You've been inside my head for too long

Idag har jag ridit Doris i skogen en stund, fått mitt student mössa och tränat på att locka håret inför studentbalen, blev dock inte lika lockigt som jag ville ha det, men övning ger färdighet men det blev faktiskt riktigt snyggt ändå! Det roliga är att mitt går har blivit lika långt som mitt gamla löshår vilket är kul, då blir håret också tjockare vilket jag inte tackar nej till!
 
Imorn blir det inge partande för mig utan jag jobbar kväll imorn, inte för att det gör så mycket att tjäna pengar medan alla andra super upp sina, jobbar ju ändå fredag morgon också..

Darling are you with me

Tyvärr gick inte besiktningen som jag hade hoppats på men jag ger inte upp hoppet för det, vi får helt enkelt vänta ett tag, vet dock inte hur länge, och sedan besiktiga om henne och då hoppas på det bästa. Jag vet att det är den här hästen jag vill ha, och jag tror absolut att hon är värd en chans till!
 
Men det är som man säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
 
 
 
 

En kväll i Tokyo Tower

Det här är nog ett av mina bästa minnen i från Japan, när vi bestämde oss för att åka till Tokyo Tower.
 
När vi kom dit så bestämde vi oss (såklart) för att åka högst upp, kommer inte ihåg vad det kostade men det var ganska dyrt men såå värt det! För utsikten är bland det finaste jag har sett någonsin, bilderna gör det verkligen inte rättvisa!! Vi var ju där i November och redan då var julpyntet framme.
 
 
Gick man ner en trappa i tornet så kom man till en liten bar, där ett band spelade live musik, vi beställde in varsin öl och bara satt där i flera timmar och bara njöt av utsikten, musiken och hela upplevelsen, verkligen en kväll man kommer minnas för alltid!
 
 
 
 

It's a line thin as paper

Idag bjuder vädret på grått och massa regn men det hindrar inte mig från att åka och kolla på Micke träningarna i Stöcke och bli avis på alla som får vara med och träna!
 
Men min fina ska ju besiktigas imorn så jag håller alla tummar och tår som finns på att hon går igenom! I sådanafall så kommer hon nog upp redan på torsdag! :D
 
Nu ska jag hoppa i duschen och be till gudarna om att vi har varmvatten, eftersom våran värmepump gått sönder, sen blire jobb fram till 19!
 
 

Just now

Idag har Gucci och Amelia varit på klubbtävling i Timrå och hoppat 70 cm felfritt! Man blir ju så varm i hjärtat!<3
 
Annars har jag jobbat idag mellan 14-19 och det har gått bara bra, imorn vankas det jobb samma tid och sen ska jag väl försöka plugga lite också...
 
Hur söta är dem inte <3
 

Oshiage Skytree och mat

Eftersom teknik och jag inte går ihop så kommer fler Japan bilder ut idag men tyvärr inte i rätt daga ordning!


En dag bestämde vi oss för att besöka Oshiage Skytree, som är världens nästa högsta byggnad. Runt omkring fanns en stor shopping byggnad och de hade även en Studio Ghibli butik men man fick inte fota där inne vilket sög för det fanns såååå mycket fina grejer där inne!
 

Utsikt ifrån shopping delen.
Det första vi gjorde när vi kom dit det var att äta, eftersom vi inte hade ätit någon frukost så åt vi lunch vid 3 tiden ungefär och snacka om att vi var hungriga, så vi beställde in mat men hade inte riktigt räknat med hur stora portionerna var.
Jag beställde in en skål Ramen som säkert rymde 2 liter, Thai beställde en kryddigare nudelrätt som var lika stor och sen fick vi världens största dumplings till.

Trotts det lyckades man såklart klämma i sig lite efterrätt, eller vi delade på en mjukglass med smak av Grönt Tee, den var faktiskt riktigt god, i Japan kan man hitta allt möjligt med smak av grönt tee!
 

Sen promenerade vi runt inne shoppingbyggnaden, vi kollade även priser för vad det skulle kosta att åka upp i Oshiage skytree och kom fram till att vi skulle ta det en annan dag eftersom det var dåligt väder just den dagen.
 
Istället bestämde vi oss för att ta tunnelbanan mot Roppongi och gå till Tokyo Tower!
 
 
Fortsättning följer, haha
 

Dont you dare walk the other way

Igår bestämde jag mig för att jag inte orkade vänta på att Naruto animen skulle bli färdig så jag satte mig och läste ut Naruto mangan i 5 timmar (jag har ingen häst så jag har inget liv) och åååh så episkt den slutar!! Såå taggad på att anime avsnitten ska komma ut! Läste även första kapitlet av Naruto Gaiden, som kom ut igår och wiiie blev ännu mera taggad!!
 
Såg Age of Ultron på bio igår och holy lord så bra den var! Verkligen stört jävla svinbra och Thor är alltid lika snygg hehehe (A)
 
awsome

And in the end we'll never know

Gårdagen bestod av en seg skoldag och sen jobb mellan 16-21, tiden gick fort och det var mycket kunder och fullt upp så det var roligt!
 
Just nu så har jag hål i typ 2 timmar så ska sitta och plugga till psykologiprovet som är sista lektionen, eller så läser jag Naruto istället, hehe (A)
 
Nää men ska försöka ta tag i mig själv den här sista tiden även om det känns såååå drygt!
Men igår fick jag mitt E i matte och det kändes riktigt bra, haha sen att läraren kommer fram och frågar hur jag kunde kuggat förra året eftersom jag har varit "klockren" hela den här kursen, hahaha trodde aldrig dagen skulle komma när en lärare säger att jag är klockren i en mattekurs XD
 
Ikväll vankas det bio med pappa och thai och äntligen ska vi se The Avengers Age of Ultron och jag är såååå taggad, finns inget bättre än Marvel filmerna!!!
 

Force it through

Kändes stööört ovärt att fara till skolan imorse för att endast ha en lektion. Meeeen jag pallrade mig dit iallfall så det borde ge bonuspoäng!
Åkte sedan ut till Håkmark för att rida Doris, Elisabeths lilla vita och hon skötte sig såå fint. Hon kan ju inte så mycket än och är inte så stark men vi fokuserade på tempoväxlingar och växlade mellan lång och låg form och lite högre buren form, gjorde samma arbete i galoppen och hon frustade på och verkade väldigt nöjd :)
 
Nu ska jag ligga i soffan och låsas plugga psykologi fast jag egentligen kommer se game of thrones och sen mot kvällen ska jag ut till Rocket och hålla lite lektion för Kalle :)
 
 

Sometimes we all lose strenght

Idag är det 2 år sedan min finaste Röda flyttade till Malå, så mycket saknad, känns helt otroligt att det har gått såhär lång tid redan. Men jag tänker och saknar henne varje dag.
 
Men nu är hon en gammal 17 åring tant som busar omkring med Julia och verkar ha det huur bra som helst!!
 
 

It's just the way it goes


All we want is gold

Tänkte berätta lite om provridningen, eller det finns väl inte jättemycket att säga egentligen förutom att jag har ridit så förbannat jävla jättedåligt nästan hela helgen. Hahaha det var såå pinsamt och jag kände mig så dålig att jag bara ville gå och slå huvudet i ridhusväggen. Men tydligen måste jag ha gjort någonting bra med tanke på att jag tydligen är den första personen som provridit som fått henne i galopp. Hehe som sagt hon är väldigt speciell!

Men första dagen var iallfall lite halvkaosigt, hon kändes jättestor och jag var verkligen inte van vid så stora gångarter så jag hade stora problem med att få ihop min ridning, men hon var såå fin ändå även om hon stundtals blev ganska arg på mig när jag gjorde fel, men då lär man sig snabbare!

På lördagen så gick det faktiskt riktigt bra, nu hade jag ställt in mig lite mer och hade lite bättre kroppskontroll och kunde rida en liten bana med några språng på 110 och nått språng på 125 och det kändes bara lekande lätt!

På söndagen red jag sådär dåligt igen, inte lika dåligt som på fredagen men fortfarande inte bra... jag har verkligen mycket att lära när det kommer till att rida storhäst,och speciellt att lära mig rörelsemönstret och självklart orka hålla ihop all den powern!^^,

 

 

 

 

 


That is why I call you beloved

Nu förstår jag att ni är oerhört spända på att höra hur det gick i Skåne, haha nääe men jag tror det flesta redan vet att jag förälskade mig i min drömhäst och om en vecka ska hon besiktigas!!^^,
 
Hon är väldigt speciell, hon blir riktigt förbannad när man gör fel, men hon är väldigt förlåtande, supermysig, jättejättefin och hoppar som en gud!!
 
Nu håller jag tummarna i en heeeel vecka på att hon går igenom besiktningen, annars kommer jag gråta blod!
 

Take me with you

Imorn smäller det, planet går 06.35 och jag känner mig inte taggad på att kliva upp 05,15...
 
Hur som helst är jag supertaggad och hoppas verkligen att jag hittar den rätta!
 
 

We all feel the same

Lista på saker som jag hatar
 
1. När man klivit ur duschen efter världens bästa dusch och inser att handuken man ska torka sig med är blöt...
 
2. När man väl sätter sig tillrätta för att plugga till ett prov och inser att fronter är nere...
 
3. När man kommer hem från skolan/jobb, öppnar kylen och inser att någon har ätit upp maten som du väntat hela dagen på...
 
4. När man inser att man är ensam hemma hela kvällen och måste laga egen middag..
 
5. När internet dör när det är asspännande i din favorit serie...
 
6. När man kommer till skolan och inser att alla lektionerna är inställda..
 
7. När man ska sova och man kan inte hitta en skön position...
 
8.När hästen ställer sig på din fot och låtsas inte märka av det och står kvar...
 
9. När man inser att ens favoritbyxor fortfarande inte är tvättade och man tvingas ha på sig nått annat...
 
10. När ögonbrynen bestämmer sig för att absolut inte bli jämna eller välformade...
 
Kalla mig Johanna Glädjespridaren!
 
 
 

Once upon a time

Igår hade jag nationella prov i svenska, självklart bestämde sig min dator att krångla precis då vilket betydde att jag fick skriva allt för hand...
Sen åkte jag iallfall hem och såg lite Game of Thrones och powernapade lite innan jag jobbade kväll.
Fick även ett efterlängtat paket hem från Killstar med 2 nya plagg, en hoodiedress med stoor luva och ett ouljabord linne, tog bara 1 vecka med frakten och plaggen är to die for så jag känner materiel lycka!
 
Idag slutar jag skolan vid 1 och ska iväg till hippo, sen så blir det väl hem och plugga, låter som om jag har två prov imorn, när bestämdes det egentligen? Tur att jag har koll -.-
 
Uppe i Tokyo Tower
 
 

No more movements

Ni vet när man har sådär asmycket att göra att man bestämmer sig för att vila lite innan och sen sover i flera timmar?Kan påpeka att det inte är optimalt...där försvann min planerade pluggkväll ( inte för att jag var så taggad men..)
 
Skoldagen sög och vi gjorde inge vettigt alls, mötte upp Maja på stan efter det och kikade lite i affärer och åt på kolgrillsbaren i utopia, sååå gott!
Åkte sedan hem för att åka ut till stöcke och prata lite med Sussi och visa de hästarna jag ska provrida i helgen och få lite utlåtanden.
Sen så skjutsade jag mamma och pappa till stan, åkte hem och läste igenom mitt texthäfte inför nationella imorn, och kom fram till att jag behövde nog vila lite innan jag började plugga journalistik och sen helt plötsligt var klockan 9 och mamma och pappa ville ha hämtning, hehe...
 
 

Nothing is greater than love

Gårdagen var en lång men rolig dag, jobbade till halv 1, for till stallet och red Rocket som var en duktig liten pojke som han alltid är, sen myste vi en stund i hagen också^^
 
Åkte hem och rekade hästnet, och strax efter 4 bar det iväg till vännäs för att rida fina Minty.
Det gick iallfall jättebra, superfin liten häst som var väldigt nätt och lyhörd för hjälperna, fortfarande orutinerad och skulle behöva stärkas en del men absolut en superfin häst som jag kan tänka mig att fortsätta rida!
Men på onsdag ska jag ju rida Elisabeths vita också så vi får se vad som händer och har jag tur så är drömhästen i skåne lika bra som jag hoppas att hon är!
 
 
Idag är det måndag och första skoldagen efter lovet... insåg precis hur mycket skolarbeten jag har att göra också så säger bara döda mig!
 
Hjärta <3
 

I guess I did it again

Vilken dag egentligen vet inte riktigt vad jag ska säga men det kommer bli fullt upp den kommande veckan!
 
Idag har jag ridit Rocket som har varit superfin, gjorde jättefina fattningar i båda galopperna utan att tramsa runt allt för mycket i vänster, han blir verkligen bara bättre och bättre!
 
Imorn ska jag rida Rocket efter jobbet sen på kvällen ska jag till Vännäs och rida en storhäst som jag eventuellt ska få börja träna och tävla ifall kemin stämmer, på onsdag ska jag testa rida Elisabeth Anderssons fina vita för eventuell fortsatt ridning och på fredag flyger jag ner till Skåne för att provrida 4 olika hästar var av en är drömhästen som jag skrivit om förut (jaajeemen den är tillbaka!!!)
 
Känner bara wow om nästa vecka, har höga förhoppningar om Skåne helgen och jag hoppas verkligen att drömhästen är som jag tänkt mig, den påminner dock lite om Tingis och det är väl både bra och dåligt, men det är väl också därför jag föll pladask för den.
Men ska verkligen vara jättesynisk nu och inte köpa på mig en häst som är för svår eller som inte passar mig.
 
Jag menar jag och Pappa på i Skåne? Vad kan gå fel förutom just allt?!
 
 
 
 

Someday I'll find you

Idag blev det jobb mellan 13-21 och det gick bara bra, vi var snabba under dagen så imellanåt blev det lite brist på saker att göra men jag klagar inte, jobba är ju ändå så kul!^^
 
Imorn så börjar jag 8 och jobbar till 13 efter det blir det att fara och rida Rocket!
 
Har fått massa söta uppdates hur det går med Gucci nere i Timrå, de har hunnit med att trimma lite dressyr, hoppa några skutt och rida i skogen och de tycker om honom jättemycket och är suprenöjda med honom så det värmer i mitt trasiga hjärta <3
 
 
 
 

Maybe the tides will turn

I onsdags hade jag förmodligen den tråkigaste dagen på läge! Som tur var så blev det lite trim med Rocket på stöckes ridbana, först red jag litegrann och jobbade lite med galoppen som bara blir bättre och bättre och sen coatchade jag Kalle och de går verkligen från klarhet till klarhet!
Resten av kvällen spenderades hemma hos Thai och jag däckade som en klubbadsäl vid 11.
 
Igår så jobbade jag från 11-17 for sedan till stöcke igen för lite trim med Rocket igen. Coatchade Kalle och det såg ännu bättre ut än igår! I slutet satt jag upp ett tag och jobbade med vänster galoppen och vi behövde inte tjaffsa så länge innan det släppte :)
 
Idag jobbar jag 13-21 iallafall!
 
 
 

My heart

Första dagen som hästlös på över 6 år, det känns verkligen jättekonstigt och det känns ofattbart tomt.
 
Vilken resa jag och Gucci gjort tillsammans, från att han kom som liten stålgrå och grundriden 7 åring, till att ha blivit en stor, välriden och superfin 11 åring.
Det har varit otroligt mycket jobb, att köpa en unghäst innebär mycket mer jobb än vad man tror men besitter man kunskapen till att utbilda så är det väldigt häftigt att få forma och se en häst utvecklas på det sättet.
 
Jag vet att många säkert tycker att jag skulle haft en annan ponny, en ponny som klarade av att gå de högsta klasserna och hade lite mer mod än vad Gucci har, men av de 365 dagarna som går på ett år så är tävlingsbiten minimal jämfört med all annan träning, trimning och hantering man lägger ner på hästen och Gucci har varit helt underbar alla dessa dagar. Självklart hade jag velat komma längre och göra ännu mer men nu i efterhand så gör det inte så mycket.
Jag har lärt mig otroligt mycket under mina ponny år och allt detta ska jag nu ta med mig när jag går över till häst och jag kommer att leta tills jag hittar den perfekta hästen för mig som jag kan ta mig dit jag vill på.
 
Återigen tack min allra bästa vän, för allt kul, alla motgångar och medgångar och för allt jag och du har lärt oss <3
 
Gucci när jag köpte honom
 
Gucci nu
 
 
 

All good things come to an end

4 år är en lång tid och jag ångrar inte en sekund, finaste älskade hjärta.
 
Tack för allt <3
 
 

Hold back the river

Då var dagen här, just nu känns det okej ändå, vi får väl se hur det känns sen, nu ska han bara gå igenom besiktningen, men det ska inte vara något problem, jag vet att han är fräsch!
 
Men att säga hejdå till min Lilla Gråa kommer aldrig vara lätt...
 
 

Now it's time

Igår vad jag ute och red Rocket i solen och han var pigg men samtidigt väldigt fin och vi behövde knappt tjaffsa någonting med galoppen så var riktigt nöjd med honom!
Resten av kvällen spenderades i soffläge!
 
Idag har jag varit ute på min sista tur med Gucci tillsammans med Elin och Bulan, blev en lugn tur och pojkarna var lite små fjantiga ibland om vem som skulle gå först men annars skötte han sig bra.
Har även börjat packa ihop hans utrustning och putsat lite benskydd och sadel... kommer sakna min älskade sadel!
 
Även om det känns väldigt tungt så känns det samtidigt väldigt bra, jag vet att han kommer få ett super hem och ha massa roligt med Amelia!
 
 
 
 

You took it to far

Nu verkar äntligen min dator vara virus fri men man vet ju aldrig med dessa dåliga skoldatorer!
 
Idag så klev jag upp vid halv 8 och tog en timmes promenad med Gucci med sällskap av Elin och Bulan, det var skönt att komma ut på morgonen även om det var lite kyligt, sen att Gucci har livets snigelskritt gör att det tar ett tag att promenera, men han är ju så himla snäll i alla fall!
 
Gick sedan in och åt frukost och sen skjutsade jag Maja till Henke och åkte till Rocket, dock så har han en lös baksko som såg riktigt dålig ut så tog bara en promenad med honom och drog en söm som satt så dåligt att jag var rädd att han skulle trampa in den i foten. Förhoppningsvis kommer hovslagaren ikväll så jag kan rida imorn.
 
Resten av dagen har jag bara legat i soffan och degat, känns segt att vara hemma i helgen då jag gärna hade följt med till Sudsvall, får hålla tummarna för alla Stöckisar på hemma plan istället!
 
 
 

For me there was no other

Min skoldator har fått damp och dragit på sig en jäkla massa virus så försökte rensa den igår och det verkar ha gått sådär, märker att ett virus program fortfarande är kvar, så pappa får titta på det sen.
 Det är ett under att jag inte har blivit magsjuk än med tanke på att vi haft världens epidemi på jobbet och i förrgår blev både pappa och thai sjuka, vilket gör att mina odds ser riktigt dåliga ut, men än så länge är jag inte smittad, ber till gud att jag tillhör den skalan som är immun!
 
Imorse klev jag upp vid 9 och for ut på en sväng med Gucci, han skötte sig bra, var lite pigg men lyssnade ändå fint tillbaka. Nu sitter jag och äter lunch för om en 40 min ska jag vara på jobbet för ett kvällspass!
 
Förresten glad påsk på er!
 
 
 

With a wandering mind

Idag har faktiskt varit en bra dag, hängt med Pontus, shoppat lite, ätit god mat och fikat på espresso hous! Sen att solen skiner gör också allt bättre.
Mamma skulle ta Gucci idag så stannar i stan för kvällen. Men i helgen blir det att mysa massor med honom och börja putsa och packa ihop hans utrustning...
 
Just nu sitter jag hemma hos Thai och väntar på att han ska komma hem från Elias, sen blir det nog film och anime mys hela kvällen, känns defentivt behövligt!
 
Som det ser ut imorgon så jobbar jag kväll, men slutar skolan tidigt så jag borde hinna ut på en sväng med Gucci innan!
 
Kan definitivt rekommendera påsk-latten på espresso hous, såååå god!!