You'r my fire

Börjar känna mig trött nu, blir upp och hoppa klockan 6, ska nog ta och sova snart men först se senaste avsnittet av TVD!

It's all for you

Nu är allt packat putsat och fixat och imorn bär det iväg mot Skeå, planen är att rulla här ifrån strax efter 7:)
Blir ju som sagt att hoppa L:c L:b imorn med Gucci och L:b med Tingis. På Söndag blir det att hoppa L:c L:b med Gucci igen och har anmält L:b med Tingis, känns hon bra kommer jag nog efter anmäla till L:a.
Hästarna har ju natt uppstallning och vi har hyrt en stuga och de hade tydligen trådlöst internet så jag jag kommer ta med mig datorn diit, så kommer kunna uppdatera lite om hur det gått och såå.
Men vi hörs mer imorn eller ikväll seeyah!:)

Help me get over you

Fick några bilder från SURF tävlingen skickade, fotade av Evelina:)
<font face="'times new roman'">Lillen</font>&lt;3

One day you'll learn

Ändrade planerna litegrann, hästarna får vila idag istället, kände att det kanske ska få en vila innan tävlingen och tänker inte vila de imorn. Så imorn blir det nog istället att känna igenom de i alla gångarter och känna att de lyssnar på mig:)
Har nyss varit ute med hunden i detta skumma, regn/hagel väder inte mysigt någonstans!
När mamma kommer hem ska vi fara till pegasus och hämta ut min Stöcke jacka!:) Känns riktigt asm att få ha en klubbjacka nu eftersom jag inte kan gå runt i min hippo jacka längre, sen skadar det ju inte att Stöcke jackan är en kingsland också(A)

You'r my heroin

Har lunchrast just nu och planerar att spendera den genom att sista minuten plugga till vårat so prov som vi ska ha efter lunchen. Var väll inte precis överaktiv i mitt pluggande igår men på något sätt verkar det mesta ha fastnat i min hjärna. Duktig hjärna!
Verkar som vi ska ha styrka och kondition på idrotten idag vilket känns bra men lite jobbigt eftersom jag har en kanske grym träningsvärk sen igår men har bestämt mig för att se de här lektionen som en gratis träning så det är bara att köra på, är ju sista lektionen också. Sen blir det hem och rida ponnysarna, funderar på att trimma lite på banan idag, och sen på fredag bara känna igenom de i alla gångarter lite lätt innan tävlingen i helgen:)
Men nu ska jag plugga som jag planerat och inte bara säga att jag ska plugga och inte göra något av det(A)

en gammal video när jag travar av Gucci efter hoppträning:)

You belong with me

Känner mig duktig idag som hunnit vara på gym och rida båda ponnysarna innan klockan blivit 6:) Nu väntar jag på att pappa ska fixa klart middag och sen ska jag ta tag i SO pluggande inför imorn. Tänker ICKET faila på det kan jag ju säga!

In it to win

Anonym om You'r everything:
Hur ser din sommar ut? Ska dina ponnysar gå på bete?


Har faktiskt inte planerat så mycket i sommar känns det som, det kommer vara ganska mycket tävlingar i år som jag kommer åka på, nästan varannan helg och sen så ska jag såklart försöka klämma in att vara med kompisar, sola och sen ska jag ju jobba också några dagar i veckan, sen ska jag och Manda åka en helg till Stockholm också!:) Hästarna kommer självklart få gå på bete som det gör varje år, Vi kommer hägna in åkern på baksidan så de kommer få gå där, det är förmodligen ett ganska magert bete men det passar perfekt då de inte ska behålla formen men ändå få gå och noppa gräs, blir ju såklart att stödfodra med lite hö 1-2 gånger om dan men det gör ju ingenting:)
Näe hoppas helt enkelt på en supersommar!:)




You'r everything

Har nu varit ute och ridit och nu är ju underlaget för löst! Det är lerigt och hästarna sjunker ner vissa steg och det skvätter verkligen lera överallt! Men men bättre det än stenhårt men man känner verkligen att sommaren är på g nu!:D
Hästarna skötte sig iallfall bra, Tingis var bara lite stark.
Imorn blire att efter skolan träffa Manda och fara å träna och sen hem, rida bägge hästarna och plugga till mitt So prov, så blir fullspäckad dag imorn kan man ju säga! Men det är ändå skönt då har jag något att göra, jag blir ju så gaalet rastlös annars^^,

I'm not going to let you win

Kändes inte sådär dåligt skönt att sluta 11.10 så det blev att moppa hem, chilla lite framför tvn innan jag gick en sväng med hunden, gav hästarna lunch och mockat alla boxar:) Så nu funderar jag faktiskt på att ta tag i so plugg tills Maja kommer hem så vi kan fara ut med ponnysarna:)

Sen svar på en kommentar så gjorde jag min piercing på nailzone i umeå, det ligger bredvid djurmagazinet :)
Är verkligen supernöjd med min iallfall!:)

And now you know

Imorn så går jag halvdag, så jag har 2 lektioner och sen slutar jag vid 10.40 kändes ju inte dåligt skönt! Funderar på att dra och träna efter skolan innan jag far hem:) Beror lite på eftersom jag ska träna med Manda på onsdag men vem har sagt att man inte kan träna flera dagar i rad?:) Sen blire hem å rida ponnysnara i skogen:)
Sen ska jag somsagt plugga lite so också, som jag egentligen borde göra nu också men vi fick so provet förskjutet till torsdag vilket känns braaa:)
Näe kan ju slänga upp en bättre bild på min nytagna piercing, like it alot!:)

It's okay

Nu sitter den på plats, det gör lite ont men det går nog över på ett tag^^,
extremt konstig bildvinkel meen(A)

Some thing never change

Åkte med pappa idag till skolan, moppen har lite bensin och jag vill inte riskera att sitta strandad någonstans mitt ute i skogen med en moppe som har soppatorsk. Slutar vid 3 idag och då blire ner på stan och möta upp mamma som måste vara med när jag piercar mig. Hästarna får iallfall vila idag och jag ska då lägga lite energi på att plugga till mitt so prov på onsdag.

I admit it i'm glad it's over

Blir lite changed plans idag ändå, blir ingen träning för mig idag men istället blire att gå och se The Hungergames med familjen och det ska bli asm!! Har ju lästa alla böcker och de är verkligen underbara men kompilcerade, tydligen ska filmen vara superbra så nu har jag stora förväntningar^^,
Hästarna fick iallfall sig en tur i skogen och de tyckte det var roliigt, jag och Maja också för den delen.
Vet inte riktigt vad jag ska göra tills vi sak åka men jag kommer nog på något så småningom^^,

The things we lost can never be saved

Söndag idag och skoldag imorn, blöööö, helgen har gått superfort ju!;o
Idag iallfall så blire att fara ut med hästarna i skogen och skritta och trava lite grann. Sen ska jag och pappa förmodligen övningsköra lite idag också nu när vi har tillgång till mormor och morfars bil! Wiihooo se upp på vägarna säger jag bara! Sen funderar jag även på att kanske moppa in till stan och träna lite trotts att jag har en mega blåsa under foten sen jag tränade barfota i mina gympaskor i fredags eftersom jag glömde sockar... men om jag tejpar foten innan borde det ju funka:)
Ha en bra dag helt enkelt!

It's all in you'r mind

tycker du att det är snyggt med chinos? 
vad skulle du välja att ha till om du hade sånna byxor?

Jag tycker chinos är riktigt snyggt både på tjejer och killar men jag skulle nog aldrig trivas i de, men ifall tycker jag att ska man ha chinos ska det vara väldigt enkelt men stilrent. Jag skulle nog försöka matcha det på samma spår som bilderna:)

We won't ever stop

Idag tränade vi omhoppningssvängar!

---------------------------------------
Ungefär såhär såg banan ut idag.
Började rida Tingis i första gruppen.
Vi hoppade fram några språng på räcket som var snett igenom på lite olika höjder, skulle jobba med att rida ut vägen sen när efter landningen. Det gick bara bra och hon hoppade fina språng och lyssnade bra ut mot väggen då hon ofta vill svänga tidigare. Avslutade räcket på kanske 1m.
Sen så övergick vi till kombinationen räcke räcke och efter den skulle vi vända mellan räcket och oxern och hoppa oxern på andra långsidan för att sedan vända innanför kombinationen hoppa räcket och sen vända mellan räcket och oxern och hoppa kombinationen åt andra hållet, snabbt vända tillbaka och hoppa räcket tillbaka och sen snabb högersväng till oxern på långsidan.
Vi red inte hela banan på direkten men det var så den såg ut i slutet.
Tingis var taggad och lyssnade ändå riktigt bra och kunde ändå vända otroligt snabbt och var med hela tiden. Jag trodde verkligen inte att vi skulle hinna svänga mellan räcket och oxern till kombinationen men det lyckades vi med ändå! Hon var helt enkelt riktigt fin! Hoppade inte så högt idag men meningen med träningen var svängarna och det gick verkligen super på alla sätt!

Sen var det Guccis tur och red likadant med honom. Började hoppa fram på räcket på olika höjder och avslutade väll kanske runt 1m-105, han hoppade riktigt fina språng på det hindret!
Sen så har ju han alltid haft problem med att svänga då han inte riktigt är med i sidorna och vill gärna skjuta ut bogen men det gick helt över förväntan med honom! Kunde ta samma svängar med honom som jag kunde ta med Tingis och jag kunde även med honom vända mellan räcket och oxern till kombinationen. Har man bara tryck i honom och visar vars man ska så hoppar han ju, Är riktigt nöjd med honom idag också, Lillen kanske kan bli en riktig liten omhoppningsponny om vi får träna ett tag till?;)'
Gucci har verkligen gjort otroliga framsteg under tiden jag har haft honom och han lär sig fort och är arbetsvillig och vill lära sig även om han är lite bekväm av sig men han ställer alltid upp till tusen om man ber honom.
Verkligen en riktig superträning med båda!:)

Everytime I see those eyes I melt inside

Mera svar på kommentar, joo visst brukar de flesta ta hänsyn till att man tävlar 2 hästar och så men jag har varit med om på tävlingar att personer som tävlar 2 hästar i samma kategori har fått startnr direkt efter varandra så det blir typ en paus i mellan så den personen får hinna rida fram. Det har dock aldrig hänt mig än och det tycker jag är bra! Men är det små startfält som det kan vara ibland blir det väldigt stressigt men det är ju helt enkelt sånt man får leva med:)

Hade ingen planerings eftermiddag idag men jag slutade ändå halv 2 så det spelade inte så stor roll. For ner till stan och tränade och sen blev det hem och duscha innan man moppade iväg till hippo för att träffa min mentor Eva Jonsson, det var trevligt och vi pratade väll runt en timma:)
Maja tog hästarna idag och förtillfället är jag planterad i min säng med en godispåse som lyckades följa med hem från stan, jag menar whats up with that, jag äter ju inte ens godis!;o
Imorn väntas det hoppträning med båda hästarna i strand, caant wait!:)

It's the way it's always been

Tänkte svara på en fråga jag fick:)
Jaa det är riktigt kul att ha 2 hästar att tävla med och så och oojaa det blir faktiskt riktigt jobbigt och stressigt ibland på tävlingar! Speciellt när det är små startfält och vi startar samma klass och då är det verkligen direkt jag hoppat av första hästen så måste jag upp på nästa, inga andnings pauser där inte! Sen är det väldigt svårt att ställa om sig till nästa häst då de båda är så extremt olika i ridningen. Men det blir nog bättre ju längre jag tränar och tävlar med de:)

Kan ju säga att jag mer eller mindre avgudar min säng för att den är så otroligt underbar när man är riktigt trött för jag var då inte ett dugg pigg igår! Blev helt enkelt att gå och lägga sig 8 och sova som en sten så fort huvudet nuddade kudden(A)
Idag iallfall så slutade vi 13.20 och det blev att fara hem och rida båda hästarna. Tingis skötte sig riktigt bra faktiskt, var något spänd och trippig men var inte tittig och dryg som hon brukar vara. Gucci var också snäll och fin och jag släppte på honom ganska mycket i galoppen vilket han tyckte var super kul, han är verkligen riktigt snabb ändå!(A)
Funderar på att ta en ganska tidig kväll idag också, slutar runt 12 imorn och ska fara och träna direkt efter skolan. Sen kanske det blir en sväng mot hippo och träffa min mentor vi får helt enkelt see!

I'll follow you forever

Är hemma efter ca 2 dagar med frilufs liv.
Resan var mycket roligare än vad jag trodde den skulle vara och inte alls lika jobbig. Skidåkningen var inte alls nå jobbigt:)
Man kan ju iallfall pricka av att sova i en grop i snön inlindad i sovsäck på sin 100 saker jag ska göra innan jag dör lista. Eller ja sova och sova har väll sovit max en timme sammanlagt. Så man kan väll inte precis säga att jag är pigg men jag tänker inte sova eftersom då kommer jag aldrig lyckas sova i natt!
Men jag ligger i min säng just nu med datorn i knäet och känner att mig säng förmodligen är den bästa som finns efter att ha legat i en stenhård grop och typ frysit som tusan. halv 6 så bestämde jag och några till att det var dags att kliva upp och då gick vi in i stugan och gjorde upp eld och värmde oss.
Maja och Mamma tar hästarna idag iallfall vilket känns sköönt!:)
Näe nu ska jag försöka sysselsätta mig så jag inte somnar!

Give me everything you got

Om 2 helger nu är det 2 dagars i Skeå, blir då L:c L:b med Gucci båda dagarna och har anmält Tingis L:b L:b får se om jag hoppar någe mer, det beror lite på hur hon går.
2 helger efter den är det tävling i Sundsvall 2 dagars och det är nu det kluriga kommer. Jag kommer bara att kunna åka med en häst och jag vet inte vem jag ska ta med mig.
Den lägsta klassen där är L:b. Är Tingis på G skulle jag lätt kunna åka med henne och hoppa L:b L:a men väljer jag Gucci hoppar jag bara L:b båda dagarna.
MEN eftersom Tingis är så ojämn hur hon går och helt plötsligt kan få för sig att nu vill inte jag mer så är ju hon väldigt osäker att åka med. Med Gucci vet jag ju att han kommer att ställa upp bara jag ber honom om det.
Men det känns ju som ändå långt att åka för att bara hoppa L:b.
Har ju redan bokat uppstallning och allt sånt så jag kan inte avboka och måste åka med någon.
Men det är ju roligare på ett sätt att åka med Gucci då jag vet att det kan gå riktigt bra än att åka med Tingis och veta att det kan gå käpprätt åt helvette men att det också kan gå superbra..
Vem tycker ni att jag ska åka med?



Still I'm ready to run

Ryggan är nu packat med grejer för imorn åker vi på frilufs liv med klassen. Ska åka till något ställe och åka skidor 7km upp för ett berg med packning och pulka och sen ska vi sova i en bivacker. Men men jag har bestämt mig för att jag ska ha en jättepositiv inställning till det här trotts att jag inte tycker de är nå kul. Jag har ju en tendens att kunna gnälla och klaga på allt som jag inte tycker om, så nu har jag bestämt mig för att helt enkelt bita ihop, eftersom det inte precis är en charmig egenskap-.-'

Hästarna fick sig en skritttur idag barbacka och de verkade tycka det var skönt at sträcka på sig:)
De får vila imorn när jag är borta och Mamma och Maja får rida de på onsdag då jag kommer hem och förmodligen inte kommer vilja göra annat än att sova! Mina tidigare 2 frilufsresor med klassen har jag sovit 1 respektive 3 timmar såå jag har inga större förhoppningar på att få sova. Blir alltså en tidig kväll för mig!

Keep on walking



L:c L:b Gucci och L:b med Tingeling, Surf

Gucci L:c

Hade god tid på mig att rida fram och försökte få honom lugn och tillbaka och lite kvick i sidorna. Han lyssnade riktigt bra men sen när vi kom till hoppningen så var han lite för lugn. Kände att han inte riktigt tog min skänkel frammåt och jag fick inte inget bra tryck i honom. Vi fick ett pet på hinder nr 2 för att han kom för nära och blev för lång men annars hoppade han fint, men rundan blev slarvig och jag red rätt dåligt. Men är ändå nöjd med honom.

Tingis L:b

Tog ut henne i god tid och lät henne skritta fram ordentligt. Med henne fokuserade jag på att bli uppmärksam på mina skänklar och försöka slappna av.
Hon var riktigt riktigt fin på framhoppningen och kändes riktigt taggad.
Väl inne på banan blev hon okoncentrerad, och spänd vilket resulterade i en ganska orytmisk runda när jag känner att jag inte fick nå bra flyt. Vi fick ett pet på 5an som var ett långdistans täcke där hon blev för flack och sen på sista i grunden så slarvade jag och vända för snävt när hon inte var uppmärksam så då rev hon den också. Annars är jag väll hyfsat nöjd. Synd att det inte fanns en till klass efter för då hade det nog gått bättre då hon kanske kunnat slappna av mer.

Gucci L:b

I den här klassen så var jag fast besluten att nu ska han ta min skänkel och jag ska ha tryck i honom och att jag skulle vara mer nogrann! Under hela framridningen jobbade jag nu med att han skulle svara framåt och ta min skänkel. Vilket resulterade i att han var mycket finare på framhoppningen och inne på banan.
Jag försökte tänka på att rida bättre vägar och komma i rätt galopp. Han lyssnade väll inte jättebra tillbaka den här gången men han gick betydligt bättre i den här klassen men vi fick ett pet på ett räcke då vi kom nära men annars lyfte han bra på benen och hängde med. Våra 4 fel i grunden räckte till en 3 placering ändå så jag är riktigt nöjd, haah vi hade ju iallfall snabbast tid i grunden^^,

I helhet är jag ändå ganska nöjd med tävlingsdagen, Jag hade kunnat vara mycket bättre och uppmärksam men hästarna skötte sig ändå bra. Tingis kunde ju gärna ha fått engagera sig mer i sin uppgift och slappnat av men jag tror att det kommer släppa efter ett tag när tävlingarna kommer igång:)

Filmer på ritterna kommer ikväll!:)

Put your hand up high

Har blivit e fullspäckad dag utan en lugn stund men det gillas för jag blir sååå rastlös när jag inte har något att göra^^,
Efter utsläppet imorse gjorde jag stallet och sen for jag och pappa in till stan och köpte ett nytt moppebatteri till min cp moppe och sen käkade vi lunch på stan och svängde förbi granngården och köpte hästsnoddar, en ryckkniv och ridhandskar:)
Sen när jag kom hem blev det ta in Gucci och gå lös på hans man med ryckkniven! Tunnade ut den till kanske hälften så tjock och det tog en faslig tid. Speciellt då Gucci inte uppskattade att jag var och ryckte i hans man så han stod ju inte precis still heller-.- Höll ju på att få lite smått psyk på honom där ett tag.
Sen har jag flätat över allting till ena sidan så det bara är att knoppa imorn:) Tänkte att han skulle få vara lite extra fin med knoppar.
Sen så for jag ut och red honom ett tag på banan och det gick bra, han känns taggad men lyssnar ändå rätt bra, han har börjat få äta havre igen och snacka om att man känner skillnad! Ändå får han bara 2 dl.
Sen så red jag Tingis på vanliga vägen och hon är så extremt dryg att rida ut på själv nu för tiden. Hon är spänd och trippig och låtsas vara rädd för allt-.-' Men på vägen hem skötte hon sig jättesnyggt så lite stolt över henne fick jag va iallfall:)
Allt är iallafall packat och klart inför imorn och det ska bli superkul!
Önska mig lycka till!:)
sist vi var på surf:)

Try not to wake me

Idag är en sån här dag när jag saknar mitt mörka hår!
Jag känner typ inte ens igen mig själv!
Undra om man ska ta och bli mörkhårig igen?(A)

Just don't care what they say

Blev att vakna runt kvart över 7 och släppa ut hästarna på morgonen:) Det gick bara bra förutom att när jag skulle ta ut Tingis och Gucci fick Gucci för sig att bita Tingis i sidan-.- Det var väll en av hans mindre smarta beslut eftersom Tingis fick psyk och är supergrinig och vänder bara baken till honom nu, haha men jag förstår henne ändå:P
Har nyss käkat frukost och planerar att snart gå ut och börja göra stall och rida och så inför dagen:)
Min övningskörning blir ju dock inställd eftersom mormor och morfar åkt iväg med bilden.

Who will rise

Skoldagen har gått snabbt och varit sköön, vi gjorde inte speciellt mycket på någon av lektionerna vi hade:)
Sen blev det att dra till stan och kolla upp navelpiercings saken och det är tydligen bara att droppa in med målsman någongång då det passar så det känns super! Sen blev det att skippa träningen eftersom jag var ashungrig och for hem och åt innan jag fo ut och red:) Hästarna skötte sig bra och nu börjar underlaget bli mjukt och fint så det känns också super:)
Imorn blire att rida båda inför tävlingen på söndag, ska nog känna igenom Gucci på banan och Tingis ska nog bara få gå i skogen. Sen blire att putsa packa och fixa inför tävlingen.
Sen någongång på eftermiddagen så ska jag och pappa låna mormor och morfars bil och fara ut och övningsköra lite! Ska bli superkul och jag kommer sääkert få kärringstopp ett x antal gånger(A)

I can't bare to face the truth

Torsdagar är ju somsagt en av de skönaste dagarna på skolan men endast 4 lektioner varva 3 av de är chilliga men idag var alla det! Kändes asum!:) På idrotten hade vi skidor vilket är mindre kul, blev att åka 3,5 och det gick bra, jag rammlade iallafall inte som jag trodde jag skulle göra^^,
Sen blev det att moppa hem och och gå med hund, göra stall och ta in hästarna, gå med hund igen, käka middag och duscha:) Känner att jag varit duktig efter jag kommit hem!

Imorn så är det ju fredag, underbara fredag ( den här veckan har verkligen gått snabbt!! ) och efterskolan blire att fara ner till stan och träna med Manda och sen ska jag också gå och boka tid för min efterlängtade navel piercing!:D
Sen blire hem och fara ut och rida:) Det kommer förhoppningsvis bli en bra dag!:)

I like it like that

Blev att rida på banan som var hyfsat halkig men den fick helt enkelt duga. Tränade enkla byten med Tingis större delen av passet och det gick väll rätt okej ändå, mycket bättre än de vanliga byterna hon gör eftersom hon inte riktigt har koll på sina ben. Men eftersom det är halkigt och hyfsat hårt har jag inte så stora krav på henne.
Fast det kan man typ inte ha annars heller, hon är ju som sagt som hon är!
Maja verkade nöjd med Gucci och han skötte sig bra. Har köpt gummi-ringar som vi satt i ytterkanterna av hans bett eftersom han får skavis av de. Han verkade inte bry sig så mycket om det så det är ju bra:)
Imorn ska hästarna vila, sen så blire väll skogen å sånt resten av dagarna tills söndag då det är tävling:)
L:b med Tingis och L:c L:b med Gucci!
Känns onödigt att traggla L:c med Tingis, har hon en bra dag så kan hon hoppa L:a utan problem och har hon inte det så spelar höjden ingen roll. Men det ska bli kul och se hur det går, Har bra förhoppningar med Gucci och Tingis vet man ju aldrig så det ska bli intressant!

Now you'r just somebody that I used to know

För tillfället lyssnar jag på låten med samma namn som rubriken och har nyss varit ute och lunchhöat:)
Slutade ju efter nationella vilket kändes väldigt sköönt!:D Jag tycker provet var lättare än jag trodde, det kändes som om de flesta frågorna var ytliga och några ganska individuella men jag vet att jag kommer att ha klarat det iallfall så det känns bra!:)

ahahha, åkte ju moppe för första gången till skolan idag! Ett tips till mig själv är att kanske vara lite mer uppmärksam när jag åkt bil med pappa för gissa vem som cirkulerade runt lite överallt innan jag slutligen kom till skolan^^ Hhaha jag började köra åt rätt håll sen tycket jag att det kändes fel så då vände jag tillbaka och hamnade borta vid surf  sen fick jag köra via röbäck in till stan och från stan till skolan^^, hahah var lite smått stressad kan man ju lugnt säga men men jag hittade efter ett tag^^ Tur att min moppe är ganska sammarbetsvillig när det kommer till hastighet så vi hann i tid iallfall(A) Men när jag körde hem så körde jag rätt direkt och kunde köra via degernäs så nu kan jag iallfall vägen till 100%
men mitt lokalsinne är rikigt kasst, jag skulle typ kunna gå vilse i mitt eget rum-.-'

Iallfall blire att se om det går att rida på banan idag och det hoppas jag att det gör, har inga större förhoppningar på underlaget men så länge det inte är så mycket is borde det duga. Det får helt enkelt vara lite hårt. Känner att jag inte skulle bli sådär jätte besviken ifall det helt plötsligt trollades fram ett ridhus bakom stallet eller så!
Näe nu ska jag sega ett tag tills Maja kommer hem så blire att rida, vii hörs!:)

I guess I didn't need you at all

tar en paus och underhåller mig med lite kvalitets underhållning!(A)

Nothing else matters

Ikväll har jag en dejt med biologiboken, vi hörs imorn!

Can you fake it just for one more show

Blev icket många sömntimmar för mig i natt! Ungefär runt 3 timmar skulle jag väll tro... kan ju säga att jag inte känner mig sådär suuuper pigg, haha har känt mig som en zombie hela dagen och helt borta i huvudet, så gissa vem som ska ta en tidig kväll!?(A)
Blev iallafall att fara ut en sväng med ponnysarna och blev att rida i alla gångarter, underlaget är egentligen väldigt kasst men jag har inte så mycket val, kan ju inte precis skritta hela veckan till tävlingen. Hatar verkligen de här mellan tiderna när underlaget är kasst för att det håller på att bli bra. Okej det där lät luddigt men ni fattar nog vad jag menar^^,
Näe jag tror helt enkelt att jag säger natti natti nu!

I'll fight for you

Ligger här i sängen med Sean Banans irriterande låt på huvudet och planerar att snart stänga ner datorn, är ju upp tidigt och skola imorn... men som tur är går vi ju bara 3 veckor innan påsklov!
Iallfall så hoppas jag på att det fortsätter tina som tusan nu under den här veckan så det går att rida ute!
Måste ju hålla igång!
Näe sova nu godnatt!<3
älskar bilden!!<3

I'm by your side

Blev en tjejkväll igår och vi hade laddat upp med fruksallad, och gurka med taco dipp, nu när vi är duktiga och tränar så kan man ju försöka hålla sig på den nyttiga fronten tyckte vi:)
Mello var ju iallfall bra, bästa på länge faktiskt men blev lite besviken på Dead By April då jag tyck att det inte lät lika bra som under kvalet, men Loreen förtjänade en vinst då hennes låt faktiskt är rätt bra:)

Blev att ta 11 bussen hem och när jag kom hem bestämde jag mig för att klippa mig lite igen^^,
Klippte till luggen lite mer och sen klippte jag upp resten av håret lite. Mitt hår blir ju så jäkla tunt när man klipper upp de mycket vilket suger!
Är faktiskt lite sugen på att spara ihop pengar till en sån där riktig hårförlängning med keratin, det skulle nog kunna bli riktigt fint men jag vet inte, är fortfarande rätt skeptisk till det där med löshår men om jag ska ha någonting så äre med keratin, inte nå clips här inte!

Sen for jag och Maja och skrittade ut barbacka en stund i det härliga vädret vilket var skööönt, nu har det tinat så mycket att snart kommer det ju kunna gå att rida på vägarna igen så nu tycker jag att det ska töa som tusan!!

Ikväll blire bara att sega, sista dagen på lovet och sen ska jag färga på mitt underhår rosa då typ allt har gått ut :/
Tur att jag köpte 2 färgflaskor! Får se vad jag gör med håret när den är slut, den lär räcka till minst 2 färgningar till, men är fortfarande jättesugen på att färga hela håret rött för det är så sjukligt snyggt men frågan är om jag skulle passa i de...(A)
kände mig impulsiv så nu har man rosa underhår;)

Never mind I don't care anymore

Planer för imorn blir att hästarna vilar, jag far in och tränar och så ska jag kanske sova hos Manda men eftersom hon inte svarar så vet jag inte, orkar inte jaga henne heller så vi får helt enkelt seeee, resten av den här kvällen kommer tillbringas i soffan framför tvn, det är ju bästaste Modern Family ikväll också, asuum!

That's why I put up with your games

Blev att rida i ridhus idag! Drog in hästarna till Surf, kändes hur skönt som helst att kunna rida i ridhus! Tingis var väll egentligen inte sådär jätte sammarbetsvillig och hon var ganska stel, speciellt i vänster sidan. Men försökte bara ignorera det och rida på och försöka ha henne i en högre form och inte lägga sig på fram:) Red omkring väldigt länge i galopp och gjorde lite volter och byten och höll igång henne hela tiden. Hon tyckte det var jobbigt men hon behöver det, galoppera mycket!:)

Hhahhahaa, ville gosa med Tingis tidigare idag när vi hade tagit in de men de ville verkligen inte Tingis, hon blev verkligen super sur och då började jag dryga lite med henne för hon är så rolig när hon är sur, ni kan ju se själv^^,

The fire in your eyes

Blev ett härligt stärkande gympass idag iallfall:) Sprang 2 km men ökade upp tempot, brukar vanligtvis springa 3 km på 8 men idag sprang jag 2 km på 9-10 istället, it's getting better!:D Sen körde vi våra vanliga övningar och det kändes bra:) Ska ju träna på lördag också, är faktiskt riktigt roligt nu när man kommit igång!
Sen gick vi på den dära smink saker på the body shop och det kändes ovant att någon annan sminkade än  men det blev rätt bra ändå, sen så blev det standar middag på kina^^, Känner att jag börjat bränna ganska mycket pengar på typ mat(A)

Känner mig iallall rätt trött så blir att krypa i säng snart natti!

I'll take your breath away

Hästarna är ridna, väskan är fullpackad av träningsgrejer och duschsaker och snart rullar jag in mot stan, ha en bra dag!:)

Will you be awake until the sun rises


We don't need them

Imorn står klockan på 9 ( inte för att jag kommer sova så länge men..) och då far man ut på en härlig morgontur, förhoppningsvis hinner vi ut innan alla skoter nördar vaknar, och ska försöka galoppera mycket :)
Vid 12 tar jag bussen in till stan för att träffa Manda och träna och sen vid 4 tiden har vi en typ "smink tid" eller vad man ska kalla det på The Body Shop då jag har 2 kuponger på gratis sminkning vilket kändes kul att gå på. Jag brukar aldrig bli sminkad av andra utan de är mest jag som brukar sminka andra så det ska bli kul, hoppas man får nå bra tips dårå, fast jag går typ osminkad för de mesta numera men ändå^^,
Sen så blire att käka middag på kina, standar!
Kommer helt enkelt bli en awesome dag I hope!^^,

Fallen leaves on the ground

Blev att rida på banan idag, den är ganska hård och halkig men skrittjobbade mest.
Mycket öppna, slutna och få henne att forma sig runt skänkeln, det gick faktiskt riktigt bra och hon frustade lite grann^^
Sen jobbade vi lite med galoppfattningar och det gick väll lite sämre, eller inte själva fattningarna utan avbrotten. Då biter hon bara emot och vill fortsätta galoppera. Men galoppbitarna går hon bra på, kort och samlad galopp, gud vad hon har kommit långt!:) Men det har tagit tid också!
För Maja och Gucci gick det också jättebra och han såg bara fin ut, hans problem är ju att han har jättesvårt att korta galoppen, han tar väldigt stora, långa och snabba seg och han behöver verkligen bli starkare och kunna korta ihop sig. Så med honom någon dag ska vi lägga fram korta galoppbommar så han verkligen måste korta ihop sig för annars kommer han snubbla, vilket han förmodligen kommer att göra några gånger tills han fattar att han måste korta upp sig. Men men om jag lyckats få Tingis att gå från okontrollerad galopp med huvudet upp i vädret och benen sprattlande till en sammlad "dressyr galopp" borde ju Gucci inte vara så svårt. Han har ju iallfall en bra grundgalopp och form, han kommer bli så fin när han är "färdig"^^,

It doesn't even matter

Nyvaken och morgonseg lyssnar jag på lite grym musik från Rise Against och funderar på att kravla mig upp ur sängen snart. Jag och Maja ska fara ut och rida runt 12 och jag orkar inte göra stallet innan^^
ovärt inlägg så hejdå!

Running free

Horse Logic
  • Horse: Other horse spooks, Stands still
  • Horse: Massive wind blows, Stands still
  • Horse: Child running around, Stands still
  • Horse: Other animals running around, Stands still
  • Horse: Motorcycle aiming for it. Stands still
  • Horse: Suddenly realizes I have a shadow, Freak the fuck out.




haha det är typ sååå Tingis ibland när hon är på dryg humör :P

It's on it's way

Klev upp ur sängen runt halv 10 och gick en lång prom med hunden mot ström och sen upp igenom skogen hem till oss igen, det var härligt! Sen gjorde jag lunch och gick ut och gjorde stallet och gav hästarna lunch hö och plockade av Tingis och Gucci undertäcket eftersom det inte är speciellt kallt ute:)
Sen har jag faktiskt pluggat lite NO också eftersom vi har nationella prov nästa onsdag...
Har ju typ knappt haft någon biologi alls på hela läsåret så man ska typ ta ikapp ALL biologi.. gooood luck-.-'
Men just nu orkar jag inte plugga mer och ska sega ett tag^^
Hästarna ska iallfall vila idag och imorn planeras det ett pass på banan med mycket skritt jobb få igenom de i sidorna, vilket de verkligen behöver. Ska även jobba lite galoppfattningar hade jag tänkt, iallfall med Gucci! Det behöver han!

We can be so much better if we make the right choise

Blev ett jobbigt pass på gymme med Manda och det gick bara braa, började springa 3 km och sen körde vi typ samma övningar som sist:) Vet inte riktigt hur länge vi tränade men kanske 1 timme.
Sen blev det att fara hem och fara ut och skritt jobba lite i skogen och det gick bra, hästarna är hyfsat stela så det skulle egentligen behöva komma igenom ganska mycket i sidorna nu, blir att ta itur med det på onsdag.
Näe nu ska jag sega ett tag innan jag kryper i säng, höööres!:)

Got to love it

10knotes:   Follow SmokePorch, it’s the greatest blog   EVER.


10knotes:  Follow this blog, you will love it on your dashboard

wowfunniestposts:  FOLLOW Wow Funniest Posts

wowfunniestposts:  Featured on Wow Funniest Posts
Fuck yea?

Those days are gone

Stallet är mockat, lunch är käkad och träningskläderna packade, nu rullar jag snart mot stan:)

I'm bulletproof nothing to lose





stör mig som fan på Tingis jävla korsgalopp-.-'

I'd rather be with you

Men älska att man slå upp ögonen efter att ha legat vaken och blundad jättelänge för att man ville att tiden skulle gå och så är klockan halv 8 -.-'
Iallfall tänkte svara på 2 frågor och det jag har på knät är faktiskt bara vanliga KL strumpor^^ Men de är lite långa på mig och går över knäet, jag tänkte vika ner de men jag glömde nog bort de:P
Sen ifall jag ska sälja när jag är 18 vet jag inte riktigt. Eller Tingis kommer jag måsta sälja, hon skulle aldrig trivas som gårdsponny och bara fara ut i skogen och lalla på, hon skulle bli extremt odräglig och sur att hålla på med. Så med henne har jag som inget val, jag vill såklart ha kvar henne föralltid men jag måste tänka på vad som är bäst för henne. Gucci däremot stannar kanske kvar. Maja kommer då ta över honom men de beror lite på om hon fortfarande har intresset eller om det blir att köpa storhäst då istället..
Men jag har ju 3 tävlingssäsonger kvar om man räknar med den här såå jag vill inte tänka så mycket på hur det blir sen.

Idag iallfall blire att fara ut och skritta hästarna på eftermiddagen för vid 12 ska jag fara in till stan och träffa Manda, vi ska träna och sen måste jag hitta en present till pappa som fyller år idag:)
Näe nu ska jag gå upp och äta frukost seeyahh!:)


All I need is you


L:c L:b, Gucci och Tingeling, Övik

Tingeling L:c


Tog inte sådär jättelång tid på mig i framridning och framhoppning då jag vet att hon inte behöver det, Känslan då kändes jättebra och hon bjöd jättebra på hinder och kändes taggad men något spänd.
Inne på banan så ville hon först inte gå fram alls och stod och bråkade ett tag vid ett ställt där jättemånga hästar innan inte hade velat gå förbi, måste ha varit något läskigt där-.-'
Sen kom vi igång och hon verkade tycka de var superkul och bjöd bra på hinder och var taggad. Hon hoppade fina språng. Vi nollade grunden och jag valde att trycka på lite mer i omhoppningen eftersom de i stortsätt var en " gas omhoppning" och vi nollade den också och det räckte till en andra plats!:) Riktigt nöjd!

Gucci L:c

Gucci var helt cp på framridninge, superpigg och mega stark och ville bara dra iväg i galoppen, försökte få honom lugnare men samtidigt ha ett tryck i honom och det var lite svårt då han typ for iväg som en kanonkula så fort man nuddade honom med skänklarna.
Framhoppningen kändes bra och försökte bibehålla trycket och det kändes som inga konstigheter alls, framhoppningen var dock väldigt liten vilket inte är det optimala med 2 stor galopperade hästar som vill ha mycket plats, speciellt Gucci men det gick ändå bra.
Inne på banan så kändes det rätt enkelt för honom, försökte hålla ett bra tryck i honom och ha stöd utan att bromsa. Han hoppade fina språng lyssnade jättebra och vi nollade grunden. Sen valde jag att trycka på lite mer till omhoppningen och han svarade bra och blev en nolla till vilket resulterade i en vinst!:) Lillens första vinst! Riktigt stolt över honom!

Tingeling L:b


Tingis hade helt enkelt bestämt sig för att nu var det färdig tävlat för min del. Hon var fortfarande spänd men hoppade bra på framhoppningen, speciellt på räcket men inne på banan spände hon till och surade ihop-.-'
2 stopp resulterar ju uteslutning i regional klass. Är faktiskt riktigt sur på henne för de eftersom hon typ stannat en gång sen jag satte igång henne i hoppningen förra året, men men vill inte Tingis så vill inte Tingis och det finns inte så mycket att göra åt det. Tänker heller inte spekulera i det. Vi tar nya tag till Surf om 2 veckor.

Gucci L:b

Han var riktigt trött i den här klassen det kände man. Han var inte alls lika på hugget och jag fick jobba mycket mer med honom.
Inne på banan sen så gick det bra hinder nr 1 men sen till hinder nr 2 kom vi in för snävt på en oxer snett igenom och jag hade dåligt med tryck och han fick ett tungt språng och typ landade mitt i oxern. Själv kom man helt ur balans och fick jordens face plant ner på hans hals. Sen var det bara upp igen och fortsätta till nr 3 som blev bra. Men sen tappde jag trycket igen till kombinationen 4 som kom i ganska snäv sväng. Hoppade fint in på första och jag blev helt efter till andra. Sen ett stort språng på 5an där jag typ tappade balansen igen och sen gick 6-7-8 bra. Men det var VERKLIGEN INTE en snygg runda ! Förmodligen bland de fulaste rundorna någonsin med mig typ ett halvt steg efter halva banan, men är riktigt nöjd med honom som tog sig runt med mig hängandes som en potatissäck-.- Men sen är det ju våran andra L:b och 4 fel är jag helt nöjd med, och allt andra var ju totalt mitt fel då jag red som ett jag vet inte vad annars men han är så jävla snäll! Han försöker verkligen alltid göra sitt bästa, bääbis<3

Slutsats är då att jag är smått irriterad på Tingis för att hon alltid måste ha egna åsikter om allt och sen är jag riktigt nöjd med Gucci som gjorde sitt allra bästa och ställde upp till tusen!
Filmer från L:cn kommer nog upp ikväll eller imorn, känner att L:bn med Tingis inte är något att visa upp och den med Gucci är så pinsamt ful att den ska raderas omedelbar, haha men jag visade ju iallfall upp hur man inte ska göra-.-'

Näe nu laddar vi om inför Surf om 2 helger!:D
Man vann en liten mini pokal också^^,

I'm crawling back to you

Tidsinställt inlägg!

Känner mig astaggad inför tävlingen och det kommer ta ungefär 1 timme å 40 minuter att ta sig till övik, då hinner.
Kommer bli en stressig dag med små startfält vilket betyder få hästar imellan så det blir lite som på förra tävlingen på Surf. Rida en häst, direkt upp på nästa och börja hoppa fram.
Det är jobbigt när de blir så stressigt, speciellt eftersom Gucci blir häst nr 2 och han är den som behöver mest tid på sig i framridningen. Med Tingis är det nästan bara att hoppa upp och köra direkt men så är det verkligen inte med honom och man måste själv vara lugn och bestämd för annars blir han stressig och springig.
Men men det här ska bli superkul så nu tycker jag ni får hålla en tumme eller två!

När det här inlägget publiceras så är klockan 8 vilket är planerad tid för avfärd!^^, TAGGA!!



Turn it up like you always do

Har anmält mig till Sundsvall nu med Tingis V.14 under påsklovet så blir då att hoppa L:b L:a L:a^^,
Ska ju förmodligen hoppa L:a i Skeå med henne också och hoppas såklart på att kunna nolla för jag vill verkligen kvala MSV nu i år skulle vara såå kul!:D
Men en fråga!
Ifall man kvalar MSV i år måste man rida de i år då eller kan man vänta och göra det nästa år? Eller måste man kvala om då? Jag har för mig att man måste kvala om för varje år om man inte rider de under året man klarade kvalet? Eller har jag helt fel?(A)

Jag har faktiskt tänkt på en sak som det oftast är låånga och debatter om men de är den där bett frågan.
Vissa står ju helt fast vid att ifall man rider på något skarpare än ett 3 delat / 2 delat så är man dålig eller elak mot hästen och rider man på ett pessoa ja men då är man ju nästan djurplågare! Herreeguuuuud vad jag blir less på sånt!
Själv har jag ridit Tingis på allt ifrån hackamore till pelham med dubbla tyglar.
Personligen tycker jag att man ska ha ett bett som man och hästen trivs på och passar. Så so what ifall man rider sin häst på ett twistat pelham som är superskarpt eller ett vanligt 3 delat tränsbett, så länge det funkar spelar de väll ingen roll?
Själv rider jag hellre på ett skarpare bett men är mjukare i handen än ett mildare bett när man får slita och dra. Jag kan nog looova att det är mycket skonsammare för båda 2 att då rida på ett skarpare.
Näe jag tycker alla bara ska ge upp med hela den här bett hysterin!
Eller vad tycker ni?









Jaktstång i gummi, pelham med delta, 3 delat, hackamore.

I never knew that I could walk away

Sådär ja, nu var allt putsat, packat och fixat inför tävlingen imorn! Allt ligger redan inpackat i bilden, tävlingskläderna ligger på skrivbords stolen, hästpapperna är framlagda och filmkameran är laddad:D

Red mot sandvägarna idag och red så gott de gick nu på det kassa underlaget, är typ bara is och knöligt ute nuu... Icket bra alls men de fick iallfall röra sig lite i alla gångarter. Red Gucci idag på hacket och han verkade pigg och lite stark men det känns ändå positivt! Tingis var tydligen också taggad så det känns också bara braaa!:)
Eftersom Gucci blivit biten i ansiktet så kan jag inte ha hans pullarträns på tävlingen:( Det tar precis där han har blivit biten så han får helt enkelt ha sitt andra träns med vanlig nosgrimma. Tingis hoppar jag ju numera på 3 delat vilket känns kul att det faktiskt funkar nu eftersom det har varit lite av ett mål och nu funkar vi tillräckligt bra tillsammans för att det ska funka såå:D Men har med mig det andra tränset med gummistången ifall hon skulle bli för stark:) Sen har jag ju också bytt pannband till henne till bling bling pannbandet jag köpte i globen^^,

Iallafall så tänkte jag lägga ut 2 bättre bilder på min nya bebis så här kommer det:)

They where lost and never found

Första dagen på lovet och man vaknar 8...men det är ju typ sovmorgon ändå eftersom annars stiger jag ju upp 6^^
Var verkligen helt död igår vid halv 11 så då sa jag gonatt iallfall.

Känner att min träningsvärk är ännu värre idag och den var inte dålig igår heller så jag kommer typ gå runt som en 80 årig tant idag men det är ju också charmigt? Blir iallfall att försöka hitta någonstans att rida eftersom att nu tinar ju allt bort och där de var plogat och jättebra, börjar nu marken synas och det är massa is.. så ifall det ska börja töa får de gärna göra det fort som f*n så man kan börja rida igen^^
Sen blire att packa och putsa allt inför imorn också, ska blii asuum!:)
ska vi hoppas på en favorit i repris?:P haha nääe så höga förhoppningar har jag inte men jag vill väldigt väldigt VÄLDIGT gärna komma hem med minst 1 rosett imorn, den får gärna vara gulblå också^^,

You'll be fine

Gissa vad som kom med posten idag!!:D
Har väntat på dee typ i 2 månader och nu är den äntligen här!
Min födelsedags present, min nya supersnygga marinblåa Whitaker hjälm!
Så från och med nuu är det min nya beeebii^^

Iallfall så kan man ju säga att jag har gryyyymm träningsvärk från igår, rumpan och låren känns värst men också magen känns rätt ordentligt men träningsvärk är verkligen den bästa av de alla:)
Blev iallafall att sluta 1 sådär sista skoldagen innan lovet och sen när man kom hem blev det att dricka lite varmchoklad med vispgrädde innan man for ut och joggade i skogen med hästarna:) Red Gucci och det kändes bra helt enkeelt. Något som inte uppskattas är att han börjar få skavsår av tredelade syntet bettet så blir att försöka leta fram de där röda gummiringarna vi köpte för ett tag sedan eftersom såfort man rider på de bettet rivs de upp igen;/ Annars rider vi ju honom mest på hack under veckorna då de funkar super på honom för skogsridning!

Näe nu ska ni få superfina cam bilder på min älskling^^

Just another drive by

Är på skolan nu väntar på lektionerna ska börja om si sådär ett taag. Slutar halv 2 och blir att fara ut på en tur i skogen när man kommer hem och sen ska vi tydligen ha middagsgäster också, det blir säkert braa.
Utttrååkad till tusen juust nuu men men vi börjar snaart såå^^

Is it in the way you move

Internet funkade inte igår vilket söög men igår gick iallfall ridningen bra med båda, de skötte sig bra men var lite små spända i början iallfall Tingis eller hon var väll typ spänd och gnäggig hela passet medans Gucci skötte sig som en liten ängel, trodde han skulle vara värst och inte vilja gå frammåt överhuvudtaget men han gjorde inte en enda dumhet, duktig pojke!:)
Idag fick iallfall hästarna vila!:)

Skolan idag, hade någon konstig kultur dag som inte alls var speciellt kul men skönare än vanliga lektioner och man fick sluta tidigt så jag klagar inte!:)
Träffade upp Manda på stan och tränade för första gången tsm och det gick bara bra, började med att springa 3km på bandet som uppvärmning innan vi gjorde lite magövningar men någon boll, step ups och utfall, sen körde vi lite maskiner också:)
Känner att jag nog kommer ha träningsvärk i benen imorn och förhoppningsvis magen också!
Nu ska jag snart käka middag och sen ska jag skriva klart mitt tyska arbete som ska redovisas imorn^^