Im homegrown

Räk fick sig idag ett pass på banan med fokus på lösgörande och bakbensaktivitet och kan säga att hon får 9/10 Räkor i betyg idag för uppförande och utförande! Hade det inte varit för att hon protesterade litegrann när det blev jobbigt hade hon fått en 10a men en Räka utan lite attityd är ingen riktig Räka.
 
Jobbade iallfall med att rida Slarvisar, och det är egentligen en jättedålig skänkelvikning. Att istället för att i en vanlig skänkelvikning ha stödet på ytter och få det att tvära för inner, ska man istället ha hästen på innertygeln så det överböjer halsen och trampar över ordentligt med fram för att sträcka ut höger respektive vänster sidan ordentligt. Det gäller som ryttare att kunna vara stadigt och stark på yttersidan för att parera så att bogen inte bara skjuts ut.
Måste säga att det var en extremt effektiv övning och trotts att Räk tyckte den var döjobbig, speciellt när hon skulle sträcka ut vänster som är hennes stelare varv, så var den väldigt effektiv!
 
Hon fick avsluta passet med att skutta över cavalettis på serpentinbågar och lite sånt bara för att hon skulle få ha lite kul, men som sagt hon var riktigt riktigt fin!
 
Bakbensaktiviteten på denna häst brukar ju inte riktigt vara ett problem, hehehehe






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback