Turn it up like you always do

Har anmält mig till Sundsvall nu med Tingis V.14 under påsklovet så blir då att hoppa L:b L:a L:a^^,
Ska ju förmodligen hoppa L:a i Skeå med henne också och hoppas såklart på att kunna nolla för jag vill verkligen kvala MSV nu i år skulle vara såå kul!:D
Men en fråga!
Ifall man kvalar MSV i år måste man rida de i år då eller kan man vänta och göra det nästa år? Eller måste man kvala om då? Jag har för mig att man måste kvala om för varje år om man inte rider de under året man klarade kvalet? Eller har jag helt fel?(A)

Jag har faktiskt tänkt på en sak som det oftast är låånga och debatter om men de är den där bett frågan.
Vissa står ju helt fast vid att ifall man rider på något skarpare än ett 3 delat / 2 delat så är man dålig eller elak mot hästen och rider man på ett pessoa ja men då är man ju nästan djurplågare! Herreeguuuuud vad jag blir less på sånt!
Själv har jag ridit Tingis på allt ifrån hackamore till pelham med dubbla tyglar.
Personligen tycker jag att man ska ha ett bett som man och hästen trivs på och passar. Så so what ifall man rider sin häst på ett twistat pelham som är superskarpt eller ett vanligt 3 delat tränsbett, så länge det funkar spelar de väll ingen roll?
Själv rider jag hellre på ett skarpare bett men är mjukare i handen än ett mildare bett när man får slita och dra. Jag kan nog looova att det är mycket skonsammare för båda 2 att då rida på ett skarpare.
Näe jag tycker alla bara ska ge upp med hela den här bett hysterin!
Eller vad tycker ni?









Jaktstång i gummi, pelham med delta, 3 delat, hackamore.





Tyckar absolut att man kan rida på starkare bett :)

2012-03-03 » 20:25:36

Jag bryr mig inte om vilket bett folk rider på, förutom om de kommer med ett pessoa. Skulle en elev till mig dyka upp med ett pessoa på hästen så skulle jag skicka hem dem direkt och säga att de är välkomna tillbaka nästa gång med ett annat bett.

2012-03-03 » 23:55:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback