Just shoot me

Har så galet mycket i skolan just nu och jag blir så leeeeess!!


V.38

Tisdag - So prov

V.39

Torsdag - Matteprov, Svenska prov
Fredag - Engelska prov + inlämning av weekly diary + svenska inlämning

V.40

Tisdag - Gympa prov
Torsdag - No prov

V.41

Torsdag- No prov

V.42

Tisdag/Torsdag - So prov

Som sagt har MASSOR att göra men nu ska jag skriva weekly diary och sen plugga lite mer sen blir det dusch och sova imorn = engelska prov...


I'm strong on the surface not all the way through I'v never been perfect but neither have you










Why didn't you save me the way it was ment to be?

Blev iallfall att vara 4 ½ timme i stallet och då han jag båda vara hoppinstruktör och rida ponnyskrutt en stund på banan och mocka, göra hö, ge ponnyskrutt kraft och skicka ut henne i hagen igen :)

Maria och Cherie var riktigt duktiga och gjorde nästan allt som jag sa och Cherie såg riktigt trevlig ut i slutet av framridningen :)
Sen så var de riktigt duktiga på hoppfronten också :)

Hade gjort som en  5½a på ena lång sidan och sen ett litet räcke snett igenom och sen ett räcke på andra långsidan så man kunde hoppa som en bana sen och riktigt duktiga var de:) Cherie verkade tycka det var buskul och Maria med:P

Kameran åkte med men bilderna blev inte så bra eftersom solen låg på så det blev konstigt ljus men meen :)

Sen så efter Marias lektion så hämtade jag upp ponnyskrutt och vi red en stund barbacka på banan i skritt och trav och hon kändes riktigt trevlig :) Sen så hoppade jag av och vi lekte lite och sen så prövade jag rida en liten stund utan träns^^,

Hihi kan ju säga att det var mäst hon som bestämde vilket håll vi skulle gå ut men jag lyckades iallfall få stopp på henne sen för vi travade faktiskt^^, hihi det var kuul^^,

Sen så fick jag skjuts hem och så har jag varit ute med unden i kanske 45 minuter sen lev det lite tv tittande sedan middag och 1 timme av engelska plugg -.-' BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ säger jag bara!!
Imron har vi ju svenska prov (läsförståelse) och Matte prov om likformighet, vinklar, skala m.m uuuuuuusch skolan kan ju ta sig just nu så jäkla less!!

Det ända som var bra var att fick tillbaka 2 So prov i tisdags 1 från 7an som var det sista vi gjorde som han kommer räkna med i betyget ( industirella revolutionen i england ) och ett prov om valet som vi gjorde förra veckan. Hade MVG på industriella och VG på val provet!! :D Haha blev väldigt glad då faktiskt!! hihi ursäkta skrytet var bara tvungen ^^,

aja, nu kom lite bilder från idag<3

(Ursäkta suddiga bilder hade lekt lite grann med inställningarna innan så de blev lite störda^^; )































I don't wanna talk anymore

har ju studiedag idag så kan ju säga att det känns gryyymt!! :D

Blev att sova till halv 10 efter att ha vaknat av en hemsk mardröm klockan 6 :S
Drömde att mamma och pappa hade besträmt sig för att avliva Tingis för att hon åt sitt hö ur hönätet i hagen aldeles för snabbt. Usch det var jättehemskt!! Sen vaknade jag av att jag grinade jättemycket men sen efter ett tag kunde jag sluta grina och sova igen. Usch usch usch!!

Iallafall idag så ska jag nog sätta mig och plugga lite Engelska innan Mara kommer och hämtar mig klockan 12 för då ska jag ha hopplektion för henne idag och sen rider jag nog Tingis en liten stund på banan efteråt :)

men nu kallar plugget  har prov imorn och på fredag vi hörs när jag kommit hem från stallet pusshejj<3


Don't think

Kan ju börja med att Inception var gryym!! Men man måste verkligen se hela filmen och vara uppmärksam för annars kommer man inte fatta någonting men alla som inte har sett den borde se den såå sjuukt bra och spännande! :D

Iallafall mötte upp Manda på stan klockan kvart i 2 och sen gick vi runt lite i lite butiker och sen efter några timmar gick vi till waynes och fikade och där så pluggade Manda matte eftersom de ska ha ett matteprov och jag lovar det där matteprovet är på kinesiska för man fattar verkligen ingenting!! Kvadratrot och perblablabla osv man fattar verkligen ingenting!! Huuuuhh jag kan bara inte vänta tills 9an.,..

Sen gick vi runt i lite fler butiker och sen så gick vi in på SF för att se ifall det gick någon bra film och då såg vi Inception, något jag INTE ångrar!! :D

aja, tänkte lägga upp lite shopping bilder nu och det kommer bättre bilder på ringarna och koftan ( måste ju fota med blixt och då ser de inte lika fina ut )



Nagellack - Kicks - 69kr



Glittrig dödskallering  ( to die for!!!!! ) - Gina Tricot - 129kr
Peace hjärt ring - JC - 39.90 kr



Halsband med kors - JC - 59.90kr



Kofta - Gina Tricot - 199kr

som ni ser så blir det dåliga bilder med blixt på koftan och dödskalleringen för de är supersnygga i verkligheten ska försöka fota utan blixt imorn så får ni see :)

men nu ska jag gååå vi hörs imorn pusshejj<3


Now or never

Mobilblogg!! Har varit på stan med manda och nu sitter vi på bio och ska se inception:d vi hörs när jag kommer hem runt halv 9 puss hej<3

Don't close you'r eyes

Ut till stallet och Tingis ben var nästan helt normalt kanske en aningens lite tjockare i vänster idag också men inte alls varm så jag for ut och skrittade med Elsa som är medyttare på Greta i ungefär en timme och vi la in lite trav.
Kan ju säga att hon var jättetaggad i traven och det blev ofrivilligt lite travar trav också utan problem så hon verkar ju absolut inte vara halt eller ha ont.
Sen så när vi kom tillbaka var benet helt normalt.

Så ridning verkar ju bara vara bra så hon får igång cirkulationen :) Imorn borde det isåfall vara helt normalt:)

Imorn har vi halvdag i skolan ock slutar klockan 12 typ så det blir hääärligt!!:D Sen ska Maja ha Tingis de ska åka in på hippo och maja ska skritta i hipposkogen och trava lite på stora hoppbanan och sedan ska hon få tvättas igenom innan det blir alldeles för kallt ute:)

Jag själv ska ägna lite tid till att plugga till matte och/eller engelska prov som vi har torsdag fredag och sen ska jag möta upp Manda på stan. Så det blir förhoppningsvis lite shopping och sen ifall det går någon bra film blire bio sen:D! Det gillas!!

Känner att det har varit väldigt mycket gå på stan för mig typ 3 tisdagar i rad men det känns bara så härligt att kunna göra det faktiskt. Det känns som om jag börjar kunna planera lite tid till kompisar nu mitt i allt häst grejes så det känns faktiskt kul för jag menar i stort sett hela förra höst/ vintern var jag aldrig med någon kompis. jag kanske var med kompis 5 gånger under 5 månader :O Det var faktiskt ganska tråkigt att aldrig ha tid men nu känns det som om jag har lite tid men nu har jag massa prov som är ivägen men eftersom vi är helt lediga på onsdag så blir det helt enkelt en plugg dag :)

aja, nu måste jag nog gå och lägga mig blir hyfsat tidigt imorn pusshejj<3


If you gave me the power to turn back time

NU = byta om till stallkläder , mamma skjutsa mig till stallet för en lastbil har vält så man kan inte åka vanliga vägen till villanäs med buss eller bil så vi måste åka runt allt!

vi hörs när jag är hemma från stallee<3



Klaga inte hade sämst hårdag i morse (luggen stod rakt ut!! :O ) så det fick bli nödlösning!!


Music in my <3

Kärleken just nu<3








Age is just a number

uppdateringen suger I know men ni får tyvär stå ut..

Iallafall så är Tingis fortfarande tjock i frambenen kanske lite mindre idag men idag var hon också lite värme ökad, vilket hon inte var igår.

Tog ner henne på banan för att longera och se ifall jag kunde se någon hälta men kunde inte se någon hälta över huvudtaget. Nu är jag inte heller världsbäst på att kolla sånt men jag brukar vara superduper nojjig på sånt så jag litade på mig själv den här gången faktiskt:)

När jag tog in henne kändes hon mindre svullen och hon kändes jämnvarm i benen.

Sen var det bara att fara iväg till hippo och vara på möte med ponnysektionen och sen em och äta middag.

Mamma åkte iväg en sväng till stallet nyss och nu har hon kommit tillbaka och Tingis var inte tjock i benet nu och ingen värmeökning! :D

Hon hade stegrat och bockat i hagen när mamma kom för Leo var inte i hagen utan på ridbanan som är precis bredvid hagen med det dög tydligen inte ändå:P

Men det känns skönt att det verkar som om svullnaden gått ner och imorn blir det att fara ut på långskrittning med lite trav på halvlånga tyglar :)

Nu känns allt mycket bättre! :D

BTW vad gillar ni nya desigen nu när den är färdig!!? :D I Looooove it!!<3




Something is always happening

Orkade verkligen inte skriva igår.

Tingis verkar iallfal helt bra från koliken men nu har hon ett tjockt framben. Det konstiga är att det är absolut inte varmare än det andra, inte ens lite men hon är ändå tjock från strax under knät ner till karleden..
Fattar ingenting. Gick ut med henne på en promenad och då försökte jag trava lite grann och då försökte jag kolla om hon verkade halt men hon sprang bara på med öronen spetsade så det verkade inte som om hon var halt vilket är bra men jag undrar varför hon är svullen vad hon har lyckats göra nu...

Lindade iallafall båda frambenen igår så nu ska jag snart åka dit och kolla hur det är med henne.  Hoppas att tjocketen har lagt sig för jag tyckte ändå att det kändes som om den minskades lite efter promenaden..
men jag vet inte.

btw så der ni kanske att det börjar hända lite grejjer på min blogg^^, sa bli sååååååå kul att se resultatet! :D


Always looking down

Blev att innan jag gick och la mig igår fara ut till stallet igen och kolla till henne. Hon ser ut att må bra och hon hade bajsat en hög när vi kom dit och när vi gav hästarna kvälls hö attakerade hon verkligen de när hon fick det haha lilla hungriga älsklings ponny<3

klockan 3 ska jag iallfall fara ut till stallet och då blir det att hålla hoppträning för Maria :) Då får jag pröva vingarna som hoppinstruktör :P Men det kommer nog gå bra. Även om jag aldrig har ridit Cherie förut och jag vet inte hur hon är ser jag ju när Maria rider henne vad som behöver göras och det är det viktigaste eftersom jag ändå bara kommer stå på marken idag :)

blir en enkel övning idag vilket passar bra för de eftersom de inte har hoppat så jättemycket :) Men de är ändå duktiga och om det bara kunde sluta regna så åker nog systemen med så kan jag fota de lite. Sen så bör Maria ta med sig dykar dräkt idag till stallet för ridbanan lär ju vara en mindre sjö, så vi kanske måste ställa in det ändå..

vi hörs senare idag pusshejj<3

 Maria och Cherie


Together we are strong

Tingis verkar iallfall må bra nu. Inga anfall eller kramper under dagen, hon vill verkligen äta och hon har bajsat och har bra tarmljud.

Hon har fått äta små tussar under dagen och de slukar hon fort. Nu när vi senast var där fick hon sin betfore med parafinolja, massa vatten och mineraler och en liten morot. Det tyckte hon var ganska gott men hon tycker inte alls om oljan och hon undrar nog vad vi har förstört hennes mat med ^^,
Hon fick ungefär 1 kg hö nu till insläpp och till ikväll får hon ca 2 kg och vi får hoppas att det går bra. Får väll se imorn hur mycket hon har bajsat och jag hoppas att det är normal mycke.

Vi vet inte riktigt vad som orsakade koliken men det var ju en förstoppning i tjocktarmen ( tror jag det var )hon hade. Koliken kan ha uppstått av vad som helst och man kan spekulera i det hur länge som helst men det ända jag bryr mig om är att hon ska må bra och bli frisk igen.
Så länge hon vill äta är ju det possitivt!!

Eftersom hon fått smärtstillande och lugnande igår så blir det tävlingskarens på 14 dagar så jag kommer missa kombinations tävlingen på SURF men vi kommer förhoppningsvis kunna vara med på hippo tävlingen i oktober för då har karensen gått ut för 2 dagar sedan.

hon kommer att skrittas imorn och eventuellt börja travas lite grann på söndag om allt verkar som det ska. Men hon kommer ta det ganska lugnt i några dagar men det är också viktigt att hon får röra på sig.

Imorn ska jag också ha hoppträning för Maria och Cherie så nu måste jag komma på någon bra övning åt de imorn tror iallafall jag vet vad jag ska ha för övning/ övningar ^^,

aja, nu måste jag verkligen sova har inte sovit på 1 ½ dygn och ifall jag anstränger mig mer än att gå mellan vardagsrummet och mitt eget rum kommer jag nog svimma av ansträngning :P

sovgott vi hörs imorn<3


So scared of this

kunde inte uppdatera igår...Har varit en hemsk dag igår och en hemsk natt!

Tingeling har haft kolik!


Jag skulle precis åka ut till stallet efterskolan när Anna E ringde och sa att Tingis verkade ha kolik.
Jag och mamma for med ilfart ut till stallet där Anna gick och ledde Tingis på banan.
Det var så hemskt! Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv för det var så hemskt att se henne sådär,alldeles matt och trött i ögonen och hon hade knappt några tarmljud alls och då och då försökte hon lägga sig ner i farten när man gick. Jag kände mig verkligen hemsk när jag var tvungen att piska henne på baken med grimskaftet för att hon inte skulle hinna lägga sig ner när hon fick sina "attaker" men det var ju för hennes eget bästa.

Ungefär en timme senare kom vetrinären dit och tittade på henne. Hon fick smärtstillande och lugnande eftersom hon var helt galen när vi skulle ge henne spruta. Sen så kände vetrinären på hennes mage ,lyssnade på tarmljud och sen fick hon stoppa in armen i tarmen för att kunna känna vad det var för fel. Hon hade en förstoppning i någon kurva och hon fick också spola i magsäcken på henne genom att köra in en jättetjock slang genom näsborren på henne in i magen och sedan se ifall det skulle komma någon vätska. Om det skulle komma mycket vätska uppmot flera liter så skule hon ha haft tarmvred. Usch när hon sa att det var därför man körde in en slang i näsan på henne blev jag verkligen rädd! Jag menar hur många skräckhistorier har man inte hört om tarmvred och då är det ju nästan bara att säga godnatt och sovgott. Som tur var hade hon inte tarmvred utan det verkar som en vanlig förstoppning.

Hon fick 10 liter dropp genom en 10 cm lång nål i halsen (!!) och så fick hon parafinolja och laxerande medel.

Sen var det bara att vänta.

Inatt har jag alldeles själv tillbringat halva dagen och hela natten hos henne och jag har inte sovit alls. Med jämna mellanrum gick jag ut och gick med henne lite grann och det gick bara bra. Natten har iallfall gått jättebra utan att de kommit tillbaka men hon bajsar inte så mycket. Inatt bajsade hon bara en hög och en hög till sen vid 6. sen har hon bajsat minst en hög till nu i hagen så jag tror det börjar komma igång och hon är supersur över att hon knappt för äta någonting.

Hon fick ju inte äta någonting i natt och nu när hennes mage börjar komma igång får hon äta små tussar hö i taget vilket irriterar henne jättemycket.

Jag tror ändå att hon mår bra nu för hon vill äta och man hör tarmljud och hon är pigg och glad och hennes humör är som det brukar vara. Men vem vet det kanske kommer tillbaka igen framemot eftermiddagen...

Just nu har jag inte sovit på ca 1½ dygn och inte kan jag göra det heller. Blir väll att lägga sig tidigt ikväll då.

Har ganska nyss varit ute hos henne igen och gett henne lite mera hö och lyssnat på magen. Det låter rätt bra ur magen på henne.

Jag hoppas verkligen att hon mår bra nu för det här har varit hemskaste dagen/natten på länge om inte den läskigaste!
Jag var så himla rädd att det skulle vara tarmvred. Eller något annat hemskt! Var länge sedan jag grät så mycket också..

är iallfall ledig från skolan idag eftersom jag borde ligga och sova men jag kan inte sova och det är irriterande!

Ska väll försöka göra det ändå. Vi hörs senare ikväll när jag varit ute hos Tingis igen..

Jag orkar inte prata vill bara att det ska bli fredag... Blir stall natt iallafall...

I need you too need me

Sry för dålig uppdatering har inte orkat/ haft tid.

Igår då lev det att efter skolan fara ner på stan med Becca en snabbis och hämta ut mina jeans och sen så väntade jag på henne medans hon klippte sig:)

Sen gick vi och köpte en rödbrun hårfärg till henne på Åhléns och sen blev det att ta en varm choklad med vispgrädde och marshmelows på waynes och så delade vi på en chokladboll det var muuums! :D

A jusste och så köpte jag 2 nya hårclips! 2 stycken rödbruna så jag an ha på båda sidorna de var supersnygga!

sen så för vi hem till Becca och sen så efter lite övertalning så fick jag färga det på henne och det blev riktigt snyggt faktisk! Det blev brunt men ändå med väldigt mycket mörkrött och det blev faktiskt bättre än vad vi trodde det skulle bli. Eftersom hon hade väldigt ljus utväxt tänkte vi att det säkert skulle bli jätterött i hårbotten och sen typ ingen skillnad i själva håret men det blev bara lite ljusare och det smälte in jättebra:)

Sen idag då så blev det först efterskolan fara och fira Ida i min klass som fyller 14 så vi fikade lite grann några tjejer och sen blev det hem igen och äta middag och ut till Tingis som fick vila idag:)  Imorn så blir det nog travarbete i skogen för henne faktiskt :)

Övrigt idag då är att jag är galet sugen på att klippa av mitt hår till lite kortare än till axlarna och sedan klippa det i en busig frisyr och färga rött hår :)
Då menar jag inte typ orange eller ljusröd för om det mitt hår skulle bli så skulle jag på 2 sekunder färga det svart för jag VÄGRAR att gå omkring med orange hår :S För den färgen som Becca färgade så stod det på förpackningen att för att uppnå bästa resultat bör man ha blondt till svartbrunt hår och jag är väll iallafall mer åt det blonda håret och det skulle bli i stortsett lika dan färg bara det ljusare skulle bli lite rödare och det gör min ingenting. Är så less på mitt blonda hår så jag har bara lust att göra något med det och jag har alltid funderat på att bli rödhårig för jag tror att jag skulle passa bättre i det än brunt för jag passar inte i brunt (iallfall inte den bruna jag hade) men frågan är ju då vad jag ska göra med mina ögonbryn jag menar blonda ögonbryn till röttbrunt hår njaa, isåfall får man kanske köpa en rödbrun ögonbryns penna...

Men I don't knooow jag vill bara göra nått med det iallfall ;) någon som har något förslag?^^,

aja, nu ska jag gåå vi höörs pusshejj<3



vad tror ni skulle jag passa i det? ^^,


Sombody to love

Idag kändes det som om skolan gick hyfsat snabbt. Hade HK sista lektionen och kan ju säga att det blev lite misslyckat när adde tappade ut halva formen med äggstaning i ugnen ^^,

Sen blev det ut till Tingis och red ungefär en timme på banan och det blev mycket skritt och galopp faktiskt :)
Hon var verkligen superduperfin i skritten jätte avslappnad och stadig och mjuk i sidorna och samma sak i trav och galopp! Är verkligen jättenöjd med henne idag!! :D

Sedan har jag varit hemma och tränat inför SO prov imorn så det är därför jag inte kunnat uppdatera idag.

Imorn har ju Maja Tingis så då blir det hemma dag för mig och jag ska fara ner på stan en snabbis och hämta ut mina nya jeans som är färdigsydda och klara :)

Just nu ligger jag nerbäddad i soffan med en stor filt och tittar på Det Okändå på tv 4+ :)
Jag gillar sånna programm om "övernaturliga saker" för jag tror ändå på sånt. Eller jag tror som inte att det finns spöken men jag tror att det finns någonting som vi inte kan förklara. Andar eller bara någonting som inte har gått vidare eller jag vet inte men jag tror ändå på sånt.

Vad gör ni? Tror ni på sånt eller tycker ni att de bara luras?


Just gonna stand there and watch me burn

For med lillsiss till Tingis vid halv 2 :) Maja lånade Leo så vi kunde rida tillsammans. Men innan vi kunde rida så var vi tvugna att tvätta ur ett sår som Tingis hade vid sidan av svansen, eller det var inget sår precis men det var som skinnflått och det var något gult klegg där :S inte mysigt!! så jag tvättade ur det med jodopax och smörjde på med någon salva :)

Sen så tog vi en rätt lugn tur till bomstigen 1 och det gick bara braa Tingis var fin och avlappnad och sen i uppförsbacken på slutet blev det en lite övertaggad galopp :P

Sen så red vi hem och hästarna fick mat och sedan ut i hagen igen och sen kom mamma och pappa och hämtde oss:)

Har iallfall ganska nyss färgat Majas hår så nu är det mörkbrunt. Det blev riktigt bra faktiskt, naturligt och fint.

Imorn får vi se vad jag hittar på med plutt kanske rider en liten stund på banan på hacket eller så blir det ut i skogen igen.. det beror på :)

och nääe jag tror inte hon är skadad för då tror jag att man skulle märka det väldigt tydligt för hon är absolut den som säger ifrån när någonting inte passar henne och med tanke på att hon är jättefin i dressyren och går bra på hoppträningarna och på framhoppningar så är jag väldigt säker på att det inte är det.
Men bara för att så kommer jag hoppträna henne på hacket nästa hoppträning bara för att hon älskar hacket och brukar bli jättebusig på det så det blir nog bra så hon får tycka att det är kul ^^,

men nu ska jag nog hoppa i duschen och tvätta håret så slipper jag göra det i morgonbitti pusshejj<3

 bland de första bilderna jag tog med min kamera visst blev den snygg! :D och den är 100% oredigerad!


Hopptävling i Kågedalen L:c L:b (Div 2 laget final)

Vet inte riktigt vars jag ska börja att skriva men kan ju iallafall berätta att det gick åt helvette!

i L:cn så kändes hon bara fin inne på framridningen och framhoppningen som var innomhus i ridhus för det SPÖREGNADE i stort sätt hela dagen...

Men en när vi kom ut på banan så vägrade hon bara att gå fram till och med när jag bara skulle visa henne några hinder. Hon bara trampade runt och piskade med svansen och sparkade bakut och sen så stegrade hon så jag höll på att rammla av innan start. Men jag håll mig som kvar under själva stegringen men när hon gick ner så lyfte hon upp baken och jag hade ju redan bakåt vikt så jag fick ju som en knuff frammåt och hamnade på sidan av halsen och jag känder verkligen att fan nu ryker jag men det gjorde jag inte jag vägrar trilla av och framförallt INTE innan start!

Sen så fick jag fram henne och vi kunde börja.

1an och 2 an gick bra. Sen blev det pallnit på 3an. red om tog om 3an och då hoppade hon. Sedan stannade hon på 4an . Då blev jag så jävla arg på henne så sen när vi tog om 4an så fick hon ett litet rapp med spöt på halsen och hon kunde ta det utan att bli sur! Resten av banan gick bara bra och hon hoppade jättefina språng men jag var på henne lite med spöet mot halsen mot hinderna.

fick alltså 2 stopp och typ en miljons tidsfel...

Sen var det L:bn och det kändes ännu bättre på framhoppningen och framridningen inte ett spår av tjurighet eller surhet.

Sen när jag kom in på banan. Exakt samma sak. Vägrade gå fram maskade sig som en orm ovh vi fick stopp på 2.3 och 4 och sen vare ju bara hejdå.

Blir så jävla arg och ledsen när hon gör sådär! För jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Jag kan inte gå på med mer skänklar för då sparkar hon bara bakut och piskar med svansen och jag kan inte gå på med spö i ett sånt läge för då blir hon bara ännu mer sur. Jag kan som inte göra mer än vad jag gör och det stör mig.

Men å andra sidan gick det inte speciellt bra för någon alls. Och då menar jag det verkligen. det kanske var 10ekipage som gick bra av 48 stycken. Hel skumt. Funderar lite på om det kanske var underlaget.

Underlaget var grus och det var sand under och när det regnade på det blev det jättehalt och hästarna fick inget bra fäste. så när hästarna stannade så gled de ju typ en i hindret.

men jag vet inte men det känns som om det kanske skulle vara en teori eftersom nästan alla gick dåligt. ifall alla hade gått bra och det var bara vi som hade gått dåligt hade det ju kännts mycket mycket värre, men såklart det inte känns bra.. det känns åt helvette!

Men något som var extremt kul var att vi vann med ett av våra Div 2 lag! :D

Och eftersom vi vann den omgången vann vi också hela alltet!! :D Så jävla kul!! :D

Det var hippos lag 2 som vann ( det laget vi var med och vann med i vindeln ) Men nu var laget ombytta så alla som red i 2 laget förragången hamnade i 1 laget så 1 laget fick bli 2 laget alltså det bra laget :)

Vi slutade på 4a fel och 18 poäng :D Vindeln hade 17,5 poäng så det var jäävligt jämt!! :D

Men det som känns kul är ju att alla har fått rida i 2 laget och att ifall vi inte hade vunnit med det laget i vindeln hade inte det kunna vinna nu så det känns som ändå som att alla vann fast bara de andra fick ta emot alla priser, 2 rosetter och 2 statyeter.

Men men ett roligt slut blev det ändå trots att det gick sämst sämst sämst för oss..

Det känns verkligen som att de 3 senaste tävlingarna har gått dåligt och det känns inte bra.. det känns sämst!
Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det... aja det löser sig väll...

men nu ska jag sluta deppa och snart gå ut en prom med hunden. ha det bra pusshejj<3

p.s blir inga filmer har inte så stor lust att visa de.. d.s

We are on our way

Prövar mobil blogga:) nu sitter vi i bilen påväg till kåge och kan säga att vi inte är normala:p hörs sen<3

Fall apart in parts

Fredagar är faktiskt en riktigt chill dag i skolan det gillas!! :D
Har nu hunnit sy ihop min väska och jag är verkligen förvånad över att den fortfarande ser snygg ut! :O

Sen blev det att fara iväg till Tingis där jag har putsat, packar och ridit en cp störd häst :S
Hon var bara allmänt dryg och jobbig och låtsades vara rädd för allt och ville bara springa hela tiden!
Blir så jävla förbannad när hon håler på så för hon dummar sig bara och det är såååååå jobbigt!!

Nu är iallfall allt fixat och klart inför imorn och vi får väll hoppas att vi klarar oss från regn imorn också men det är tveksamt..Blir tidigt imorn för klockan 08.15 ska vi tydligen vara i Anumark och möta upp Elin och Mio, Emma och Amir och Viktoria och Calle :D Hihi ska bli sååååååå kul verkligen!! :D

men nu ska jag gåå önsa mig lycka till så hörs vi imorgon kväll!! :D



haha vad gillar ni outfiten idag då? :P

You'r not the one i belived in

Skolan var evighets lång idag och det kändes verkligen som om varje sekund sniglade sig fram!
Men tillsist blev klockan kvart i 3 så jag kunde få gå hem :)

Mamma skjutsade mig i ilfart till stallet så jag snabbt skulle hinna rida en stund innan vi var tvugna att fara till hippo :)

Tingis har ju fått nyta fina fötter idag och blivit halvrakad :) Hon blev riktigt söt faktiskt!:D men det blev ingen stjärna på baken :( det hann Jeanette inte göra men men. Det ända tråkiga som blir när man rakar henne är att alla hennes gamla ärr kommer fram...Jag undrar verkligen hur hon har fått alla de som det stora på bogenbladet ser ut att ha varit riktigt hemskt...

Red barbacka på 3 delade en stund på banan och hon var fin men lite tjafsig i munnen:) Sen så for vi ut i skogen och travade lite mer där och då gick hon verkligen superfint! :D

Hann bara rida i ungefär ½ timme men det var väll lika bra nu när hon var nyskodd och allt.

Sedan bar det iväg till hippo och där skurade jag ungefär ½ box :)

Nu är jag iallfall hemma och om ca ½ timma ska jag se på idol.

Imorn blir det också lite dålig uppdatering eftersom jag har massor att göra innan tävlingen på lördag som att packa, putsa, tvätta benskydd fixa med nr lappar m.m och sen på lördag bär det iväg till kågedalen!:D

Det ska bli buskul!! :D Finalen i laget är det ju och då jävlar får vi hipposar visa vad vi går för!! :D

nu ska jag gåå pusshejj<3


Thats what they told

Har hunnit vara i stallet en stund hos älskade ponnyplutt och hon mådde bara braa:)
Men hon var ändå rätt blöt även om hon har haft täcke på sig. Men hon var torr över ryggen och korset och det är det viktigaste! Jag masserade hennes bak lite grann och det tyckte hon var skönt. Sen så fick hon sin kraft och sen på med ett nytt torrt täcke och ut i regnet med sin älskade Leo-Luddboll igen :P

Sen kom pappa och hämtade mig. Sen har jag faktiskt lagat middag :) Blev en rotfrukts soppa med potatis, morötter, palsternacka och purjolök :) Det blev muumsiigt!

Nu har jag faktiskt varit duktig och räknat på Tingis foderstat också från senaste foderanalysen på det nya höselaget. Ifall ni vill räkna på eran foderstat så kan ni googla på hippocampus och den första länken som kommer upp klickar ni på och sedan sidofliken foder :)

Räknade ut att Tingis borde äta runt 8 kilo höselage och hon skulle behöva äta lite mer selen. Inte för att jag vet vad som kan hända om hon äter för lite selen så det kanske jag ska ta reda på :)

Imorn så blire en snabbis till stallet och rida en nyklippt och skodd häst för att senare ta mig vidare till hippo för att skura en tredjedel av en box :)

Men nu ska jag gå och kolla busslistorna pusshejj<3¨




p.s svenska berättelsen ska vara klar imorn för vi ska läsa upp de i mindre grupper d.s



känner att jag ser lite weard ut på bilderna ^^,

So pretty so smart such a waist of a young heart

Slutade halv 12 idag :D vi har ju elevens val var tredje vecka på onsdagar så då slutar vi halv 12 :D eller jag har ju eget val på elevensval så jag slutar då och jag har ju självklart egen häst på mitt val:)

men eftersom det absolut jättespöregnar så får Tingis vila idag.. Inte kul för varken mig eller henne att fara ut i skogen idag. Så imorn när hon egentligen skulle vila å rider jag istället:)

imorn ska hon båda få nya skor och sen ska hon rakas :) Blir halvrakning den här gången  med en rakade stjärna på baken förhoppningsvis ^^, men sen när vi ska raka henne gången efter det så blir det helrakning :)

förhoppningsvis blir hon sööt^^,

men nu måste jag angagera mig i att skriva klart en svenska berättelse som ska in imorn har skrivit 2 sidor av hur många man vill och jag är typ i början nu :P




You stop i'll start

Skolan kändes evighets lång idag och vi har 4 prov iplanerade och massa inlämnings uppgifter och BLÄÄÄÄÄÄÄ!!!!

Jag ligger väll rätt bra till men man känner verkligen att 8an är heeeeelt annorlunda än 7an haha 7an är ju rena barnleken jämfört med 8an..

iallfall så efter skolan så blev det att fara iväg till stan en stund med Manda<3

gick direkt in på JC och köpte ett par jeans. Först prövade jag ett par ljusa 24or som jag tyckte kändes bra kanske lite tight runt midjan och jag tänkte köpa det men jag skulle brhöva sy upp de så när jag kom till kassan och hon skule börja nåla upp de så frågade hon hur de satt i midjan och don tyckte jag skule pröva ett par ännu mindre. Så jag prövade ett par 23or då och hon tyckte att jag skulle köpa de istället för att de kommer tydligen gå ut sig jättemycket och jag vill inte ha förstora byxor sen men de jeansen var det verkligen kämpigt att knäppa knappen men jag köpte det ändå och litade på henne och nu är de inne på uppsyning :)

sen så hittade jag en snygg och enkel bh som kan kan justera banden hur man vill typ plocka bort det och sätta halterneck och kryss rygg osv så det kändes braa:)

Sen hittade jag ett par supersnygga stövletter på skopunkten så då köpte jag också :)

Sen hade jag någongång lovat att jag skulle betala en födelsedags present till Manda som fyllde år förra veckan så där rök 100 kr till och sen blev det middags buffé på great easten mums! :D

nu kommer lite bilder på de gejer jag köpt :)



stövletter - skopunkten - 399kr







BH- H&M - 129 kr

 Jeans- JC -399

Idag har jag alltså lagt ut - 1033kr :S men jag har ju pengar kvar och jag köpte bara nödvändiga saker så då är det okej :)
nu blire allt att spara tills lönen från förramånaden kommer och barnbidraget :)

men nu ska jag gåå pusshejj<3


p.s det är min Blue-eye på bilden till dig som frågade^^,<3 d.s

Anything thing you want

Blev en härlig tur i skogen idag på pelhamet :)

Hon var riktigt fin och rätt lugn faktiskt. lite tittig och spänd i galoppen till en början med sen släppte det och hon blev rund och härlig:)
Sedan funderade jag på ifall jag skulle vända tillbaka och rida tillbaka samma väg som jag kom eller om jag skulle rida bredvid vägen som också går snabbare.

Men eftersom hon kändes så lugn och snäll så skrittade jag bredvid vägen ändå:) Det gick baaara braa och hon brydde sig inte ens om bilarna:D Nöjd och glad är jag iallafall.

i veckan kommer jag bara hinna rida Tingis 1 gång till innan tävlingen i helgen..Det kommer bli lite jobbigt men men.. Maja ska ha henne imorn och på onsdag och på torsdag ska hon skos och jag måste vara på hippo och skura boxar/spiltor inför oktober tävlingen som jag ska anmäla mig till nu faktiskt:)

men imorn blire stan med Manda efter skolan och jag tänker INTE åka hem utan ett par jeans jag SKA köpa det nu!

men nu ska jag anmäla mig vi höörs pusshejj<3



förra oktober tävlingen...<3 kommer aldrig glömma...

Whatever you like

Tänkte bara säga en rolig saaak^^,

har anmält mig till en kombinationstävling på Surf helgen efter kågedalen:)

Så först rider man dressyren en Lb1 a samma som jag red när jag dressyr tävlade på surf och sen äre hoppningen och då är det en Lc :)

Så i dressyren räknar man ut kofficienten (stavning) och sen så är det stilbedömning i hoppningen och det plussar man på med dressyren och den som har högst poäng vinner :D

Och i pris vinner man rosett, plakett ,en bok och en minnes tallrik och det bästa av allt 1000 kronor! :D

Haha då äre ju helt klart bara att satsa! :D
det är ihopslaget med ponny och storhäst så alla som tävlar innom umeåkomuns klubbar får vara med.

kul va? hihi tycker alla borde var med på den det är ju en inbjudningstävling typ som en klubbis fast klubben som har tävlingen bjuder in andra att vara med och tävla:)

aja, hade bara lust att säga det hihi men nu ska jag gååå hejdåå<3





Jag antar ju att vi har störst chans i hoppningen fast med stilbedömningen är det ju inte bara att rida felfritt...


Hoppträning - Bana

Hoppträningen gick inte så bra idag faktiskt.
Mycket berodde på att hon var så jäkla stel i bakdelen för den som hade utsläpp hade inte lagt på hästarna någon täcke så alla hästar fick stå nakna i regnet så Tingis var genomblöt och frös jättemycket när jag tog in henne.
Hon bara skakade med bakdelen :( stackars liten<3

Så hon var väldigt stel i bakdelen och rätt flamsig i hoppingen. fick 2 skit stopp på banan för att hon bara flamsade runt och låssades vara tittig -.-' jättedrygt!! Hatar när hon flamsar så för jag vet att hon inte är ett dugg rädd utan hon bara dummar sig. Men ett framsteg var faktiskt att jag kunde säga åt henne med spöet utan att hon blev sur!:D haha det är faktiskt ett stort steg för annars har jag inte kunnat använda spöet alls för att då har hon bara surat ihop och stannat bara därför men inte idag och det var bra! :D

Sen höjde vi upp banan till 1m och det gick väll sådär fick ett stopp i kombinationen för att jag höll inte om henne ordentligt. Men annars gick resten av banan ganska ojämt eftersom hon var stel, hackig och springig i galoppen och sen så tog jag inte rätt på henne ordentligt mellan hinderna jag blev ganska passiv.

Men hon var riktigt riktigt fin när vi hoppade fram i trav på ett räcke :) Då hoppade hon superfina språng!

Men det som kändes bra idag var iallfall att hon bjöd mot hinderna så det känns som det har kommit tillbaka iallfall :D Även om hon är jättebrunstig..

Nästa helg blir det ju kågedalen och då blir det spännande!! :D

men nu ska jag gåå pusshejj<3


Show me how you do it

Jag har tråkigt har ingenting att göra säg någonting jag kan göraaa!!

haha, är lite desperat^^,

ute regnar det så jag har inte precis lust att gå ut. Eller joo kanske bara sitta ute och lyssna på regnet. det är faktiskt väldigt härligt om ni aldrig har gjort det borde ni faktiskt göra det!

eftersom det regnar så antar jag att hoppträningen kommer vara innomhus. undra hur många som ska vara med eftersomn det är Emma Emanuelsson träningar i helgen. Skulle gärna vilja vara med på någon sån träning någongång men det är ganska dyrt och det känns som om jag och Tingis inte har varit riktigt där att träna för någon "spec tränare" då rider jag hellre in mig på Tingis fört så vi har hittat varandra och vara med när vi är där och nu tycker jag faktiskt att vi är där :)

Så nästa Emma träning kanske jag är med:)

Näe nu återgår jag till musik vi hörs<3


follow the rainbow and see where it takes you

For ner på strömpilen ett litet tag idag faktiskt. Men jag hittade ingenting det var väll mäst skor jag kollade på^^,
Men de skor som fanns var antingen för stora i storleken eller så var de jättesmalklack eller fula:P

Men det fanns 1 par jättesnygga pumps som jag var sugen på men eftersom jag egentligen inte behöver de så höll jag mig. Hihi blev faktiskt sugen att bara för att pröva köpa ett par lösögonfransar :P
Har aldrig prövat det och jag vill gäärna ha långa fina ögonfransar men jag är bara så rädd att jag kommer råka lägga fransen för nära mina egna så när jag ska ta bort de att jag råkar slita lös mina riktiga :S då skulle jag typ gråta blod!
Men jag var duktig och köpte de inte.

planerar ju att fara på stan med Manda någon dag framöver så då tänker jag hitta skor, jeans och tights det är det viktigaste just nu. Men en stor väska skulle inte sitta fel men eftersom jag håller på att sy en vill jag se hur den blir innan jag köper en. jag menar tänk om mot all förmodan min väska skulle bli snygg så jag kan använda den. men jag tvivlar somsagt fast hittills ser det faktiskt bra ut :)

Ikväll blire godis och tv och imorn hoppträning :)

det låter väll braa? :D

aja, nu ska jag gåå pusshejj<3


gillar den här bilden, den ser busig ut^^,<3



Always and Forever

Fick skjuts ut till stallet av mamma vid halv 11 idag. Jag var alldeles själv i stallet och det var faktiskt ganska mysigt^^,

Red en litenstund på banan med hacket och det gick väll braa:)

Tränade lite på att rida utan att hålla i tyglarna och få henne att svänga med hjälp av mina vikt hjälper. Det gick faktiskt rätt bra och vi snirklade runt på banan i trav i serpentiner och små osymetriska volter^^,

Sen så tog jag av henne tränset och sen körde vi lite frihets dressyr:)
Det var kul och hon följde efter mig nästan hela tiden, älskade lilla skrutt<3

Men sen är hon ju superbrunstig också så det är ju lite drygt -.-' haha jag tror hon håller på att driva Leo till vansinne genom att gå runt och gnida sig emot honom och kissa hela tiden:P Men han verkar uppskatta det och piper lite grann och nyper henne i flankerna suck :P

aja, nu har ju jag iallfall gjort bort stall delen idag så vi får väll se om jag hittar på något mer idag.:) jag funderar på att kanske fara ner till strömpilen och kolla på lite kläder och skor om jag orkar^^,

aja, men nu ska jag gåå pusshejj<3


Everybodys got to breath somehow

Nu är jag tillbaka!:)

Min farmor och här och häslar på och eftersom mormor och morfar har fått en ny fondy (staving?) gryta så var vi ju bara tvungna att äta fondy.

alltså får man som vanligt höra på:

1. Det där är min pinne!
2. Du tog min färg den där är blå det är min färg!
3. Nääe den är inte blå den är grön!
4. du tog min pinn-plats nu rymms inte min pinne!
5. nu gjorde du så jag tappade min champinjon!

varje gång vi äter fondy precis samma sak haha fast det är ganska kul:P

Aja tillbaka vars vi var i förra inlägget.

efter skolan for jag ut till ponny plutt som förövrigt börjar se skabbig ut med sin halvlånga päls (bli såå bra anär vi får raka henne snart! ) och då mockade jag noga och bytta vatten och sen tog jag in henne och sedan red jag ut med Anna E som har Pontiac , Maria som har Cherie och Emma som har Ettan ( Emma och Ettan är nya stallgäster)

Vi red faktiskt över vägen. Som ni flesta så rider jag helst inte över vägen och ALDRIG själv isåfall efter det som hände i vintras..

Tog pelhamet med dubbla tyglar och sen red vi iväg. Hon skötte sig riktigt bra men hon var ändå väldigt pigg och ville gärna springa bland de första. Vi travade rätt mycket faktiskt och det var rätt hårt underlag men det är ju bra att variera underlag och det är faktiskt jättebra att ibland trava på tex asfalt för det är bra för senorna så att det inte blir så uttöjda som de kan bli om man tillexempel rider i sand väldigt ofta. Det jag iallfall hört om jag inte missuppfattat det helt gaaleeet :)

Sen på vägen hem så hade ju Tingis lust att verkligen springa bland de första och blev rätt irriterad när jag satt och "tog och lättade" hela tiden eftersom det absolut INTE hjälper att bara dra speciellt inte på pelhamet som är så skarpt! :)

Hon blev faktikt lite svettig och hon blev som vanligt jätteglad när hon fick sin kraft^^, med äppelbitar!

Hade faktiskt tänkt att rida på banan idag eftersom jag brukar göra det på fredagar men eftersom vi håller på att byta underlag på ridbanan till just sand så var det stora sandhögar på halva ridbanan och eftersom ridbanan är dressyr mått så blire alldeles för litet att rida på en halva. Men när vi kom tillbaka från ridturen så hade Conny och Birgitta fixat till nästan hela banan med traktor så imorn ska jag nog rida en liten stund på ridbanan så jag får känna lite på henne innan hoppträningen på söndag:) (kom ihåg pelhambettet och delta tyglarna till Agnes!!)

A jusste en kul sak är att Emma undrade om jag någon gång skulle vilja provhoppa Ettan :D
Ettan är ju en dressyrponny (D-ponny) ska tydligen vara rätt duktig på att hoppa så det ska bli kul!
Men jag undrar faktiskt lite varför Emma inte hoppar henne själv, men hon kanske inte tycker det är kul helt enkelt :) alla är ju olika:)

oj nu blev det ett ganske långt inlägg här haha:P

men nu ska jag gåå vi hörs pusshejj<3

p.s Det är inte jag som gör mina designer längre för jag har inga bra program och förstår mig inte på de bra programen så min designare är Minette så ifall ni har några frågor om desingnen eller hur man gör designer överhuvudtaget fråga henne hon är bäst speciellt eftersom hon gör mina gratis! (borde verkligen betala dig någon gång!! ) d.s


I can see the light

Kännner att det blev lite sålig uppdatering nu idag och igår men det kan inte hjälpas.

Skolan idag var väll rätt okej fredagarna är väldigt chill faktisk! :)
Hade sljd idag och jag håler på att sy en väska i något skinnliknande material jag hoppas den blir bra^^, den blir kanske klar om 2 3 gånger :)

men nu ska vi äta uppdaterar igen efter maten! :D




Sneak Peak

Jag lägger upp en liten Sneak Peak på min kommande design^^,

vad tycker ni?


JAG ÄLSKAR DEN!!<3

Everything I do I do it for you

Basse verkar iallfall må bra och han är glad och gosig som vanligt<3 Hoppas det här inte spär på hans osäkerhet för andra hanhundar men det kommer det säkert att göra..

iallafall så har vi lite sovmorgon idag och vi börjar kvart över 9 med svenska.

Sen så efter skolan blire att fara ut till stallet och Tingis har vilodag i dag så då ska jag träna lite frihets dressyr:)
Nu är inte jag expert på det men jag brukar mäst bara träna att hon ska följa efter mig när jag går och stanna när jag stannar och springa när jag springer. Det är faktikt riktigt kul^^,<3 Jag tror det är bra att träna sånt också för att kunna få en bättre kontakt med hästen och det är ju aldrig fel:)

Sen så klockan 18 är det stall möte och vi kommer gå igenom massa regler och nya grejer och sånt och sen så får man fika^^, hihi de brukar alltid ha supergott fika på våra stallmöten^^,<3

hihi och jaa det står Tingeling på våran transport och sen är det en lite dekal med en stegrande röd flamande häst på^^,

men nu måste jag gå får inte bli sen vi hörs pusshejj<3


Poor little thing

Stackars Basse att han alltid ska råka illa ut.

Nu när jag var ute med honom nyss blev han biten av en Amstaff!

Vi var vid fotbollsplanen vid bärnstensvägen och då kom det en tjej som cyklade med en hund och Basse brydde sig inte så mycket om den men sen när de precis skulle cykla förbi så slängde sig hunden mot Basse och drog omkull tjejen som cyklade med honom så hon tappade honom och så flög den på Basse.

Hundjäveln fick in en träff i halsen på Basse och när vi fick isär det så såg man först ingenting i Basses hals så jag trodde först att det inte hade gått hål men sen såg jag att han hade ett tandmärke i halsen som blödde litegrann.
Men jag såg inte hur djupt det var.

tjejen bad om ursäkt massa gånger och förklarade att det inte var hennes hund utan en kompis och att den kan vara lite aggressiv mot andra hanhundar.. Det gjorde ju inte saken bättre.

Som tur var kom pappa hem från garaget precis när vi kom hem så då kollade han mer på hans hals och upptäckte att han hade 2 tandmärken.

Nu har pappa åkt iväg med honom till sjukhuset där mamma jobbar för att hämta lite jodopax eller något annat att tvätta såret med och sen får vi se vad som händer..

Det här lär ju inte göra underverk för Basses rädsla för hanhundar eftersom han kan bli rätt osäker när de kommer en stor hanhund men han brukar aldrig flyga på och nu var det faktiskt den andra som började!

Förbannade kamphundar!! Jag har egentigen inget emot kamphundar men det kändes bara så onödigt!

Men i övrigt tror jag Basse mår bra han verkade glad iallfall när han åkte iväg med pappa...

Stackars Basse :(<3






By you'r side

Har nyss kommit hem från skola. Hade A-pass sista 2 timmarna så då passade jag på att börja läsa en ny bok eftersom vi ska ha bokredovisning om 2 veckor och boken jag nyss läst ut är så extremt jättekonstig att man absolut inte kan redovisa den! Jag fattade typ ingenting av den så då blire ju väldigt svårt att redovisa den ^^,

Maja har ju Tingis idag också... så jag måste roa mig själv... igen..

det suger iallfall!!


Har ialfall funderat på lite grejjer jag måste/vill köpa nästa gång jag far på stan^^,

1. Nya Jeans!! (VERKLIGEN JÄTTEAKUTBEHOV!!)
2. Rosa tights
3. Stövletter
4. T-shirt/Linne/Tunika (Eller liknande)
5. En till svart hårclip eller någon annan färg.
6. Nagellack
7. Handväska

o.s.v haha men jag måste verkligen köpa ett par nya jenas. haha jag kan ju säga att det är med ansträgning jag lyckas knäppa knappen nu och sen känner man sig som en stoppad korv haha inte okej:P

aja, nu ska jag gåå vi höörs pusshejj<3






I Love you

Foto : Rebecca Örnhult

Stilpoäng till denna bild asså haha kråksprånget 1an:P





















Jag älskar verkligen bilden längst ner bara så underbar<3


Even if it looks like an angle i'm pretty sure it's a little devil hiding there inside

Asså huur söt är inte den här ponnyn egentligen? Men huuuur otroligt dryg är den inte!!:P
Haha, kan inte låte bli att skratta när jag tittar på filmen ändå jag menar det är ju ändå förjävligt gulligt eller hur?


You'r mine

Foto: Julia Lindqvist












Ceep on walking

Idag fick jag säga RIP till mina rosa tights :( Under A-passet idag så började jag dra i en liten tråd som stack ut från tightsen och vips så blev det ett stort hål.. Så då beslutade jag att det var dags att säga RIP till de så då fick Becca tilllåtelse att göra sönder de ännu mer och den chansen tog hon verkligen. haha :P

Så nu står iallfall nr 1 på min inköps lista att köpa nya rosa tights!
Faaast ett par nya jeans står nog högst upp ändå för det är verkligen akutkris med det!! :O

Drog över matte lektionen idag så på torsdag får vi sovmorgon istället :D
Det gillas!! :D

Idag börjar Idol på 4an också det ska jag absolut inte missa!! Asså det roligaste med Idol är faktiskt castingarna! Hahahah aså vissa är ju verkligen bara sjukt pinsamt jättedåliga och jag tycker nästan synd om de för att de går ut i TV! Fast bara nästan ^^,

Inte för att jag ska säga något själv eftersom jag själv suger på att sjunga men det är ju kul att göra det ändå men inte så andra hör! Hihi jag håller mig till att sjunga i duschen eller när jag rider i skogen ensam^^,

aja, nu ska jag kolla runt lite grann på daatorn pusshejj<3


You'r my heart, my soul my reason

Hade HK idag för första gången. Vi har ju HK på sjöfru så det är ju lite drygt att fara dit för våran HK sal på CH är typ för liten för att vi ska få ha lektion där... Onödigt att ha en HK sal där då :S Men det var iallfall jättekul och vi fick göra rotfrukts soppa och Äppelpaj :) Det blev supergott!! ;D

Sen blev det hem och gå ut med Basse och fara iväg till Ponnyplutt<3

Blev en mysig barbacka skritt tur i skogen och hon var lugn och snäll. Vi mötte ovanligt mycket bilar, burkar nästan aldrig möta bilar när man rider där men den här gången mötte vi 6 stycken :O

Men Tingis skötte sig exemplariskt hela tiden:) Lite mer taggad på vägen hem men det är hon ju alltid^^,<3

Sen fick hon sin efterlängtade kraft och sen fick hon gå in i boxen :)

Imorn så äre ju tisdag och då har ju Maja henne så då blire nog tråkdag för mig...igen!

aja, något ska jag väll hitta på men nu börjar Biggest Loser sverige på 4:an så nu ska jag gåå pusshejj<3



Movie Time!!

Här kommer filmerna från L:c+5an och L:bn :)

Märkte också att det SER bättre ut i L:bn men det KÄNDES bättre i L:c+5an. Konstigt faktiskt men men jag är iallfall nööjd :)

Här kommer filmerna nu vill jag ha MYCKE komentarer ^^,<3





hihi klaga inte på musik valet för filmerna men det passar kanske inte riktigt med metall till hopptävlings videor :P

Hopptävling Vindeln L:B L:A

Det första som hände när vi kom till vindeln var att vi i laget fick en till gulblå rosett. Vi hade tydligen fått fel rosetter vid prisutdelningen då så nu fick vi en ny. Men ingen av oss hade ju med den andra rosetten så vi fick behålla båda 2 haha så 2 gulblå rosetter kändes det ju inte helt fel :P

Sen var det L:bn och hon kändes väldigt okoncentrerad och flamsig.

När vi kom in på banan så gick hon inte fram alls utan bara sprang istället.


Efter första hindret så hade Tingis ingen lust alls att lyssna på mig så hon drog ju åt vänster när vi skulle åt höger så vi fick ju stopp av staketet så då drev jag på henne lite surt och sen fortsatte vi mot 2:an.

Sen på 4an fick vi ett pet för jag drev på för att få henne framme och tänkte inte på att jag måste ta ihop henne också.

Men resten av banan klarade vi och vi slutade på 4a fel. Rundan var väll hyfsad förutom att hon inte lyssnade på min skänkel och var flamsig.

Hoppade L:an ändå och det skulle jag inte ha gjort.

Nu var hon bara sur och vi stannade ut oss på andra hindret. Jävla sur sto!!
Det gick inte bra på framhoppningen heller dels för att det var så himla trångt att hoppa där och dels för att hon lyssnar inte fram!

Hon bara springer och när jag vill få henne framme för skänkeln viftar hon bara irriterat på svansen och springer ännu mer.

Var väldigt arg efter L:an kan jag ju erkänna!

Hon bara dummade sig och jag skulle slutat i L:bn när hon ändå gick ganska bra.

Men men är iallfall nöjd med igår och nu ska vi jobba med att komma ur våran lilla svacka.

Ska fixa filmer från L:c+5an och L:bn nu så filmer kommer inom kort! :)



Remember!!

Kom ihåg att alla som fått mig på bild under helgen skickar de till min mail!!

[email protected]


Hopptävling Vindeln L:c+5 Lag och individuell

Jaa vilken dag!!

i början fick vi vänta ganska länge innan våran klass började. Vi kom som vanligt tidigare än vi egentligen behövde:P
Sen så sammlade vi ihop alla som ville rida laget och delade upp oss i 2 lag

Hippos lag nr 1 : Elin och Mio, Emma och Amir, Linn och Apache och Jessica och Astrid = Toppade laget!

Hippos lag 2 : Jag och Tingeling, Sandra och Sugar, Lina och Chickan och Viktoria och Calle = Osäkra laget!

Det kändes inte så farligt att jag inte kom med i det toppade laget men det kändes ändå bra för jag kände ingen press på mig precis.

hon kändes pigg och frammåt på framhoppningen fick ett stopp på framhoppningen på räcket men det var mit fel jag mesade bara emot det men jag fortsatte att klappa lite snällt på henne och prata med henne och hålla henne på bra humör för hon kändes lite små lurig ändå. Lite som att ifall jag inte red aktivt så skulle hon kanske kunna se en chans att tjaffsa lite.

Banan var bra. Inte så svår och rätt snälla svängar. Det var ju en A1a.

Jag var först ut i vårat lag. Jag kände mig inte speciellt nervös utan höll fokus på att hålla henne glad och frammåt.

Första hindret fick vi ett kråksprång på så då blev det igång igen och sen 2:an hon hoppade alla hinder felfritt och det kändes bara braa:D

Jag var riktigt glad! Satte första 0:an i vårat lag och det kändes bra!! :D

Sen så hoppade Lina Chickan i laget och hon fick 4:a fel på 5:an för de kom för nära men annars riktigt bra runda!

Sen vare Viktoria och Calle tur. En jättefin runda och 0:a de med!!

Sen var de Sandra och Sugars tur ut. Nu hängde det på henne ifall vi skulle få gå till omhoppning eller inte eftersom man får räkna bort de sämsta resultatet.

Usch det var nervös när hon skulle rida men de satte en jättebra 0:A och vi var vidare i omhoppning!! :D

För vårat toppade lag gick det också superbra och de var också vidare till omhoppning!

Sen fick jag gå in på framhoppningen igen och hoppa fram till omhoppningen. Jag hade planerat att satsa felfritt och köra på fart. Nu var det också 10 cm högre altså L:b+5 och det kändes ju lite pirrigt eftersom de var den höjden det gått piss i på stöcke.

Framhoppningen gick bra och vi gick in på banan och körde! Banan var jättelång 6 hinder i omhoppning och ganska jobbiga svängar.

Hon kändes ännu finare än i grunden och vi fick en 0:A i grunden också!! :D
Första 0:An igen för vårat lag!

OCH jag kom 4:a individuellt!!:D så in på prisutdelningen som leddes av Elin och Mio som vann!! :D SÅ himla glad för hennes skull för de var GRYMMA tillsammans!! med en matchande röd rosett red vi ett galopp varv och sen vare ut och fortsätta vara nervös inför laget!

Lina och Chickan nollade omhoppningen!

Viktoria stannade ut sig med Calle.

Då hängde det på Sandra och Sugar igen.

Usch nu vare ännu mera nervöst för ifall vi nollade då skulle vi vinna Laget!

OCH VI VANN LAGET!!

Så jävla kul!! Det osäkra laget vann!!

In på prisutdelning igen och fick en gulblå rosett och en statyet :D

Såå kul!! :D

Det gjorde verkligen min dag!! :D

Men imorn blire nu L:B och förhoppningsvis L:A vi får se hur det går :D Förhoppningsvis är hon glad och sprallig som igår!! :D

Men nu får ni hålla tummarna för mig imorn!:D

Vi hörs imorn pusshejj<3



VI ÄR BÄST!!<3

Let me se if you can work it out

skola = tråkigt

men det var bra at vi slutade 1 timma tidigare och fick sluta klockan 1 istället:D Det gillar skarpt!!

Sen så bar det iväg ut till ponnyplutt som förövrigt är lika pigg och nu red jag med Signe som har Gaggiz :)
Det är verkligen så kul att Gaggiz har blivit hel igen tyckte så himla syund om Signe där ett tag.

Red inte så jättelänge kanske runt 40-45 minuter och vi skrittade och travade nog nästan lika mycket. blev ingen galopp faktiskt. Red på Pelhamet också och det behövdes kan man ju säga on var glalet pigg och stark ändå men det bådar förhoppningsvis gott inför tävlingen imorn och på söndag!!

Har också putsat grejer och packart lite grann också så det blir nog braaa vi får hoppas att ponny putt är lika taggad på hoppningen som hon var på SURF för där var hon ju typ galen :P

iallfall tänkte jag bara för kul skull lägga upp en "dagens outfit" bild som jag tog när jag hade tråkigt imorse sen är jag snäll och bjussar på lite egopics också ^^, Handlar ju om att vara generöös? eller?

aja, nu kommer bilderna och sen väntar pizza middag!! :D MUUUMS<3



Tröja - Bikbok
Halsduk- H&M
Tights - ?
Skor - Skopunkten
Armband - Ur och Penn
Ringar - Glitter















Inside you'r eyes

Har ínte hunnit uppdatera något tidigare idag för det har varit jobbig lång skoldag idag och sen så har jag varit hos älskade ponnyn :)

red ut med Maria och Anna som har Cherie och Pontiac och satan vad ponny plutt var taggad:P haha hon typ travade på stället och små stegrade och kastade med huvudet haha söötnoos:)

Sen så fick hon gå in i stallet och äta mat och få hö också:)

Imorn blire att packa iordning alla grejer och putsa alla saker inför tävlingen i vindeln på lördag :D
wiihooo taggar nu!!:D

hoppas ponnyplutt kommer vara lika taggad!!

Kommer inte kunna skriva så mycket nu ikväll måste göra Weekly Diary på engelskan och den ska in imorn så nu blire att hitta någon bra sida där man kan översätta svenska till engelska :)

men vii höörs pusshejj<3


Ceep you'r mind wide opend

Hemma idag med.

Det suger!

Har iallafall sovit hyfsat bra utan att vakna av att man varit tät i näsan eller något sånt. Mamma och pappa hade hyrt en film åt mig som jag har sett :)

The bountyhunter med Jennifer Aniston och Gerard Butler. Den var faktiskt riktigt bra såå den var sevärd:D

Iallafall så låter det som om jag äntligen ska få fara ut till älsklingen idag:D<3
Men jag får fortfarande inte rida henne så hon får vila idag.. Men men hinner ju rida henne 2 ggr innan tävlingen så då borde jag ju kunna känna hur hon känns...eller nått.

Hoppas verkligen att det kommer gå bra i helgen. eller det behöver inte gå bra men bara att det känns bra. Men jag ska försöka vara ännu lättare i handen och gå på med mera ben nu och se om det är för att jag håller henne för hårt eller nått.. vi får väll se..

äsch vad har jag egentligen att klaga över vi har haft ett fantastiskt första år på tävlingsbanorna så nu behöver jag fan inte gnälla över att det gick dåligt en tävling nu ska jag rycka upp mig!!

mitt spotify är slut sedan en dag tillbaka så nu lyssnar jag på musik från youtube, sämsta kvallan alltså!! :O

aja, men ni hörs senare idag när jag kommer på något att skriva om pusshejj<3