han är otroligt stor i gångarterna och har en jätterörlig rygg vilket gör honom väldigt svår att sitta på i traven! Han är varken framtung eller baktung vilket är bra och han är väldigt ambitiös i bakdelen och trampar under sig väldigt fint!:) Han har svårt för galoppfattningar och han slår sig alltid fri i fattningarna men det går snabbare och snabbare att få tillbaka honom ju starkare han blir.
Men han är somsagt väldigt mycket häst att rida och egentligen är han alldeles för stor för mig och för mycke på de sättet så därför är de verkligen ansträngande för mig eftersom jag verkligen måste rida hela tiden och kan aldrig slappna av så den här ponnyn kommer göra mig grymt vältränad om jag säger så! :P

I hoppningen är han super pigg och väldigt stark och tycker de är hur kul som helst men samtidigt kan man säga åt honom och ta i honom hur mycke som helst utan att han blir sur. Han blir verkligen ALDRIG sur. Han blir verkligen inte ens irriterad! Han är helt enkelt världens snällaste ponny<3 Han har jättebra hoppteknik när han hoppar på kraft och han är lite vinglig i vänsterbogen fortfarande så de ska vi träna på för när de blir skarpa högersvängar vill han gärna glida ut till vänster vilket inte är bra för då kan man hamna på sidan av målet :P
Men annars är han ganska lättvänd om man håller igång honom och han är verkligen genomsnäll och försöker alltid göra sitt bästa!<3

Han är lättriden för den som inte kräver något av honom. De skulle i stortsett vara helt riskfritt att skicka upp en 6 åring på en tur i skogen med honom utan problem för han skulle aldrig få för sig något men att verkligen kräva något av honom för att han också blir svårriden eftersom man verkligen måste jobba ihjäl sig och vara väldigt självsäker och stark i sin ridning! :)


Haha kände att de är blev väldigt mycke text i de här inlägget men för alla de som orkade läsa så har nå frågor äre bara å kommentera:)







Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback