Nature from a different view
































Kamera - Nikon D80
Objektiv - Nikon DX 18-55mm
Fotograf - Johanna Persson



Slipknot - snuff

Bury all your secrets in my skin
Come away with innocence and leave me with my sins
The air around me still feels like a cage
And love is just a camouflage for what resembles rage again

So if you love me let me go
And run away before I know
My heart is just too dark to care
I can't destroy what isn?t there

Deliver me into my fate
If I'm alone I cannot hate
I don?t deserve to have you
Ooh, my smile was taken long ago
If I can change I hope I never know

I still press your letters to my lips
And cherish them in parts of me that savor every kiss
I couldn't face a life without your lights
But all of that was ripped apart when you refused to fight

So save your breath, I will not care
I think I made it very clear
You couldn't hate enough to love
Is that supposed to be enough?

I only wish you weren't my friend
Then I could hurt you in the end
I never claimed to be a saint
Ooh, my own was banished long ago
It took the death of hope to let you go

So break yourself against my stones
And spit your pity in my soul
You never needed any help
You sold me out to save yourself

And I won't listen to your shame
You ran away, you?re all the same
Angels lie to keep control
Ooh, my love was punished long ago
If you still care don't ever let me know
If you still care don't ever let me know




deep down underground

känner att bloggandet verkligen blir lidnandet och det märks på statestiken som börjar dala neråt igen :(

Känner mig sådär idag.
Rösten är helt störd för jag låter kråka och mitt huvud känns tungt och ihoptryckt sen har jag lite ont i kroppen bara allmänt men jag tror inte jag har någon feber. sen har jag börjat hosta...käänner att det här blir kuuuul!! sen så har jag snytit mig så många gånger att jag har sår i näsan och är helt övertygad om att jag har snytit ut delar av min hjärna!

men jag måste bli frisk nu!! vill inte vara sjuk!! det är så förbannat tråkigt att bara ligga hemma och typ glo på tv och inte orka röra sig spec mycket! sen vill jag ut till ponnyskrutt och jag tänker fara ut till henne imorn!! Jag tänker inte ligga hemma en dag till utan att få träffa henne! Men jag hoppas även på att kunna fara till skolan imorn fast just nu känns det ganske långt bort... :'(

Musiken håller mitt humör uppe nu iallfall men snart är spotifyen slut, tur att jag får ny tid på torsdag.

iallfall så måste jag någondag pallra mig ner till stan eller strömpilen och köpa ett par nya skor och en födelsedags present till Manda som fyller 15 på fredag<3 Mitt lilla Airhead ska fylla moppe!!^^,

ska kolla runt lite och se ifall jag kan hitta nå snygga skor:D<3 vill ha nå höstskor med klack som ska gå typ till vaden :) Mamma köpte ett par supersnygga till sig själv igår och då blev jag också shoppingsugen^^,

aja, men nu ska jag gåå vi hörs pusshejj<3



I'm sorry

Känner att uppdateringen blir sämre och sämre nu ;/ men jag har typ inte tid att blogga lika mycket längre och sen har jag lite bloggtorka faktiskt.. såå vad vill ni att jag ska blogga om?

Behöver verkligen ideér för att få fart på bloggandet igen!

så nu tycker jag att ni får hjälpa mig med det:)

Iprenen har gått ur kroppen för några timmar sedan och man känner verkligen skillnad direkt. är mycket mera trött och hängig sen lyckades jag faktiskt ta en power nap i soffan i typ 1 timme det var skönt! Men sen kändes det som om man nyss kommit ut ur en mangelmaskin när man vaknade...det var mindre skönt! :S

aja, nu ska jag gåå vi hörs snaart pusshejj<3


What a feeling

Ja vi gillar feber!! Eller inte!!! vaknade typ halv 2 och var vaken till halv 3 pga att jag frös som en galning och sen drömde jag bara massa konstiga grejer och allt var så konstigt. Men petade i mig en ipren i morse och nu känner jag mig hyfsat pigg:)

mamma och jag har nyss kollat på dansfeber på tv4 play och jag menar huur bra var inte Morgan Alling i Flash Dance!!:D haha såååå gryyym!! Om ni inte såg det måste ni se det på tv4 play:D

såå idag kommer jag ha tråktråkar dag och bara vara hemma och slöa.. jag vill ju fara ut till ponnyplutt men eftersom jag är sjuk ska maja ta henne. hon ska rida med Signe som har Gaggiz så det blir nog braa:)

aja, nu ska jag gåå vi hörs pusshejj<3


Hoppträning - avstånd

Förlåt för att jag inte uppdaterat idag men jag har bara varit så himla trött och matt i kroppen ingen ork alls. till hoppträningen petade jag i mig en halv ipren och 1 alvedon och då blev jag rätt pigg men nu känner jag mig död igen.. :(

Vi jobbade med avstånd idag på hoppträningen och vi hade någon liten kombination med travbom framför så man kom in i trav.

Men det gick faktiskt bara bra idag:) Hon bjöd ändå mot hinderna och hoppade jättefina språng och det kändes att hon försökte:) I stöcke försökte hon inte alls! Men nu hoppade vi inte så högt heller det högsta låg väll på max 90 kanske?

men hon var iallafall fin och vädligt lydig. Nästan lite för lydig..jag skulle vilja att hon hade lite mera go i sig och ta för sig lite mer men hon behöver ju samtidigt inte göra det på så låga hinder så då är det väll bara bra att hon är lydig? Nöjd är jag iallfall och sen får vi väll se hur det går i Vindeln :) Om det går dåligt första dagen tänker jag inte åka dit andra dagen då känns det bara onödigt och då far vi inte till kågedalen heller så jag hoppas verkligen att det går bra nu!! :) men det tror jag bara jag har lite mer tryck i henne så:)

blir inge tavelsjö för mig. vågar inte riskera att bli ännu mer förkyld för det har jag verkligen inte tid med! Ska typ åka till vårdcentralen imorn och kolla halsen och se ifall jag har nå skit där. hoppas inte jag är inget fan av pencelin (stavning?)

aja, men vi hörs imorn pusshejj<3

bild från i våras:)


You bury me alive

idag har jag hittils tagit 6 halstabletter, 2 ipren och 4 nässprayar...

Gick hem från middagen och jag känner att febern kommer att komma krypande varesig jag vill det eller inte..Fuck!!

Har inte tid att bli sjuk nu till tävlingen nästa helg och näe inte fan blire bättre av att "sova" i tält och vandra i berg. Men alla kommer typ tro att jag skolkar om jag inte far på de eftersom jag typ sagt hela veckan att "faan vad hemskt det ska bli" men om jag får feber tänker jag FN inte vandra i berg och sova i tält. om jag får feber tänker jag ligga nerbäddad i min säng och sova hela dagen och dricka massa te och varm choklad och tycka synd om mig själv!

Imorn äre ju hoppträning på kvällen och jag hoppas det går braa:) Förhoppningsvis är hon ju på bra humör och bjuder mot hinderna för om hon ska börja vara som om var i stöcke kommer det bli supertråkigt ju för där var hon bara helt död mot hinderna.. :/ men aja vi får se:)

näe nu ska jag fortsätta dricka min varma choklad och kanske flytta ner till TV:n?

vi hörs imorn pusshejj<3


I'm so sick of it!

Asså jag orkar bara inte att jag håller på att bli sjuk!! Har gått omkring i 3 dagar och knaprat halstabletter med en nässpray i handen!!!

Idag iallfall så flyttade vi ju Tingis:D<3

på 1års dagen idag fick hon komma hem<3

hon verkade faktiskt väldigt njd med att få komma hem. När vi släppte henne i hagen gick hon runt och kollade ett tag och sen började hon äta av lite ogräs som sticker upp i hagen :)

Sen tog jag in henne och så for vi ut och red en stund. Red bomstigen 1 och det gick bara braa:) Hon var väll kanske lite spänd och stirrig men det släppte när hon fick trava på ordentligt och galoppera lite:)

Sen red vi hem igen och hon fick sin mat och sen fick hon gå ut i hagen:) hon verkar nöjd och glad ver att få komma hem igen,borta bra men hemma bäst kanske?

men nu får hon gå själv i sin hage i typ 1 vecka för sen kommer Leo tillbaka^^,
Vi får väll se om det blir ett kärleksfullt ögonblick kanske^^,

Så ni sitter jag har och har nyss tagit en zyx och en alvedon och funderar om jag kanske ska ta nässprayen ändå...Fuck thiss!! Inte läre blr bättre av att klättra i berg och sova i tält..

ikväll ska vi tydligen bort på middag. Det kändes otroligt jobbigt att hoppa i duschen och sminka sig och sätta på sig andra kläder än puma tjocktröjan men men..

nu ska jag gåå vi hörs senare idag pusshejj<3


Carry me

Jaa, idag hade vi alltså klätter utbildning så vi skulle lära oss hur vi skulle klättra och sen gick vi igenom ett info blad med gejer om vad vi skulle packa och vars vi skulle träffas och vad vi skulle göra. Sen fick vi lära oss hur man skulle packa ner ett tält i en tält påse och tälet såg ju ut som en pressening :S

Sen på måndag ska vi träffas på vasaplan klockan halv 8!!:O herreguud jag kommer ju att dö!!
Sen fick jag låna världens största ryggsäck från skolan så jag ska kunna ha alla saker i. Asså jag lovar att om jag trycker ihop mig så kommer jag nog med lätthet att rymmas i den ryggsäcken!

Aja resten av dagen flöt väll på bra och sen for jag ut till stallet och red med Elin:)

tog pelham bettet och vi red ju till granhäcken och hon var riktigt fin!:D Men pelhamet blir typ ett liten fuskbett för med det går hon alltid bra så det är typ om man vill fin rida. Men eftersom hon var störd igår tänkte jag att om hon var det idag också har jag åtminståne ett bättre bett:)
Men hon var riktigt fin och vi gjorde lite skänkelvikningar och sån i alla gångarter. Sen i galoppen försökte jag trycka ihop henne så mycket som det gick och jag tyckte hon gick riktigt bra faktiskt:)

Sen red vi hem igen.

Sista ridturen på Grubbe för i år. Det passar ju så bra att hon får komma tillbaka imorn också för då har det gått exakt ett år sedan hon kom dit för första gången<3

Har iallfall ätit tacos till middag och det som blev över ska jag ta med mig som matlåda till tavelsjö som middag och steka upp på morika eller spritkök... Fy faaan!!

aja, men nu måste jag hänga tvätt vi ses<3



1 år med Tingeling

Den 28 augusti 2009 klockan 6 det var då du kom.

Vi hade kört upp till en bensinmack utanför stan för att möta upp de när de kom körandes med transporten.
Jag var förväntansfull, nervös, spänd, nyfiken för nu var stunden jag väntat på i så många år kommen.

Ända sedan jag började på ridskola när jag var 6 år har jag viljat ha en egen häst. Efter så många års tjatande, gnällande, surande och bedjande var stunden kommen. Det skulle äntligen hända!
Jag skulle få en egen häst!

Sen så såg vi transporten! De körde in med henne på macken och vi stannade och pratade lite och öppnade framdörren på transporten för att kunna titta på henne.

Och där var hon. Min häst! Hon stod där lugnt och snällt och tittade på oss med varma snälla ögon medans hon tuggade på hö.

Det första jag tänkte när jag såg henne var " vad liten och tunn hon är".
Jag var ju van med Dea och hon var ju den kraftiga modellen.

Vi körde till stallet och vi ställlde in henne i den box vi dagen innan varit och spånad och gjort så fin. Det blev mycket prat och papper skulle skrivas och sen åkte vi hem för kvällen.

Dagen efter skulle jag sitta på henne för första gången.
Jag var väldigt nervös och visste inte hur mycket jag skulle våga ta i henne eller driva på eftersom jag var rädd att Gabbis och hennes familj som stod och tittade på skulle tycka att jag var för hård mot henne.
Så jag red väldigt försiktigt runt där och jag tyckte att hon var jättefin men att hon hade konstig och JÄTTEOSKÖN galopp så jag ville inte galoppera så mycket.

Och sen for Gabbis och hennes familj och vi var ensam i stallet med Tingeling. Min ponny Tingeling!

Dagen efter for vi och hoppade för Anna Spencer som ville kolla på henne. Och det gick jättebra. Tingis var så snäll och jag bara åkte runt och svävade på små luddiga moln. Hoppade gjorde hon ju. Jag bara styrde och höll i mig.

Spencer sa att det där är en stjärna och vi kommer gå långt!

Sedan började allvaret!

Den första tiden var hemsk!

Jag fattade inte alls hur jag skulle rida henne och jag tyckte hon var alldeles för stark och för pigg och jag blev lite rädd för att rida henne i galoppen.
För då bara drog hon med mulen rakt upp i vädret och stapplade runt i en hoppig, hackig och orytmisk galopp. Hon travade i storstett med bakdelen!
Och hon var ju tvungen att springa fort för att orka och jag tyckte det gick för fort så jag bromsade bara och då blev det ännu mer hackigt och hoppigt och hon körde upp mulen och rusade ännu mer.
Alla mina ridvantar gick sönder i fingrarna och jag fick blåsor i händerna och jag var bara grinfärdig efter varje gång jag ridit henne. Så ledsen. Så besviken på mig själv. Vem är jag egentligen som har fått en egenhäst som jag inte klarar av. Allt kändes hopplöst!

Hoppträningarna var ännu värre.
Om vi skulle hoppa ett hinder i början av långsidan så fick jag inte stopp på henne förän 1 varv senare.
Hon bara drog mot allt och blev jättestark så jag kunde inte hålla henne. Hon mer eller mindre rusade mot hinderna och hoppade jättelångt ifrån och tog jättesprång som jag knappt hängde med i.
Jag var gråtfärdig och ledsen.
Jag grät i smyg. Grät för att jag kände mig misslyckad, för att jag inte var bra, för att jag inte klarade av henne.
Jag funderade också i smyg om det kanske var bättre ifall jag sålde henne. Att hon kom till någon som var mer rutinerad. som kunde klara av henne. Men då grät jag ännu mer och kände mig ännu hemskare som ens tänkte den tanken. jag älskar ju henne. Hur hopplöst det än kändes.

Men sen kom vändningen i slutet av december. När vi äntligen hittat en sadel som passade och ett bett jag klarade av att rida henne på. när jag började lära mig hur hon fungerar.

Dressyren började gå bra.

 Inge mer stappel och spring utan mera rytmiskt och lugnt i form! Jag var överlycklig! I skritten och traven hade hon ju alltid varit fin och nu började galoppen också ta sig. Äntligen började det kännas bra igen. Hon lyssnad på mig och hon gick fint!

Hoppträningarna började också gå bra!

Vi kunde börja rida hela banor utan att hon drog iväg och utan att hon hoppade jättesprång.

Sedan kom Februaritävlingen.

Jag var överlycklig då. Den tävlingshelgen gick jättebra och jag kom hem med 2 rosetter! Min andra tävling med henne! Min första tävlingen var under "sväva på molnen" tiden och det gick såklart bra då med men den här gången fick vi våra första rosetter!
Jag var grinfärdig av lycka! Äntligen!! Äntligen börjar det gå bra!

Sedan har allt bara gått frammåt!

Jag har släppte mitt dåliga självförtroende för henne och vi började arbeta tillsammans. Istället för att arbeta emot varndra. Dressyren började gå bättre och bättre och hennes galopp blev bara bättre och bättre.
Hoppträningarna gick bättre och bättre och vi kunde börja hoppa svårare banor och högre höjder och vi kunde börja rida snyggt och kontrollerat.

Tävlingarna gick hur bra som helst! Istortsett placering under varje tävling!

Och nu är vi här!

Vi har mött med och motgångar. Haft hemska stunder och underbara stunder.

Gått från Lokal L:d till Nationell L:a med placering.

Kunnat starta dressyr med hyfsat bra resultat.

Hoppat banor som jag aldrig ens drömt om att kunna göra i början.
Ridit underbara dressyrlektioner som börjar få en att undra om man kanske inte ska börja satsa på dressyr istället?

Min Tingeling är en stjärna!! Hon ÄR en häst för de högsta klasserna även om inte vi är där än så är jag säker på att vi kommer kunna komma dit!
Hon skulle lätt kunna gå SM med rätt ryttare och jag hoppas att jag är rätt ryttare.

Kärleken är obeskrivlig!

Vissa dagar är dåliga andra dagar är underbara men de bra dagarna väder upp allt!

Johanna Persson och Tingeling , Tingeling och Johanna, Jojiiz och Tingis, det är så det ska vara.

Allt måste ju ha en mening. Det måste ha varit meningen att vi skulle träffas. Att våran framtid skulle flätassamman.

Jag kan inte tänka mig ett liv utan Tingeling. Hon är mitt allt. Den jag älskar mäst och som jag aldrig kommer glömma.

och nu har det gått ett år! Ett år! helt otroligt vad vi har utvecklats!
Hon har utveckalats i sina gångarter och i hoppningen. Jag i min ridning och tillsammans har vi lärt känna varandra.

Vi har långt kvar men vi kommer att klara det här! Ingen tvivel! Tillsammans är vi starka<3

Idag har det gått ett år!

Ett år med min älskade Tingeling!<3




NU










Första hoppträningen




NU


Ni ser ju skillnaden!

Underbara och älskade Tingeling<3



Edit: Jag suger jag tänkte vilken vecko dag det var såå imorgon firar vi 1år hihihihi^^,

Tomorrow is a special day

Imorgon!<3

Open you'r eyes

Skolan var dryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyg idag!! Torsdagar är nog den jobbigaste dagen faktiskt! bara massa jobbiga lektioner!

Sen så for jag iväg till ponnyplutt och hon var ju helt cp! -.-'

Hade tänkt rida en lugn tur barbacka och trava lite grann och sånt men icke sa nicke alltså.
Först när vi skrittade fram så tänkte jag vända tillbaka för att trava henne på åkern för att hon var jättepigg då och sen när jag vände om så blev hon supertaggad och började studsa runt och trampa på stället och slänga med huvudet och försöka sticka. så jag hoppade av i hennes cp trav och tog tag i henne och sen hoppade jag upp igen och då var hon fortfarande supertaggad men ändå så jag kunde hålla henne. så då red jag och hämtade sadeln och började rida på åkern. Men så fort vi skulle börja trava började hon takta innan och slänga med huvudet och vilja springa iväg -.-'

så vi jobbade med skritt och sedan trav och sen halt skritt trav halt men det blev bara att när hon visste att hon skulle få trava blev hon jättetaggad då istället -.-'

Så då tänkte jag rider till höger istället så kanske hon lugnar ner sig för hon brukar inte vilja gå dit. och nääe hon ville inte gå ditåt nu heller. hade inga sporrar ellet spö med mig så där stod hon alldeles stilla nedanför stallet medans jag satt och baknade på som en galning så viftade hon bara på öronen lite grann och undrade typ när hon skulle få gå upp till stallet igen.. Såå jag bröt av en kvist och då blev det allt fart på henne ^^,
Så då travade vi åt de hållet och då var hon jättefin:) bara extremt sur så jag antar att hon höll på att vara supertaggad bara för att jag skulle tycka hon var jobbig och ge upp och rida hem så hon fick äta sin kraft men då trodde hon fel! Såå då red vi en liten bit ditåt och travade och hon gjorde små söta protester som att studsa till med bakdelen och sparka bakut några gånger när jag drev på henne.
Men sen blev hon pigg igen när hon fick gå hem men hon göll sig i skinnet iallfall :)

Imorn ska vi rida till granhäcken med Elin så då ska jag rida igenom henne lite grann så hon kan ske får springa av sig lite:)

Imorn äre förövrigt klätterträning innan tavelsjö grejjen måndag till tisdag... Asså fyyy faaaan säger jag bara!! :S

Men imorn blire också kuul!! :D

Då firar nämligen jag och Tingis 1år!<3

Jag kan inte fatta att det har gått så snabbt!!:D<3

men nu ska jag gåå harebääst pusshejj<3

I think I'm going crazy

Har den här låten på huvudet hela tiden och har sjungt den hela dagen och snart kommer jag få psykbryt!!



På måndag är de fläskkotlett, det bästa man kan få
på tisdag är de fläskkotlett, jag tror jag tar två
onsdag och torsdag, vår favorit rätt då vill jag ha fläskkotlett
på fredag är det fläskkotlett
 på lördag är det fläskkotlett
på söndag är det fläskkotlett
på måndag är det fläskkotlett
på tisdag är det fläskkotlett
då vill jag ha fläskkotlett!
på onsdag är det fläskkotlett...

Shopaholic

Har inte kunnat uppdatera för att jag har varit på stan med Manda efter skolan :D
Det kändes skönt att få bränna lite pengar^^,

Jag har iallfall köpt: en fuktighets kräm ,skjorta, 2 par örhängen och en ring:)

Sen så åt vi glamorös middag på stan. Av någon anledning lyckades jag gå med på att äta på frasses :S
Men men de dög iallfall och sen pratade vi om massa saker som bl.a att när vi är 18 så skulle det vara superduperkul att dra till USA en vecka!! Fatta så galet kul vi skulle ha alltså!!

aja, men nu när jag kom hem gissa vad som har kommit!!! :D

Mina nya ridstövlar från Horze!:D Det är verkligen så fucking snygga!! De är seriöst snyggare en tretorn!!^^,

aja men nu kommer bilder på de jag köpt + stövlarna! :D


Örhängen från Glitter

Örhängen från Glitter

Ring från Glitter

Skjorta från Gina Tricot

Fuktighetskräm från Kicks

Och nuuuu de supersnygga tävlingsskorna från Horze!! :D


hehe oj skärpan^^,




Visst vare bara så extremt jätte otroligt supernsnygga!! :D
Och de var riktigt sköna också ite långa för mig i benen men de sjunker ju ihop efter några användningar men jag kommer bara använda de på tävling! :D

A jusst fråga joo jag har en ny hjälm som är från Umeå Hästsport butik det är en ventlikationshjälm som heter någonting på K den är jättebra iallfall och jag använder den som stallhjälm:)

men heelt seriöst nu vad trycker i om stövlarna!! vare inte bara sjukt snygga!!:D??


It's too late too save you this time

Skoladag nr 2 idag ju. brjade klockan 10 så fick lite sovmorron iallfall. Har typ bara tråkiga lektioner på tisdagar och vi slutar ganska sent, kvart över 3.

Sen så har jag och mamma varit ute i villanäs och skrivit upp oss på lite vecko pass eftersom vi ska flytta tillbaka dit på lördag:)
Pratade med Anna E lite också som var i stallet och sen tog vi hem lite grejjer från skåpet som hade börjat mögla :S

som min ridhjälm, ett bogskydd , ett par regnbyxor och hennes lädergrimma..
Men vi slängde iallfall hjälmen nu när jag har den nya hjälmen som jag ska ha i stallet:)

Maja har ju Tingis idag så jag är ju hemma idag och sen ska maja tydligen ha henne imorn också såå det blir 2 tråkdagar för mig..

btw såg ni på fångarna på fortet igår? de var ju galet bra faktiskt! ikväll äre ju också de Idol VS Let's Dance sjukt kul! :)

ska försöka designa mina naglar på något coolt sätt också hehe får ju se hur de går dårå men men^^,

nu ska jag gåå vi höörs senare pusshejj<3






A place where i belong

For ut till stallet så jag var där runt halv 3:) Elin kom runt 3 och vi red till granhäcken och red runt på grusplanen i typ 10 min:)

Red på hacket och hon var jättefin faktiskt! Hon brukar ju bli jättedryg när man rider på det för hon brukar bara seeg dra och sen slutar det med att hon drar tyglarna ur händerna på mig och går i en underform. Men hon kunde gå i en hyfsat högform i alla gångarter och hon frustade jättemycket ^^, Det är alltid ett bra tecken!

Sen så fick hon mat och fick gå ut i hagen med det rosa regntäcket:)

Imorn börjar vi faktiskt 10 så det blir ju lite sovmorron men imorn börjar de riktiga lektionerna också:(
första lektionen är SO...

Sen slutar vi typ runt halv 3 tror jaag.

Schemat vi fått nu är ju somsagt mycket bättre än det vi hade i 7:an. I 7:an hade vi massa håtimmar och senare dagar och jättelånga lektioner! Nu har vi i stort sett inga håltimmar och vi har kortare men fler lektioner och slutar tidigare:)

Fler lektioner gör mig ingenting för då blire ju mer variation än att bara sitta och räkna matte i 1 ½ timme så har vi ganska många 40 minuters lektioner.

och sen så fick vi reda på att på måndag ska vi iväg med frilufs liv...

Vi ska fara till tavelsjö och klättra i berg med massa packning och sova i tält! :O

1.klättra i berg!!? Tror de att jag är en bergsget eller jag kan inte klättra i berg jag kommer ramla och slå ihjäl
mig!

2. om vi nu måste klättra i berg varför måste vi göra det med packning!!? jag kommer ju få värsta bakåt vikten och ramla och dö!

3. sova utomhus i tält!! Är de galna det kommer ju typ spöregna och det är ju typ 2 grader på natten man kommer ju frysa till en isglass!!:O

näe ingenting jag längtar efter!!
Maja kommer då ta Tingis på måndag och tisdag...

aja men nu ska jag gåå vi hörs pusshejj<3


They crash around me

Skolan suger!

Iallfall så fick jag sluta tidigare idag eftersom jag ska till stallet oc vi har iallfall bättre schema än i 7:an :)

Är med Becca nuu vi har lekt med kammeraaan soo nu blire schnygg bilder häär!! :P




nu ska vi gåå hejdååå^^,

Tomorrow i'm going back too hell

Imorn äre allt dags att gå tillbaka till fängelset igen.. Fan ingen lust alls! Sommaren har varit underbar och gått alldeles för snabbt, vars tog all tid vägen?

Imorn börjar vi alltså 08.20 har ingen aning om vars man ska träffas eller när vi slutar för dagen men det borde bli innan runt lunch iallafall. Ska möta upp Elin i stallet vid halv 3 och då ska vi rida ut, blir förmodligen till baggböle:)

Sen har jag dåligt samvete för att Tingis sover utomhus nu när det regnar och hon har inget vind/regnskydd. Eftersom Mio och Tingis bytt hage för det fanns ingen mat kvar i den andra. Så nu står de i varsinn hage bredvid varann och Mio har en grus hage med lite ogräs som sticker upp med sin lunchbox och vindskydd och Tingis har en gräshage med massa mat utan vindskydd..
Som tur är har hon ju fått på sig det varma regntäcket men ändåå!! Vill inte att hon ska sova ute när det regnar. speciellt inte när det inte finns regnskydd.. stackars älsklings ponny :(

iallafall så är jag med i en tävling som heter värsta/pinsammaste dressyrbilden så nu tycker jag ni ska rösta på mig så jag vinner^^,

Min bild är längst ner:P

Rösta HÄR



Rösta rösta rösta^^,

Hopptävling stöcke

Vad kan man säga om den här dagen då? Det gick ju allt annat än bra iallfall..

Hon var som seg och hade ingen bjudning i första klassen och vi fick ett oväntat stopp på 3:an en riktig pallnit så då klatchade jag till henne med spöt och det blev ju självkart inte bättre av det och hon blev jättesur och stannade ut sig på hindret efter..

Så jag strök mig till L:an och hoppade en till L:b+5 istället.

Hon kändes bättre framme och var pigg på att springa frammåt men hon bromsade som upp innan hinderna och gick emot de och fick bara kråksprång och det blev som om vi stod stilla i luften och vi fick nerslag och stopp på samma som i förra klassen fast nu var det 5:an och sen stopp på sista i grunden 9:an och då stannade hon långt ifrån det var som hon bara inte var sugen på att hoppa.

Hon hade ingen bjudning mot hinderna eller någonting.. Kändes ju verkligen piss dåligt!

Sen vare ju bara pinsamt att jag ändå kom 3:a i pegasus cupen! Näe usch det kändes inte alls bra att gå in på prisutdelning till cupen bara pinsamt och hemskt!

Men det konstiga är att på filmen har hon öronen spikrakt frammåt och ser bara glad ut även mot hinderna och över hinderna och hon ser bara glad ut så jag fattar som inte..

Men jag tror att det kan vara att hon är brunstig för jag misstänker att hon är det för de 3 senaste dagarna när jag tagit in eller släpper ut henne i hagen igen så stället hon sig alltid och kissar framför tabasco, valacken som står bredvid henne i hagen och hon blir alltid seg och tjurig när hon är brunstig.

men men jag vet inte shit happends och nu går vi vidare det är bara att ladda om ingenting jag hänger upp mig på precis men det känns ju piss!

Men som igår var hon ju som ändå lite seg och ville inte riktigt gå fram men då blev hon ju bara lydig och fin men det var ju mycket lägre då också så hon tycker väll att det blir jobbigt då när det blir högre kanske?

ingen aning men som sagt shit happends och nu laddar vi om inför vindeln om 2 veckor istället:)

det kommer inga filmer från idag för det ser bara cp ut! men men jag får leva på rundan igår för den var jättefin!<3

men nu ska jag gåå vi hörs senare ikväll<3


This is what I see

nu ska vi snart i familjen fara iväg på födesedagsmiddag hos Elin och Mio:)
Elins mamma Katarina fyller år så grattis till henne:)

Imorn kommer jag ju inte heller kunna uppdatera fören jag tävlat klart och det kommer bli mycket senare imorn:) Vet besiktningen inför L:An är mellan 1-2 och sen äre ju själva klassen så jag kommer nog inte vara hemma förän halv 4:)

Då blire förhoppningsvis film från L:b+5 och L:an såå önska mig lycka till vi höörs imorn!! :D<3



Har på mig örhängerna som jag köpte på Bikbok ( påminn skyldig Manda 50 spänn! )


Hopptävling ströcke L:c+5

Är verkligen supernöjd med rundan idag! :D

Hon var så otroligt fin och lyssnade jättebra och hon var lugn och inte alls speciellt stark förän i omhoppningen:)

Men grunden kändes bara super tror det där är den bästa grunden nånsin! Vi kom i stortsett rätt på alla hinder och hon lyssnade frammåt och bakåt blev en snygg nolla!

Sen i omhoppningen satsade jag verkligen! Vi fick ett kråksprång på ettan för jag hade för lite tryck bra till 2:an fläskade på till 3:an och tappade henne till banken så jag var tvungen att rida runt och hoppa banken åt andra hållet istället så där tappade jag massa sekunder och det var synd!

Blev ingen placering i klassen men kom 3:a i cupen! :D Men det tråkiga var att då fick man ingen rosett, men jag fick iallfall rida ärevarv och då blev hon då taggad:P

hästen före oss började studsa när vi skulle iväg och då började hon också studsa och sen på långsidan gjorde hon värsta bakutsparken så jag höll på att trilla av haha det hade varit pinsamt! :P men tur att man har bra balans då^^,

men hon kändes ändå lite seg idag. Hon bjöd ju på hinder och sprang på i ett bra tempo men jag skulle bara vilja att hon sög lite mer mot hinderna som hon brukar men istället blev hon ju lydig och det är ju bara bra! :D

Imorn blire L:b+5 och L:a hihi hoppas det går bra och jag ska försöka rida lika bra som i grunden idag:)

men här kommer film från idag och nu vill jag ha massa komentarer!! :D





Nåå vad tycker nii? :D

The game is on

Ponnyn är pigg, grejjer är putsade, packade och instoppade i tävlingsskåpet och nr lappar är på plats!

Blev lång dag i stallet idag tog bussen ut som gick 15.08 och har nyss kommit hem och hetsätit en stortallrik med god mat och sen står den en äppelpaj där nere som jag nog också måste äta en bit av tillsammans med glasss^^,

Känner att det blev dålig uppdatering idag men jag har legat ute och solat och läst Breaking Dawn hela dagen tills jag for till stallet:)

iallfall så imorn kommer förhoppningsvis upp en tävlingsvideo om det inte ser otroligt jättedåligt ut eller går superdåligt men det gör det hoppas vi ju inte att det gör! Vi hoppas ju att vi vinner iallfall att vi går nolla på en bra runda:)

men nu ska jag gåå önska mig lycka till imorn så hörs vi efter tävlingen!!



1 vecka kvar idag!! :D<3


Run don't walk

Nu vet jag iallfall vad man gjorde där på bikbok igår:)

Det var Blogawards turne och nu var de i umeå så blondinbella var där och sweetnothing och någontill bloggare som jag inte kommer ihåg.

Men iallfall så haed de låst kungspassagen när man skulle dit och när klockan var 6 släppte de in en och så vare en sorts namnlista som de checkade av att man var "anmäld eller bjuden" och sen fick man gå förbi någongrej men skärmar så då blev man fotade och sen skulle blev man fotograferade med Blondinbella som stod vid ingången. Vi tror att det var valfritt att fota sig med henne men eftersom alla före oss gjorde det kändes det pinsamt att bara gå förbi medans hon stod där och tittade på en.

Sen så fick man en goodiebag av waynes coffee hous med en flaska mineralvatten, en chokladbit och en rabattkupong och de serverade gratis cupcakes och kaffe (nu dricker vi inte kaffe då).

Sen gick man runt i butiken där det var 25%rea på allt och om man shoppade innan 20.25 kunde man vinna en rabattkupong värde 500 spänn:)

Sen var maybelline där och man kunde bli gratis sminkad hur man ville och Schwarzkopf var där och man kunde få håret stylat:)

efter lååång övertalning lyckades jag övertala Manda att bli sminkad hon blev superfin!! :D

Jag köpte iallfall ett par örhängen där som jag kan visa sen de är typ 2 vingar med lite strassstenar på jättesnygga! (påminn mig betala 50 spänn till Manda!)

Sen så pratade blondinbella på scenen om sin nya bok och sweetnothing pratade om sin 50-tals blogg och någon kille som hette magnus sjöng låtar och han var faktiskt jättebra:)

Och sen påvägen ut fick man en goodie bag från blogawards som innehöll:

En tjocktröja, trosor,nagellack,size hero pin, nyckelband, läppglans, Oasis+ dust it , Oasis+ shine it, vecko revyn tidning, reklam papper och något mer..

Men eftersom vi fick ta Mandas kompis plats så delade vi upp det så hon fick lite grann så det jag fick var det här:









blev nog mäst glad över dust it produkten eftersom min egen snart är slut och jag planerade att köpa en ny:)
Men shine it vet jag inte riktigt vad det är för något. Någon som vet vad den har för funktion?:)

aja, ska åka ut till Tingis senare idag för när jag har ridit klart ska jag linda hennes ben och fixa inför en natt inne och jag vill helst inte att hon ska ha lindorna så länge för jag vill att de ska hålla bra över natten:)

men vi hörs senare idag pusshejj<3


Maby it's time for me too go?

Jahapp helt sådär blev jag inbjuden av Manda på någnting Bloggrevy mingel på bikbok ikväll:)

Man får typ goodie bags och sen ska man runt och mingla med folk och kolla på kläder eller nått sånt.

Har typ ingenaning iegentligen vad det är för nått men det lået kul så varför inte?:)

det börjar iallfall 7 :)

men nu måste jag hoppa i duschen och göra mig iordning för mingel haha pussvihöörs<3


We don't always look happy ^^,









hahaha det här är nog den snyggaste bilden:P meeen det handlar ju om att bjuda på sig själv:P hahahahaha!!!!



























Okej, av de här bilderna har vi alltså lärt oss att:

1. jag måste lära mig att rida med kortare tyglar även om jag gärna vill rida med längre tyglar

2. jag måste lära mig att antingen titta bort när jag blir fotad eller helt enkelt lära mig att posea:P

3. Tingis behöver mer ännu mera muskler framför allt rumpa :)

slut resultat = jag ska bli en dressyrryttare som posear som kommer fortsatta bygga muskler på ponnyplutt!

Men hon har byggt mycket mera muskler och det ska vi fortsätta med hihi hon ska bli biff!! :D

Ni ska bara få se hihi längtar till nästa fredag!! Kan ni gissa vad som händer då? :D<3

It's a piece of art

Heej har inte kunnat uppdatera eftersom jag har jobbat en stund idag:)

Har iallfall på ett ungefär kommit på något jag skulle vilja ha den är ganska lik Mikaelas men men den var supersnygg!

hahahhahaha gjorde en skiss igår som jag skickade till minette asså helt seriöst ni kommer aldrig få se något som är snyggare än den skissen!! Man skulle ju kunna tro att jag är en känd konstnär alltså!!

här kommer min extremt proffsiga och supersnygga skiss!



Har ni någongång sett något så snyggt? Skulle inte tro det va jag en en sann konstnär!! :D

Kan ni se vilka bilder jag har tänkt ha med? hihi om ni gör det är ni verkligen begåvade!!
hahaha iallfall så skulle jag vilja ha något liknande :P

haha mer tänker jag inte avslöja (kanske för att jag inte vet mer själv^^,) men Minette kommer nog på något supersnyggt!!

Fick iallfall lite fina bilder från johanna östensson från när jag och Elin tränade i söndags.
Ska snaart lägga upp de hehe fast Tingis ser typ sur ut på alla bilder:P det är mäst dresyr bilder faktiskt och det var ju där det gick åt skogen för oss eftersom vi båda surade ganska mycket. Vi ston ni vet.. ^^,

Maja har iallfall Tingis idag så de skulle fara ut på en skritt tur så det blir som tingis vilodag idag:) blir braa bra att hon får vila innan tävling. Imorn ska jag rida mot baggböle och känna på henne i alla gångarter kanske göra lite ökningar och minskningar så jag känner att hon lyssnar på mig och sen äre fan bara å köra!! :D

är verkligen supertaggad!! :D

Men nu ska jag lägga upp bilderna vi hörs snaart^^,<3

I need insperation

HJÄLP MIG JAG BEHÖVER INSPERATION TILL EN NY BLOGGDESIGN!!

Jag behöver nu insperation till en ny design som snällaste bästaste minette kommer göra åt mig:)

Jag har ingen aning om

1. vilka bilder jag vill ha.
2. hur många jag vill ha.
3 vad det ska vara för färg på bakgrund och header.
4. hur jag vill att bilderna ska sitta alltså vad jag vill ha för layout

sen är det säkert någnting mer jag inte kommer på:P

Sååå alla som har någon ideé tycker jag ska säga det och ni som vill vara extra snälla får gärna skicka en slags skiss på någon slaggs layout till min mail [email protected]

SÅ SNÄLLA HJÄLP MIG KOMMA PÅ NÅGONTING!!

jag funderar själv på något i stil med den HÄR designen:)

tidigare bloggdesigner jag har haft. ( klicka på de för större bild )

  

här började jag få hjälp med mina designer haha lite skillnaad:P

 

det där är alla bloggdesigner jag har hunnit haft.

Vad tycker ni? visst är det mycketbättre att be om hjälp! haha äre ens någon som har följt min blogg så länge att ni kommer ihåg alla de där designerna?:P


The one












hahaha alltid lika snygg när jag rider :S








Foto: Minette Backman


As easy as breathing

For till Granhäcken istället med Elin och red en stund på fotbolls planen där:)

Hade gummibettet på henne och hon skötte sig nästan exemplariskt:)

På vägen dit skrittjobbade jag henne och gjorde lite öppor och slutor och sen när vi kom till granhäcken red jag såhär runt 2 fotbolls mål:



hehe inte klaga på mina paint skills men iallfall så travade jag runt målen och sedan gjorde jag skänkelvikning i mellan :)

Sen gjorde jag 2 öppna och sluta på raktspår och sen lyckades vi med en riktigt bra skänkelvikning i galopp:)

Hon var lite stel i början men sen så släppte det ganska fort och hon gick superbra:)

Sen busade vi runt lite i galopp på  halvlånga tyglar till en början men sen så seriösade vi till oss och galopperade runt i en rätt bra form :)

Sen så travade jag av henne i en låg lång form och sen skrittade vi hem:)
Det tar kanske 15 min att skritta hem från granis.

svar på en komentar så joo jag har fått tävlingsbilder av Minette nyss som jag ska lägga upp snart:)
och det kommer nog film från i helgen när vi tävlar så då blire tävlingsfilmer!

men nu ska jag gåå pusshejj<3


That sounds good to me

Tycker jag har varit duktig som legat utomhus hela dagen idag :D

Har legat på mage på en madrass i gräset och läst Breaking Dawn!!
Måste ju bara säga det att det spelar ingen roll att jag läst boken tidigare för den är nästan ännu bättre nu än första gången!

Har typ läst runt 200 sidor hittills haha gaaalet vilken bokmal jag är!!:P

Sen så har vi faktiskt beställt de från Horze nu!! :D

wiie blir ett par 37:or och det ska förmodligen komma nästa vecka! Men sen att man blir 2090kr fattigare känns surt men att vara ett par supersnygga tävlingsridstövlar rikare känns toppen toppen!! :D

Sitter faktiskt och försöker överväga om man ska försöka baka kladdkaka kanske? Det känns väälidgt lockande!!

iallfall kan jag ju uppdatera på hästfronten att imorn ska jag nog rida en stund på åkern och jobba med att böja igenom henne i sidorna i alla gångarter.
Jag har faktiskt bestämt att jag ska bli bättre på att böjja igenom henne för det blir ju så att när hon går så fint på volt och rakt spår att det är lätt att bara fortsätta och "fin rida" istället men näe nu ska det bli slut på fin ridande nu ska vi träna sidorna!

Sååå är det någon som har något tips på bra övningar för att kunna böja igenom hästen i sidorna? Nu menar jag typ någon övning och inte bara " öppna på ena långsidan och sluta på den andra" för sånt har jag också gjort och efter att ha gjort det typ 2 varv blir det väldigt enformigt.

Jag skulle vilja ha en bra övning där det händer mycket saker hela tiden med tempo växlingar, olika ridvägar, öppna och sluta, skänkelvikningar, volter, bommar och bla bla bla ni fattar vad jag menar vaaa? :D

Så jag skulle bli jätteglad om någon av er har en bra öving åt mig och ponnyplutt:)

Näe nu blire kladdkaka för hela slanten pussvihöörs<3

<3

Screw you!

Meeeeeeen ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!

på 1 dag och en morgon har jag alltså lyckats lyssna ut mina fria spotify timmar i veckan så nu har jag ingenting resten av den här veckan! åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

don't you think that I can se what kind of man that you are.. If you'r a man at all

Asså antingen måste jag lära mig att stäng mitt fönster innan jag går och lägger mig eller så måste jag skaffa öronproppar! Igen vaknar man av att grannens unge skriker :S Det gillas INTE!

Idag är det ingen hästdag för mig för nu har ju Majas ridlektion på Tingis dagit igång som vanligt på tisdagar.
såå idag är jag alltså tvungen att hitta på något själv..hmm det kan bli svårt..

Annars är det ju ett perfekt tillfälle att ta med sig Breaking Dawn ut och ligga och läsa den på gräsmattan i solen^^, Hihi jag veet jag har redan läst den en gång men den är ju så förbannat bra att jag mååååste läsa den igen :D
suck twilight nöörd!

hihi såg att jag fått blandade reaktioner på stövlarna:)

Jag tycker att båda är jättesnygga men det var en dålig bild på de från horze men det var den biden som fanns på hemsidan men i horze katalogen som nyss har kommit finns det en stor jättebra bild på de och de är supersnygga och sen ska det tydligen vara väldigt bra kvalité på de och det känns ju lite att köpa ett par tretorn för tusenlappen mer och att de ska gå sönder efter några gånger man använt de..

men jag är inte säker fortfarande så fortsätt övertyga mig om vad jag ska köpa!!

Men nu tycker jag nog att det låter som om kylskåpet ropar frukost..  hmm vi får väll se om det blir frukost nu eller senare eller inte alls:P är typ alldrig hungirig på mornarna:) aja pussvihöörs<3






This ore that?

För ut till stallet i morse vid 11 och red till baggböle med Elin och Mio. Red på hacket och det gick bara braa:) försökte att i skritten göra lite öppna och sluta på vägen och göra lite skänkelvikningar och jag tycker ändå det gick ganska bra:)
Men det är ju såklart mycket svårare att göra öppna och sluta med hackamore eftersom man kan inte "leda" med handen så man måste mera tränga med handen och sen är det ju lite svårt också när man rider i tygskor^^,

Men hon var iallfall jättefin:)

Sen så for jag hem och duschade och åt sen lunch gick en sväng med hunden och pantade flaskor , städade undan massa hästgrejjer i boden och tittat på TV och ätit middag.

Har helt enkelt inte haft tid att blogga:)

Men iallfall så hittade mamma ett par supersnygga  tävlingsridstövar från Horze nya kollektion som påminner om Tretorn Advance. De är billigare och ska tydligen ha bätte kvalité eftersom många har klagat på tretorns dåliga kvalité så vet jag inte riktigt hur jag ska göra..

Med de där från Horze finns bara i svart och jag skulle ju gärna vilja ha i marinblått och det finns ju tretorn men alla har ju typ tretorn och inge många kommer nog ha de från horze och det är ju roligare att ha något inte många har.. plus att de från horze kostar 2090 och tretorn kostar 2999 så då sparar jag ju typ tusen spänn men..

vad tycker ni?

Tretorn Advance eller Tävlingsstövlarna från Horze?
 VS



 SV: joo Elin har en blogg den hittar ni HÄR ^^,


Hoppträning - Lydnad och smidighet

Det fick väll rätt bra idag när vi tränade:)

Men ibörjan när jag red fram kändes allt bara blllllllöööööööääääääeeeeeeoooöööööööö!!

Hon bara segade på och sen när hon gick fram sprang hon bara och hon var stel i sidorna och i galoppen bet hon bara fast i innertygeln :S

Vi fick tjafsa på ett tag men sen tycker jag det släppte rätt bra.

Sedan brjade vi hoppa fram på en liten kryss kombination, som var ungefär snettigenom, där man kom in i trav över en trav bom och sedan hoppa ett kryss och sedan ett galoppsprång kryssoxer. hinderna var väll kanske 50:)

Det gick faktiskt riktigt bra! Jag HATAR ju verkligen att hoppa i trav för jag tycker det är jättesvårt att känna avstånd och avsprångs punkt då men allt kändes ändå rätt:)

Sedan så la man till ett par studs längst ner på långsidan och sen hoppade snettigenom över ett räcke med koner under och sen vare 6 galoppsprång till ett räcke med låda som vi sen gjorde till en oxer:)

Det gick bara bra och det kändes som om jag fick tillbaka henne bra och hon kändes väldigt lydig.

Sen så hoppade vi den banan runt ett par gånger.

Sen så la vi till en vattenmatta med en planka som låg typ 10 cm över vattnet så det blev som en "vattengrav".
Den kom efter studsen och innan linjen räcke, oxer:)

Haha första gången så tittade hon till och bromsade upp långt innan hindret men sen så tryckte jag på henne och hon hoppade världens kråksprång över det haha sööt ponny och sen andra gången vi kom på det brydde hon sig inte alls:)

Hon var inte ett dugg tittig på något idag egentligen:) inte på konerna eller lådan eller vattnet allt kändes bara super:) hoppade inte alls högt det högsta som var en oxer låg väll kanske runt 90:)

 
Slutsatsen idag är väll att hon hoppade jättebra och är jättenöjd med hoppningen men framridningen förstörde känslan lite grann men det känns bara bra inför stöcke så nu hoppas jag på minst en placering!!

Elins kompis Johanna Östensson fotade lite medans jag och Elin red så förhoppningsvis får jag någon bild att lägga upp här sen:)

men nu ska jag nog gå och sova hare bääst pusshejj<3




This is gonna be fun

Har kollat igenom startlistor och sånt igen och jag har märkt att det är väldigt tufft motstånd i alla de klasser jag är med i :) Det ska verkligen bli superkul att få tävla i stöcke igen för Tingis gick verkligen superduper bra där sist:) Det är nog den tävling hon gått allra bäst på så jag hoppas ju att det kommer gå super nu ocksåå!!
Haha i L:an är det verkligen bara bra ryttare och hästar men det är väll det det ska vara i en sån hög klass:P Aja jag kommer hoppas på nolla iallfall skulle vara så kul att få sätta en nolla i L:a innan tävlingssäsongen är slut:)

men nu ska jag gå ut med Basse pussvihöörs<3


Stronger

helluu, nu har jag städat mit rum så det är spotless och sedan har jag legat ute och solat i typ 2 timmar och det var hääärligt speciellt om man lyssnar på musik samtidigt även fast musiken på min mobil suger! Någon som vet någon bra sida man kan ladda ner gratis musik på till mobilen?

nu sitter jag här vid datorn och äter vattenmelon^^, Det är muuuuuums!! men kom på mig själv att jag skulle behöva en sked men jag orkar inte gå ner och hämta en (a)

aja nu ska jag fortsätta kladda med min melon vi höörs pusshej^^,



I made it

Söndag.
1 vecka kvar tills skolan börjar..fan!


Igår blev en slappkväll med godis och dricka i soffan framför CSI någonting det var braa:) Sen började vi på att se en film som gick på tv 4+ med Brad Pitt men vi orkade inte se klart den för den skulle sluta 00.15.

Sen gillas det ju inte av att man vaknar klockan 9 av att grannarnas unge skriker utanför mitt fönster...
Efter att försökt somna om i typ 1 timme klev jag upp i stället och jag ska nog snart gå och lägga mig i solen och bättra på min osynliga bränna ;)

Men först väntar en stökig övervåning som måste städas...

Ikväll ska vi iallfall köra in på hippo och hoppträna litegrann själv:)
Våra riktiga träningar startar ju inte förän om 2 veckor och man vill ju hoppa innan tävlingen:)

ajusste jag kollade proppen och det fanns visst en L:b+5a på lördagen:P haha jag tänkte inte på att det också var en DM klass jag tänkte att B-C-D hade samma:) Men jag ska ändå inte tävla DM:et:) jag håller mig till cuperna och sedan L:an som är DM finalen för de som tävlar DM:et :)

Näe nu ska jag gåå vi hörs senare idag pusshejj<3


SV

Jag hoppar inte L:b+5 på lördagen för att det finns ingen sån klass den dagen:)
Men även om det hade funnits en sån klass hade jag ändå valt att rida 2 på söndagen istället för att den på söndagen är ju somsagt Pegasus cupen som jag leder och jag vill hellre hoppa en klass på lördagen och känna på underlag och känna hur Tingis känns och sedan kunna satsa på söndagen:)

joo, L:a är ju DM finalen men jag tävlar inte DM:et så jag hoppar bara själva L:an ;)

har kollat lite på startlistorna och jag är först i L:an spännande!! :D<3

Hon är såå vacker!


Water and sunset











haha ögoneeen!!















But i hope you remember

Nu är jag hemma igen:) Det har varit mysigt att vara i stugan och vi har badat ( hunden med ) och ätit kräftor och tittat på tråkig friidrott på TV ocgh ätit tårtaa ^^,

Idag har vi badat ännu mer och sedan legat utslagna på gräsmattan och solat och det var verkligen jättevarmt ute!! Det var typ 35 i solen så det var verkligen supervarmt!!

Sen påväg hem från stugan släppte mamma och pappa av mig hos Tingis så då red jag en stund barbacka och snirklade runt på någon konstig väg och sen red jag lite vid kyrkogården:)
Red inte spec länge och det blev ganska mycket trav. ville faktiskt komma hem ganska fort för jag är verkligen jättetrött!! Var helt död efter vi hade badat och inte blev det bättre av att ligga och sola i någon timme. usch det kändes verkligen som om någon hade kört mig genom en mangelmaskin :S

men efter ridturen vaknade jag till eftersom jag var tvungen att springa till bussen för att inte missa den.

Har laddat in bilderna som jag tagit igår och några idag ska bara försöka redigera till de lite först:)

svar på en fråga också :)

Tingis är en maxad C-ponny ( 139.0cm i mhk ) och vi är inne i tävlingssäsong:) som tex nästa helg äre tävling i stöcke och då hoppar jag L:c+5 på lördag och L:b+5 och L:a på söndagen:) L:c+5 och L:b+5 är cuper som jag ligger 1:a i L:b+5an och 2:a i L:c+5an :) sen blir det min andra L:a med Tingis :D Första var ju under derbyt<3




Friday the 13th

Idag äre alltså fredag den 13 och än har jag då inte drabbats av någon otur :)

Haha fast jag var jättevirrig imorse :P Jag höll på ställa in mjölken i flingskåpet och flingorna i kylen och sen när jag skulle gå och hämta Tingis gick jag mot hennes transport istället :P tror jag inte var riktigt vaken.

Red iallfall på ängen ett tag och det gick väll rätt dåligt. Hon har först extremt seg ( kanske för att det är gasande sol och 25 grader varmt ) och sen så när hon gick fram blev hon bara springig och hon var rätt tjafsig i munnen och bet fast i innertygeln -.-' men sen släppte hon ett tag och då blev on jättefin och då slutade jag och red ner och plaskade med henne för hon blev superduper svettig det nästan löddrade om henne och jag red typ bara i 40 minuter. Sen när vi kom tillbaka till stallet så duschade jag av hela henne med vattenslangen och det var ganska allt vatten men hon tyckte det var jättesköönt :)

SJälvklart var hon ju tvungen att rulla sig när man släppte ut i henne i hagen sen.. Otacksamma smutsgris! :P

själv har jag iallfall duschat och tvättat håret och sen ska vi nog snart fara ut till stugan och då blire ju somsagt ingen uppdatering :) Men det blir nog massa fina bilder sen eftersom kameran åker meed :)

aja, nu ska jag gåå pusshejj<3



jusste fick ju en fråga också :)

Jag vet inte riktigt hur mycket det kostar att vaccinera men jag tror att det är ganska dyrt och det är ju lite olika pris beroende på vem som gör det. För att vaccinera bör du prata med en veterinär. veterinärerna brukar kunna komma hem till en och vaccinera:) Och det är ju hästinfluensan hästen ska vara grundvaccinerad för. är du osäker på ifall den är det kolla i hästens papper där brukar det finnas vaccinationsintyg:)
För att kolla om banor är bokade så gå in på hippologums hemsida www.hippologum.se och klicka vidare på ridhus och banor och sedan scheman så kan man kolla bokningar:)
Och visst an du säkert åka in fast hästen inte är vaccinerad men det är ju en säkerhetsgrej så att din häst inte blir sjuk och så att din häst inte smittar andra hästar:)


hoppas du fick svar på din fråga:)

Tears don't fall

Ikväll blev det faktiskt att äta pizza på pizzeria med mamma och pappa innan vi åkte och hämtade maja på hippo eftersom maja hade ridlektion.

Då var jag ju tvungen att gå och hälsa på älsklingen också. Egentligen borde jag inte göra det för att det är lika jobbigt varje gång. Men det jobbigaste med det är att han ser så ledsen ut. Hans ögon har inte samma busiga glimt och man ser inte den där glimten i ögat på honom när han ser att det är jag som kommer, som han gjorde förut.. Han ser mig nog bara som en i mängden av alla som gått in för att gosa med honom.
För mig är han ju så mycket mer än bara en droppe i havet.
Jag kommer iallfall aldrig glömma honom<3

Sen så har jag faktiskt ritat lite grann. Blev någon sorts ballerina blev rätt nöjd med den också :) sen skulle ja tappa ut majas badvatten och på något sätt lyckades jag skära upp tummen :S
Ser typ ut som jag snittat den mitt i som ifall jag skulle skära en tomat. Har ingen aning om vad jag gjort för jag märkte det inte förän jag såg att det kom blod på handduken jag torkade händerna med.. konsigt :) aja ett plåster löste ju problemet snabbi iallfall ;)

Imorn blire att fara ut till Tingis och rida lite på åkern :) Sen  imorgon ikväll åker vi till mormor och morfars stuga och ska äta kräftor och fira morfars födelsedag :D MUUUUUUUMS KRÄÄÄÄFTOOOOOR!!!!<3<3<3<3
Så imorn och på lördag blire dålig uppdatering eftersom vi sover över där :) Men systemen åker med så det blire väll härliga bilder iallfall :)

aja, nu ska jag gåå pusshejj<3

 Tears don't fall tears don't fall..<3


Blackie








I don't care

Heej har nyss kommit hem från jobbe och varit en sväng med Basse:)

Tänkte börja svara på en fråga :)

För att åka in på hippo med din ponny måste du först lösa anläggningskort och det gör du genom att gå till kontoret på hippo och man kan lösa månadskort och års kort och jag är inte helt säker på ifall de har kvar dags kort men annars kan man lösa det också. Jag tror din häst måste vara grundvaccinerad innan du får åka in med den och ifall du har allt det där så är det bara att åka in när ridbanor eller ridhus inte är bokade :) hoppas du fick svar på din fråga:)

Sen till en annan så nej jag är inte emo. Jag ser egentligen inte mig själv som någon i en speciell stil. Jag tycker inte att jag är Emo, Scene, Fashion kid/core , och allt vare nu finns för olika stilar.
Jag orkar helt enkelt inte bry mig om vad andra tycker om mig, min klädstil musiksmak m.m jag tänker vara den JAG vill vara inte vad alla andra vill att jag ska vara och förut har jag inte "vågat" vara den jag vill vara för att jag har varit osäker på vad andra ska tycka om mig och nu känner jag att jag vill inte vara som alla andra tycker jag ska vara utan jag TÄNKER VILL OCH SKA vara som JAG vill vara.

Min musikstil är i största delen rock och metalcore och jag gillar kläder i svart och jag gillar tights i olika färger har bla. gröna, chockrosa, blåa, turkosa m.m jag älskar ringar och armband stora halsband med kedjor och jag tycker det är snyggt med slingor i håret i olika färger.

Så bara för att man gillar rock, andra kläder och svarta slingor i håret är man alltså emo? så patetiskt!!
Jag tycker istället att man borde få komentarer som " fan vad modigt du är som vågar varra dig själv" för det är tyvär inte många som vågar vara det och det är verkligen jättesynd!

aja, nu tänker jag släppa det här :) men ha en bra dag allihopa vi hörs pusshejj<3




Hemma hos Mandaa

heej sitter nu i Mandas säng och bloggar :P vi gick ju på stan ett tag och åt lunch på kina resturaang och sen så gick vi in på glitter och jag köpte en svart hårslinga :)

Sen köpte jag en present till morfar som fyller år på fredag och sen köpte jag en T-shirt till mig själv som jag har på mig nuu :)

Nu lyssnar vi på musik på spotify och jag kan ju säga att Manda och jag INTE har samma musik smak!! Hennes skräpmusik får man ju skavsår i öronen av!! ahha fast hon tycker likadant om min musik (A)

aja, nu ska jag gåå pusshejj<3


River flows in you

har ganska nyss vaknat och jag har försökt rita lite mer på en bild som jag ritade igår men jag fyllde mäst bara i konturerna istället för annars skulle jag nog bara förstöra bilden, för jag blev ändå nöjd med den :) även om den är lite osymetrisk blev den bra tycker jag. Inte för att jag är någon stjärna på att rita men ifall jag anstränger mig kan det ju bli bra :P

kanske lägger in en bild på den sen om jag orkar ;)

ska nog snart hoppa i duschen och försöka fixa mig inför en dag på staan :)

Inte för att jag ska köpa så mycket måste ju spara på pengarna så jag har råd med tretorna sen.

jusst nu lyssnar jag på spotify och först vare som rubriken - River flows in you ( Bellas lulleby ) Har ju skrivit det massa gånger tidigare men melodin är bara så härlig den är som så fin..
nu är det iallafall Slipknot - Snuff som spelas. Den låten är också superhärlig!<3 men det är typ bara rock på min spellista annars förutom några låtar från twilight soundtrack :)

aja, nu ska jag kolla runt lite pussvihöörs<3

typ en veckas gammal bild :)



All about us

For ut till ponnyskrutt och gosade med henne ett tag. Hon har verkligen blivit en liten mysponny! :D Ibörjan när jag fick henne var hon lite små sur och tyckte inte alls om när man försökte gosa med henne då drog hon sig bara undan men nu är hon supermysig!<3 stod jättelänge och kramade hennes huvud och hon la mulen mot min kind :')<3

Sen efter jag borstat henne så försökte jag träna lite trix med henne. Först övade vi buga som hon kan bra och sen försökte jag öva "kram". jag ställer mig alltså bredvid hennes halv och sen tar jag handen som går mot hennes rumpa och drar den bakåt så hon böjer halsen och som ger mig en kram med halsen :) det var väldigt lätt men sen försökte jag få henne att träna "hov" haha typ som vacker tass fast med hoven :P
haha det fattade hon typ inte alls , så jag började men att lyfta upp hennes ben och när hon gjorde det fick hon en godis så sen i slutet räckte det nästan bara med att peta lite grann på benet för att hon skulle lyfta fram det :D
Kanske blir en cirkus ponny av henne :P

Sen så tog jag bussen hem och precis när jag skulle smsa manda och höra ifall vi kunde göra något imorn så fick jag ett sms från manda som skrev samma sak! haha det var ganska kuul :P

Så imorn blire staan med Mandaa och självklart blire kinaa maaat det var ju billigt att äta buffe på eurasis bara 85-95 spänn vare och då ingick dricka. Det var ju ingen stor buffe men gott vare!! :D

aja, men nu ska jag gåå vi höörs pusshejj<3


I vintras - självutlösare - klaga inte på mitt HEMSKA ansikte:P

Sorry for everything

Sometimes you said
I didn't listen to your words
That I even made you cry
Maybe I didn't show in every possible way
How much I care

I'm sorry for not being myself
For everything ending this way
Maybe I, maybe you could need this change
I'm sorry for
For everything

I wish that I could stop your tears from falling down
Probably I'd make it worse
Maybe I wasn't always there
It doesn't mean I don't care
Whatever it was

I'm sorry for not being myself
For everything ending this way
Maybe I, maybe you could need this change
I'm sorry for
For everything

We're minutes away from saying goodbye for all of time
I'm seconds away from breaking apart

I'm sorry for
For everything
I'm sorry for not being myself
For everything ending this way
Maybe I, maybe you could need this change
I'm sorry for
For everything


All ever need i have in you

helloo har nyss kommit hem från jobbet och gått på promenad med vovven :)

Man kan ju säga att jag är verkligen supertrött och det känns som om jag skulle kunna somna stående :P fattar inte varför jag är så trött bortsett från att klockan ringde halv 7 men ändåå.

Ska fara ut till Tingis senare för just nu ska jag typ sitta vid datorn lite sen ska jag försöka sova lite faktiskt. Hon ska få en vilodag idag så jag ska bara ut och borsta och ge henne mat och kolla så att hon mår som en prinsessa!<3

Btw ficik ju tillbaka min telefon igår :D Den har ju varit inne på lagning 4 gångeri rad för den har aldrig blivit bra. haha lämnade in den för att det inte gick att ringa med den och det gick tydligen inte att fixa så då fick jag en annan som skulle vara ny (en likadan) men den stängde av sig hela tiden så då lämnade jag in den 3 gånger var av en de gjorde en uppdatering på den men nu fick jag en ny igen och den fungerar!! :D

Så nu är jag happy!! :D

aja, men nu ska jag gåå pusshejj<3



REEEGN

Nu har det ju regnat i ca 3 dagar i rad igen och man märker verkligen att det är höst nu.. eller augusti är väll en sommar månad men just nu känns det bara som om det är höst! Det blir mörkt på kvällarna och det regnar alltid någongång under dygnet och sen börjar skolan om exakt 2 veckor och sen tar tävlingssäsongen slut och sen blire ett halvår av massa snö,kyla tjockis overallen och hästar med supertjock vinterpäls inpackade i dubbla täcken...

USCH!!!!! känns INTE som något jag längtar efter precis...

näe nu blev jag depp alltsåå!! :/

Ajaa imorn ska jag ju jobba igen så det bir upp och hoppa klockan halv 7 men sen måste jag sluta tidigt för att mamma jobbar och maja är borta så jag måste gå ut med hunden men det gör mig ingenting förutom att jag får mindre lön :P

Men så fort min lön kommer in för månaden så ska jag se över hur mycket jag har och beställa tretorn och sen kommer jag nog vara pank ^^,

aja, men nu ska jag gåå ska nog snart hoppa i säng harebääst pusshejj<3



btw du som komenterade så vare faktiskt en regional L:c så jag blev faktiskt förvånad inget av hinderna måste ha varit över 75 för annars har jag bivit "höjd blind" (A) puss<3




What Can I Say?





Foto : Matilda Nordström

Översta bilden : L:b+5 hinder nr 5 ( hon hade rivit hindret innan så hon var kanske lite sur:P )

Understa bilden: prisutdelningen i L:cn <3

The best part of me is you

Foto: Jennie Hjalmarsson

Bilderna är från L:cn och jag tvivlar verkligen på att ens några hinder var maxade för alla hinder såg jättesmå ut!!









Jag älskar verkligen de där 2 hoppbilderna framifrån!! Så himla fina!! :D

Jaaduu man kan ju säga att det var vääldigt blött (A)

Homeei

Nu är jag hemma och har varit det ett tag men har varit ganska trött så ahr inte orkat sitta vid datorn ^^,

Red till baggböle med elin och jag tog faktiskt en chansning och red henne på hacket och det gick bara braa :D
Har ju inte kunnat rida på hacket när jag rider ut iallfall själv för då sticker hon bara och det är ju inte alls bra men jag tänkte att eftersom hon knappast lär sticka från Mio så kan jag lika bra pröva och försöker hon dra får jag väll hoppa av. Men hon var såå sööt och snäll!! Haha hon följder Mio som en skugga och vill absolut att han ska gå före henne och hon blir jättesur ifall man försöker rida före.
Men jag fattar inte det för alltid när vi red ut med folk i villanäs ville hon alltid gå först och blev superduper stark och irriterad om hon inte fick det.

Sen på vägen tillbaka till stallet så hittade jag en liten "stig" med en stock över som jag hoppade över med Tingis hihi det var superkul!! :D

Hon tyckte också de tvar superkul för öronen var verkligen spetsade frammåt haha stocken var typ 30 cm hög:P

Sen kom det ett jätteskyfall så vi blev genomblöta när vi red hem.

Sen så nu har jag duschat och ätit lunch och tittat lite på Tv något matlagningsprogram som var ganska tråkigt ^^,

Statestiken fortsätter och ticka uppåt och jag fattar inte vars ni alla kommer ifrån men kul är det!! :D

Har fått lite bilder av Jennie Hjalmarsson fron Surf och de bilderna är verkligen SUPERFINA!! lägger upp de snart pussvihöörs<3




Stable Time!

Now it's time for me to go I hope you all will have a superduper day seeyaah<3


Besöksrekord!!

Blev besöksrekord igår :D 101 unika besökare och 210 sidvisningar det tycker jag är bra!! :D Fast om man jämför med andra bloggar äre väll inte mycket men för mig äre det så hejj alla nyingar :D<3


Poseidon igår var faktiskt ganska dålig. Den var väldigt orealistisk och sen att tv3s hundra åriga reklam pauser kommer upp var 5 sekund förstör ju bara filmen ännu mer!! Det borde vara förbjudet att ha reklam pauser mitt i filmer!!

Vaknade typ 7 av att jag trodde min mobil ringde eller jag hörde vibrationen men det var tydligen mammas eller pappas så då vare ju onödigt att jag flög upp ur sängen och började leta i min soffa..Sen kunde jag inte somna om så då läste jag ut en bok :P

Klockan 11 ska jag möta Elin i stallet så ska vi ta en lugn tur till Babbböle eftersom de tävlade igåår :) Hehe kom på nu att jag skrev Granhäcken till Elin i sms men det går ju att ändra fort när man är i stallet.

Sen imorn börjar jag ju jobba igen...
Fick ju 2 veckors "semester" från jobbet när pappa hade semester. Men det ska väll bli kul att få käna lite mer pengar eftersom jag måste spara ihop till ett par tretorn advance om jag nu inte har übertur och vinner de i tävlingen men man kan ju alltid hoppas!!

Aja, men nu ska jag gåå vi höörs när jag kommit hem från stallet pusshejj<3

 också bild från Maj tävlingen :)

Statestiken går neråt för klockan är bara 09.08 än :)

Poseidon

Ska nu sätta mig framför TV och titta på filmen Poseidon som börjar om 2 minuter:P
Den handlar om en lyxkryssare som typ sjunker typ som Titanic.

Hehe, vet inte om det är så smart kanske eftersom imorn ska Mamma och Morfar ner på stan och boka en 10 dagars lyxkryssning någonstans runt Brasilien man kanske blir liiite avskräckt :P

aja, men nu ska jag gåå vi höörs<3 pusshejjjjj<3


The power of nature

Var ute och fotade lite i mellan regnet så här kommer bildernaa :)
Bilderna är oredigerade och Copyright av mig!



Vad tycker ni? Tycker faktiskt det blev riktigt bra även om jag inte redigerat till de:)



wiihoooo:D

Statestiken skjuter verkligen iväg nu!! :D Kanske påväg till ett nytt besökarrekord?? :D

Näe nu har jag nördat dator alldeles förlänge nu måste jag gå och städa...

vi förs senare ikväll och remember att ALLA som var och fotade på Surf tävlingen och fick mig och piggponny på bild addar min msn [email protected] och skickar dee!!^^,


Bild från nordmaling då det också spöregnade men inte lika mycket som idag:)


Hopptävling på Surf L:c L:b+5

Jaa, man kan ju börja med att berätta att det spöregnade under tiden jag red första klassen L:cn :)


Tingis var extremt taggad redan på framridningen och hon hoppade jättej'ättefint då så det kändes bara bra när jag sen fick komma in på banan.
Jag visade henne de 2 titthinderna som var 2:an och 6:an och sen red jag.

Första hindret gick bara super sen till 2:an tittade hon lite grann på skärmen men sen hoppade hon det med och sen flöt det bara på i ett snabbt tempo och vi gick 0:a i grunden.
Sen vare snäv sväng till 9:an i omhoppningen som var en pluttig trippel och sen gasa järnet till 10an som var en som jag hoppade väldigt snävt på trodde faktiskt jag skulle få ett stopp men hon bjöd  supermycket och var supertaggad och stark så då flög vi över resten av hinderna och fick en jättebra tid!

Och vi kom 2:a!! :D Haha 1:a blev Felicia och Bella 2:a jag och 3:a Elin och Mio :D bara umeåryttarförenare för det var bara 3 placerade!

Sen ställde vi in henne i transporten ett tag medans jag gick och åt och gick banan hon fick bara äta lite hö.
och hinderna 1 till 5 var bara titthinder så som skärmar,låda och vattenmatta.

Sen började jag rida fram och hoppa fram och hon var mycket mer laddat och stark än till L:cn men hon hoppade superfint och det kändes bara bra :)

Men sen när vi red in på banan!
Asså jag har ALDRIG varit med om att hon NÅGONSIN varit så EXTREMT HYPERDUPER SUPER PIGG OCH SUPERDUPERTROUPER STARK!!

Det var som att sitta på ett skenande x2000 och försöka hålla emot.

Hon flög över 1:an 2:an 3:an och sen till 4:an vare kanske 4-5 galoppsprång till en oxer och jag försökte ta en halvhalt i mellan för att få tillbaka henne men hon bara drog iväg och då får hon skylla sig själv att hon inte backade av och lyssnade för då rev vi i upphoppet men resten av banan gick nästan lika fort men jag tycker ändå att då backade hon av bättre men herreguud vad jag fick hålla emot!

så vi slutade iallfall på 4:a fel men jag är ändå jättenöjd men jag tycker faktiskt att hon kunde försöka tagga ner liite grann men hon tyckte iallfall att det var superduperkul och hon hade öronen helt spetsade frammåt och bjöd verkligen mot ALLT!

Hon kändes inte det minsta trött heller!! Knäppskalle haha L:b+5an måste nog ha sett helgalen ut. jag som försöker bromsa upp och Tingis som kutar runt som om hon hade eld i baken:P

ajaa är iallfall supernöjd och jag hoppas någon var där och fotade även om det spöregnade (A)

Men nu ska jag gåå pusshejj<3

Bild från hippotävlingen i maj:)




Sunny dayy

heej tog bussen ut till stalet 08.08 eftersom Elin skulle på bröllop sen så var vi tvungen att fara ut tidigt ifall vi skulle rida tillsammans :)
Red på åkern en liten stund och bara kände igenom de i alla gångarter. Tingis kändes väll ganska fin men seg och ville inte riktigt gå fram för min skänkel. hade ju kanske inte de bästa skorna att rida i tygskor och jag hade inga sporrar heller men ändå...

Sen var jag hemma vid halv 12 och har ätit lunch och tittat lite på tv och sedan har jag lagat och solat ett tag!:)
Men av någon anledning så går solen i moln precis när jag lagt mig bekvämt :P

aja, ikväll ska jag bara vara hemma och ladda upp inför imorn och det blir en tidig kväll eftersom vi måste vara i stallet senast 7 för vi måste vara på Surf vid 8 och jag startar ju första klassen som börjar 09.00 :)

Näe, nu ska jag gåå vi hörs pusshejj<3

Bild på Linn och Apache som kom 2:a!



Bilder till Vicky :)



gréeeeeeees

tycker man inte ska klaga på rubriken iallfall haha :P

Red med Elin runt skogs vägarna idag och det gick väll rätt bra tror jag. Sen så putsade vi upp alla grejer och fixade inför tävlingen på söndag.
Haha vi ska t.om försöka knoppa de:P hahahahha vi får väll se hur de knopparna blir, antagligen kommer de se förjävliga ut haha men då kommer hon få ha luvan på sig för jag rör inte hennes 3 strån till pannlugg ^^,

Aja sen när jag kom hem for vi nästan direkt ut till SURF för att kolla på hopptävlingarna och självklart åkte kameran med!

aja men nu ska jag fixa till bilderna som jag fotade idag så hare bääst pusshejj<3


Elin och Mio förra SURF tävlingen:)

I'm back in buissnes!

helluu allihopa nu är jag tillbaka igen! :D Saknat mig?:P

Det var faktiskt roligt att kolla statestiken och se att den inte gått ner speciellt mycket det är alltid kul! :D

Ska snart fara ut till stallet jag och Elin ska rida bortanför Granhäcken och utforska lite stigar och kanske se ifall man kan bygga upp något liten träng hinder :D Sen ska vi putsa alla grejer och packa inför tävlingen på söndag så allt är klart! :D

wiie ska bli såååååååå roligt att tävla igen det var ju typ 100 år sedan sist känns det som.

Sen så får vi se ifall mamma och jag far ut och kollar på tävlingarna som börjar klockan 4 idag och ifall vi gör det åker ju kameran självklart med :)

aja, men nu måste jag gåå pussvihöörs<3


Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävar om ett par tretorn advance hos www.lovicious.blogg.se


hoppade idaag ^^,

Heej, hoppade idag för första gången på läänge. det var typ 3 veckor sedan sist har inte hoppat sen hippotävlingen om man inte räknar med det lilla 50 sockerbiten förra måndagen men det räknar jag mer som cavaletti :)

Hon var väädligt pigg och tyckte det var superkul idag!! :D

Hoppade först i trav på ett typ 40 hinder med små sockerbitar under ,haha usch jag hatar att hoppa i trav jag tycker faktiskt det är supersvårt! För det blir ju som ingen normal avsprångs punkt men efter 2 extremt fula hopp så hoppade jag det i galopp istället :)
Sedan hoppade vi ett annat räcke som var kanske 70. Gick rätt bra och jag kunde hoppa det som på en missbildad 8 :)

Sen tog vi 4 studs och sen hoppade vi en oxer med vattenmatta och fick till ett riktigt ra språng på de :)

Sen i slutet höjde vi upp de 2 räckena i början så 40 hindret blev kanske 70 och 70 hindret blev runt 90 gick bara fiint!

Sen så var det 3 stycken hinder som redan stod där som var väldigt höga 2 var väll runt 140 och det ena var 115 ungefär så då hoppade jag 4 språng på det som var 115 och det gick jättebra! :D

Första gången jag kom emot det så vet jag inte vad som hände det var som om hon inte fattade att jag styrde på det hindret för det var som precis när hon skulle hoppa av så tittade hon till och tittade på något men det kändes inte som om hon tittade på själva hindret, aja konstigt vare iallfall.

Sen när jag red på det andra gången så fick jag för dåligt tryck i henne så då rev hon med bak på vägen ner och tredje gången så toutchade hon bakre lite men den låg kvar och 4 fick vi in ett supersprång! :D

Och det är ju ändå MSV B+5 om man tänker tävlingsmässigt fast nu vare ju bara ett hinder men ändåå (A)

aja, men nu ska jag gåå vi hörs pusshej<3


Gillaren här bilden den är maffig!! :D<3


.

Har nyss kommit hem från kuverteringen nu och vi har inte ens gjort halva!! :O ska göra imorn också hela dagen -.-'

aja, kommer nog inte kunna uppdatera på ca 4 dagar så vi hörs väll senare puss..


Snabb updatee!!

Ska snart fara iallfall så jag skriver bara lite snabbt :)

Har iaf hunnit duscha och fixa mig och ätit frukost och nu är jag redo för en dag instängd i ett rum wiihoo!! -.-'
aja, vi får pengar iallfall och det blir tacobuffé till lunch så då äre ju ba luugnt! :)

får som sagt se när jag hinner uppdatera igen men hare bääst pousshejj<3


Planer för imorn

Vad händer imorn må tro?

joo, vi i tävlingssektionen har kuvertering för moderaterna inför valet och ska stoppa papper i 127.000 kuvert!! :O
Så jag kommer alltså i stortsett sitta instängd i ett rum och stoppa papper i kuvert och stänga igen de HELA dagen!

Maja kommer alltså ta Tingis då och förhoppningsvis om det inte blir allt för sent så far jag till Manda och sover där så jag hoppas verkligen att det inte blir så sent men hur lång tid kan det ta att stoppa 127.000 papper i kuvert och man ska typ göra 1000 stycken själv... hmm tror jag kanske råkade säga det magiska ordet?

Alltså när man säger t.ex " Hur lång tid kan det ta?" tar det garanterat extremt lång tid samma sak med " hur svårt kan det va" ni fattar nog själv vad jag menar XD

näe nu ska jag sluta skriva tråkiga inlägg vi hörs väll imorn när jag har tid pusshejj<3


Nailsss

Vad sägs om äppelgröna naglar med silverglitter? ^^,





Har nyss ätit middag och det blev potatisbullar med bacon MUMS :D
Haha, tycker det är ganska kul att jag,maja och pappa äter det med helt olika tillbehör.
Jag äter potatisbullar med ketchup och maja med sylt och pappa med ingenting ^^,
men hallå klart man äter det med ketchup!! Vad äckligt och slibbigt med sylt :S

aja, nu ska jag nog gå ner och kolla på lite friidrott sees<3



Gud har bönhört mig!!

Det är SOL idag!! :D

Inget regn, knappt några moln, 24 grader varmt!! Jippey!! :D

igår kväll så såg vi i familjen iallfall på "Den gröna milen" som gick på 3 an igår. Jättebra film men samtidigt jättesorglig tyckte såå himmla synd om de som skulle dö och speciellt John han var ju så snäll!!

aja, sen efter filmen var slut runt halv 1 kunde jag inte sova så jag läste en bok :P haha så halv 3 somnade jag nog ^^,

Idag så har jag iallfall varit hos Tingis och idag kunde vi rida till Baggböle :)

Det blåser ju ändå ganska mycket idag så då blir hon lite sprättig och fjantig så för minsta lilla hoppade hon ju omkring och nästan allt var läskigt -.-'
Det är sååå drygt när hon är på sånt fjant humör och sen så vare ju några som höll på att grejja med en båt och det var ju så superläskigt att man gjorde en lite piruett på bakdelen och försökte springa hem -.-'

Efter lite övertalning så var ju ingenting läskigt längre och då var hon jättefin:)

Travade på vägen vid älven och sen red vi ju in på en liten annan stig och galopperade.

Först var hon superspänd och ville inte gå fram i galoppen och sprang mest omkring och tittade runt omkring sig. Sen när vi galopperade tillbaka var hon jättefin och avslappnad :D

Sen så skrittade vi ner till älven och plaskade lite :D
Det var ju jättelänge sedan jag kunnat göra det med henne och hon tycker ju att det är så roligt att plaska.
Hihi vi gick så långt ut att hon nästan var tvungen att simma har aldrig gått så långt ut med henne men hade jag inte vänt tillbaka henne hade hon nog utan tvekan fortsatt ^^,
Sen red vi i vattnet och följde strandkanten och red upp på ett annat ställe och sen for vi tillbaka till stallet :)

självklart var det första hon gjorde när jag släppte ut henne i hagen att rulla sig. först ena sidan och sen andra sidan söötponny<3

oj vad mycket text det blev i det här inlägget ^^,

svarar på en fråga bara innan jag går :)

Bubbis betyder så otroligt mycket för mig och han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag kommer alltid älska honom, jag kan verkligen inte säga vem jag älskar mäst för båda två är det bästa som hänt mig!!

ha det bäst pusshejj<3