Do it again

Ni som följer mig på instagram elr fb har säkert sätt en del av den här filmen från förra träningen men tänkte lägga upp den här också, haha kan bjuda på hennes muppheter i början
 

No one wants to hear you

2016 nytt år och nya möjligheter (samma skit man säger varje år) men iallfall så har jag inte direkt några nyårslöften men jag har en del saker som jag vill ska hända eller åstakomma under 2016
 
1. Jag vill flytta ut och skaffa en egen lägenhet
 
2. Jag vill rida 120 med Räkan och kvala 130
 
3. Jag vill se BMTH igen
 
4. Jag vill lära mig mer Japanska
 
5. Skaffa fler tatueringar
 
6. Bli bättre på att ta hand om mig själv, både psykiskt och fysiskt
 
7. Resa till Japan 
 
Den sist nämnda är väl egentligen det jag vill mest, men det lär knappast hända det här året om jag inte har väldigt tur.
 
Inga av dessa saker känns annars omöjliga. Att kunna rida 120 med Räkan borde jag kunna göra i år och ganska snabbt in på säsongen ifall ingenting ska börja jävlas. För det är ju nackelen med att ha häst, det ska alltid jävlas när man behövder det som minst!
 
 

Hanzomon

Har fortfarande massa bilder kvar att visa från Japan så här kommer några från området vi bodde på i Hanzomon.
 
(ber om ursäkt för den extremt dåliga kvaliten på bilderna)
 
 

My heart was never yours to take

Igår var Räkan hos vetrinären i vännäs och gjorde en rutinkontroll, longerade, kände igenom henne och böjde igenom henne och hon var superfräsch,fick massa beröm för att hon var så fin i hullet och välmusklad. Kändes bra att göra det här nu när jag haft henne i ett halvår och lagt om all träning och att hon är fräsch inför säsongen! Det här kommer bli hur bra som helst! 
 
Passade även på att göra ett catslick ingrepp på henne, eftersom hon förmodligen haft föl tidigare (finns ingenting registrerat dock) så är hon lite slapp och drar luft ibland i hoppningen eller när hon muppar sig. Det man gör är helt enkelt att man skär bort de yttre slemhinnorna och sen sätter några stygn och sen efter 10-14 dar plockar man bort de. Tydligen har det visat sig ha en positiv effekt på ston med mycket humör så vem vet hon kanske blir jämnare, annars så har vi åtminstånde gjort det i förebyggande syfte för att skydda henne från inflamationer i äggstockarna som kan uppkomma om de drar mycket luft. Man kan även rida som vanligt direkt efteråt, men kanske inte hoppa på en vecka men det gör ju igenting när jag ändå åker till Las Palmas imorn! (A)
 
 
 

Do you fear the dark

Igår hade jag min första lediga dag på en vecka, gjorde inte speciellt mycket alls, åkte till Hööks med mamma och köpte nya sporrar, ett par 3mm med kula (har ju bara ponnysporrar annars) och ett nytt innetäcke till Räkan. 
På kvällen blev det att åka in till hippo för lite trim men det var så otroligt mycket hästar på ett halvt ridhus så det blev inte så mycket effektiv ridning, hon var lite muppig i galoppen i början och sparkade lite men gav sig ganska snabbt då jag blev arg på henne, hade dock velat rida på henne mer men vågar inte riktigt när det är andra hästar överallt. Men det fick duga.
 
Idag har jag hunnit vara inne i stan och växlat lite pengar inför Las Palmas på söndag och även hunnit med ett pass på gymmet, japp ni hörde rätt jag var på gym, dock blev det bara lite lätt löpning eftersom jag har hoppträning ikväll och behöver ha ork kvar till den.
Förhoppningsvis är Räk på bättre humör än sist men man vet ju aldrig, säger bara surston...
 
 

Frozen in time

Hej jag lever, och jag vet att jag är sämst på att uppdatera meeeen, har ändå inget intressant att skriva om.
 
Allt jag gör är somsagt att jobba, rida Räkan, sova och försöka läsa lite Japanska. 
 
Dock så hade jag gära velat skjuta mig i huvudet efter träningen i onsdags då Räk var på sitt absolut mest vidriga humör och jag ville bara gräva ner mig under en sten och dö. Börjar bli sjukt less på att hon ska muppa sig så fort man ska sätta igång efter att ha fått vänta på sin tur. Så det vi i princip har tränat på hela veckan är galopparbete galopparbete och galopparbete men skritt pauser imellan och sen direkt fram igen i galopp och hon ska lyssna för skänkeln och gå fram! Jag har försökt att vara snäll och ha överseende för hennes muppigheter men nu har jag fått nog och det är dags att sätta hårt mot hårt och visa att det inte är okej. 
500 kg Räka VS 48 kg Johanna, det kommer krävas en hel del mer än viljestyrka men det ska gå!
 
 

It makes no sense but it must be life

For ut med Räk i skogen på förmiddagen och det var ju inte direkt den där mysiga skogsturen i snön som jag hade hoppats på. Det tog väl kanske 10 min innan jag lyckades övertala henne att gå upp i skogen och när vi väl kom oss iväg var hon mest spänd och dryg och arg, meeeen vi var ute och i slutändan gjorde hon som jag ville (Det vill säga gå framåt och inte vara arg) så får se det som en vinst ändå, haha. Men hon har ju mest varit i ridhuset senaste veckorna så man får ha lite överseende.
 
Sen blev det en tripp ner till stan med mig själv för att se om jag kunde hitta nån form av japanska läroböcker men det var (som jag misstänkte) dåligt på den fronten, för jajjemeen jag har börjat självstudera Japanska, än så länge kan jag bara läsa Hiragana och Katakana och ska ge mig på Kanji snary, men man måste börja någonstans och vi ser väl vars jag hamnar. Planen är väl att gå kurser sen men kursen som skulle börja i februari ligger på samma dag som jag hopptränar, prioriteringar!
 
Annars blev jag 3 par knästrumpor, en tröja, en sportbh och nya inlägg till mina platforms rikare (fattigare) men det var det värt!
 
Imorn blir det ett dagpass på jobbet för att på kvällskvisten åka in till hippo för lite ridhustrim, har första hoppträningen för terminen på onsdag och kan ju va bra om hon fått jobba lite innan!
 
 
 

Can you hear the silence

Dagarna går och jag har i princip bara jobbat, sovit och tagit hand om Räk. Har förmodligen dragit på mig feber och känner mig ganska slut i kroppen, har även jobbat från 07.45 till 16.45 och for en liten tur barbacka på Räk i skogen ovanpå täcket i -23 grader. 
 
Imorn är min enda lediga dag den här veckan och har inga speciella planer. Blir nog att försöka ta det lugnt..
 
 

One day I'll leave this town

Denna dag var man jobbledig så blev att unna sig en sovmorgon till 10, vilket var väldigt skönt. Sen ut och göra stall innan det blev en sväng till stan för att inhandla skosnören, haha måste vara det tråkigaste någonsin att handla men vad ska man göra när de man har knappt håller ihop längre. Blev även Kina buffe med Pontus och en latte på det. Känns ju sugit att denna pojk ska åka till teneriffa i 3 månader!
Annars så är det ju inte alls speciellt länge kvar tills jag själv åker iväg.
 
Ska nämligen till Spanien en vecka och hälsa på mormor och morfar, det blir nog skönt även om jag tvivlar på att det kommer vara badväder direkt men allt som är varmare än -24 grader uppskattas förtillfället!
 
Dagar som denna saknar jag Japan extra mycket...
 
 

Searching for a heartbeat

Januari månad har en så länge börjat bra, var på Roffe clinicen igår och man måste ju säga att man blir lite star strucked ändå, man fick bra tips på vettiga övningar och man fick se honom "ha träning" för endel ekipage och även rida 2 hästar som han aldrig suttit på själv. Hade dock gärna velat veta mer om honom själv och hur han tränar sina hästar osv men är hur nöjd som helst ändå!
 
Idag har jag jobbat och for in på Hippo med Räk och Iddy på kvällen. Räk kändes lite grinig, inte så att hon gjorde några sparkar direkt men att hon inte ville komma fram för skänkeln ordentligt och ta stöd, så vi gjorde inte några jobbiga grejer utan red mest runt och avslutade med lite lösgörande i skritt.
 

Fick en fråga från ett tidigare inlägg från när jag var i Stockholm och köpte en foundation från Inglot i Mall of Scandinavia och vad jag tyckte om den.
Denna på bilden var det, tror jag betalade runt 180 kr för den med 20% rabatt för att det var Black Friday. Jag har den ljusaste färgen nr 20 och den passar faktiskt min ton perfekt, har alltid svårt att hitta foundations eftersom jag är så blek. Den är krämig i formularn och har en medium täckning, eftersom jag har väldigt bra hy behöver jag inte mer än så. Dock så är jag torr i hyn (speciellt på vintern) och den här vill inte riktigt lägga sig i de torrare patierna så som i T zonen vilket gör att den spricker lite efter ett tag vilket inte är speciellt snyggt.Är alltid noga med att smörja in mitt ansikte med fuktighetskräm både morgon innan foundation och efter. Jag tror att denna foundation passar någon som är lite fetare/oljigare i hyn än vad jag är, men den är prisvärd och jag skulle rekommendera den till andra ändå om du inte är lika torr som jag!

A hand to hold

Då var första Micke träningen gjord och måste ändå säga att jag är nöjd över min lilla häst. Det var massor av hästar och folk överallt, inte den mest optimala situationen för henne, men trotts det så var hon inte överdrivet grinig, men känner inte riktigt att jag fick den plats eller de sprången jag hade velat ha eftersom alla bara red på utan så mycket hänsyn och Räk är inte riktigt den häst man rider in mitt i en grupp med, eftersom hon skulle kunna börja kicka. Men får väl försöka be och få mer plats nästa gång.
 
Bortsett från det så kändes hon fin på hinder, nu var det dock så pass lågt att man fick inte så mycket känsla men men så är det ibland. Fick iallfall ganska bra feedback från Micke, att hon hoppar fantastiskt och att det är en riktig kvalitetshäst men som sagt att vi måste jobba med humöret för det är inte okej. 
 
Imorn ska vi ut och muppa runt i skogen på eftermiddagen för på morgonen väntas det jobb mellan 9-13 och sen fika men en gammal vän i stan.
 

2015

2015, vilket jävla år om jag får uttrycka mig så!
 
Det här har nog varit ett av de tyngsta och smärtsammaste åren hittills, samtidigt som det bjudit på ovärdeliga minnen.
 
Jag har bland annat hunnit med att gå ur mitt förhållande, sälja min älskade Gucci,trott att jag ska gå sönder, tagit studenten,gjort en ny tatuering, börjat jobba, köpt ny häst, sett mina idoler BMTH live med min bästa vän.
 
2015 har verkligen bjudit på en extrem blandning av dödlig smärta och extrem eufori.
 
Jag säger bara 2016 jag är redo, jag är starkare än någonsin och det här året ska faan bli så jävla mycket bättre!
 
 

Punch back

Gott nytt år på er, hoppas erat nyår varit bra för min var faktiskt rätt så bra. Kanske inte riktigt var min typ av människor där, men alla var trevliga, jag fick i mig lite för mycket vin och vodka men klarade mig fin fint ändå men bestämde mig för att signa ut och gå och lägga mig vid 1 tiden och vaknade upp idag oförskämt pigg faktiskt, men det är alltid skönt! Jag och syrran käkade lite dagen efter mat på Subway och sen blev det hem och sova lite till innan vi drog in hästarna till hippo.
 
Räk fick sig lite trimm och hon var verkligen så sjukt fin, riktigt bärig och rund i galoppen och muppade sig inte alls annat än i byterna ibland. 
 
Imorn rider jag första Micke träningen med henne och det ska bli spännande, risken finns dock att hon är riktigt muppig eftersom det är första gruppträningen och hon inte är hoppad regelbundet sen träningarna slutade men det är bara att försöka hålla henne på bra humör så ska det nog gå bra^^