They say im the evil one

Då var man hemma igen och nedbäddad i sängen för kvällen. Jobbpasset gick bara bra och det rullade på bra med folk ändå!
 
Imorn blir det jobb mellan 8.45 och 13 så blir ett kortpass, sen funderar jag på ifall jag ska fara förbi stan en sväng och gymma, eftesom jag inte lyckades säga up mitt gymkort kanske man ska försöka pallra sig dit istället.
Räkan ska även få ett pass i skogen också!
 

Just like i told you

Idag fick sig Räkan ett pass på åkern med gramanen med fokus på lite lösgörande och galopparbete. Hon skötte sig bra och gjorde allt jag bad henne om. Den största svårigheten är egentligen för mig att kunna ha ett jämtstöd i bägge tyglarna då jag lätt fastnar i vänster och inte får något bra stöd på höger. Så har det varit på alla mina hästar och jag tror det har att göra med det att jag är sne i höften vilket gör att jag hamnar lite snett och inte får samma kraft genom kroppen på den sidan. Men eftersom jag är medveten om det försöker jag träna bort det så gott det går!
 
Annars så är det snart dags att bege sig mott jobbet för ett 7 timmars pass, känns ändå som att det kommer bli en bra fredag!
 
blir mer och mer medveten om att jag borde färga om håret men det får härda ett tag till!
 

Give me one good reason

I onsdags var jag ledig och det var dags för besök nr 2 hos naprapaten, fick mer nålar och lite mer knäckningar och sen var man groggy resten av dagen. Kan dock medela att han gömde dra ut en av nålarna som satt i mitt knä så när jag vände på mig fick jag hela nålen intryckt i knäet...det va ju mindre skönt kan jag lova!
 
Räkan fick komma ut på en skogstur och jag hade även träning för Kalle och Rocket.
 
Idag har jag jobbat mellan 11-18, Räkan vilade och mamma hade gjort stall så jag mockade bara lite i hagen.
 
Imorn jobbar jag mellan 14-21 och Räkan ska få sig ett pass på åkern tror jag!
 
 
 

To create a new world

Min skrutta var självklart en stjärna idag också! Vi hoppade någon linje, en kombination, titthinder och lite annat och hon är så himla himla fin <3
Även om jag själv blir lite fegare i ridningen (inte så konstigt när jag inte är så van vid höjd än) när det kommer upp mot 120 så är hon så himla trygg och gör det jag ber henne om. Skulle väl säga att iallfall 4 av 5 språng blir bra men ibland så kommer vi lite nära och ibland lite stort men det är inga större missar. Men jag strävar ju såklart mot perfektion! Det tar ju ungefär ett år innan man har hittat alla knapparna och det ska bli så kul att få fortsätta utvecklas med min fina svarta för hon är helt fantastisk!
 

Beat me black and blue

Idag så har det varit en sån där grå och regnig och tråkig dag, inte lika hemsk som igår dock. Igår han jag dock rida en sväng i skogen innan allt regn och idag fick jag rida i regnet. Eftersom att rida i regn suger så gjorde jag det lite roligare genom att lägga fram 2 bommar på ridbanan istället med 10m imellan och tränade på att rida 3 korta och 2 långa språng imellan och det gick riktigt bra ändå även om hon är lite svårare att reglera på hackamoret. Annars så var hon väldigt fin och orkade kämpa på bra i galoppen trotts att ridbanan är lite trång och tung förtillfället. Men hon är duktig min svarta och hon tjurad ingenting heller!^^
 
Sen började jag jobba vid 15 tiden och det har varit fullrulle sedan stängning sånt är alltid kul!
 
Imorn jobbar jag från morgon till 15 och efter det åker jag in till hippo för lite hoppning med Räkan!^^
 

Wake up and take my hand

Idag har jag faktiskt känt mig riktigt pigg bortsett från att min mage fortfarande krampar emellanåt men det går nog över så småningom! Idag åt vi brunch hela familjen och kollade på livesändningarna från Ponny SM och hejade på våra norrlandsekipage som alla var jätteduktiga trotts att det verkade vara helt sinnes svåra banor! 
Har även hunnit med att sola litegrann eftersom det varit fint väder och sen mot kvällskvisten for jag ut med Räkan på ett litet trimpass på åkern och guud så fin hon var!
 
Vi jobbade mycket med att få igenom sidorna och att hon inte skulle fuska, samt mycket skänkelvikningar, rakriktningar, tempoväxlingar och galoppombyten. Helt enkelt ett pass som innefattade det mesta på lite lagom nivå och hon var sååå fin!
 
Imorn blir det att fara ut och rida på förmiddagen för vid 12.30 börjar jag jobba. Första jobbdagen på 5 dagar och det borde inte vara något problem iallfall!
 
En screenshot från när vi hoppade sist.

Throw me to the wolves

Hur enorm är inte lyckan över att Bring me the Horizon släpper nytt album om typ en månad??!! Joo den är total! Singlarna från nya plattan ( That's the spirit ) är verkligen sååå otroligt jävla bra! Drown släpptes väldigt tidigt och den har jag redan bloggat om för ett tag sen, de nyaste som släppts är Happy Song som kom ut för någon vecka sedan som faktiskt är riktigt skön men låten som släpptes för ungfär 2 dagar sedan Throne är verkligen klockren!
 
Lyssna och njut mina vänner för denna låt har allt!
 
 

I wont risk it

De senaste dagarna har varit riktigt urusla då jag haft brutal muskelvärk, feber och magkramper.. Är inne på dag nr 3 nu men det känns mycket bättre än vad det tillexempel gjorde igår. Känns förjävligt att ha varit sjuk så länge eftersom jag inte har råd att vara borta från jobbet eller låta Räkan vila men Maja red henne i onsdags och det gick ganska bra och idag så bestämde jag mig för att jag banne mig skulle rida så vi for ut och red trotts att det regnade och åskade emellanåt. Men Räkan skötte sig faktiskt bra och var väldigt obrydd, hon är verkligen så fin min lilla häst <3
 
 

I was a prisoner of pride

Gårdagen blev lyckad och var väldigt behövlig med lite uppcatchande! Jag däckade i sängen vid 04 tiden så han fick sova på en madrass på golvet haha snäll jag är! XD
 
Idag så har jag lyckats få mig några soltimmar iallafall och efter middagen for jag ut med Räkan i skogen på en skritt och trav tur. Hon var lite grinig där ibörjan när vi skulle iväg men sen skötte hon sig bra vilket var tur eftersom jag utmanade ödet genom att rida på hacket. Men hon är fin ändå min Lilla Svarta<3
 
Imorn blir det jobb mellan 11-18 och sen kanske ett lättare pass på banan med Räkan, har inte riktigt bestämt mig än men skon ser oförändrad ut än så länge så.
 

Went low and somehow manage to get up higher

Idag blev det jobb mellan 8-13 och det flöt på ganska bra. Kom hem och tog hand om Räkan och hade lite beslutsångest över ifall jag skulle skritt jobba henne eller longera, jag valde att longera och det gick ju inte sådär jättebra då hon var helvild, blåste upp sig och for omkring som ett yrväder -.-' blev lite stretching och linementering efter det för säkerhetsskull! Jag tror att jag egentligen är lite övernojig med hennes bakskor men hellre övernojig är att riskera något. Men ska nog åtminstånde rida henne i skritt och trav imorn!
 
 

You didn't have to do that

Sådär lagom opassligt får Räkan en veckas skrittning framöver. Har haft koll på hennes bakskor ett tag för jag tycker att sömarna började krypa ur litegrann men sen igår vid närmare inspektion så märkte jag att ena bakskon börjar dra snett så kändes inte optimalt att rida på det, jaaa jag kanske är hönsmammig men det kändes inte braa i hjärtat och eftersom hovslagaren inte kan komma förän på torsdag så får hon helt enkelt skritta. Samtidigt har jag ju ingen brådis med någonting men kändes liiite surt då jag fått en träningsplats för Erik Bergren nästa helg men det blir ju inte nu. Nåväl, det är som det är!
 
Idag har hela dagen vigts åt att bygga klart det sista med ridbanan hemma och fixa upp med staket och det tog ungefär hela dagen men fint blev det och den är alldeles lagom stor!
 
Nu väntas sängen inför jobb imorn mellan 8-13 sen hem och skritta Räkan innan det blir att fara till Pontus för lite skitsnack och drinkar!
 

Give it all you got

Igår så blev det ett lättare pass på ridbanan med Räkan, jobbade lite avslappnande mest i kanske 30 minuter bara så hon fick röra på sig lite efter hoppningen. Sen så stretchade jag henne efteråt och myste på henne massor bara för att hon ä så go!
Idag så fick hon iallfall en välförtjänt vilodag. 
 
Annars har jag jobbat idag mellan 8-15 och det gick bara bra även om det var lite segt stundtals. For även och kollade på Majas träning md Iddy då de tränade på att hoppa vattengrav och tror inte Iddy riktigt förstod grejen med att inte trampa i den, men duktiga var de!
 
Imorn väntar jobb mellan 8-15 och sen hem och rida ut i skogen med min fina Svarta <3
 
 

Sing along a little fucking louder

Ursäkta min frånvaro men har haft lite bloggtorka!
 
Idag så for vi i alla fall in till hippo för lite hoppning och jag säger bara wow vilken jävla häst jag har alltså! Hon var heeeelt fantastisk fin idag och hon var super lugn, jättelydig och på plats hela tiden. Tror dock att hon var lite trött också eftersom vi var ute och red galopparbete igår men samtidigt tror jag att det var bra för henne att inte vara överladdad. Men sen red jag fram med gramanen också just eftersom hon tidigare har varit väldigt spänd de tidigare gångerna vi varit på hippo men det var hon inte idag, näe men det finns inte mer att säga om detta pass än att faan vad fin hon är!
 
 
 

I was just trying to make you mine

Igår blev det att inviga vår nästan färdiga ridbana som vi byggt. Underlaget är lite tungt nu i början men storleksmässigt känns den bra och förhoppningsvis kommer den bli super! Eftersom hon hoppade dagen innan så red vi bara lätt i alla gångarter, mest för att känna på underlaget och banans storlek.
Sen blev det jobb mellan 15-21 och tiden gick vääldigt fort!
 
Idag så har jag jobbat mellan 10-17, det var lite halvsegt för att vara en fredag men men. Räkan får en välförtjänt vilodag idag och jag har varit ute och borstat och friserat hennes man och pussat på henne i mängder, hon är såå himla goo!
 
Imorn ska jag och Maja iväg på bröllop, Maja ska sjunga på vår gamla lärares bröllop så därför ska vi dit, Räkan får ett pass i skogen på kvällen!
 

The line has to be drawn somewhere

Idag blev det lite hoppning med Räkan som stod på schemat. I början av passet var hon ganska spänd och ofokuserad och lite dryg men det släppte mer och mer ju länge jag red.
 
Sen så har jag även gjort bort första avfallningen haha, jag tyckte att vi skulle fatta galopp, det tyckte inte hon och eftersom hon inte varit grinig alls under hela passet var jag inte riktigt beredd på att hon skulle dra ett luftsprång och då for jag framför sadeln så det var ju bara för henne att vika undan huvudet så gjorde jag en snygg volt och landade på huvudet -.-' Skit häst XD
 
Annars så gick själva hoppningen jättebra, det är bara det där mellan hinderna som vi behöver jobba med och bli samspelta men det tar ju ungefär ett år att rida ihop sig och jag har ju bara haft henne två veckor!
 
Sen fick Iddy komma ut och gå lite kravlöst och lätt i alla gångarterna och hon var snäll och lydig den lilla åsnan!
 
 

Just over that hill

Jobbade idag mellan 10-17 och det var mycket att göra och fullrulle och då är det alltid lika roligt att jobba!
kom hem och for ut och red Räkan själv i skogen. Provade rida i en ny sadel idag för att känna hur den kändes innan Anna kom och kollade på henne. Räkan var förövrigt jättesnäll idag, satte på henne gramanen som jag gjort då jag rider själv i skogen men hon kändes så himla fin och snäll att den var nästan onödig att ha på.
Sen kom Anna på kvällen och kollade på ett par sadlar som vi lånat hem och den jag red i idag var nog den som låg bäst ändå, hade dock önskat att den var lite bredare i bossorna men den ligger jättebra i övrigt så lutar åt att köpa den ändå eftersom den ändå ligger betydligt bättre än den hon har nu. Men låter som jag ska prova fler sadlar imorn så vi får se. Annars så tror vi att Guccis gamla Morris and Nolan sadel hade legat perfekt på henne, så det var ju lite surt. Så ifall någon har en Morris and Nolan i strl 32 elr 33 med 16 elr 17 tums sits så provar jag den gärna!
 
Imorn är jag ledig från jobbet vilket kändes skönt men det blir nog en del att göra ändå och sen ska jag även in till hippo med både Räkan och Iddy där någongång under dagen. Räkan ska få hoppa litegrann och Iddy ska få sig lite trimm!
 

I wanna dance my heart out

Har verkligen varit fullt upp i helgen då vi arrangerade tävlingar på hippo så därav den dåliga uppdateringen.
 
Idag så for jag och Maja ut tillsammans och red på förmiddagen och Räkan var såå fin, hon var väldigt lugn och avslappnad och vi tränade på att hålla lite samlad galopp korta bitar bakom Iddy när de travade och det gick bara bra. Blir perfekt när vår ridbana hemma blir färdig då man kan börja jobba lite mer seriöst och mer stärkande och markarbete och sånt. Sen bar det iväg in till stan för att äta lunch med mormor och morfar som bjöd på vezzo och det satt riktigt fint må jag säga. Sen jobbade jag mellan 16-21 och sen jag kom hem har jag pussat på min häst och betalat räkningar...
 
Imorn väntas jobb mellan 10-17 och sen på kvällen kommer Anna ut och ska kolla på några sadlar åt Räkan som förhoppningsvis passar.
 
 

Knocking it down

Idag hade nog jag  Räkan den bästa ridturen än så länge. For ut tillsammans med Maja och Iddy och red Anders vägen. I början var hon lite dryg och väldigt irriterad över insekterna men ju längre turen gick destå mer kunde hon slappna av och börja jobba på litegrann. Hon var fin i galoppen också, lite övertaggad i fattningarna där hon bjöd på lite luftsprång och studs men annars fin.
Sen avslutade vi med att trava runt litegrann på åkern och jobbade i trav på 8 volter för att få henne att slappna av och komma lite framåt neråt och hon var riktigt avslappnad där i slutet.
 
Imorn kommer jag stå på hippo hela dagen så får se om jag far ut och rider eller inte, beror lite på hur seg jag känner mig efter en helt dag i solen.
 
 

I try so hard

Jag vet att man inte får säga det men idag är det fan olidligt varmt ute! Jobbade mellan 8-14 och det var supermycket folk och tiden gick riktigt snabbt! Har även legat på baksidan och solat litegrann men tar en paus nu för att inte steka min stackars kropp ännu mer, kommer behöva spara på rödheten tills den här helgen är över då jag kommer vara på hippo hela helgen eftersom vi arrangerar tävlingar.
Resten av familjen är där och jobbar idag och när Maja kommer hem blir det nog att fara ut att rida en sväng och förhoppningsvis har det blivit svalare då!
 
Jag kallar denna stil för Crispy Bacon!
 

To close up

Vaknade vid 8 idag och gjorde lite stall och sånt innan jag for ut och red vid 10 tiden. Räkan skötte sig bra även om hon var lite spänd men för att vara andra gången ensam i skogen är jag riktigt imponerad av henne!
Låg sedan på baksidan och solade i några timmar, planen var att sola rygg eftersom jag i princip bara solat framsidan, lyckades dock vara ute lite för länge och jag är numera superbränd på ryggen, heheh sexigt.
Sen blev det jobb mellan 15-21 och det rullade på bra och var mycket kunder och saker att göra.
 
Nu väntar sängen för imorn jobbar jag mellan 8-14
 
 

I will be better tomorrow

Idag klev jag upp vid 8 och for ut och red med Maja på morgonen, red lite lätt i alla gångarter bara och hon kändes fin, valde att ha gramanen idag för att hon enklare skulle kunna komma ihop och jobba litegrann, hon var väldigt snäll och kändes fin.
Hann även ligga i solen i ungefär 40 minuter innan det var dags för lite dusch och fix innan jobbet. Det rullade på bra med folk hela dan och tiden gick förvånandsvärt fort så det var positivt, även om det kändes lite surt att tappa en hel soldag men men, men pengarna jag tjänade in idag kan jag betala Räkans foder så man får helt enkelt räkna om alla pengar man tjänar i häst pengar!