Ridit S:et och Ridit Tingis :)

Slutade ju klockan typ halv 2 idag så då var det att snabbt skynda sig hem och hinna med 13.55 bussen för att komma ut till stallet och hinna göra allting och rida innan Alex kom :)

Tingis var ändå ganska lätt mockad idag och höet blev alltid den rätta vikten så allt praktiskt gick faktiskt snabbt :)

Sen tog man inte världens finaste ponny och borsta, pussa och klämma på hennes ben och rygg innan det blev att slänga på henne en sadel och spänna fast ett Hackamore.

Nere på banan var Maria och Cherie som höll på att jobba mer galoppen och Cherie var väädligt motsträvig och ville inte alls ta Marias skänkel men sen så såg det faktiskt rikigt bra ut för de :)
Tingis var iaf vääldigt fin och busig så det var kul :D Hon blir ju somsagt ganska tung i haden på hacket men hon tyckes så mycket om hacket och blir så busig och glad när man rider med det så då rider jag på det ändåå :) Hon frustade väldigt mycket faktiskt och hon bockade bara en gång i galoppen när jag höll på att få i gång henne :) Galoppen var fakiskt riktigt bra :D Red i kanske 45 minuter så det blev inte så länge men hon var så fin och glad så man ska ju sluta när det känns som bäst :)

Sen så fick Tingis mat och medans så gjorde Alex i ordning S:et medans jag tryckte i henne massa morötter och äpplen ^^,

Det gick faktiskt rättså bra idag :D

I början när vi red fram var hon extremt taggad och var rättså trippig och ville inte riktigt länga på steget men efter ett tag så kändes hon faktiskt riktigt fin :) Galoppen var också bland de bästa och den blir klart bättre och bättre :) Alex har fotat med sin egen kamera så hon skulle lägga upp lite bilder sen som jag kunde ta :) Men det beror ju på hur de ser ut också ^^,

Vi hoppade den är övningen :



Det svarta sträcken är första övningen och de rosa sträcken är andra övningen :P

Haha, nu ska man inte klaga på mina skills i Paint heller :P

På den första övningen så hoppade vi runt på fyrkant spåret i båda varven och den kändes faktiskt riktigt bra i slutet :)
Det gula hindet var kanske 40 och det röda var 50 :) Det gula hindret var ganska så enkelt men der röda rev vi ganska många gånger för hon hade vädligt svårt att veta vars hon skulle hoppa av :) Vi kom båda nära och långt ifrån men tillsist fick vi till några riktigt fina språng :D

Andra övningen gick också jättebra :D Det var likadant som vi gjorde första gången jag hoppade henne :)
Den här gången var hon mycket mer balanserad och det kändes som om det var mycket lättare för henne den här gången än förra gången :D Det är ju superbra :D!!

Vi red i kanske 1 timma :)

Sen så fick jag skjuts hem av Alex :)

Imrn blire uteritt med någon hoppas jag :) om inte så får jag rida så långt man kan mot sjön och sen trava och galoppa på banan... Men jag hoppas på uteritt såå jag är då inte avskräckt :P

Näe, nu ska jag kika runt litegrann på andra hemsidor hare bra pusshejj<3






Kul att du visa övningen! :D Skulle vara kul att veta vad den "gör för nytta" för hästen också om du förstår vad jag menar ? ;)



Aja, min fråga, hur gjorde du för att träna upp tingis i galoppen? :) Har för mig att hon va svag osv i galoppen när du fick henne? Låter som att det blivit mycket bättre nu iaf :)

2010-03-19 » 20:57:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback