Gucci och Tingeling tävling i Skeå.

Hopptävlingen i helgen har varit blandad, Men överlag är jag nöjd, iallafall med Gucci. Tingis däremot...

Gucci L:c dag 1

Kändes fin på framridningen, lydig och snäll, samma sak på framhoppningen.
Inne på banan hade jag planerat precis hur jag skulle rida. BRA vägar eftersom jag ofta är alldeles för slarvig och den här gången så red jag verkligen bra vägar! Jag red runt överallt och tog stora svängar. Gucci var riktigt fin, kom lite nära på några hinder och så men annars väldigt lugn och lyssnade bra, men sen kom vi efter 6an så var det en ganska kort sväng till 7an till en oxer där jag tycker att jag men han går ju så bra så jag kan ju bara glida med här i svängen och sen ta några halvhalter till hindret-.- Näe det funkade verkligen inte så då stannade han faktiskt, vilket han också gjorde helt rätt i. Han ska inte hoppa med mig fast i handen och bara med åkandes. Tog sedan om det och då gick det bara bra igen. Så slutade på 5 fel eftersom jag fick ett tidsfel också, haha där fick jag för mina bra vägar :P Men var riktigt nöjd med honom!:)

Tingis L:b dag 1


Hon var riktigt lugn på framridningen och framhoppningen, inte alls speciellt spänd eller gnäggig och lyssnade bara bra på mina hjälper och hoppade jättefint!:)
Inne på banan fick vi lite dålig start med ett dåligt språng på första och sen klev hon av jätte stort på andra då jag inte var speciellt med alls. Sen stod hon emot lite mot 3an med med lite övertalning så kom hon över. Sen så rullade resten av banan på hur bra som helst. Nollade grunden och omhoppningen men tappade tid när hon efter 9an snubblade till och höll på att gå omkull men vi hann klara oss och hon fortsatte att hoppa jättefint:) Vi dubbelnollade alltså men våran tid räckte inte till placering men riktigt nöjd med henne ändå.

Gucci L:b dag 1

Kände att han var lite slöare, ville inte riktigt korta upp sig och ha tryck utan blev istället lite springig. Kom bra på 1 an men sen i svängen till 2an tog han inte min skänkel vilket gjorde att vi kom jättenära 2an och rev den. Fick vara på honom ganska mycket resten av banan, speciellt till kombinationen som kom ur kort sväng att "nu ska jag rida bra väg in så han hinner bli rak i tid" och vi kommer mot det jättebra men sen sprången innan får han för sig att nu ska jag bajsa så han segar ihop mot räcket in och river det och sen fick jag jobba som en dåre genom kombinationen som skulle vara på 2 språng och han tog den på 3-.- Men resten av banan gick rätt okej men fick jobba mycket för att hålla trycket i honom. Så lite små irriterad på honom efter den klassen men ändå nöjd över att han lyssnade bra när jag sa åt honom.

Tingis L:b dag 2

Tingis var grinig, ville inte gå fram för skänkeln utan blev istället springig och sparkade bakut istället. Hon var spänd och gnäggig men hoppade bra på fram hoppningen men sen inne på banan så näe, hon tjurade på 2an, tog inte min vänster skänkel och jag som inte alls var beredd på att hon skulle stanna åkte ner i hindret-.- Och så gick det till när jag gjorde min första avfallning på tävling. INTE glad!

Gucci L:b dag 2

Bestämde mig för att stryka L:cn idag och bara hoppa L:bn kändes onödigt att hoppa L:cn också.
Han var fin på framhoppningen fick bättre tryck i honom idag men ändå inte så mycket som jag skulle vilja.
Inne på banan var han riktigt fin, Kom nära på några hinder men han klarade det bra, hoppade fina språng och lyssnade bra, fick jobba mycket med att behålla trycket i honom utan att han blir för springig. Efter 5an var det en låång galoppsträcka upp till en trippel som han trampade om och kom av stort på så han räckte inte hela vägen över och petade den men annars hoppade han riktigt fint och var jätteduktig, slutade alltså på 4a fel i grunden men det räckte ändå till en 4a placering!:)


Tingis L:a dag 2

Bestämde mig att hoppa L:an ändå. Mest bara för att försöka få över henne nått hinder och sedan utgå. Hon var så fin på framhoppningen och sen inne på banan så nej. Hon hoppade 1an men efter det nej. Hon stannade långt ifrån och total surade. Inge mer och säga om den saken..

Är iallfall nöjd med Gucci som gör bra ifrån sig och kämpar på medan Tingis är jag bara ledsen och besviken över. Kommer ge henne en tävling till, det är vännäs om 2 helger och då kommer jag bara åka med henne och se om det är för att Gucci är med hon blir så spänd och ofokuserad och går hon dåligt ändå kommer vi kolla upp henne igen. Men den här gången har jag så svårt att tro att hon ska ha ont någonstans. Hon går grymt på träningar och hoppar jättebra på framhoppningarna men sen inne på banan, jaa en klass kanske funkar men inte mer än så. Men känslan är inte alls den samma som sist hon var skadad. Men jag vet inte riktigt vad som kommer kännas värst. Att veta att det inte är någonting eller att hon är skadad igen och då har vi i princip inte har gjort någonting. Knappt tävlat någonting och inte hopptränat speciellt mycket, eller nötigt på dressyrbana...
Men vi får väll helt enkelt se vad som händer.





Hej där! du kanske inte ska ha så höga krav om placeringar med tingis varje tävling. tycker att du ska ta med henne på de tävlingarna som du har gucci med på! Det är alltid bra att träna på att tävla!! Går hon bra på träning och framridning kan det ju knappast vara något fel på henne. peppa upp dig själv och se det som träning varje tävling i stället. det är inte placeringen som är viktig det är att skapa bra kännsla och det får du genom att träna och träna och träna. tycker inte du ska lämna henne hemma !!! Gå vidare i stället!

2012-04-01 » 20:39:51

eller oxå får du acceptera att du har ett sto med egen vilja? Vad säger din tränare?

2012-04-02 » 14:47:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback