They told me not to run away from small minded people

Släppte Tingis på banan idag så hon fick springa av sig lite. Ska jag vara ärlig är jag fortfarande arg och besviken på henne så hade ingen större lust att hålla på med henne idag, kalla mig långsint men så är det..

Red Gucci i skogen och de gick rätt så bra, han var lite dryg i munnen och ganska pigg men annars gick de bara braa de me :)

Sen så höll jag lektion för Elsa och Greta på banan och de gick bara braa de mee:)

Imorn ska Maja ha Tingis och jag ska rida Gucci på banan och pröva rida honom på hackamore :) Det ska bli intressant, håller på att pröva runt på lite olika bett nu efter att hitta något att variera med, tror att han kanske blir lite för tung på hackamor för att kunna funka på de men jag vet inte än så de är bara att pröva:)

Näe är supertrött och planerar att hoppa i duschen och sen blire sova på dirr vi höörs pusshejj<3






Jag blir nästan arg när jag läser att "hon sviker dig"! Hästen ställer upp i nästan alla lägen. Jag tror att du helt enkelt för snäll med henne. Jag har själv ett sto som är en riktig satmara då hon är brunstig och då går hon ibland ingenstans. Först tänkte jag att hon kanske bara är så denna veckan, eller något. Men då hon fortsatte så är det bara att gå på, går hon inte framåt, men sparka på då! Låt henne bocka, sparka bakut eller vad hon nu vill (jag har en storhäst och tycker det är jävligt obehagligt när dom gör det..) men det hjälper inte hästen av att man mesar. Gå på med spöt, smacka och så. Markera att det inte är okej! Slå med tyglarna mot huvudet, inte träffa bara hota. Hota funkar för det mesta, onödigt att slå till dem. Ge dig aldrig! Sen fattar jag att du inte vill göra så på en tävlingsplats men hästen måste ha mer respekt för dig! Du och hästen kommer att vinna på det i slutändan! Kram och lycka till med din ponny.



Jag hoppas du inte tog illa upp av det här,för det var inte vad jag vile. Vill bara hjälpa till lite på ett hörn. Har sett dig träna och ni är ett superfint ekipage, hästen måste bara fatta att det är du som bestämmer! Alltid!

2011-05-09 » 23:23:17

Håller med anonym! Det är fel att säga att "hon sviker dig". Antingen är du för mesig med henne eller så kanske det kan vara att hon inte vill hoppa den höjden eller på dom villkoren? Vet inte hur högt du hoppar osv, men kanske du kan testa att gå ner ett snäpp och tävla nån liten klass så hon får tycka det är roligt igen, utan att ha massa krav på sig :/



Ta inte illa upp!

2011-05-10 » 15:14:46

hahahahhaa.. det är ett rödhårigt sto vi snackar om.. funkar inte alltid att spela tuff med dem ;)

2011-05-11 » 16:07:47

Förstår att kommentarerna är menade på något slags bra sätt men jag tror ändå att johanna vet vad hon gör och känner sin ponny bäst, tare lugnt :$

/Linnea

2011-05-11 » 22:57:39

gud så söt han är! :D

2011-05-14 » 18:47:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback