Remember the moment

Idag var jag ledig, vilket innebär att jag har åkt runt hela umeå för att hitta tävlingsridbyxor, tror ni jag hittade några? Såklart inte. Om det finns någonting som suger mer än att köpa Jeans för mig är att köpa ridbyxor. Det är tamefan omöjligt att hitta passande storlekar. Antingen är det alldeles för stort, alldeles för smått, för trångt i midjan men bra i benen eller för stort i benen men bra i midjan.. det enda jag kom därifrån med var hästsnoddar..
 
Istället blev det en snabbtripp i stan och inhandlade nya underkläder och hårfärg, utväxten är heeeemsk just nu.
Sen blev det ett magpass på gymmet och sen en timmes powerwalk med Maja och hästarna. 
 
Imorn blir det nog ett pass på gymmet också och sen ska jag in på hippo med Räkan och trimma lite medan Maja har träning.
 

You will never know

Räkan fick sig en tur i skogen igår och hon var riktigt fin faktiskt, blev mest bara lite lätt i alla gångarter och hon fick gå på lite friare i galoppen.
Idag blev det ett pass på banan istället med lite fokus på att komma igenom i sidorna och hon var riktigt fin. Problemet är ju det att mina snea axlar är lite jobbiga eftersom jag aldrig riktigt får en jämn tygellängd vänster tygeln vill alltid bli lite längre men det blir bättre och bättre eftersom jag hela tiden måste tänka och jobba med det. Hon gick även riktigt bra i galoppen, jag börjar äntligen hitta henne i dressyren nu och hon blir bara finare och finare!
 
Idag väntas jobb mellan 13-21 så blir ett långpass men vem klagar på 100% OB? 
 
Hämtade även hem Strumpan från mormor och morfar i torsdags hon ska vara här nu i 3 veckor medan de är borta, har saknat min lilla råtta <3
 

No problemes

Idag har bara varit en dag där känslan kan beskrivas som UUUGHHH. 
Ibland är det så, morgondagen kommer säkert kännas bättre!
 

So this is heartache

Räk var sååå fin på träningen igår!
 
Började med att jobba på en serie med räcken med 1 galoppsprång imellan sen 2 galoppsprång och sen 1 galoppsprång igen. I högervarvet gick det bättre och vi kom in perfekt varjegång och hon hoppade igenom bra, Lite svårare i vänster då hon inte vill komma runt vänster skänkeln och tränger lite med bakdelen och då blir det svårt att få en känsla fram till hindret men vi löste det bra ändå.
 
Sen jobbade vi över en övning med 2 räcken och en oxer och jag kan inte riktigt förklara vad vi gjorde men jag ska visa film och hon var huuur fin som helst!
 
Känner att jag är sjukt nöjd med träningen och hon var såå fin!!
 
 

Crash, burn and do it again

Idag fick Räk sig ett svettigt pass på åkern, eller ah vet inte vem som svettades mest hon eller jag, men det är egentligen lite varm att rida under dan men eftersom jag började jobba kl 14 så behövde hon ridas innan.
Hon skötte sig väldigt bra faktiskt. Försökte lossa lite bogar och jobba med tempo växlingar och att hon skulle jobba på ordentligt med bakdelen. Sen i galoppen är jag fortfarande inte tillräckligt stark för att kunna rida ihop henne där jag vill ha henne utan gramanen men övning ger färdighet och hon gick ändå i en hyfsat bra form där med!
 
Sen blev det jobb mellan 14-21 och det gick bara bra och var saker att göra och rullade på med folk hela tiden och då är det alltid kul att jobba!
 
Imorn väntas jobb mellan 8.45-17 och sen vid 20 så är det hoppträning för Kerstin, som jag har längtat hela veckan!!
 
såhär såg jag ut dagen till äre för er som är intresserade.
 
De bruna linserna är verkligen såå fina!!
 

It's time to sink or swim

Räk fick sig en tur i skogen på hacket tillsammans med Iddy och hon skötte sig bara bra, hon blir ju lite tung i handen emellanåt men annars så går hon fint på hack!
 
Imorn blir det ett trim pass på åkern inför hoppträning på onsdag. Beroende på vad vi gör på onsdag (de flesta har tävlat i helgen) så ser vi om jag även hopptränar torsdag. Det är ju liksom nästa helg jag och Räkan ska göra tävlings debut och jag är typ äckligt nervös redan nu :S
 
Det enda jag är rädd för är egentligen att det ska bli som med Tingis, och trotts att det var så himla längesedan så sätter det sig verkligen som en spärr i huvudet och det är sjukt jobbigt. Hur som helst så ser jag bara rundorna som träning och få känna på hur hon blir på tävling, mitt enda mål är väl egentligen att ta mig runt banorna och gärna felfritt!
 
Men vi ska tänka positivt!
 

All these things i hate envolve around me

Idag så tävlade Maja dressyr med Iddy å hippo och de var så fina och red superfina ritter med kanske lite väl snåla procent men fortfarande väldigt bra! De gjorde en riktigt fin dressyr debut i L:an också med klart godkända procent!
 
Planen med Räkan var att hon skulle få ett lite friare pass i skogen men hon bestämde sig för att vara grinig idag -.-' Först blev hon arg när jag sa åt henne att sluta skjuta ut bogen till höger och då gjorde hon lite luftsprång. Sen blev hon arg när hon inte fick dra sig åt vänster istället och gjorde lite mer bakutsparkar och små stegringar. Sen i galoppen gjorde hon en standard Tingis, pallnit och viker undan huvudet, hahaha synd för dig Räk men jag har varit med om det förut, Johanna 1 Räkan 0!!
 
Efter det var hon iallfall jättesnäll, hahaha hon är dock ganska söt när hon blir arg ^^
 
Imorn blir det också ett skogspass men med lite högre krav och lite tempoväxlingar!
 

I need a hero

Räk fick sig ett pass inne på stöckes ridbana idag, man känner sig typ bäst i världen när man kan koppla på släpet, lasta och köra sin häst själv i transport! 
 
Hur som helst så valde jag att rida med gramanen för att få lite extra hjälp när hon vilade igår. I traven fokuserade vi på lite smidighet i sidorna, måste dock bli bättre på att rida upp henne i traven då hon ligger på lite mycket fram ibland. Sen i galoppen så red vi lite galoppbommar och tränade på att samla och få under bakdelen ordentligt och shit vad mycket man får jobba men hon är såå fin när hon går där. Sen tränade vi lite byten på en 8 volt över en bom.
 
Imorn får hon en tur i skogen på kvällen för på dan kommer vi befinna oss på hippo för Maja och Iddy ska tävla L:b L:a dressyr
 
 

The secret side of me

Inser att jag inte berättat om hur Kerstin träningen gick!
 
Mitt mål var att inte dö och inte döda någonannan och det klarade jag ju !
 
Den var en övning som fokuserade på lydnad och smidighet i sidorna, precis det vi behövde träna på! Räkan var lite ofokuserad under passet och fokuserade lite mer på sakerna rund omkring än på mig men det gick bättre och bättre ju längre vi red.
 
Vi skulle rida på ganska snäva serpentin bågar, först travbommar, sen galoppbommar och sen göra de till hinder. Sen avslutade vi med att rida på en linje räcke, oxer som skulle vara på 6 galoppsprång, 
Det var lite svajigt där emellan ibland då hon drog iväg lite i landningarna men annars så hoppade hon fint^^
 
Vi har mycket att träna på men det känns så himla bra och jag vill bara fortsätta att träna träna träna!!
 

Work it

Något som är intressant att fundera över är hur man lägger upp tränings schema för sin häst, speciellt tävlingshäst.
Jag tycker ibland att det kan vara svårt att veta hur mycket och hur intensivt man ska träna för att få en hållbar häst men samtidigt så har jag ändå haft 2 hållbara hästar, jag hade båda Tingis och Gucci i ungefär 3-4 år var och under den tiden så var de behandlade en gång i kotorna, resten av tiden har bägge två varit fräscha och dessutom nu med nya ägare också hållt sig hållbara!
 
Nu med ny häst försöker jag lägga upp träningen på lite samma sätt samt analysera vad det var i ridningen som gjorde att Tingis och Gucci behövde behandlas en gång. Samtidigt kan jag tycka att behandlingar för inflamationer i kotor och knän är mer "underhåll" än skador. Hästar som går hårt och tävlas kommer ju oftast någon gång behöva lite "underhåll i lederna" på samma sätt som människor som tränar hårt.
 
Men Räkan försöker jag jobba mycket med galopparbete, dels för att hon gärna blir lite låg framtill så hon inte nöter så mycket på kotorna, dels för att galopp är en mer naturlig gångart för hästen än trav och dels för att få en stark bakdel och eftersom hon är hopphäst är en bra stark och flexibel galopp viktig!
 
jag försöker att veckovis lägga upp träningsscheman som tex kan vara utformat såhär.
 
Mån - Skogen, kravlöst i alla gångarter
Tis - Arbete på ridbanan elr åkern, fokus på lösgörande och lydnad, 
Ons - Hoppträning
Tors -  Skogen, jogga bort mjölksyra, gärna öppnor och skänkelvikningar längs vägen
Fre -  Vila
Lördag - Skogen, galopparbete
Söndag - Markarbete
 
Ibland rider jag 20 minuter, ibland 1 timme, det beror helt på men jag brukar utgå efter känslan och känner jag mig nöjd och känner att jag har hästen där jag vill ha den efter kanske 40 minuter ger jag mig där för det är ingen anledning att traggla längre än vad man behöver.
 
Förhoppningsvis kommer jag kunna hålla Räkan hållbar under en långtid och ju längre tid jag har henne så kommer jag nog bli säkrare på hur jag ska lägga upp min träning på henne. 
 
 

Among friends and foe

Igår fick sig Räk en tur i skogen och hon var lite halvdryg i traven och lite spänd men väldigt fin sen i galoppen. Idag blev det lite markarbete på banan med 3 studs och 2 cavalettis med 3 lite tillbaka språng imellan och hon skötte sig bara bra!
 
Känner att bloggmotiationen är dålig men det kommer och går som ni vet!

The truth

Vet inte om jag tycker att dagens träning gjorde att det kändes bättre men om inte annat är det bra att få språng i kroppen. Kände att jag inte alls kom till speciellt bra ridning och att jag red iväg henne för mycket istället för att sitta kvar och hålla ihop men men, hästen är ju iallfall fantastisk!
 
 

Before I make you go

Räk fick sig ett pass på åkern idag för lite trim och hon var såååå fin, hon kändes mjuk och smidig och lyssnade både fram och tillbaka och jag kände att jag hade henne precis där jag ville ha henne så nöjdare kan man inte vara!
 
Sen blev det jobb mellan 13-21 och det flöt faktiskt på bra med folk och det fanns saker att göra hela tiden och sen var det dock lite strul sista timmen med teknik som jävlades men annars så var det ett bra jobbpass!
 
Imorn är jag ledig och ska dra in till stan för lite fika med Charlie och sen på em blir det att ta in Räk till stöcke för att ta några språng bara för att få hitta lite flyt och känsla!
 
 

Hold it together your doing fine

Igår kväll var en sån där ångest kväll efter träningen över att jag kände mig så extreeeeeeemt jävla dålig och hon är så fin och det gör mig arg när jag inte kan prestera och göra henne rättvisa. Så på torsdag ska jag nog in och hoppa några språng bara för att få lite mer känsla och andas lite. Jag blir så nojig och uppe i varv när jag känner mig urkass, och jaaa jag vet att jag är fånig men den värsta kritikern är ju alltid en själv och jag har väldigt höga krav på mig själv när det kommer till min ridning, vilket gör mig så arg när jag inte presterar lika bra som jag vet att jag kan.
Men som sagt Kerstin träningarna börjar ju om en vecka och det kommer nog bli bra!
 
Idag så ska hon få komma ut och jogga med Iddy på eftermiddagen och själv ska jag vid 13 fara iväg och träna Kalle och Rocket och sen blir det gymmet för min del för ett benpass!
 
 

Im lost in you

Jag undrar hur många gånger jag har sagt att min häst är såå fin men asså hon är verkligen såå fin! Måste dock tilllägga att jag själv var ganska väldigt urusel idag. Stundtals red jag verkligen asdåligt, ugh skäms nästan så dåligt. Men när jag väl fick ihop kändes det riktigt bra men min häst är så brutalt snäll att hon ställer upp i alla lägen ändå, finaste hjärtat<3
 
 

If it's important you make time

Idag blev det jobb mellan 9-13 och tiden flög iväg och det rullade på rätt bra med folk trotts att det var förmiddag. Sen när jag kom hem så låg det ett fint litet paket och väntade på mig från cirkellinser.net och jag blev faktiskt förvånad över hur snabbt de kom med tanke på att jag beställde det i lördagskväll och idag var de här!
Mitt senaste tillskott är ett par bruna och ett till par gröna linser jag och jag måste säga att jag är heeel nöjd!
Hade tänkt göra en liten "lense review" på de sen!
 
Annars fick jag även glada nyheter att jag fått en träningsplats för Kerstin på onsdagar klockan 20 och det kändes huuur bra som helst! Nu får vi äntligen komma igång och träna för tränare och jag hoppas på att vi kommer kunna utvecklas enormt!
 
Nu blire chill ett tag fram över tills det är dags att dra in på hippo för lite hoppning!
 
 

You stole my heart, now give i back

Idag fick sig Räkan ett pass på ridbanan och hon var verkligen såå fin! Känns som om jag börjar hitta knapparna på henne nu jag måste bara bli ännu starkare i min ridning och använda mera ben för att få henne under mig.
 
Jobbade även idag mellan 14-21 och det gick bara bra även om de sista timmarna var lite sega.
 
Imorn jobbar jag kortpass mellan 8.45-13 och sen någon gång på eftermiddagen blir det att åka in till hippo för lite hoppning och det blir nog att försöka hoppa bana hade jag tänkt!
 
 

Your voice is electric

For ut på en skogtur tillsammans med syrran imorse och Räk skötte sig bara bra förutom på slutet där hon fick något cp tagg ryck, haha hon är ju söt iallfall!
Sen blev det lite lunch innan jag skjutsade in syrran på stan och då passade jag på att gymma. Sprang bara 2km som uppvärmning och det kändes lekande lätt, sen blev det fokus på bröst och mage och det gick faktiskt riktigt bra!
 
Sen blev det hem, mera mat, prommenera hundarna och sen blev jag uttråkad och inspererad att göra en egen variant på The Female titan från Attack on Titan, har ju inte direkt några bra grejer att göra något kreativt med men det blev helt okej, kanske en framtida halloween look!
 
Resten av kvällen ska jag dejta Strumpan och godispåsen hade jag tänkt!
 

Tell the devil im not that far behind

idag så tog jag mig friheten att sova till klockan 10, sitta ute och äta en lång frukost och dricka kaffe i solen, göra stallet till Räkan som vilade idag och efter det fara ut på en jogging/intervall tur. Hade egentligen bara tänkt jogga men det gick så fruktansvärt trögt för jag fick aldrig in någon takt känsla så joggade ner till stöcke pf, gick ett litet tag, joggade lite till, gick lite till innan jag körde 3 rush mellan lyckstolpar och det var brutalt jobbigt må jag säga!
Sen la jag mig och dog lite på mattan i hallen innan det blev dusch,käk och dags för jobb mellan 15-21 och tiden bara flög iväg!
 
Imorn är jag ledig och då ska Räkan få sig en tur i skogen, sen blir det nog ett pass på gymmet för min del!
 
 

A monster born from dusk to dawn can't be your saviour

Idag var det lite hoppning som stod på schemat för min lilla svarta dam och hon var såå arg idag. Hahaha hon har nog aldrig varit så förbannad någon gång under tiden jag har haft henne men det är inte att göra så mycket annat än att säga såja hästen nu är vi positiva XD Maja och Iddy följde med så jag tror hon var förbannad över att hon inte fick gå efter henne hela tiden. Så hon bjöd på fina bakutsparkar och luftsprång och höll på att skicka mig i marken och sparka Maja i huvudet, hehe sneeeel hest!
 
Hoppningen gick däremot bra! Så fort hon får tag i hinderna så är hon genast glad igen. Hoppade en linje, kombination och nå andra lösa språng och höll oss på höjder runt 1m-120 och hon hoppade jävligt fina språng som alltid även om hon var lite vild där emellanåt, knäppskalle!
 
Imorn får hon komma ut på en lugnare joggingtur och bli av med lite mjölksyra!
 

Why don't you belive me

Tur att vi har lite tid på oss att träna för den här klassen hade jag tänkt vinna!
 

This is a war

Idag har varit en ganska slö dag men samtidigt väldigt behövligt då jag av nån anledning inte kunde sova, haha kände mig som jordens retard som låg och åt kalla köttbullar och en drick youghurt i sängen klockan halv 3 på natten för att jag blev hungrig XD
 
Hur som helst så klev jag upp vid halv 10, följde med på en prom med hunden, käkade lite mat och segade ett tag innan jag vid 13 for och hade träning för Kalle och Rocket som var huuur duktiga som helst!
Efter det blev det att slänga sig i solen och tydligen somnade jag till ett tag då också. Efter lite taco middag fick Räkan sig ett lite friare pass på åkern och hon var såå fin <3
 
Imorn blir det att åka in mot Hippo på kvällskvisten för lite hoppning!
 
Så här taggad såg min häst ut idag, en riktig vilding!
 

Check my pulse and see if im alive

Igår fick mi kära Räka gå ett markarbetespass på ridbanan eller ah galoppbommar och ett 60 cm hinder, kanske inte riktigt räknas som markarbete men hur som helst så var hon jättefin och hon är så rolig för det spelar verkligen ingen roll om hindret är 60cm hon hoppar lika mycket med ryggen iallfall XD
Eftersom hon gått på nu i 3 dagar fick hon ett lugn joggingtur idag i skogen på hackamoret och hon skötte sig exemplariskt min fina <3
 
Annars har jag varit i holmsund och bokat ny tattueringstid, jajjemen it's about to happed, och jag tänker inte avslöja något än, hehehe.
 
For sedan in till stan och gymmade blev ett till löp pass och det var mycket trögare den här gången, men jag började också i ett högre tempo men jag betade av mina 3 planerade km under 20 min och jag såg förmodligen ut som en döende säl när jag klev av bandet för holy lord var jag kan svettas XD
 
Men jag känner mig nöjd över mig själv och resten av kvällen blir det slappande!
 
Riktigt såhär glamorös var jag inte idag men en gif piggar alltid upp ett tråkigt inlägg!
 

Im no the one holding grudges

Priset för världens mest produktiva människa borde idag gå till mig, okej där överdrev jag men ändå!
 
Jobbade mellan 8.45-13 och det rullade på bra, sen blev det hem och mata min kära häst, slänga i sig lite lunch, åka in till stan för att springa in en snabbis på kicks för att köpa ny foundation och contouring skugga. Sen mina vänner så var jag på gymmet idag! Jajjemen ni hörde rätt, jag var på gymmet! Blev bara konditions pass idag och jag kan tycka att 3km under 20 min är definitivt godkänt för att var extremt otränad! Sen så stretchade jag ganska länge också vilket var skönt.
 
Räkan fick sig ett långpass i skogen med fokus på galoppen, både samlad och friare och hon skötte sig huuur bra som helst, hon bråkade inte en endaste gång och lämnade gården utan en enda protest! Duktig tjej<3
Sen fyllde jag lite vatten i hagen och mockade en kärra och la fram lite galoppbommar och en cavaletti som jag ska ha imorn.
 
Ursäkta min detaljerade beskrivning av min ytterst intressanta och produktiva dag men jag känner mig ganska duktig!