Until I confess

I ungefär en veckas tid har "ebola" härjat i våran familj och skördat offer som mamma och maja, jag var övertygad om att jag skulle klara mig, speciellt eftersom jag åkt till stockholm över helgen, meeeeeen tror ni inte jag kommer hem därifrån och idag ligger jag i feber -.-'
 
Har förövrigt haft en riktigt fin helg i huvudstaden med en underbar person men det är alltid skönt att komma hem till hästen igen^^
 
Knaprade Ipren och tog mig ut till stallet imornse och tog ut Räk på tur i skogen och hon skötte sig exemplariskt min fina tjej.
Dåliga nyheter är ju att hippologum fortsätter att ha isolerat så frågan är ju när man får börja hoppa igen..
 
 

Straight forward

Dagarna bara går och jag hinner knappt tänka där emellan, men imorn gör jag sista jobbdagen för veckan och sen hoppar jag på ett plan söder ut för att umgås med en fin en!
 
Räkan sköter sig iallfall exemplariskt på alla sätt förtillfället, igår var vi ute och red ett svettigt konditionspass och idag blev det en lugnare tur med Elin och Bulan och det gick hur bra som helst, våra hästar funkar verkligen mycket bättre ihop än vad vi trodde vilket är roligt^^
 
Annars kanske jag slänger in en uppdatering från huvudstaden i helgen!
 
btw, hoppas alla håller tummarna för Julia och Tingis om ska starta sin första tävling i Skeå i helgen! ^^
 
Är förövrigt kär i min hårfäg, måste bara bli bättre på att bevara den!
 
 

fill my broken lungs

Jag tror inte ens jag kan beskriva hur fucking jävla less jag blir över att tävlingarna i mars är inställda pga misstänkt hästinfluensa på anläggningen. Blir så jävulskt besviken för jag var så sjukt taggad och jag hade gärna velat ha en tävling i ryggen innan jag ska debutera 120 på tävlingen därefter om allt går som planerat men du känns det ju oklart ens om när vi ska få komma in och ens träna...
 
Hur som helst var Räk en liten stjärna på hoppträningen i onsdags, verkligen huuur fin som helst hela träningen tills de sista 5 minutrarna -.-' Jag tror hon blev väldigt trött då vi hoppat en del höga språng på 130 och jobbat mycket med hörnpaseringar och formning som hon tycker är dö jobbigt, för vi skulle vända upp på en linje från långsidan och precis när jag känner att nu har jag 4 språng kvar till hindret och jag har min distans så känner jag att hon trycker på med bakdelen och jag tänker "sådär ja nu tar vi distansen" och istället hoppar hon rakt upp i luften och vänder bort huvudet så jag gör en snygg volt och landar på fötter -.-' Oh well, fick igenom det iallfall men det kändes lite irriterande ändå, för även om hon blir trött så är det inte okej att bli arg.
Men hon gör stora framsteg så jag är väldigt nöjd med henne ändå och det kändes otroligt kul att hon hoppade så bra på de störra hinderna utan att det ens känns svårt!
 
 
 

Let's hear it

Ursäktar mig återigen för denna bloggtorka meen har man jobbat en vecka i sträck och varit igång en heldag så är det sista man vill sätta sig framför datorn och knepa ihop nått inlägg.
 
I söndags red jag banträningen med Räkan och hon var extreeeeeeemt övertaggad! Hahah jag sa till de som stod på banan att "faan vad övertaggad hon känns, jag vet inte om det är bra eller dåligt" 30 sekunder senare så gör jag en sexig framåtvolt över hennes huvud då hon efter första hindret började tokbocka, inte alls för att hon var arg utan för att hon var så laddad XD
Tur att det var en träning så jag fick hoppa upp och börja om och då var hon dö fin, lite väl överladdad men hoppade riktigt bra språng. 
 
Så hoppas hon fick blåsa av lite energi nu så hon inte är såhär laddad när det är dags för första tävlingen på säsongen om någon vecka!
 
 

Join me in the golden rain

Hur ska vi sammanfatta de senaste dagarna? Jag har fyllt 20, fått fina presenter bestående av det senaste påfundet i hästvärlden kallat ridleggings, är ett par ridbyxor i träningsbyx material med lite grövre och med silikon stripes vid knäna, superbekväma och dösnygga. Är även stolt ägare till Charles Owens senaste hjälm och det jag önskade mig mest av allt, ett duntäcke!!
 
Annars har jag varit en modig människa och bytt hårfärg, jag har nu ganny hair och det är perfekt, mycket mycket nöjd!
 
 

I will stand by you

I helgen var det Erik Berggren träning och det var min och Räkans första tränings helg för honom och jag måste säga att jag är jättenöjd, verkligen! Både med träningens upplägg och min kära häst såklart!
Fredagen inleddes med ett svettigt pass som bjöd på evights övning över studs på båda kortsidorna och ena långsidan och Räk tyckte det var jobbigt och muppade lite ibörjan eftersom vi började i hennes sämre varv men det släppte snabbt. Sen avslutade vi med att hoppa en liten kort bana av några linjer och första rundan när det var jättelågt var hon väldigt ofokuserad men sista när det var några snepp högre hoppade hon riktigt bra!
 
På Lördagen var det mer fokus på bana och att känna in avstånden och man kände att Räkan var lite mör i kroppen men jag tror hon behövde det för hon var verkligen såå fin, på bra humör och hoppade superfina språng.
Haha fick inte riktigt igenom halvhalten in till sista räcke räcke kombinationen så hon höll på att skicka mig ur sadeln i utsprånget, men satan så fint hon hoppar min lilla mupp <3
 
 
 

We will become as one

Räk var en snäll häst på gårdagens hoppträning, faktiskt på imponerande bra humör, hon fick tillochmed guldstjärna i betyg och det är inte varje dag det händer!
 
Hon hoppar verkligen så himla bra min lilla mupp, måste bara jobba på att få lite bättre rytm då det ibland blir lite av och på, men här kommer iallfall ett klipp, en helt okej runda, men somsagt om man bara filmar när det går toppbra så ser man ju inte heller framtida utveckling lika tydligt!
 
 
 

Getting through the day

Räk fick sig ett pass i ridhus idag med fokus på att helt enkelt vara avslappnad och lite mjuk, märks att hon blivit bekväm nu när jag har varit borta och var grinig i början av passet men då fick jag va bestämd och visa att nu är det slut på lyxveckan och sen skötte hon sig jättebra resten av passet, jobbade mycket galopparbete med övergångar för att få henne uppmärksam och på bakbenen och då släpper hon igenom ryggen och blir så fin! Nu blir det sängen för imorn ska jag upp klockan 6 おやすみなさい !
 

I will be back

Då var man hemkommen från Las Palmas i söndagskväll och måste säga att det har varit väldigt skönt att få komma iväg och koppla bort vardagen ett tag. Det är inte förän man åker bort sådär som man verkligen kan släppa allt och bara andas ett tag.
 
Har faktiskt inte gjort speciellt mycket alls, legat på stranden, promenerat runt och ätit massa gott och druckit vin.
 
Men nu är det dags att komma igång igen för februari är en fullspäckad månad!
 
Igår så fick sig Räkan ett pass lite lätt i alla gångarter och hon skötte sig faktiskt bra och kändes positiv och glad även om hon var ganska så stel, men det är förståligt när hon inte gått så mycket under veckan.
Annars jobbade jag även kväll igår och det flöt på bra!
 
Idag har jag hunnit vara ute i stallet och gjort iordning allt, ska snart hoppa i duschen och rulla in till stan för fika med en vän och sen hinna gymma innan det blir hem och sen dra in Räk på hippo för lite ridhus trim