I'll be whatever you want

Hästarna är nu intagna för natten och själv har man nyss ätit middag och väntar på att klockan ska bli 8 då top model sverige börjar^^,
For ut och red med Maja vid 2 tiden, hon slutade tidigt och det blev en halv lugn och härlig tur i solen vilket uppskattades rejält!:)
Imorn så har vi halvdag i skolan så jag slutar runt halv 1 så då hinner jag med 1 bussen hem och då blire direkt ut med hunden och sen rida bägge på banan:) Känns riktigt skönt att vi har tillgång till ridbana nu!:)

Kollade nyss startlistorna inför i helgen och jag startar som första C ponny med Tingis i Lcn och sist med Gucci som D. Det var väldigt få emellan så det kommer nog bli ganska stressigt men men så är det ju alltid på tävlingar. Det är lite mer mellanrum till andra klassen men blir ändå rätt tight där med.
Ska verkligen satsa för att vinna nu med Tingis då jag tror jag kan ha en rätt bra chans, men man vet ju aldrig. Med Gucci så hoppas jag bara på bra rundor nu första tävlingen för sen ska vi allt komma igång vi med!:)

We can never say never while we don't know

Är hemma idag, känner mig icket pigg med feber i kroppen :/
Iallfall så kan jag ju passa på att svara på de frågor jag fått^^,

hur hade ditt liv sett ut om du inte haft dina hästar?
bästa minnet - ett med tingis/gucci - ett med vänner/familj!
hur tror du att ditt liv ser ut om tio år?
vem är din bästa/närmsta vän?
vad vill du jobba som?

  • 1. Jag kan verkligen inte föreställa mig hur mitt liv skulle sett ut utan de! Jag tycker nästan det är jobbigt ifall hästarna får vila eller så för jag blir så otroligt rastlös och typ klättrar på väggarna och går runt och sucka:P Men jag skulle förmodligen ha mycket mera fritid och möjlighet att träffa kompisar och sen skulle jag nog vilja börja i boxning eller typ cross^^,

  • 2. Kan inte riktigt komma på något bästa minne men jag kommer aldrig glömma L:a debuten, derbyt när hon var helt otrolig! Men sen har jag såklart massa mysminnen och annat som jag aldrig kommer glömma. Med Gucci måste det nog vara L:b debuten när han var såå himla duktig och jag var huur stolt över honom som helst, men vi har såklart också massa mysminnen^^ Ett underbart minne med vänner är tex, när jag och Manda åkte till stockholm, men också valborg och bara mysiga sommar dagar när man satt ute och pratade typ hela natten. Ett minne med familjen måste vara i 4an när vi åkte till Thailand eller nu i sommras när vi åkte på kryssning:)

  • 3, Har verkligen ingen aning, jag hoppas att jag fortfarande har häst och kanske bor i södrasverige, men tiden får helt enkelt visa:)

  • 4, Min närmsta vän är Manda, jag räknar inte som bästa vän längre.
  • 5, Jag vet inte riktigt vad jag vill jobba med, Det skulle ju vara kul att kunna jobba innom hästsporten kanske som beridare eller något sånt, men då måste jag bli mycket bättre på att rida. Annars gillar jag att skriva så kanske journalist av nåslag, men samtidigt är jag intresserad av psykologi, haha har verkligen ingen anining men nått blir jag ju iallfall och tydligen tjänar man inte så bra på att vara soffpotatis så :P


Sometimes you have to forget what you want, remember what you deserve

Denna dag har varit ganska chill och avslutades med bad eftersom vi har de på idrotten. Gjorde iallfall världens snyggaste ryggplask från högsta trampolinen, slå det om ni kan! -.-'
Hästarna får iallfall vila idag och imorn väntas en tur i skogen. Funderar att på onsdag rida lite på banan då jag har båda, skulle vara skönt att känna igenom de innan tävlingen till helgen. Är grymt taggad och vill bara in och krossa!^^, Men jag vågar inte ha för höga förhoppningar då jag vet att jag annars kommer bli väldigt besviken men egentligen spelar inte placeringarna någon roll. Allt handlar om känslan! Känns det bra ja men då har vi ju som redan vunnit, bara inte fått nått riktigt pris för de.
Fick en fråga om frågestund  och visst det var faktiskt ett tag sen sist men jag känner såhär att är det något ni undrar över eller bara känner för att fråga så är det alltid bara att fråga på:)

Här kommer några bilder från träningen med Tingis i lördags, har jag tur kommer det ännu fler sen:)
men snygg skänkel, glapptygel och sur Tingis -.-'

I keep dancing on my own

Efter en dag som började med en härlig barbacka tur i skogen och sedan innehöll tak skottning och tv tittande från göteborg horse show så har jag nu segat ihop ett tag i sängen med massa kläder och mitt täcke eftersom jag typ fryser och hackar tänder:S Känns ju inte läge alls att bli sjuk och få feber kan man ju säga!

Fick iallfall en fråga vad jag har sökt för gymnasie linje och efter att ha haft jordens beslutsångest ett tag och velat fram och tillbaka så blev det Sam beteendevetenskap som första handsval på draggen:) Som andra och tredje blev det frisör och natursam, båda på draggen men jag bestämt att ifall jag av någon konstig anledning inte skulle ta  mig in på mitt första val så tänker jag inte gå alls. Då tänker jag istället ta ett år "ledigt" och jobba och söka om sen till nästa år, för när man äntligen får chansen att välja och "göra något som man vill" så tänker jag ju inte gå ifall jag inte får de^^
Näe nu ska vi snart ta in hästarna och äta middag:)

Feels like an explosion everytime I hold you

Ska snart kravla mig upp ur sängen och göra klart stallet innan Annika som har Leo kommer. Då blire att fara ut och visa henne lite ridvägar:)
Resten av dagen kommer bestå av att skotta tak hemma hos mormor och morfar som är utomlands, men jag verkar få bra betalt för det så I don't mind, pengar är bra att ha och det är fint väder ute helt enkelt:)
Ha en bra dag!

Home is where your heart is

Kan ju bara säga att hoppträningen gick så underbart jävla bra!:D
Är huuuuuuuuur nöjd som helst med båda!!;D

Ungefär såhär såg banan ut idag, fast lite mer proppotionelig dårå^^,
--------------------------------------
Iallfall så började jag hoppa Tingis och vi började att hoppa fram på "3 kombinationen" det var först räcke in, 2 galoppsprång oxer med "vattenmatta", 3 galoppsprång oxer.
Började på det jättepluttigt kanske 50cm och sen jobbade vi oss uppåt och avslutade den på kanske 90-1m . Tingis bara flög över och det kändes hur lätt och bra som helst!
Sen började vi hoppa snett igenom på oxern sen på båge till oxern som var sista i 3 kombinationen.
Det blev en ganska kraftig sväng så det var lite klurigt men det gick också super och vi kom bra på och hon hoppade fint!:)
Sen blev det kombinationen räcke räcke, 2 galoppsprång i mellan och det gick också bra men man märkte att hon gärna ville dra sig till vänster men det gick bra ändå:)
Sen satte vi ihop allting till en bana så först kom vi 1an oxer snett igenom, sen båge ner till sista oxern i kombinationen. Sen rakt ner på räcke räcke och sen avsluta med 3 kombinationen :)
Hoppade banan på L:A-MSV B höjd och det gick verkligen hur bra som helst! Hon bara flög högt över allting och det kändes inte ens svårt för henne!:D Är verkligen så galet nöjd och hon är huuuur laddad som helst just nu att jag kan knappt vänta till nästa helg då de är övik!^^

Sen var det ju då Guccis tur, hoppade fram på samma sak började med 3 kombinationen och jobbade oss uppåt och avslutade den på runt 1m. Ibörjan så gick det lite för fort in så vi fick lite trångt men sen plockade jag ihop honom mer och då kom vi jättbra!:) Sen blev det att hoppa oxer snett igenom till oxer på båge och det gick bra, vi fick lite kort in på sista oxern men han hoppade upp sig jättebra och trotts att vi kom kort fick han ändå inte sånna där tunga språng som han kan få utan var ändå rätt kvick och smidig:)
Sen jobbade vi på räcke räcke kombinationen vilket var lite klurigt när jag var tvungen att tänka väldigt tidigt vars jag ville lägga honom för att sen bara kunna låta honom va men det gick faktiskt bra, det var bara en gång jag var lite sen och då fick vi ett nedslag in men sen kunde jag snabbt rätta till det:)
Sen satte vi också ihop de till en bana och den låg på LB-LA höjd och jag hade aldrig hoppat högre med honom än 1m innan idag:) Men det gick verkligen superbra, jag tog hinder för hinder var på honom där de behövdes och han hoppade huur fint som helst och lyssnade jättebra och det kändes inte så där jättesvårt för honom heller!:)
Oxrarna låg mellan 1m-105 och sista räcket i räcke räcke kombinationen på 110:)
Är verkligen huuur nöjd som helst med honom och det ska bli superkul att få komma ut på tävlingsbanorna med honom iår och rida fler L:b!:D

Oj vilket superlångt inlägg ifall någon orkade läsa allt^^
Iallfall så var det en tjej som fotade uner träningen med Tingis så jag ska försöka få tag på henne så får vi se ifall hon har några bilder på oss, får hoppas det iallfall!:)
Nu ska jag bara ta en lugn kväll och se på mello med familjen ha det grymt!:)

It's all about you

Nu har Leo kommit hit och Tingis och Gucci verkar riktigt glada över att ha fått sällskap, han står just nu i en avgränsad del av hagen som vi ska öppna upp imorn men än så länge får de titta på varann över staketet, men de ska nog inte bli några problem, de känner ju varandra sedan tidigare:)

Själv har man segat i sängen ett tag innan man klev upp och packade iordning grejerna till träningen, har också hunnit med att putsa lite på Tingis träns och magplattorna:) Nu ligger jag åter igen och segar i sängen vilket jag kan göra i kanske 40 minuter innan det är dags att plocka in hästarna och göra de i ordning för transport åkning:)
Hoppas det går bra!:)
såhär fint vare hos oss igår imorse iallfall :)

It's funny how we both pretended to care

Kände helt enkelt att jag inte orkade blogga igår och orkar egentligen inte göra det nu heller meeeen^^
Stan med Manda efter skolan, flummade sönder lite grann bland affärerna, köpte ingenting, umeås stan har blivit så tråkig! Sen blev det självklart middag på en överfull kina restaurang och ännu mera flummande, sånna dagar är ju helt enkelt bäst! Manda fixade gymkort så nu jäklar på onsdag blir första träningspasset med Manda, haha det ska bli kul ;)
Imorn äre hoppträning i Ström och det ska bli assm! Hoppas ju somsagt båda och på morgonen kommer också Leo hit, alltså våran hyresgäst så nu kommer allt bli sååå mycket enklare framöver!:D
Näe nu ska jag se det senaste avsnittet av TVD hööres!<3

It's unbeliveble

Idag snöar det...mycket...igen!
Asså jag förstår mig inte på varför det fortfarande ska snöa!? Vi har säkert en meter snö ute på åkern där det inte är upptrampat och ändå bara fortsätter det att vräka ner! Ny jävla istid här snart..
Iallfall väntar man på att Maja ska äta klart så vi kan fara ut i alla snö, blir helt enkelt att rida med skyddsglasögonen idag:P Haha pappa har köpt sånna där skyddsglasögon man har när man jobbar med byggen och de är verkligen grymma att ha när man rider när det snöar eller snöstorm! Har man de inte så ser man typ ingenting och kisar/blundar hela turen vilket kanske inte är det optimala(A)
Så ett tips alla som brukar rida ut när det snöar mycket, köp skyddsglasögon!!
ååhnej jag saknar det verkligen inte -.-'

Got everything I need but I want you

Usch har inte sovit sådär jättebra i natt, har vridit mig ganska mycket och har en hemsk huvudvärk! Det känns som någon försöker slå sig ut igenom mitt huvud med en hammare eller nått sånt:S Tack gode gud för ipren!
Idag blire att fara ut i skogen eller aah i byn blire förmodligen eftersom traktorjäveln har skottat en stor snöhög över den vägen vi vanligt vis brukar rida in på... men det går ju ifall man rider igenom stall Ström så vi får väll see :)
Idag är det ju tydligen fettisdag också så jag hoppas att alla som gillar semlor får sig en semla, själv är jag inget stort fan av de då jag tycker de är alldeles för stora och för mycket helt enkelt, ha en underbar dag!:)

So put your hands up high an reach for the skylight

Blev att hoppa en linje idag på banan räcke räcke 21 meter precis en sån som jag hoppade förra hoppträningen när de gick dåligt med Gucci:)
Den här gången gick det mycket bättre och jag kunde sätta bra tryck i honom och han hoppade fint, avslutade linjen med honom på kanske 90-95 och hoppade bara ena räcket sen 2 språng på kanske 1m-105 och det gick bara super! Han hoppade riktigt fint då!
Sen så hoppade jag Tingis likadant och vi avslutade på kanske 95 på linjen gick jättebra med henne:) Haha fast jag ramlade faktiskt av henne idag:P Vi kom inte helt överens om avståndet då hon drog iväg och jag ville få in ett till galoppsprång och hon tyckte att wiihoo nu hoppar jag av så hon hoppade ett jättesprång och sen klängde jag fast runt halsen och gjorde ett litet snyggt avhopp och landade på fötterna^^, Hihi nu förtiden om jag håller på att åka av lyckas jag alltid klamra mig fast och mer hoppa av(A)
Men jag är jättenöjd med båda och ska bli super att hoppträna nu på lördag igen!:)

haha kom att tänka på att jag faktiskt aldrig har gjort illa mig riktigt när jag ramlat av. Och troo mig jag har rammlat av MASSOR av gånger^^ Haha jag har flygit in i väggar, kraschat igenom hinder, gjort volter, landat på nacken, huvudet och revbenen över en bom men aldrig riktigt slagit mig. Jag har alltid bara studsat upp och varit sur på mig själv för att jag inte suttit kvar och sen hoppar jag upp igen:P
Det värsta jag kan komma på att jag slagit mig var när jag flög av Tingis på Grubbe när jag red henne på åkern med hacket dagen innan tävlingen som vi debuterade L:a i och då kom vi galopperande och sen sluttade de lite nedför och då drog hon iväg och började bocka och sen tvärstannade hon och då gjorde jag en riktigt fin volt och landade på nacken och skrapade upp hela ryggen, men annars mådde jag helt bra fast jag var ganska irriterad på Röd som stod med huvudet nedkört i gräset och såg hel nöjd ut...
BTW en fråga till mina läsare, vilken är eran värsta avfallning?
Näe nu ska jag ta en tidigkväll gooonatt<3

It's almost over

Blev att plumsa över åkern med klibbsnö och snacka om att hästarna tyckte det var jobbgt eftersom det gick en bra bit över knäet på de men vi lyckades ta oss igenom!:) Blev att rida i "byn" då där de är plogat och de är faktiskt riktigt bra underlag där så man kan båda trava och galoppera, red Tingis och de gick bara braa, hon skötte sig suuper! Gucci med för den delen.
Imorn blire att rida till banan för jag ska hoppa båda. Mamma får agera banpersonal och Maja får agera framridare till Gucci medans jag hoppar Tingis först:)
Kommer bli asmm!
Näe nu ska jag se nått avnsitt av Skins hörs imorn<3

You'r long gone and you moved on

Känner mig nååååådigt trött på all den här äckliga snön och tittar man ut så vräker det bara ner... kändes ju värt att jag ansträngde mig tidigare för att skotta lite-.-'
Har gjort stallet, varit en sväng med Basse och gosat med världens underbaraste ponnysar i hagen^^
Gucci älskar iallafall aktivitetsbollen som vi köpte åt honom, han har gått runt med den i munnen typ halva dan och viftat med den och slagit på Tingis med den, haha hon suckade mest och surade litegrann^^
Väntar iallfall på att Maja ska komma hem ikväll så vi kan fara ut och rida och trotsa äckelvädret, känner att det är äckelväder här ganska ofta numera...det uppskattas INTE!
Jag vill ha sommar och sol, sommarlov, tävlingssäsong och bruna ben, typ nu!
Men men om 2 helger är det Övik och dåå jäklar kör vi!

Be yourself cuz everyone else is already taken

Kan ju säga att man älskar att de är typ snöstorm ute...idag igen!
Meeen när Maja kommer hem så blire att trotsa ovädret och fara ut på en tur:)
Sitter just nu å ser på Miami Ink och laddar inför att gå en sväng med hunden, hoppas ni har en braa dag!:)

I give you take it's the way it's always been

Har precis tagit mig en härlig dusch efter 45 minuter på träningscykeln framför Skins, ska tydligen vara en bra serie så I'm giving it a try:) Just nu sitter jag nergosad i soffan med ansiktsmask och försöker sammla kraft inför att gå ut med hunden i mer eller mindre storm...
Tror hästarna får komma in vid 4 tiden, de gillar inte heller storm!

Hunden har iallfall tagit pris för världens dummaste hund idag-.-'
Skulle lunch fodra hästarna efter jag gjort stallet och Basse fick såklart vara med när jag höll på att grejja men sen när jag skulle lunchfodra fick han nå psyk och rusade rakt in i hagen och försökte typ bita Tingis i benen, vilket ledde till att Tingis blev ganska pissed på honom och sprang iväg med Basse springandes under henne och sen tror jag hon fick in en spark på Basse som började gnälla och kom sedan inspringande till mig och tyckte jag skulle trösta honom...Korkskalle han får ju skylla sig själv-.-! Basse mår iallfall bra och det var ingen kraftig spark iallfall men jag hoppas han lärde sig någonting av det, Tingis tog inte heller skada hon undrade mest vad tusan som hände.
Dags att skölja av masken, hörs!

Somethings getting in my way

Ligger i sängen och försöker övertala Becca att pallra sig hit och rida ut med mig idag, eftersom annars kan jag inte rida alls.. men som tur är så kommer Leo från Villanäs hit så det blir våran första hyresgäst och han ska komma nästan helg så det blir ju perfaa!:)
Annars kommer väll den här dagen mest bestå av att uppvakta hundar och hästarna men dee är mys!^^,

Stay fly, never die


All I need is a timemachine

Slutade ju typ kvart över 11 idag vilket inte kändes dåligt nice! Blev att fara ner på stan sola 15 minuter och sen gymma:) Gymmningen gick bara bra men det är ganska tråkigt^^
Sen kom pappa och hämtade mig och vi åt lunch på Gouter eller vad de heter ( alla i umeå vet nog vars om jag säger FD subway ) Sen blev det att dra till Biltema och köpa en övningskörnings skylt och sen åka och handla och sen hem:)

Hihi fick faktiskt köra lite idag!
Eller köra och köra men när vi kom hem fick jag åka frammåt och sen backa lite och parkera in mot dörren till hölogen^^ Det var ju superkul men lite svårt ibörjan att veta hur mycket man vågade trycka/lätta på pedalerna... ett annat problem är ju också att jag inte riktigt ser kanterna på bilen..att vara kort suger ibland!

Hästarna fick iallfall vila idag och jag ska nog hoppa imorn eller på söndag, beror lite påå.

Blev iallfall sjuuuukligt sugen på att tävla nu när det är Timrå imorn men det kändes lite smått ovärt att åka enda dit för en dag plus att det fanns typ ingen uppstallning heller...Blir helt enkelt att vänta till Övik om 2 helger!
Hoppas iallfall det går bra då för mig, haha men det kommer nog inte gå lika bra som sista tävlingen, 1,2 med Tingis och 3,2 med Gucci det var en bra tävling det!
Näe nu ska jag se senaste avsnittet av TVD höress!
I will never belive in this again

Trotsade äckelvädret idag och for ut på en tur till ström med Maja, skippade att rida på banan utan red bara omkring i "byn" Red Lilla Grå och han skötte sig utmärkt!
Imorn får hästarna vila och jag som slutar typ 11 imorn passar på att träna direkt efter skolan på dagen, skönt då är det säkert inte så mycke folk där heller hoppas jag:)
Näe nu ska jag se avsnittet av ponny akuten som kom ut i söndags som jag inte har sett än!
ahahhhaaha ungefär såhär brukar jag se ut när jag ska ut i äckelväder! Men nu var de där en gammal bild men ändå:P

Can you promise me

Hemma från jobbet och ligger bekvämt nergosad i min säng^^ Har bara gått bra å jobba och det har varit kul, känner att man är lite ringrostig där ibörjan med kassan och allt men allt eftersom låssnar det och jag börjar faktiskt äntligen lära mig spel automaten! haha bara sådär ett år senare:P
Iallfall imorn blire att trimma igenom Gucci på banan, Mamma och Maja red ju ut idag och det gick tydligen bra, och blir att jobba på lösgjordhet och lite galoppfattningar!:)
Näe nu ska jag snart sova, upp 6 men först måste jag bara lägga världens bästa bild!
hahahahhahahahahahahaahahahah, dooog lite grann där ett tag!!:P

When hope is fading out you can trust me I'll be there

Mamma och Maja tar ponnysarna idag då jag direkt efter skolan ska fara å jobba, pappa är magsjuk så då får jag hoppa in, men det är alltid kul att jobba! Haha pappa du får vara magsjuk lite oftare tycker jag ;)

Fick ju lite frågor om solarium och det finns ingen åldersgräns på det, man behöver inte smörja in sig och är det första gången man solar bör man inte göra det så länge, speciellt inte om du lätt blir röd och bränner dig, jag brukar väldigt lätt kunna bli röd men har långsamt trappat upp det men jag brukar aldrig sola mer än en kvart. Solarium tar ju på mycket mer än att vara ute i solen så man ska inte sola speciellt länge. Det brukar finnas broschyrer inne på solariumet med rekomendationer om hur du ska sola. Man betalar vanligtvis med tior och det gör man inne i själva rummen man solar, det är som en automat man stoppar pengarna in och sen efter ett tag startar solariumet och då är det bara att hoppa in:) Det finns skydds koppar man kan ha på ögonlocken också som man kan sätta på för att undivka strålningen i ögonen:)

Monster don't sleep under your bed they sleep in your head

Var verkligen riktigt kul att vara på gym idag!:) Försökte ta det lite lugnt eftersom det var första gången jag var där men har en känsla av att jag kanske körde lite för hårt ändå^^ Men man var ju bara tvungen att pröva massa olika maskiner, men blev iallfall att springa en stund på löpband trotts att jag tycker det är bland de tråkigaste som finns, sprang bara 2 km men planerar att springa längre nästa gång eftersom det var motivationen och inte konditionen som var problemet:)
Sen var det iallfall hem och äta go middag och sen ut och rida.
Blev att trimma Tingis på banan och jag är riktigt nöjd, jobbade mest på att ha henne i en hög form och vara mjuk och stadig och sen övade vi galopp ombyten ett tag och vissa av de var faktiskt helt rena och vissa var väll...eeh aah mindre snygga om man säger så^^ Söööt ponny!
Näe ska sova snart, klockan ringer 5.55 hörs!

It will bring us to our knees

Börjar om sisådär 40 minuter och fördriver tid med lite underbar musik och dator:)
Kände imorse att jag kanske måste in förskaffa mig en större väska då den blev lite smått överfull när man proppade i träningskläder, dator och andra småsaker i den... Haha har en känsla av att jag inte kommer kunna räkna ut hur man ska få upp dörren till lokalen^^.
Man fick ett kort som man ska dra i kortläsaren högst upp men vad jag kunde se så fanns det ingenstans att dra det där jäkla kortet... lovar det kommer sluta med att jag står där som en idiot och rycker i dörren istället tills en vänlig skäl kommer och öppnar -.-'
Ikväll blire ju som sagt trim på banan och ska förmodligen rida Tingis så det blir att jobba med sidorna på henne idag och träna lite gångarts ökningar och minskingar:)
Det blir nog braaa(a)

This road will take us home

Idag har man gått och blivit gymkorts ägare på step in 24 så nu jäklar äre bara att sätta igång!
Har bestämt att jag ska försöka träna iallfall Tisdag, Torsdag och jag hoppas på att kunna träna söndagar också:)
Känns verkligen som att jag behöver komma iform nu till tävlingssäsongen och allt, det är ju inte bara hästarna som ska vara i topp trim!;)
Iallfall så fick hästarna en välförtjänt vila idag och jag stannade ju på stan då ett tag och fixade gym kortet och sen for jag och mamma ut till pegasus så jag kunde få prova min blivande Stöcke PF jacka:) Blev en storlek XS och sen att det var en kingsland jacka gjorde det ju inte sämre heller(A)

Imorn planeras det in gymmning för mig efter skolan och sen hem och trimma häst på ridbanan, kommer nog bli super!:)

Lite mer hårfärgs snack så vet jag att de där stargazer färgerna sitter dåligt men i stortsett alla sånna där onaturliga färger sitter jättedåligt... Det suger! Men tur att jag har 1 paket kvar då(A)


The silence will send you free

Blev en skön barbacka tur i skogen på ca 45 minuter:) Red i ström idag och har förmodligen hittat mera sandvägar^^ Måste utforskas senare vid tillfälle!
Just nu, musik och chill tills klockan blir läggdags!
Faster var det en sån här hon hade då?(A)
Shock rosa hårtoning stargazer Hair Colour Stargaz, Stargazer

Stand by me

Är hemma nu efter en härlig tjejkväll hos Manda igår, vi färgade typ hår hela kvällen:P
Först så slingade vi Mandas hår med ett sling blond paket och ljusade upp hennes över hår och sen drog vi en tjock slinga i underhåret som fick sitta i typ en timme å blekas rejält så den rosa färgen kunde fästas sen^^
Sen så färgade vi mitt underhår rosa :P
Manda har bara en slinga rosa och jag har typ hela underhåret.
Kände mig lite sådär impulsiv för ett par dagar sedan och beställde hem rosa hårfärg från shock.
Det lär ju inte sitta sådär jättebra eftersom det är en onaturligfärg men vi får väll se, har ett paket till med färg ifall jag vill färga på sen(A)

Idag blire iallfall att fara ut å skritta hästarna i skogen, blir myysigt då det är underbart väder ute idag!
kände mig impulsiv så nu har man rosa underhår;)

pretty in pink


As far as I can see

Hoppträningen idag gick rätt bra faktiskt:)
Började hoppa Tingis först och red för första gången på typ 1 ½ år henne på det 3 delade. Eftersom jag helt enkelt ska sluta vara och plocka i henne är det ju lite lättare om man har ett mildare bett som inte ger lika mycket effekt när jag tar i henne.
Började hoppa fram på en räcke räcke linje med 21 meters mellanrum ( 5-6 galoppsprång ) och det gick bra, fick tänka på att inte försöka göra 511tusen halvhalter på henne i mellan bara utan bara låta henne rulla på istället och då gick det bättre:) Sedan blev det att hoppa snett igenom räcke snett igenom oxer så det blev som typ en 8 volt och det gick också bra. Sen blev det några språng på en kombination räcke,oxer med 2 galoppsprång i mellan innan det blev bana. Hoppade väll någonstans imellan Lb och La höjd på banan och de gick bara bra!:)
Riktigt nöjd med henne som förövrigt var supertaggad också^^

Sen var det ju då Guccis tur och det började bra, hoppade också fram på den där räcke räcke linjen och det gick också bra han lyssnade tillbaka och hoppade fint. Sen när vi plockade upp de till runt 1m började vi få lite problem. Eftersom ridhuset var ganska litet och det blev väldigt nära in till kortsidan på sista hindret så blev jag lite feg och började bromsa istället för att hålla tryck vilket resulterar i att vi kommer helt cp-.-
Sen hoppade vi också på räcke, oxer snett igenom och det gick bra, han hoppade fina STORA språng på oxern som var ganska bred och låg också på 1m.
I slutet började han bli lite trött och när jag då kommer på räcke räcke linjen och fortfarande bromsar istället för att gasa är det ju inte så konstigt att han stannar och då gjorde jag en fin liten avsittning...men man får ju helt enkelt skylla sig själv om man är så dum att man försöker lägga honom på 6 galoppsprång när det ska vara 5.
Tog helt enkelt om det igen och självklart gör jag nästan samma sak, kanske höll lite bättre tryck men fortfarande inte tillräckligt men då hoppade han iallfall. Duktig häst!!<3

Slutsats av den här hoppträningen då är att jag är supernöjd med hästarna som skötte sig jättebra men min ridning var inte speciellt bra alls där i slutet så skäms på mig!
Är ju ingen träning nästa vecka så det blir att rida till ridbanan och bygga upp hinder där och jag tänker rida exakt samma linje räcke räcke 21m med Gucci som idag så jag verkligen lär mig att rida ordentligt, sådeså!

Just nu ligger jag i soffan och väntar på att klockan ska närma sig 17.55 så jag kan ta bussen in till stan och sen fara till Manda, blir en helt vanlig tjejkväll för min del då:)

As you'r walking away your footsteps get louder

Är på skolan nu, har A-pass och jag planerar att försöka läsa på lite no till våran debatt på måndag.
Iallfall efter skolan blire å träffa Manda en stund innan jag tar bussen hem.
Sen blire ju ut i skogen med Maja och sen en helt vanlig slapp soff kväll^^,
Imorn äre hoppträning i strand och sen tjejkväll hemma hos Manda, bliir super!

I'll keep my word

Dagens nationella skrivuppgift kändes verkligen miljoner gånger bättre än läsförståelsen:)
Valde att skriva ett bidrag till en antologi med temat, när tiden stannar. Det kändes ganska enkelt och jag hoppas på ett bra betyg, men man vet ju aldrig^^,

Blev en tur ner till ridbanan idag igen och idag red jag Gucci.
Försökte få honom att komma igenom i sidorna mer och sluta försöka bita fast i vänster tygeln som han lätt gör och jag tycker det gick riktigt bra, det svåra är bara att aktivera bakdelen på honom utan att han ska öka farten eller stressa upp sig när man sätter tryck i honom. Men jag är helt enkelt riktigt nöjd!:) Maja red ju Tingis och verkade nöjd med henne också så det är ju bra:)
Imorn blire att fara ut i skogen med de eftersom på lördag blir det hoppträning med båda i Wassermans ridhus i strand, ska bli riktigt kul!

Younger now then we where before

Väntar på att Maja ska pallra sig hem från stan så att man kan fara ut och rida sen. Mamma har snackat med de som har stallet ström och nu kommer vi kunna börja använda deras ridbana! Känns verkligen super att få rida på en ridbana kan man ju lugnt säga! Så jag hoppas bara man lyckas ta sig dit nu med all snö och alla grenar(A)
Sen blire in och försöka läsa på till svenska nationella imorn, inte för att man egentligen kan läsa på men jag ska försöka läsa lite om typiska drag för t.ex en krönika, debattartikel, novell o.s.v. Att skriva är ju min styrka och jag kommer verkligen försöka använda det till min fördel! Men att sitta i 3 timmar utan att få gå ut, inte ens när du är klar känns jäävligt jobbigt faktiskt...

Never look back it's over

Då var men helt enkelt 1 år äldre.
Har faktiskt tänkt på det att när folk frågar " känner du dig äldre nu" så gör man verkligen inte det.
Ålders känslan kommer inte över en natt utan den kommer under året och alla dess händelser, som gör att när man sen fyller 17 kan säga att jaa, jag kände mig äldre!

Iallfall idag så var det ju nationella prov i svenska, läsförståelse... jag brukar ha väldigt lätt för läsförståelser men den här var riktigt svår! Det kändes som om jag inte skrev tillräckligt bra svar för jag fick svårt hur jag skulle formulera mig.. jag brukar aldrig ha svårt att formulera mig i text men tydligen idag:S
Sen skrev man ju So prov sen efter lunch och jag tror de gick rätt bra iallafall.
Sen blev de bussen ner till stan och möta upp pappa för att sitta på pappas handledarutbildning för körkort som man måste va med på och det tog 3 timmar.
Sen blev det hem och fira mig med familjen å mormor å morfar:)
Funderar iallafall på att ta en tidigkväll nu efter en lång dag, gnatt<3

Right back at you

Sista dagen som 15 åring idag då för imorn blire sweet sixteen;)
Blir att direkt efter skolan fara ner på stan och gå på körkorts kurs med pappa mellan 4-7 och sen äre bara för mig att ge mig ut på vägarna!! Hahah jag säger bara håll er undan!

Har iallfall funderat på en sak ett tag men jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga.
Jag funderar på att söka ett ryttar stipendium.
Jag vet att agria delar ut ett sånt varje år men då måste man ha tävlat upp till MSV A på ponny vilket jag inte har gjort så det kan jag ju helt enkelt glömma.. men det lär ju finnas andra idrotts / ryttar stipendium att söka och fatta vilket lyft ifall man skulle kunna få ett sånt! Jag skulle få möjlighet att åka på fler tävlingar och längre bort, lägga pengar på bättre utrustning, extra träningar o.s.v.
Men jag skulle också vilja hitta en sponsor men vet inte riktigt hur man får tag på det heller^^,
Känner att jag ska läsa på lite mer om det iallafall!

Nu ska mamma färga mitt hår seeyah!

If you don't do stupid things when you'r young, you got nothing to laugh about when you'r old


I belive you

Trottsade kylan idag och det blev en ridtur ute i skogen:)
Red ju då Gucci ( Maja red Tingis ) och han blir bättre och bättre med fjantet. Blev först en tur mot sandvägarna och sen på tillbaka vägen red vi ner mot åkrarna och tog en galopp fram å tillbaka där med:) Blev i stortsett ett skritt och galopp pass och de uppskattades av alla 4!

Imorn blire väll en vanlig uteritt mot åkrarna och sedan väntas det en hög med plugg resten av kvällen...
Varför ska alla prov och inlämningsgrejjer vara inne samma vecka!!? I don't get that!

Show you how much I adored you

Har precis käkat middag och innan det så skrittade jag och pappa runt på åkern!
Hahah pappa fick såklart ta Gucci och de gick bara bra, de var såå söta. Haha det tog bara 10 år att övertyga honom att han måste prova någongång och nu vill han att vi ska göra om det imorn :P Tror vi har en ny ryttarlegend på G här alltså ;)

Väntar nu på att gladdisarna ska börja på tv och sen blire nog en ganska tidigkväll eftersom jag har utsläpp imorn och resten av den dagen lär bestå av plugg plugg och ännu mer äckligt plugg...

We don't belong to anyone

gaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh, har så tråkigt just nu att jag döööööööööööööööör!!! Jag kommer snart att börja klättra på väggarna om inget händer snart!!
Släppte ut hästarna vid halv 11 och då var de minsann taggade på att gå ut och for iväg som så yrväder när jag släppte de i hagen och rullade sig lite överallt, sötnosar<3
Haha sen kom grannen ut och startade sin skoter och då jäklar blev det fart på hästarna som har fått dagens motion genom att galoppera omkring i hagen och kört lite flygande trav med svansarna i vädret samtidigt som de håller huvudet högt och fynser. Se så bra det är att ha grannar med skotrar:P
Men jag kommer nog ändå skritta runt de lite grann på åkern sen innan jag tar in de och om jag har tur håller jag på att övertyga pappa att pröva skritta Gucci^^, Han börjar ju faktiskt bli lite småsugen ;)
Näe jag ska väll försöka aktivera mig genom att plugga mer till mitt so jävla ekonomi äckelprov...

It's cold around here

-30 grader idag... behöver man säga mer?
Hästarna står iallfall inne för de vill inte gå ut och pappa måste åka och köpa ett element eftersom annars kommer stallet frysa sönder om inte hästarna står där. Ska iallfall försöka trottsa kylan och typ skritta på vintertäcket några varv runt åkern så de får röra sig iallfall. Varför måste de blir såhär jävla onödigt kallt!!? Det räcker ju med MAX -10!!
Det går ju inte att göra någonting när de är såhär kallt... norrland suger!


I can't save whats left of you

Kom på att jag faktiskt fyller år snart, och när jag säger snart så menar jag snart, för på tisdag blire väll sweet sixteen :P
Skriver förtusan nationella på min födelsedag det borde man ju faktiskt få plus poäng för!!
Men iallfall och kom fram till att när folk frågar vad man önskar sig så blir det ju bara svårare och svårare att komma fram till ett svar. För när man var liten och någon frågade vad man önskade sig så var ju svaret självklart. En ponny! Men nu har jag ju t.om två ponnysar så jag vill inte precis ha en till:P
Men jag tänkte göra en liten lista på saker jag önskar mig^^
  • Pierca läppen , snälla snälla snälla snällaaaaa!!!!<3<3<3
  • En Wave maker, ni vet en sån där typ vågtång som gör stora "vågor"
  • röda aleminium stigbyglar
  • pengar, presentkort o.s.v
Hmm.. kanske inte så kreativt men sen har jag ju önskat mig en whitaker hjälm också och mina lovely föräldrar har faktiskt beställt en sån till mig!!^^ Så jag vet redan att jag kommer få en marinblå whitaker hjälm så jag förväntar mig inte precis att jag ska få något mer heller.
Men något som ska bli kul är också att på tisdag ska jag och pappa på handledar utbildning för att få köra bil så jag får börja övningsköra snart!! Snacka om kul så alla, jag kommer varna er innan jag far ut på vägarna så ni kan hålla er undan! Haha fast så svårt borde de ju inte vaa?:]
Näe nu ska jag se de senaste avsnittet av TVD godnatt och hörs imorn!
haha men kul att man såg typ "hej jag ska snart fylla 11 och inte 16" -.-'

And then the stars fell asleep, just above my head


Bring it on I'v got nothing to lose

Hatar den här jävla kylan!! Det går ju typ inte att rida ute när de är så här kallt...
Man skulle ju inte tacka nej till ett ridhus just nu!
Imorn planeras iallfall att trotsa kylan och fara ut i skogen ändå. Det måste jag!

Har iallfall börjat planera upp tävlingssäsongen som just nu ser ut att bli såhär:
V.9 tävling i övik, vet inte riktigt vilka klasser man kan rida men blir förmodligen L:c L:b med båda.
V.11 tävling på surf, L:c L:b med båda
V.12 tävling i skellefteå, L:c L:b med båda första dagen och L:c L:b med Gucci andra dagen och L:b med Tingis men går hon super dagen innan stryker jag L:bn och hoppar L:a istället! (hoppar bara en klass med henne andra dagen eftersom hon brukar gå bäst första dagen)

Sen vill jag åka till sundsvall V.14 men det beror lite på eftersom det är ganska långt dit och dit är dyrt! Men jag hoppas iallafall^^
Känner mig så extremt taggad på att tävlingssäsongen ska börja igen att du vill jag bara ut och köra!!
Nu ska vi allt visa de att jag och Tingis är tillbaka och att man inte ska räkna bort Gucci helt och hållet!
NU KÖR VI!!!


Tell me, tell me cuz I need to know

Äntligen fredag!!! Ska bli sååå skönt med helg, förutom att det ska vara typ -25 hela helgen...
Eftersom hoppträningen idag blir inställd eftersom det är för kallt så blir det en ny träningstid imorn mitt på dan men den lär ju också bli inställd eftersom det lär vara lika kallt...
Får ju psyk vill ju in och träna så man kan vara fit for fight till tävlingssäsongen men i den här takten lär det ju bli svårt... dumma hippokvarka!

Iallfall lär hästarna få vila idag också om man inte känner för att trottsa kylan och köra barbacka på täcket ett tag. Vi får helt enkelt se hur det blir!

And I'm aming right at you

Borde egentligen sitta och göra engleska nu men bara tanken på skoljobb gör att det kändes jobbigt, men jag kan inte precis skjuta på det eftersom vi har typ en miljardsaker som är på g just nu.
Hästarna fick iallfall vila idag eftersom det är -22 grader ute och de kommer frysa ihjäl i sina tunna ländtäcken. Ska ju va ännu kallare imorn så de kommer kanske få vila imorn också..det beror lite på nu när träningen blev inställd eftersom det är för kallt. Stöcke har ju fått hyra Wassermans ridhus så vi kommer träna där tillsvidare verkar det som:)
Näe skoljobb var det ja...

Someday, somehow, somewhere

Kan konstatera att NO suger och eftersom våran lärare suger på att förklara så är det ingen ide att engagera mig i lektionen, kommer ändå måsta plugga igenom allt sen igen inför nationella...
Har nationella på tisdag och torsdag i svenska. Så inte taggat!!
Efter den här lektionen har vi idrott...skridskor i typ -15 känns ju sådär lagom kul men vi kommer förmodligen bara vara ute en kost stund eftersom det är så kallt så hoppas på att få sluta tidigare^^,
agria mössan är ju lättsnyggast!! :P

Why are we talking to eachother again

Känner att en riktig dunder förkylning är på ingång och det uppskattas inte! Har verkligen så mycket som kommer nu i skolan med nationella på tisdag och sånt så jag vägrar helt enkelt bli sjukare!
Iallfall sitter på skolan nu och väntar på att klockan ska bli kvart i 9 när vi börjar. Hatar verkligen att man alltid kommer så sjukligt tidigt till skolan och måst sitta och vänta så länge!
Men torsdagar är iallafall en skön dag och ikväll blire att fara ut i skogen igen och hoppas på att Gucci sköter sig ännu bättre idag än igår :)

Can you tell me how it should be


We sailed across the ocean

Onsdagar är verkligen den drygaste dagen på hela skolveckan eftersom vi har så långa dryga lektioner just denna dag. Men eftersom jag har eget val på elevensval så fick jag sluta tidigare vilket uppskattades rejäält!
Så blev att komma hem och slänga i sig lite mat och sen ut och göra klart stallet så när Maja kom hem vare bara att fara ut och rida:)
Jag red Gucci och det gick rätt bra ändå. Han var betydligt duktigare än sist då han var hemsk och idag så små stegrade han bara lite men drog inte iväg in i någon skog eller någonting, men det gällde bara att vara lugn och prata med honom och övertyga honom om att han verkligen ska gå frammåt och tillsist kom i förbi och det tog inte alls speciellt långtid:) Resten av turen gick bara bra!

Nu funderar jag på att redigera lite bilder som jag fotade idag när jag kom hem från skolan, så vi får väll se ifall de blir bra så kanske jag lägger upp någon, hörs!:)