They'll remember me tonight

Sovit som en sten inatt och det var nog inte konstigt heller med tanke på att jag sov ca 3 timmar natten till söndag... att dela hotellrum med pappa är som att sova i ett sågverk, han snarkar nå så jääävulskt och inte vaknar han heller när man typ skriker på honom att sluta, haha asså jag kastade kläder på honom för att han skulle vakna och sluta men inte ens då vaknade han... 
 
Iallfall så fick Räkan sig en tur i skogen på hacket tillsammans med Maja och Iddy och hon var snäll och kändes fin, fräsch och väldigt nöjd, min finaste mupp.
 
Annars så har jag gjort ett tappert försök att packa en väska inför imorn eftersom jag åker till Stockholm en vecka för lite kompishäng vilket ska bli riktigt kul!
 
Räkan får alltså en lugn vecka då Maja ska rida henne några dagar och jag hoppas att hon sköter sig och inte dödar min kära syster eftersom hon kan vara användbar ibland!
 
 

Say no more

Ibland blir det ju inte riktigt som man har tänkt sig, som ni som följer mig på Insta eller FB såg så gick vi omkull igår i uppvärminingsklassen.
 
Grunden hade väl gått helt okej, hade 3 dåliga språng på 9 hinder så, hur som helst så hade jag hoppat första i omhoppningen och skulle sedan vända till nästa hinder och vi klarar kurvan men när jag sen ska räta ut henne så är det som att kliva i luft, det finns bara ingen mark och vi bara faller handlöst. Som tur var så landade hon inte på mig och jag var snabbt upp på fötter igen.
Sprang med henne så fort jag kunde för att se att hon inte var halt vilket hon inte var, utan hon fick bara ett litet skrapsår på vänster bakknä. Jag själv har tryckt till skuldran bakåt, min höft trycktes upp mot magen, sträckt nacken, svanken och käckt lillfingret.
 
Valde att inte hoppa klassen efter ifall hon hade gjort illa sig och bara hade adrenalin påslag, red istället efter sista klassen på dagen för att känna om hon fortfarande var fräsch och det var hon vilket kändes skönt!
 
Så valde att gå in i metern igen idag och ta det jättelungt och rida bra vägar och hon kändes såå fin och jättepositiv och taggad och det blev en dubbelnolla men med en ganska långsam tid. 
Kände att jag valde att ge mig där för helgen, litar inte riktigt på underlaget och hon kändes superpositiv och med tanke på att jag fortfarande har ont så kan jag tänka mig att hon också kan va lite mör trotts att hon inte gjort illa sig.
 
Jag har iallfall världens finaste häst och nu ska vi hem och träna under vintern så vi är redo för nästa säsong!
 
 
 

It fits like hands around my neck

Ber om ursäkt för min frånvaro men har haft så mycket att göra på senaste tiden!
 
Igår så var det iallafall träning med Räk och det var en lite kortare bana med kluriga vägar och linjer som stod på schemat och hon kämpade på bra min lilla skrutt, Avståndskänslan satt inte riktigt 100% men samtidigt kändes hon väldigt positiv och hoppade fina språng och hon bjöd inte på en enda bakutspark eller studsning under hela passet haha så det är helt klart positivt!
 
Idag så har jag packat och och putsat upp alla grejer inför Skeå tävlingen i helgen. Det var så länge sedan jag åkte på ett meeting så jag kommer typ inte ihåg hur man packar, känner mig typ helt hjärndöd.
Hur som helst var planen att rida 110 lördag och 110 söndag men eftersom hon blev så spänd och arg på hippo så kändes det som en bra ide att hon får se sig runt lite först innan det blir mer "allvar" så rider 1m på lördagen också så att ifall hon blir spänd och arg har hon förhoppningsvis gjort bort det till andra klassen.
 
Bjuder på en gammal nostalgisk bild på världen bästa ponny<3
 

When time flashes before your eyes

Idag fick sig Räkan en tur i skogen och hon skötte sig riktigt bra, tror att hon börjar inse att det inte är någon ide att tjaffsa så mycket längre.
Sen blev det jobb mellan 14-21 och det var mycket att göra och tiden ba flög iväg, precis som det ska vara!
 
Imorn är den enda lediga dagen jag har för veckan och då är planen att luncha med Rebecca på stan, hem och trimma Räkan på banan och sen åka iväg till Pontus för lite upp catchning!
 
Fullt upp som vanligt med andra ord!
 
 

Hospital for souls

Igår fick Räkan en vilodag och jag själv jobbade mellan 8-15, timmar som bara flög iväg, helt sjukt vad det är mycket att göra på jobbet just nu men samtidigt sååkul!
 
På kvällen vaknades de familjemiddag där mormor och morfar bjöd oss på Olles och det var såååå gott och kul, efter det så stod familjehedern på spel då det blev 2 matcher bowling! Självklart fick jag visa upp mina strålande bowlingskills med att komma sist båda gångerna, hehe ska nog hålla mig till hästarna ändå.
 
Kvällen till ära så invigde jag mitt nya velour liquid lipstick från jeffreestar och det är perfekt i färg och hållbarhet och satt hela kvällen trotts att man både ätit och druckit, får helt klart 10 av 10 poäng!
 
Hade även mina nya blåa linser men de syns inte så bra på bilden
 

I step back inside

Har livets träningsvärk i ljumskarna och magen från gårdagens hoppträning där hela uppvärmingen bestod av travbommar utan stigbyglar. Eftersom Räkan är så otroligt känslig i handen så måste man rida så otroligt mycket med benen och sätet för att få henne att lossa och gaaah så jobbigt det är men oj så fin hon blir av det sen.
 
Sen tränade vi på att hoppa hinder på serpentinbågar och det gick bara bra och avslutade med att göra lite tävling i omhoppningssvängar, haha vi vann den iallfall XD
 
Det är verkligen helt otroligt vilket fantastisk liten häst jag har, jag vet att jag typ säger det efter varje gång jag har haft hoppträning men asså det är helt sjukt vilken fantastisk känsla hon ger. 
 
Man kan inget annat än at älska den här lilla muppen <3
 
 
 

Time is up

Man blir alltid lika lycklig är man hittar fina saker nere på stan, hihihi, känner att mitt "jag vill haaa" mode börjar ta över så fick lugna mig litegrann men det sved i hjärtat att försvinna ut från skopunkten utan drömskorna...
MEN jag köpte faktiskt en jacka den här gången, en superfin gråaktig sak, sen blev det också ett par knästrumpor, tights, en bh och hårsnoddar och självklart mat! Fast igår så råkade jag klicka hem 2 par linser till och lösögonfransar, hehehe tycke jag hade förtjänat det för att därför!
 

You are safe in my arms

Känner mig lite mör i huvudet efter att ha jobbat hel helg men är ledig imorn så ^^
 
Räkan fick sig en tur i skogen idag och hon får 8 av 10 Räkor i betyg för hon var inte alls speciellt grinig idag och tjaffsade i princip ingenting så !hon kanske snart blir en snäll skogsbrunte igen haha 
 
Imorn är nog planen att dra in till hippo på förmiddagen och trimma lite i ridhuset och sen på em blir det lite sister bounding time nere på stan med mat och shopping, låter inte helt fel om ni frågar mig!
 
 

Cuz im under your spell

Jag har tänkt på en sak, det är så sällan man får hylla sig själv och säga att man är duktig som ryttare. Dels innehåller den här sporten/intresset så sjukt mycket skitsnack negativitet och avundsjuka. Det är verkligen väldigt tråkigt för vi som håller på sliter verkligen dag in och dag ut för att förbättra oss själva i ridningen, stärka hästarna och bli ett starkare ekipage. Jag kan komma på massor av saker som jag är dålig på och det är sånt som man alltid sitter och ältar istället för att tänka på de saker man faktiskt är bra på.
 
Därför har jag en utmaning till mina följare som har en egen blogg och håller på med/har häst att lista ner 5 saker som man själv är bra på och motivera varför. För att kunna ge sig själv en boost och peppa andra att göra detsamma!
 
1. Jag är bra på att anpassa min ridning -  Jag tycker att jag snabbt kan anpassa min ridning utefter förutsättningarna eller vilken typ av häst jag rider och därmed kunna känna ganska snabbt vad som behövs göras och hur jag ska rida just denna häst elr dylikt.
 
2. Jag blir sällan nervös -  Det händer nästan aldrig att jag blir nervös på tävling eftersom jag oftast inte känner mig påverkad eller pressad av de andra som kollar eller som jag tävlar emot, vilket gör att jag oftast håller bra fokus.
 
3. Jag är nogrann i min ridning - Jag försöker alltid planera in dag för dag hur jag ska träna och är väldigt noga med att min häst ska göra det jag ber den om. Känner jag mig nöjd kanske jag bara rider en halvtimma och är jag inte nöjd då tragglar jag på tills jag känner mig nöjd. 
 
4.Jag har bra balans - Efter att ha haft hästar med mycket eget humör eller man kanske ska säga olater, så har jag utvecklat en bra balans vilket är väldigt effektivt att ha vilket gör att jag sällan ramlar av.
 
5. Jag vet att jag är duktig - Trotts att jag inte haft rätt hästmaterial och kunnat visa allt jag faktiskt kan så vet jag att jag är duktig. För det handlar inte om att bevisa för andra att man är bra utan det handlar om att bevisa för sig själv att man är bra genom att utmana sig själv och sätta upp egna mål och sedan klara av det. För jag vet att jag kan så mycket mer och är så mycket bättre än vad jag har fått bevisa och det är det viktigatse!
 
 

Before we take off

Måste återigen få skryta lite över hur otroligt fin min lilla mupphäst är för idag var hon en stjärna på hoppträningen!
 
Det var fokus på lydnad och relaterade linjer och eftersom hon är så försiktig och reglerbar av sig så känns allting så himla enkelt och hon hoppar sånna otroligt fina språng att man blir alldeles lycklig, haha.
 
Nu gör det mindre att hon var asdryg igår är vi var ute i skogen för idag så var hon fan bäst!
 
 
 
 

I've had enough

Trodde jag skulle klara mig från höstförkyldningen som drabbar alla såhär års men med mitt dåliga imunförsvar hade man ju kunnat räkna ut att jag skulle bli det ändå ( fast jag är ju inte bra på att räkna så säkert därför, höhö)
 
Har inte gjort många knop idag om man säger så och trotts att jag lovade mig själv att inte internet shoppa om jag absolut inte behövde det lyckades självklart göra det ändå, men eftersom det är Jeffree Stars velour liquid lipstick i färgerna celebrity skin och unicornblood så känns det inte lika hemsk för jag har velat testa de i evigheter sen de kom ut! 18 dollar styck kostar de så typ 160 spänn vilket är ett rimligt pris, men eftersom frakten var dyr drog det iväg ändå. Har höga förhoppningar på dessa så hoppas bli nöjd!
 

Im homegrown

Räk fick sig idag ett pass på banan med fokus på lösgörande och bakbensaktivitet och kan säga att hon får 9/10 Räkor i betyg idag för uppförande och utförande! Hade det inte varit för att hon protesterade litegrann när det blev jobbigt hade hon fått en 10a men en Räka utan lite attityd är ingen riktig Räka.
 
Jobbade iallfall med att rida Slarvisar, och det är egentligen en jättedålig skänkelvikning. Att istället för att i en vanlig skänkelvikning ha stödet på ytter och få det att tvära för inner, ska man istället ha hästen på innertygeln så det överböjer halsen och trampar över ordentligt med fram för att sträcka ut höger respektive vänster sidan ordentligt. Det gäller som ryttare att kunna vara stadigt och stark på yttersidan för att parera så att bogen inte bara skjuts ut.
Måste säga att det var en extremt effektiv övning och trotts att Räk tyckte den var döjobbig, speciellt när hon skulle sträcka ut vänster som är hennes stelare varv, så var den väldigt effektiv!
 
Hon fick avsluta passet med att skutta över cavalettis på serpentinbågar och lite sånt bara för att hon skulle få ha lite kul, men som sagt hon var riktigt riktigt fin!
 
Bakbensaktiviteten på denna häst brukar ju inte riktigt vara ett problem, hehehehe

Dont go it's mighty long fall

motivationen till att blogga är typ obenfintlig men slänger in ett litet inlägg bara för att.
 
Räk har skött sig hyfsat de senaste dagarna iallfall, hon är inne i en period där hon ska hålla på att dryga när man rider ut, förhoppningsvis så ger hon sig snart eftersom hennes knep inte funkar.
 
Igår blåste det typ orkan storm ute och vindkyddet i hennes hage gick sönder och blåste iväg på åker på andra sidan vägen och förstörde hagen, japp det blåste så pass mycket för de vindskydden sitter fast i marken med 50cm långa störar. Nu är hagen lagad iallfall, vindskyddet är bara att skrota för järnpinnarna är knäckta i svetsningen, hon var ändå rädd för sitt vindskydd så det gör ju inte så mycket för henne XD