Stallee

Har nu kommit hem från stallet och ätit middag :)

Tog först in Tingis och lindade av henne lindorna och kände på hennes ben. Idag var hon inte svullen och värmeökad som igår utan helt normal i båda benen. Sedan tog vi henne på volt och hon sprang väll rätt så rent. det var vissa steg och stapplade till men man såg på hennes huvud att hon hade ont. Men det ser ändå bättre ut än igår och det känns bra.

Spolade sedan av hennes ben med kallvatten ett tag och sen spolade jag lite på henne också ^^,
gav henne kraft och lindade hennes framben.

Hon ska få vila imorn också och sen ska vi kolla henne igen på onsdag. Ifall hon blivit sämre eller är likadan måste vi kanske åka in på ATG men eftersom hon är bättre idag hoppas jag att hon blir bättre och bättre för varje dag.

Det känns väldigt bra att hon är normal i benen men att hon fortfarande "haltar" känns ju inte bra. Hon är som inte halt men man ser på hennes huvud att det gör ont men hon springer ändå villigt och är normal i humöret och hon äter och dricket normalt. Får väll bara hoppas att hon vrickat till sig lite..<3

aja, nu ska jag gåå pusshejj<3
'

Please baby tell me whats hurting you?

Börjar om typ en halvtimme och ska snart äta lite frukost. Tänkte bara skriva lite grann innan.

Idag så kommer jag ju som sagt att fara ut till stallet direkt efterskolan eftersom Alex kommer vara i stallet vid 3 och hon ska hjälpa mig kolla igenom Tingis...

För jag är väldigt säker på att Tingis är halt...

men jag fattar inte vad hon kan ha gjort! Hon var ju helt ren i lördags på dressyrtävlingen och alla hennes ben var bra och sen igår när jag kom till stallet så var hon värmeökad och lite tjock i höger fram och sen såg det ut som om hon nickade till när jag hade henne på volt...

Men det är svårt att kolla själv och därför hoppas jag verkligen att jag har fel..

Hon kan ju ha gjort nästan vad som helst.. hon kan ju ha vrickat till sig i hagen eller så är hon kanske lite öm sen skoningen i torsdags för hovslagaren var tvungen att ta ganska mycket eller så... näe, jag vet inte..

aja, nu måste jag äta frukost och gå till skolan.. Det här kommer bli en lång dag..



Please baby tell me whats wrong<3

&"#*/

ligger här och ser på vänner och längtar till imorn när jag äntligen får veta ifall jag har rätt eller fel. Jag hoppas då verkligen att jag har fel och ifall jag har rätt att det inte är allvarligt...

Imorn så kommer jag nog inte kunna uppdatera så bra. åker ut till stallet direkt efter skolan och sen får vi se hur länge jag stannar där.. det beror ju på..

aja, vi hörs väll imorn


I really hope I have wrong<3


Nej nej nej nej nej!!!!

Det här var väll JÄVLIGT onödigt...


bussen går 13.20

Min buss till villanäs går altså 13.20 så det är ju ett tag kvar..

Har försökt ladda in videon på datorn med den dumma videokameran vill ju inte sammarbeta med mig!! Har extremt stor lust att kasta ut den genom fönstret och göra som hunden gjorde med mitt oxöra idag. Gräva ner den i marken!

aja, när pappa kommer hem ska han få hjälpa mig ^^

just nu jagar basse en myra på golvet. haha fast eeewwwhh nu åt han upp den :S

aja, jag hinner ju se på ett VÄNNER avsnitt och plocka ur tvätt maskinen innan jag åker :) pusshejj<3



Ska snart fara till stallet :)

Godmorgon allihopa, ny dag nya tag ^^,

Idag ska jag bara fara och Skritta Tingis i skogen och då ska hon skritta inte takta eller trava utan skritta! Hon brukar bli ganska sur när hon inte får springa hem i sin egen takt haha.

Har kollat igenom dressyr filmen igen från tävlingen och jag tycker faktiskt inte att det ser så där jättedåligt ut. Galoppen var väll kanske inte så bra men trav biten var hon ju faktiskt fin!
Tycker väll ändå att jag kunde få bättre poäng men men :)

Idag måste jag också plugga NO eftersom vi har prov på Djur på tisdag.. inget man känner sig så taggad på precis -.- men sen imorn får vi veta hur det gått på Matteprovet och det ska bli kul eftersom det kändes jättebra när jag skrev det men jag kan ju ha heelt feel :)

Aja, time to goo ha det bra pusshejj<3


ännu mera bilder ^^,







Det där är bilderna som Alex fotade ^^, Dags för Alex att skaffa en ny kamera inte så bra kvalla på bilderna :P

Och ja, jag ska försöka lägga ut lite filmer när jag rider ska försöka lägga ut från dressyrtävlingen och sen hopptävlingen i vännäs :)

och nej, jag fick inte mer än 53 % fick typ 52,79 % men jag tycker faktiskt dommaren var jättesnål med poängen :S Men jag bryr mig faktiskt inte så mycket om det eftersom jag är nöjd med vad vi har gjort och då kan ju dommaren ta sig ifall hon tycker det var dåligt  ^^, hehe, nu får man ju bara hoppas att dommaren inte läser det här dårå ^^,

ifall man är tvungen att dressyrtävla fler gånger så kan det ju finnas en risk att vi stöter på samma dommare igen :)

näe, men nu börjar Eurovision Song Contest vii hörs senare pusshejj<3

Mer bilder (A)

















Tack Johanna för bilderna ^^,

Sitter just nu och ser på VÄNNER box nr 8.

Tänkte först se på sommarkrysset men Vänner är bättre ^^,
Pratar med Gabbis på msn också :)

men nu ska jag gåå ^^,

Komentera mycket nu då!!! ^^,

Dressyrtävling (VARNING FÖR LÅÅNGT INLÄGG!!)

Jaa, väckerklockan ringde 05.40 och det var bara att pallra sig upp och trycka i sig frukost för att senare packa ihop mina grejjer eftersom Alex kom klockan 06.30..
Åkte till stallet och knoppade och packade och bortstade rena och fina hästar :) Sedan runt halv 9 kom mamma och pappa med transporten så då bar det iväg till Surf :)

Kom dit i bra tid och lastade ur Tingis och Shakira man kan ju säga att alla blev helt till sig när de såg att Lilla Ess skulle vara mer för hon avr gaaalet sööt! :) Ställde in Tingis i en spilta och sedan tittade jag på medans Johanna red fram Shakira :)

Shakira var först lite spänd men sen gick det bra.
Hjälpte sedan Elin och Mio på framridningen :)

Det såg riktigt bra ut för Elin och Mio på framridningen och Elin var jättenöjd och Mio såg faktiskt riktigt fin ut :)

Sen så skulle ju Johanna och Shakira starta :)

Asså det gick verkligen jättebra för de!! De var så duktiga och Lilla Ess var såå fin!! :D
Galoppen för de var väll inte precis superbra men de var verkligen jättefina tillsammans!! :D

Sen var det Elin och Mios tur :)

Det gick faktiskt riktigt bra för de också och Elin var nööjd :) Mio såg faktiskt bekväm ut eftersom de har haft problem med att han bara biter tag i bettet men han tjafsade inte alls i munnen :)

Jaa, sen var det ju bara för mig att ta ut Tingis och rida fram:)

Tingis kändes faktiskt riktigt fin inne på framridningen men hon blev lite stum i bakbenen för underlaget var rättså hårt..

När vi kom ut så var hon ganska tittig och spänd men ju mer jag red henne blev hon lite mer avslappnad :)

Sen var det ju bara att rida in och köra programmet.

Jag är faktiskt ganska så nöjd med våran ritt :) Hon var fortfarande ganska spänd och tittig och lite okoncentrarad men hon gick ändå rätt fiint :)
Men sen första galoppen så ville hon först inte fatta och sen fattade hon fel och sen blev hon sur och sparkade bakut -.- Typiskt!! Men sen höll hon sig i en rätt bra galopp:)
I andra galoppen gick det bättre men hon var ganska seg :)

Fick slut procent på nästan 53% men jag tycker domaren var snål med poäng. Det hade hon varit på de andra ryttarna också men aja, det spelar ingen roll vad alla andra tycker för den ända jag tävlade mot var mig själv :)

Har bilder från idag och en film jag ska försöka lägga upp :)

Johanna och Shakira



Elin och Mio




Tingis<3















Har MASSA mer bilder men det blir så jobbigt att lägga upp alla nu så jag gör det eftersom :)

Men nu ska jag försöka ladda upp filmen pusshejj<3



Fixat inför tävlingen imorn...

Har ganska nyss kommit hem från stallet:) Har fixat inför tävlingen imorn. Har borstat igenom henne, flätat svansen på henne, putsat alla grejjer och sen har alex hjälpt mig att tunna ut Tingis man eftersom hon SKA ha knoppar imorn:) Ska gå och lägga min tidigt idag eftersom min väcker klocka ska stå på 05.45 :(
känner mig inte taggad på att gå upp kvart i 6 men men.. Alex ska ju hämta upp mig då.

För övrigt så hade jag ju matteprov idag och det kändes faktiskt jättebra! :D Så jag hoppas verkligena att det gick bra också för annars blir jag sur!!

Nu ligger pappa och sover i soffan och maja trycker i sig popcorn och basse ligger under vardagsrums bortet och fiser riktiga stinkbomber!! Usch de är verkligen hemska!! :O

aja, nu ska jag dricka lite mer Sweet melon Cider och kolla om inte vi har någe cpish hemma. :) Haha, oj jag menar Chips förstås man ska inte skriva fort för då kan det ju bli lite fel ^^,

hihi, pusshejj<3

 snöö :SSSSSSSSSSSSSSS


jahapp

Usch, nu är det ju dressyrtävlingen på lördag.. Kommer säker gå superdåligt!! Tror jag redan börjar bli nervös för imorn blir det heldag i stallet för allt ska putsas och ska rycka och tunna ut Tingis man så hon kan få knoppar till tävlingen. Hihi, Alex har ju klippt Shakiras man och tunnat ut den så nu har hon också knoppman :P Haha, en riktig liten sport shettis!!
Har iaf kollat startlistorna och jag har start nr 2 i min klass. Men det är ju 2 klasser före mig också min klass beräknas starta 12.30 :O dressyr tar verkligen 100 år...

Men näe, det kommer gå sämst!! Kommer säkert att skämma ut mig totalt!!

aja, nu är jag anmäld och betalt och har en spilta där så det är bara att rida!!

såg precis att vi inte kom med i finalen av eurovision song contest och det sög ju men men vem bryr sig?

näe, imorn blir det lång dag i stallet vet inte ifall jag hinner uppdatera innan jag åker ut till Tingis men det får vi väll se...

aja, ska sova nu så pusshejj<3

siggeliten.jpg image by SignalMurray

Hoppträning - Gymnastik

kunde ju inte uppdatera tidigare eftersom jag hade hoppträning idag :)

Hade mer som gymnastik hoppning och först hade vi mycket travarbete över upphöjda cavaletti :)
Gick sådär hon ville gärna galoppera över de istället för att trava men sen gick det rätt bra :) Sedan hoppade vi en liten bana med gymnastik hinder så som studs och  några små hinder med ett galoppsprång imellan och sedan en linje med 4 galoppsprång imellan :) räcke till oxer.
De första gångerna jag hoppade den lilla banan var jag ganska okoncentrerad och red som på väntan och blev som 2:a och sen när vi hoppade banan för 3 gången tror jag det var så då kom jag till ridning :) Är jätte nöjd med henne men jag kunde ha skärpt ihop mig. Vi hoppade inte spec högt hade mäst bara lydnad och kunna få tillbaka henne :)

just nu sitter jag och tittar på Eurovison song kontest det är ju semifinal :)

aja, men nu ska jag gåå ha det bra pusshejj<3


F.R.I.E.N.D.S

Ligger här och se på Vänner box nr 7! Alltså hur bra är inte Vänner!!? Måste vara den absolut bästa serien som någonsin har gjorts!! Man kan verkligen se avsnitten hur många gånger som helst och de är fortfarande lika bra :P

aja, nu ska jag fortsätta se pusshejj<3


2x+4y=7+8-6a

Har pluggat matte nu ända sedan jag kom hem klockan halv 2 och nu tror jag äntligen att jag börjar förstå vad vi ska ha prov på så jag hoppas iallafall på G för det är faktiskt svårt med Algebra och Ekvationer ...

aja, nu ska jag rensa huvudet med en dator och Förhäxad :)

Imorn är det ju hoppträning på hippo :)Nu ska vi börja ha hoppträning på torsdagar isället för Söndagar.. Jag gillar ju Söndagarna bättre men alla andra ville typ ha torsdagar så då blev det det :) Rider mellan 18-19 på stora hoppbanan :)
Ska nog ta det ganska lugnt med henne då och inte hoppa så mycket :)

Usch nu börjar det verkligen närma sig tävlingen... Usch hur tusan ska det här gå? Kommer säkert gå säääääämst!!

aja, nu ska jag fortsätta se på förhäxad ha det bra pusshejj<3

...

Idag så har Maja Tingis och jag ska alltså vara hemma ... känner mig inte taggad på att vara hemma meen.. har matte prov på fredag och No prov på tisdag så jag måste plugga.. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!

Ajusste igår rymde Tingis från hagen -.-

På morgonen när mamma skulle dit för att byta täcke på henne så kom Conny ( en av stallägarna )  emot henne och sa att de minsan inte behöver klippa gräset själv längre och då hade Tingis klockan 6 på morgonen stått och betat på deras gräsmatta -.-
Dumma tjockis häst hon ska inte hålla på och lära sig rymma. Hon hade smitit när hon var inne i skogen för då har hon typ klivit över den understa tråden och kommit ut på andra sidan gått ner i ett dike och följt diket upp till stallet -.- Så igår fick jag åka ut dit för att fixa hagen. Satte upp en till undertråd :) Så nu ska hon då INTE rymma igen.. Ska nog höra med Anna som hade utsläpp ifall hon stod kvar i hagen i natt.. det är nog bäst för Tingis att hon stått kvar :P

aja, nu måste jag snart gå till äckel skola.. ha det bra pusshejj<3


Dressyr lektionen!!!!

Lilla Ess följde ju med in på hippo idag och det gick bara bra för henne att åka baklänges :) Tingis var ganska fundersam på varför det stod ett litet djur med "kott" öron i hennes transport men hon klev på iallafall och sen bar det iväg till hippo :)

Red först runt på dressyr banan med små staketen för att vänja henne vid det och första gången jag red runt det var det lite läskigt men hon var mer rädd för ett spö som låg på marken bredvid staktetet :P

Hon kändes till en början väldigt seg och ville inte riktigt trampa igång bakdelen men sen när själva riktiga dressyrlektionen började blev hon så sjukt jäävla fin!! :D
Hon gick i en riktigt fin form och trampade på bra med bakdelen och galoppen var faktiskt också riktigt bra. Asså visst hon kan inte gå i en lika bra form i galoppen som traven men hon har verkligen blivit såå fin!! :D
Traven var hur hääärlig som helst och jag är verkligen supernöjd med henne!! :D Det här var typ bästa gången när jag ridit henne på tre delade bettet ;D Om hon ska gå så här bra på lördag på tävlingen så kommer jag VERKLIGEN vara EXTREMT nöjd med henne :) Näe riktigt nöjd är jag. Sen i slutet av lektionen försökte vi ställa igenom henne till vänster och sataan vad hon tycker det är jobbigt alltså :P Hon protesterade lite grann och efter ett tag började det lossna lite och då blev jag glad :D

näe, hoppas verkligen att hon är så här fin på lördag för då kommer det inte vara några problem att få över 60 % :D

aja, nu ska jag hoppa i säng är trött ha det bra puss hejj<3


kunde inte uppdatera igåår =)

Heej, igår var det en allmänt jobbig dag för skolan kändes evighets lång och sen missade jag 2 bussar till stallet..

Tingis var snäll och glad och vi red runt sjön och det tar runt 1 timme :) Red på 3 delade tränsbettet och jag kunde jobba henne rättså bra vissa bitar. Andra bitar ville hon gå som en giraff med huvudet uppe i kina -.-
Travade ganska mycket faktiskt men mäst på halvlånga tyglar :)

Idag så ska jag ju fara in på hippo och ta majas dressyrlektion med henne :) Ska rida igenom dressyrprogrammet på dressyrbanan så hon får vänja sig vid dressyrstaketen :P

Sen så ska ju Johanna och Shakira följa med in på hippo och rida :P Haha, Lilla Ess kommer nog måste åka baklänges i  transporten för vi har ingen justerbar bom :)

aja, nu börjar jag om typ 10 minuter så nu måste jag gåå pusshejj<3

 usch snöö! :S

varit hos Tingis

åkte ut till Tingis vid 5 och myste på i skogen ett taag :) Tingis var snäll men ganska dryg eftersom hon ville älga iväg i superskritt på vägen hem så då tjafsade vi med det ett tag men sen så skärpte hon till sig :) Hon fick på sig ett täcke innan hon fick gå ut för natten :) Kom på att näst nästa helg är det hopptävling på Surf och då måste hon ju få sova inne några dagar innan :) Ska verkligen bli superkul men hopptävling igen :D

på tal om tävling så har vi precis köpt ett tävlingsskåp att ha med på tävlingar och ha grejjer i nu när vi ska ha Tingis på Grubbe i sommar :D

aja, men nu ska jag gåå pusshejj<3


hemma från Manda<3

Nu är jag hemma från Manda :) Pappa kom och hämtade mig runt 2 och nu har jag ätit fiskpinnar till Lunch och fick preics reda på att bussen till stallet inte går för än kvart över 5 såå nu sitter jag och ser på Vänner ^^,
aja, ganska onödigt inlägg meen (A)

ska iallfall smsa Frida vårna tränare ochs säga att jag inte ska vara med på hoppträningen idag eftersom Tingis har blivit vaccineratn så ska hon ta det lugnt några dagar :)

aja, men nu ska jag gåå pussshejj<3

 


kulturnatta

Kulturnatta var ju kuung!! :D
Vi for först dit klockan 7 men då söög det för det var inge folk där och vi hade inga pengar med oss. Så vi drog hem igen och såg på Vänner en stund och sen runt halv 9 for vi dit igen och runt 9-halv 10  blev det faktiskt riktigt mycket folk där nere och sen runt 10 tror jag kom Bröderna Rongedahl (stavning??)
Då blev det typ fullpackat med folk och typ alla medelålders tanter släppte loss haha ganska sött :P
Ett tag så stod vi bredvid en typ 80 tant och hon släppte ju loss verkligen haahah :P
Sen så dansade vi och hoppade runt och man fick verkligen skrika för att höra vad man sa :P
Man träffade ju massa männsikor på stan man kände så det blev många hej hit och dit :)

Sen när vi cyklade hem blev vi bjudna på fest av några killar :P haha inte precis så att man for dit haha man ska inte följa med folk man inte kännder :P Men vi drog hem till Manda och såg på vänner och sen gick vi och la oss vid 2 och sen sov vi till 20 i 11 :)

aja, nu ska jag gåå skriver mer seen pusshejj<3

Hos maaanda<3

Hejhopp bloggeliblogg :))

Har ju varit städ dag i villanäs idag så har inte kunnat uppdatera :) Vi mockade ur hela hagen och städade i foderkammaren och uppstallningsspiltan och sen blev det lunch :) Girllade hamburgare med en flaska Champis ( finns en läsk som heter så ) så blev den morgonen perrfaaa :)

Sen han man ju nästan bara komma hem och göra sig i ordning inför kvällen eftersom vi ska ner på kulturnatta vid 7..typ :) Har ingen aning om vad vi egentligen ska göra där men det spelar ingen roll ska dit ner ändåå :)

haha, Manda försöker tvinga mig att jag inte ska ha på mig tights under mina jeansshorts för hon vill också ha jeansshorts och vill inte ha det ifall inte jag ska ha det :P Haha, nyss försökte hon sno mina skor :P haha men det är mina skor så jag ska absoult ha de!! :)

aja, nu ska jag gåå pussvi sees<3


Imroorgoon<3

Tänkte skriva lite grann vad som händer imorn eftersom det inte är säkert att jag hinner skriva något imoorn :)

På morgonen ska vi åka ut till stallet för att det är städdag i villanäs:) Alla ska vara där och städa ur sadelkammaren, uppstallningsspiltan, fixa hagarna och måla om staketet på ridbanan tror jag också vi skulle göra ^^, Sen blir det lunch då ska alla få hamburgare och dricka :)

Sen ska man väll hem och slappa och SOLA ett tag och sen runt 6 ska jag åka till Manda för att runt 7 dra ner på stan till kulturnatta :) Asså ALLA kommer seriöst vara där!! Det kommer vara huur mycket folk som helst :)
Sellin skulle tydligen ha dansuppvisning där så jag hoppas ju att man inte missar det :) Haha, hon vägrade säga vilken tid det var eftersom dansen tydligen var pinsam :P Haha ^^,
Så, på kultur natta blire nog ifall det är varmt och soligt på med jeansshortsen och ett snyggt linne och sen blire väll antingen Conversen eller gladiatorsandalerna eftersom jag inte fick låna skor.. Men det kanske är lika bra för man kommer nog få grymt ont i fötterna annars :) och det är ju inte kul ifall man är tvungen att gå hem efter typ 1 timme för att man har så ont i fötterna :)

näe, imorn blire upp klockan 9 för 10 ska vi vara i villanäs :) pussvisees<3


Stan med Mandaaa<3

Hann aldrig uppdatera imorse eller när jag kom hem från skolan för jag efter skolan drog jag ner till stan med Manda :) Eftersom Tingis vaccinerades idag så tog snälla mamma henne :) Vi gick runt på stan väldigt länge faktiskt :)

Först gick vi som vanligt till subway för att köpa "lunch" och sen så satte vi oss i MVG gallerian på våran vanliga plats utan för Sisters och bredvid Lindex :) Satt där och pratade om stockholms resan och kulturnatta imorn och sen också om att vi aldrig har sett Foki på stan trots att vi bor i samma stad som henne.

Sen så gick vi in på Lindex och jag letade desperat efter ett par jeansshorts men hittade inga och sen gick vi ut därifrån och gick runt på alla andra affärer så som Gina, H&M, bikbok, Kicks m.m Gick även in på skopunkten eftersom jag verkligen ville ha ett par skor men hittade de inte så då blev inget av med det. Hittade därimot en supernsnygg ring på Glitter :D

Sen gick vi och fikade på Waynes och gick vid älven lite. Sen kände jag verkligen att jag bara MÅSTE hitta ett par Jeansshorts så vi sprang upp i Mvg gallerian igen och gick in på Lindex och där var de!!

Mina dröm shorts!!

Hihi, nu är de visseligen köpt på barnavdelningen men de passar och det är ljuus blå och är lite trashiga och I loove theeem!!<3
Var ju bara att köpa de direkt!! :D

Sen när vi skulle gå mot bussarna så gissa vem vi såg :P

Joo, på en parkbänk mittemot specsavers satt Foki och hennes kompis Mattias och åt glass :P

Haha, var bara så komiskt med tanke på att vi pratade om det idag att vi aldrig hade sett henne :P
Hon hade extremt snygga skor iallafall :P

aja, nu är jag hemma och nöjd fast lite sur :P Är smått sur på mamma över att jag inte får låna hennes svarta skor imorn på kulturnatta men men.. Någonting måste jag ju ha på fötterna och blir de inte de klackarna blir det kanske mina egna silvriga kilklackar men satttaaaan vilka skavsår man får av de...

aja, nu ska jag lägga upp bilderna på det jag köpt :)

 Jeansshortsen!! :D Snyggare i verkligenheten Lindex - 199kr



Glitter - ?? (kommer inte ihåg vad den kostade tog inte kvittot )

aja, det var mina fina grejjer nu ska jag kolla bloggkoll pusshejj<3

mohahahaha

Gissa vem som kommer ha en sån här på sig i sommar...



Här ska vi inte ha en liten knubbis till ponny under sommaren hon ska allt hålla tävlingsformen!! ^^,




Hemma från stallet :)

I stallet var det ju fullt med folk som vanligt :) Jag hade ju tänkt rida igenom henne ordentligt idag men inte tänkte jag att det var Anna träning i Villanäs idag så ca 40 minuter innan den började kom jag på det så då var det bara in med hästen borsta av snabbt och upp barbacka och fort ut på ridbanan. Tingis var faktiskt fin idag och jag var noga med att hon inte skulle vika in nosen som Jeanette visade mig hur jag skulle göra så att hon inte gjorde så :) Övade ganska mycket på att flyttabakdelen på öppna delen av volt spåret och att hon skulle svara fram och tillbaka :) Red runt väldigt mycket och hittade på små övningar och hon var faktiskt lyhörd och fin :)

Avslutade i lite galopp och den är ju inte skön att rida i när man sitter barbacka men den har blivit såå mycket bättre. Sen så får man väll själv träna på att sitta tillbaka och hålla imot men det är svårt när man inte har något stopp för benen och de flyger fram hela tiden och att sitta i stol sits är ju inte det lättaste att rida i :P

Sen så är det faktiskt Tingelings första utomhus natt i natt. För nu ska hon börja sova utomhus!! Usch det kändes riktigt nervöst att lämmna henne ute under natten. Har ju aldrig låtit henne sova ute under tiden jag har haft henne och nu är det ju ändå så extremt bra väder såå det är ju bara att låta de vara ute.. Men det känns hemskt att inte veta att hon är instängd i stallet utan är fullt kapabel till att smita under natten.. Faaaast alla andra hästar ska ju vara ute så hon kommer nog inte att smita.. eller dö hon kommer ha en häärlig natt helt enkelt :)

Fick ju hem min vita skjorta som jag beställde från Ellos katalogen för typ en månad sen :P
 
Men här kommer bilderna på mina kläder och mina rosetter :)









nu ska jag gå ut med hunden en snabbis vi hörs  imorn pusshejj<3

Ruubriiik

Det är heeeeeelt galet varmt ute!! :O på våran balkong där termometern ligger i solen är det 40 GRADER!! :O

asså det är verkligen utomlandsvarmt!! :O Ska snart åka ut till Tingis och rida igenom henne. Usch kommer man ens orka i den här värmen :P

ajusste Har ju en ny klänning faktiskt :D En jättesöt vit klänning med svarta band och svart "skärp" under bysten :) jättesnygg!!! Kan lägga upp bild på den sen :)

till dig som undrade så ja jag kan lägga upp bilder på mina rosetter :) har inte precis många men :)

aja, nu ska jag fara till stallet pusshejjj<3




Kanske någon av mina blivande sommarklänningar ^^,

Gina Tricot 199kr

Gina Tricot 199kr

Gina tricot 199kr

Gina tricot 199kr

Nelly 329kr


och då kanske man kan ha någon av de här skorna till:

299kr skopunkten 9 cm klack

199 kr skopunkten 8cm klack

Pumps 399kr Dinsko 9cm klack

Sandalette 299kr Dinksko klackhöjd 8 cm

Vad tycker ni? Vilken klänning och vilka skor ska jag köpa? :) har lite beslutsångest ^^,


Pust... nu är alla höbalarna på plats.

Åkte ju ut runt 5 idag och red en stund i skogen men det var galet mycket mygg/knott/flygande saker så jag red inte så länge :) Travade henne i typ 5-10 min på banan sen :)

Tog ut henne ett tag och betade henne sen. Betade henne kanske i en halvtimma, det är inte så jättemycket gräs runt stallet nu men hon fick ju något att pyssla med :) Sen kom Pappa med våran transport fulllastad med hö balar. Har ju köpt ca 650 kilo hö nu till sommaren. Fattar inte verför vi köpte så extremt mycket hö men det lär ju räcka väääldigt länge :P Men sen får väll Mio också äta hö så det ska nog ta slut någongång :)

Jag tycker ändå jag och pappa hade en bra taktik för att lasta ur höbalarna :) Jag plockade ur dem ur transporten och Pappa lastade upp de på massa backar i spånskjulet :)

Imorn tror jag att jag ska försöka rida igenom henne och träna dressyrprogrammet eftersom hon ska vaccineras på fredag och ska ta det lugnt i ca 3-5 dagar :) är ju karens i en vecka så om inte hon vacciners på fredagen så kommer vi inte kunna dressyrtävla sååå..

aja, nu ska jag kolla mail och bloggkoll pusshejj<3

 gillar den ändå den här bilden :)

30+ på våran balkong :O

Asså det måste ju serriöst vara sommar nu för det kan annars omöjligt vara 30+ och det är Maj :O Eller det är väll kanske det som kallas globala uppvärmingen :P

Ska hämta hö till Tingis idag :) Pappa ska iväg till Torsten Lindqvist och hämta det ikväll så jag ska åka ut till stallet runt klockan 5 så nu har jag tid att plugga lite extra till So provet imorn :S Men det känns ändå som om jag kan det mästa :) Sen har jag pluggat massa Engelska också :) Tycker ju min och Beccas fin fina historier var super bra också så vi ska inte klaga här!! :P It was a King and a Queen living in a big beautyful castle :P hahahahahah, And poor little orange duck which had a purple dress with golden stars :P  Haha, ni fattar nog inte alls men det var galet kul :P

aja, men nu ska jag plugga pusshejj<3

 Flyyygaaaa!!!

Bilder från Hippo

Fick bilder av Minette nu från hippotävlingen :)

Såå jag tänkte lägga ut de :)













Hihi, Tingis ser lite sur ut på de bilderna :P Men asså det är galet vad högt hon är över trippeln!! :O

aja, nu ska jag gåå pusshejj<3

Vill ha sommarlov nuuu!!!

Så otroligt jobbigt det känns med skolan nu!! Tisdag är ju våran längsta dag med de jobbigaste och tråkigaste ämnena ..Sen har jag ju massa prov och äckliga grejjer!!! :O Men vi har pluggat massa SO idag så jag orkar inte plugga mer med det idag.. har ju ett helt A-pass imorn att plugga det till.


Sja, nog med tråkigt skolprat :)

i helgen är det ju Kulturnatta i Umeå så jag och Amanda planerar att fara ner dit på fredag kväll :) Tingis ska ju förmodligen och förhoppningsvis bli vaccinerad mot hästinfluensan och stelkramp då så då ska hon ändå vila :)

Idag ska Maja ha Tingis så jag ska vara hemma och ha tråkigt. :( måste göra klart tråkig tyska grej nej nu skulle vi inte prata om skolan.

Sitter här och funderar på vad jag ska köpa för skor ^^, vill ha ett par sommriga klackisar som inte ska vara för dyra ^^,


aja, men nu ska jag gåå pusshejj<3

bilder från vännäs :)

har hittills fått 4 bilder från vännäs och förhoppningsvis blir det fleeer :)









Hihi, sööta bilder ^^, hon verkade ju hoppa jämt med bakbenen iallafall och DET är bra :)

nu ska jag sova har lååång skoldag imorn ;/

seeeeeg dag

Usssch var INTE kul att komma tillbaka till skolan och få veta att man har prov på torsdag och fredag den här veckan och nästa tisdag och fredag har vi också prov + en bokrecension :S USSCHHH vill bara spyy på skolan just nu!! Vill ha sommarlov NUUUUU!!

For ut till stallet direkt efter skolan :) Tingis var naken i hagen och hon var extremt skitig :P Borstade henne läänge och gick en häärlig promenad med henne i skogen :) Hihi, fast under hela promenaden var jag jätterädd att det skulle komma en björn eller en huggorm ^^, Hihi, fast ifall det hade hänt hade jag fort som tusan slängt mig upp på Tingis och skenat därifrån :P Haha, klaga inte tänk om det kommer en björn ^^, Men först tänkte jag att tänk ifall det kommer en älg men sen kom jag på att älgar går i ide på sommaren och sen kom jag på att det inte alls går i ide :P haha, hade många ideér som ploppade upp i mitt huvud under den promenaden :P
Sen så betade jag henne lite :)

Tror jag ska börja plocka massa gräs till henne som jag kan ta med i en påse till stallet så hon får vänja in sig till sommarbetet :)

nu sitter jag och kollar på Top Model men nu ska jag gåå pusshejj<3

 hihi, längtar till nästa hopptävling ^^,

Bästa helgen!! :D

Jaa, kan ju lugnt säga att det här var den bästa tävlings helgen på länge!! :D

Hoppade ju L:cn idag och nollade igen och kom 4:a!! :D

Så nu under helgen har jag fått:

2 blåa rosetter
1 röd rosett
presentkort på hööks för 600 kr
en plakett


känns ju inte heelt fel kan man ju lugnt säga!! :D Är verkligen så sjuukt nöjd med henne!! :D Men den bästa rundan tror jag var L:bn igår med höjjning i omhoppningen :D!!<3

idag så kändes hon lite trött och lite tittig men ändå fin :) Red inte lika snabbt i omhoppningen som jag hade tänkte först men det kändes ändå viktigast att komma runt felfritt för hon behöver ju det :)

Jaa, nu är det ju dressyr tävlingen på Surf om 2 helger och sen efter den är det ju hopptävling på Surf :)
nu ska jag kolla bloggkoll pusshejj<3

SUPERPONNY!!!!!!! :D<3<3<3

Var ju tävling i Vännäs idag och det har gått så sjukt jävla bra!! :D Förlåt ifall jag svärde men det har gått suuperduperhypertruper bra!! :D

Först var det L:cn det var ganska mycket titthinder med så som Mur och skärmar under några hinder och det stod små hus på banan och hon brydde sig inte alls!! :D Vi flög över alla hinder och hon tvekade inte på något!!! :D <3
Kom altså runt banan dubbel nolla med en riktigt bra tid :D

tiden var så bra att jag om 2:A!!! :D

Så jag fick en blå jättestor rosett och fick rida ärevarv! :D

Sen var det L:Bn som var Vännäs hoppet och det var altså en A1:A En A1:A är så att man först hoppar en grund omgång och sen ifall du är felfri får du gå ut och komma tillbaka senare för att hoppa omhoppningen och då höjjer man i omhoppningen så omhoppningen låg runt 95-1m :D En vanlig L:b är ju 90 på C-ponnyer =)

I grunden så var det vattenmatta och mur och skärmar och hon brydde sig inte nu heller!! :D Vi kom 0:a i grunden och sen så fick vi gå ut igen och vänta på omhoppningen :D Sen i omhoppningen kom vi också 0:A

Och jag kom 2:a igen!!! :D

Och då fick jag en till blå rosett en plaket och 600 kr på hööks!!

Asså jag är verkligen så sjukt nöjd med henne!! :D Hade typ inte kunnat gå bättre!! :D

Hon fick massa klappar och pussar och massa äpple sen :D

Imorgon blire att hoppa en L:C bara för att avsluta på topp! :D

Då ska jag banne mig ta och vinna!! Nu är det min tur att vinna!

Såå nu ska jag äta lite godis och ladda inför imorn!! :D

Får se ifall vi hörs nå mer ikväll beror på ifall jag har tid att blogga :)
Ska försöka lägga ut filmerna från tävlingen men är inte säkert att det går men ska försöka :)

aja, vi höörs puss<3¨






25 + grader!!!!! :OOO

Det är heeeeeeeeelt sjuuukt hur varmt det är!! :O Asså det är 25 grader varmt ute nu! Det är typ för varmt :P

iallafall så imorse vaknade jag av att mamma väckte mig :/ Tur var väll det för annars hade jag inte hunnit göra mig i ordning innan vi for ut och tittade på stallet som Tingis ska få stå i i sommar! :D Vi ska alltså stå i stall Gran på Grubbe där Elin har Mio så om ca 3-4 veckor ska vi flytta henne dit :D Det ska verkligen bli superkul och jag hoppas verkligen att Mio och Tingis kommer bra överens men det tror jag att de gör :) Tingis är ju snäll men högrang och Mio var tydligen låg i rang så det blir perfeeekt :)

Sen blev det lunch på McD ^^, Sen blev det stallet för att fixa inför imorn eftersom imorn blire tävling i vännäs :)
Tingis fick vila så hon har mycket energi till imorn :D

Sen skulle vi fara iväg till Horze och köpa en munkorg till sommaren så hon inte proppar i sig allt för mycket gräs i sommar, men Horze var stängt -.- Så det blir att köpa det någon annan dag :)

Jusst nu sitter jag i soffan och tittar på Tyra Banks show :) Snart börjar förhäxad :)

Till dig som undrade så kan vi inte ha kvar Tingis i villanäs för att ingen annan ska ha kvar sina hästar där. Tingis skulle stå med Shakira i sommar men Alex bestämde sig för att flytta henne ändå och då kan inte vi vara själv där så då fick vi flytta ändå :)

näe, men nu ska jag gåå vi hörs senare ikväll ^^,<3


Träning för Jeanette

gick väll rätt så bra på träningen med Jeanette :)

Hon blev ganska så seg och ville inte ta min skänkel men hon blev ganska så svettig :) Sen så regnade det typ heeela tiden jag red men men :)
Tränade ju igenom programmet och hon var rättså fin på slutet men jag gillar inte riktigt att rida henne på det 3 delade bettet för jag tycker det är för smalt men men har ju inget annat så det får duga :)

idag var det en huggorm i stallet!! :O Eller den var vid utehästarnas hage men ändåå!! Först slängde vi bort den in i skogen men då kom den tillbaka efter ett tag så då fick vi döda den ^^, Man får tydligen inte döda huggormar för de är fridlysta men vem bryr sig om det ifall den är läskig och ska lägga ägg vid vårat stall och det ska krypa runt massa läskiga huggorms bäbisar :S

Sen fick vi reda på att vi inte kan ha Tingis i villanäs nu i sommar så vi har lite panik just nu med att hitta stallplats men har pratat med Elins mamma katarina de som har Mio och vi kanske kan stå med Mio i sommar! :D Det skulle bli huuur kuul som helst!!! :D Så nu hoppas jag verkligen att vi kan stå med de för då kommer det bli superkul i sommar!!! :D 

men nu ska vi äta snaart pusshejj<3

Sovit lääänge :D

Vaknade klockan halv 10 (!!!!!!)att måsarna kvittrade höll jag på att skriva för måsar kvittrar verkligen inte! Måsar skriker :P
aja, men jag sov till halv 10!! Har inte sovit så länge på typ en månad om inte mer :P

Har iallafall kollat startlistorna inför tävlingen i helgen!:D Har hästnummer 95 och i L:cn startnr 5 och i L:bn start nr 12:) lika bra att jag skriver upp det här så kan jag se vad jag hade ifall jag skulle glömma bort det :)

funderar faktiskt på att gå och äta lite frukost/lunch = brunch ^^, var faktiskt riktigt hungrig när jag vaknade men sen glömde jag bort det när jag satte mig vid datorn :P

aja, nu ska jag kolla bloggkoll och lite andra saker ha det bra pusszzz<33¨

Prenumenera komenteraa

varför måste man alltid skriva en rubrik?

Sitter här i soffan och väntar på att Greys ska börjaaa :)

imorgon blir det ju somsagt träning för Jeanette klockan 4 och det ska bli kuul :) behöver träna igenom programmet ordentligt och det är ju extra bra ifall man har en tränare dåå :)

aja, har inget att skriva om så hejdåå<3

 hahah bara föör sööt :P

Sommarväder!! :D

Är verkligen sommarväder ute idag! :D Solen skiner och himmlen är alldeles blå :D

I stallet var det riktigt mysigt och jag och Tingis fort ut på en tur i skogen i solen och det var sååååå mysigt ^^,

hihi, när man kom till sjön var det hur många paddor där somhelst! Haha Tingis min när hon märkte att det hoppade omkring paddor runt hovarna på henne:P Hon var bara fööööör sööt :P

Just nu ligger jag i soffan och ser på förhäxad ^^, baara bääst!! :D

nu ska jaag gåå puss vi sees<3


Hopptävling på Surf 5-6 = anmäld :D

Anmälde mig precis till Surfs hopptävling 5-6 :d på lördagen (5) ska jag hoppa L:C L:B och på söndagen (6) ska jag också hoppa L:C L:B tycker det blir perfekt :D
alltså helgen efter dressyr tävlingen blir det hopptävling på Surf :) då får jag väll visa att jag är hoppryttare :P

eller?? är jag en hoppryttare eller dressyrryttare nu?




I'm still home

Mår fortfarande lite illa men mår bättre än igår. Mamma tror att jag kan ha fått lite solsting sen i helgen :P men isåfall måste jag ju vara vädligt känslig mot sol:P men sen har jag druckit dåligt men men...

Ska nog åka ut till Tingis senare på dan..

Maja är också sjuk hon har massa feber så vi båda är hemma och lilla basse ligger och sover i sitt lilla hörn bakom lampan :P

Min statestik börjar bli bra nu igen så fortsätt att besöka och komentera det är bara kuul :D

Imron så blir det förhoppningsvis dressyrträning för Jeanette :D Det ska bli kuul vill verkligen börja träna på programmet nu träna galoppavbrott o.s.v :) är ju typ bara 2 veckor kvar :S Hjälp vad läskigt!! :O Äsch det får gå som det går. ifall det går dåligt skyller jag bara på att jag är hoppryttare :P haha, fast det kanske inte är så mycket till försvar men ändåå ^^,

aja, nu ska jag gåå pusshejj<3

Little white dress where are you?

Letar som en galning efter den perfekta lilla vita sommarklänningen som SKA finnas i min garderob till sommaren men frågan är ju vars är den? :O har kollat på bubbleroom,Nelly, Ellos och den finns inte någonstans där! :O Nu blir jag sur!

Den ska vara ganska kort och vit och får gärna vara axelbadslös :)
näe, nu ska jag fortsätta se på tv puss vi sees<3

nåågon som vet vars min lilla vita gömmer sig?


Woohoo, I'm a Geni!! :D

Okej nu ska vi inte ta och klaga på min engelska här ^^, har faktiskt VG/MVG i engelska :P haha det kan man inte tro va!!? :P aja, iallafall så Am I a geni för att jag lyckats fixa bilderna! :D Så nu kan jag lägga upp de från tävlingen :)

Såå ni som ville se mera dressyrbilder på oss när vi rider mer seröst så kommer det häär :)
Jag kan rida henne i form i galoppen också men hon går inte i form på bilderna eftersom jag var påväg mot hinder :)








 favvobilden<3

 steeget!! :D<3



 True beauty<3



 taggaddd :P

 haha ser liten ut:P





Sådäär jaa :D Vad tycker ni? Om hon går som på bilderna över tror jag inte dressyrtävlingen blir något problem iallafall :) Usch bilr nervös bara jag tänker på det!!
Det är faktiskt konstigt att jag inte blir nervös när jag ska hoppa men när jag ska rida dressyr är jag jättenervös! Men det är nog för att i hoppningen behöver jag inte tänka på vad alla andra tycker eftersom jag ändå bara ska över hinder men i dressyren är det ju alla små detaljer som räknas och man blir bedömd och kritiserad. Men jag tycker ändå som hoppryttare att det är vädligt nyttigt att ställa upp i en dressyrtävling och se vad man får för feedback eftersom dressyren är grunden i all ridning och kan du inte rida dressyr kan du inte hoppa! Fakutm är att hoppning egentligen är dressyr över hinder. Ända biten det blir hoppning är ju överhinderna.

Vad tycker ni? har jag rätt eller fel? :)

sjuk..

Jahapp, spydde imorse  :/ inte nice!!
Ligger i soffan och tittar på vakna med the voice som prövar Chatroulette. Haha, det är verkligen extremtkul eftersom de ska tydligen försöka skrämma bort "snuskisar" från sajten :P haha, håller serriöst på att skratta ihjäl mig för Kjell har klätt ut sig i en blond peruk och har solglasögon och massa ljusrosa läppstift :P
haha!!

Lyckades fixa fram en av de bilderna som jag fick skickade igår men tror jag vet hur jag ska göra för att kunna ladda upp alla bilder :)

men nu ska jag gåå pusshejj<3


DÖDÖDÖDÖDÖDÖDÖDÖDÖ!!!!

Kan inte dator jäveln bara dö!!!! nu har jag fått fina bilder från tävlingen i helgen så går de inte att ladda upp!! funderar allvarligt så att kasta ut den genom fönstret eller tända eld på den eller så kan jag ta cykeln till maxi och kasta ner den i umeälven... hm.. vilken förslag verkar bäst? :)


fick sluta tidigt idag :)

Slutade klockan 1 idag eftersom vi inte hade någon slöjd och det gillades verkligen!! :D For ut till lilla röda saken och pussade på henne och borstade och sen gic vi runt lite grann på gårdsplanen och betade lite gräs som kommit upp :) Det ända som är jobbigt med att beta Tingis är att då tror hon att hon får gå  runt hur hon vill och då vill hon gärna släpa runt mig bland alla små grästuvor ^^,

Släppte ut henne naken sen :)

Ska prata med pappa ifall han kan prata med Jeanette eller att jag kan få hennes nr eftersom jag gärna skulle vilja dressyr träna för henne snart :) Förhoppningsvis på torsdag och någon gång till innan dressyrtävlingen men vi får ju se ifall hon/jag hinner:)

men nu ska jag kolla min mail och sen ska jag väll se lite TV är ju top model som vanligt ikväll klockan 8 :) ja juste får ju inte glömma och se Vampire Diares på datorn eftersom jag missade det i torsdags :) aja vi hörs senare pusshejj<3


igår var du dyr idag är du billig!

Jahapp, finns väll inte så mycket mer att säga om L:bn än att det gick SÄMST och vi stannade ut oss ;/ Men hon hade helt klart bestämt sig för att hon inte ville och bara stod imot..suck!! Igår var hon då världens snällaste och idag var hon bara allmänt dum! Pratade med Frida och hon sa att jag inte kunde ha ridit bättre än vad jag gjorde..men men det är bara att ladda om till nästa helg i Vännes. Blir L:c L:b L:c/L:b på lördagen och söndagen :)

näe, är heelt supertrött känner mig smått febrig också.. vi hörs imorn pusshejj<3


DUKTIG HÄÄÄST!!

Har nu kommit hem, ätit middag och kunnat slappna av i 2 minuter :P

Hoppade ju L:b idag och jag har verkligen världens BÄSTA ponny!! Gick superbra framtills hinder nr 4 när jag bara släppte henne och vi typ snubblade över hindret och jag tappade båda stigbyglar och tyglar och låg framme på halsen och sen var det en kombination efter det och han aldrig komma tillbaka i sadeln ordentligt så vi kom in jättevingligt och sen hoppae hon rätt upp rätt ner och jag bara flög omkring på  halsen och sen hoppade hon andra hindret i kombinationen också och sen var det ca 6 språng till en trippel och jag hoppar helst inte en trippel sittandes på typ halsen utan stigbyglar eller tyglar så jag la en volt för att kunna ta fatt på allt igen och sen så red jag klart banan och hon var verkligen superfin!! :D Är verkligen superduper nöjd med henne och hon ska inte behöva rädda mig sådär men hon var ju JÄTTESNÄLL som gjorde det ändå<3

Ska hoppa L:B imorn också :) Nu ska jag verkligen rida ordentligt!! Aja, om någon var där och fotade är det ju bara maila bilder till mig hur fula och konstiga de än är hihihi

meen vi hörrrss pusshejj<3





 Galet högt över!! :O



Bilder från idag :)


Blev ingen uppdatering igår och kommer inte hinna under helgen :)

Hann, inte uppdatera igår eftersom jag var tvungen att snabbt åka ut till Tingis för att hinna rida henne innan jag skulle hinna med en buss till stan för att sedan ta bussen till hippo för att hjälpa till att bygga banan och spåna boxar eftersom det är TÄVLING I HELGEN!!! :D


Därför kommer jag inte att hinna uppdatera något under helgen men jag är tillbaka på måndag som vanligt såååå önska mig lyckatill!! :D





Deep down under ground

Ungefär så lågt går man statestik nu :P Man är borta i ca 2 dagar och "vips" så har statestiken sjunkit låååååågt. Hittills idag har jag bara haft 20 besökare :O Det var längesen jag hade sån låg statestik :P

Aja, fortsätt att säga vilken bild som var finast för jag behöver verkligen veta vilken som var finast^^,

Sometimes rain isn't a bad thing...

Ute regnar det och är solsken om vartannat. Väntar bara på att få se regnbågen snart. Passade på mellan regnskurarna att gå ut och fota lite.
Vill ni se bilderna?
Klart ni vill annars skulle ni nog inte läsa min blogg ifall ni inte vill se bilder på massa regndroppar och vatten ^^, haha, näe men nu kommer bildernaaa









Vilken bild är eran favorit bild ^^, ?

Den bilden som får flest röster kommer att få vara med på en speciell sak ^^, Så vilken bild är finast!? ^^,

Tillbaka!!

Heej, nu är jag tillbaka som vanligt :)

Vad har hänt de senaste dagarna?

Måndag: For ut med Tingis en stund i skogen och fotade när de andra i stallet hade Anna träning:) Tingis var snäll, ganska pigg men kunde ändå slappna av bra :)

Tisdag: Hemma dag Maja tog Tingis


Jahapp, eftersom det är onsdag har jag fått börja sluta halv 2 eftersom sista 1½ timmen har vi elevensval och då har jag egen häst på mitt elevensval:P Fast idag ska Maja ha henne så det blir tråkig hemma dag igen... ;/

Imorn blire en snabbis i stallet eftersom klockan 19 ska vi spåna på hippo inför tävlingarna :DD Guud vad jag taggar tävling nu!!! :D <3
Har bestämt att ifall det går jättedåligt ska jag efteranmäla mig till en L:b på söndagen och ifall det går bra så ska jag bara hoppa en L:b på lördagen :)

näe men nu ska jag gåå pusshejj<3

 gillar den här bilden faktiskt ^^,<3

Var bara tvungen ^^,



Någon som klagar på mitt och Johannas mästerverk? :O Blev inspererade av pippi långstrump :P
Fast hon såg mer ut som en nyckelpiga med spröten i pannan ^^,

Håll ut ett tag till.

Ni får hålla ut idag sista dagen iallafall :)
Imorn är jag tillbaka som vanligt :)

Mer bilder från klubbtävlingen :)

Tack Emma!!















Såå vi hörs imorn då<3

Kanske sista inlägget på ett tag..

Kommer nog inte kunna blogga på ett tag nu.. Är förmodligen tillbaka på onsdag om jag har tur. Har inte precis varit världens snällaste Johanna om ni fattar vad jag menar.. ;/ Lägger in lite bilder från idag:) Tack Bea för bilderna och tack Elin också :)

Till din fråga så ja, det finns dressyrprogram i L:D finns på www.stallbacken.com











 Hahaha,det ser ut som om Tingis har en ridhjälm på huvudet :P

aja, hejdåå vi får väll se när vi hörs puss<3


hm...

Nu har jag varit hemma ett tag och jag har inte duschat än.. Känner mig inte precis som världens superfräschaste människa om jag säger så. Men jag ska duscha snart. Ska bara se klart DH. Funderar också på varför jag inte är hungrig när jag inte har ätit sedan frukost klockan 8? Sitter nu och försöker pressa i mig ett äpple men äpplet vill inte bli söndertuggat speciellt mycket.. Näe, nu ska jag fortsätta se DH pussvisees<3


Klubbhoppningen

Nu har man kommit hem från klubbtävlingen och jag är extremt trött!!

Hoppade ju först L:C och sen L:B vi skulle egentligen hoppa på stora utebanan med det var bättre underlag på framhoppningsbanan så vi hade tävlingen på framhoppningsbanan och framhoppningen på stora utebanan :P Hoppas ni fattar. Banan var faktiskt riktigt svår var många konstiga svåra svängar och ganska tittiga hinder.
På framhoppningen i L:Cn bockade hon av mig efter "Lilla" hindret. Var verkligen inte beredd på det hon hoppade lilla och sen direkt efter började hon tok bocka så jag flög över huvudet. Slog i ryggen lite rgann och ena höften. Tror även jag slog huvudet lite för jag har lite ont i det nu. Blev ganska irriterad på mig själv så det var bara att hoppa upp och fortsätta. Hon var väldigt uppblåst och tittig och extremt stark!!

Inne på banan sen i L:cn så var hon väldigt okoncentrerad och tittade mäst på allt runt omkring så vi fick ett stopp på 5:an som var en rep oxer ( det var rep lindat runt bommarna ) men annars hoppade hon jättefina spång och jag var rättså nöjd :)

Sen på L:bn var hon fortfarande tittig, okoncentrerad och hon blåste upp sig väldigt mycket. Då hade man gjort om 5:an till 5a och 5b altså en kombination. annars var banan exakt likadan. Den här gången så hoppade vi in i kombinationen och sen for hon på sidan 2 ggr. Blev faktiskt extremt irriterad på henne då för där var hon bara dum. Jag tycker faktiskt att jag red rätt bra mot det och jag tycker faktiskt att hon skulle hoppa det ändå det var bara ett helt vanligt räcke -.- Det var som om hon inte fattade att hon skulle hoppa det eftersom det stod inte där förut... suck!! Men man får väll vara halv nöjd ändå. Det gick som inte superbra men det gick inte superdåligt heller det gick väll mera.. ok? Men jag tycker att hon var ganska fjantig och jag tycker att hon kunde vara mer koncentrerad än vad hon var. Hon vet faktiskt vad som gäller och det är att lyssna på mig.

Men men är ändå halv nöjd med tanke på att hon var överallt samtidigt :) Nu är det bara att ladda om inför tävlingen nästa helg :) Nu ska jag snart ta och städa puss vi sees ^^,



p.s var det någon av mina läsare som var där och såg när jag tävlade/ fotade då? maila gärna bilder till min mail :) d.s


varför måste man ha tråkigt???

har extremt tråkigt nu faktiskt... ser någon film på 5:an men jag fattar typ ingenting av den. Pratar med vendela i telefonen nu :) haha eller det är vendela som pratar och jag lyssnar och mhm:ar på rättställen :P

till dig som undrade ifall jag bara hoppar Ess så ja det gör jag. Det var som det som var meningen att hon skulle utvecklas innom hoppningen och det har hon ju gjort men nu så gör det ju inte det..

aja, nu ska jag äta lite av min jordnötskladdkaka hihi hejdåå<3


Ingen hopptävling med Lilla Ess ;/

Blir ingen hopptävling med Lilla Ess. För det gick sådär superdåligt igen som det gick sist!! Fattar verkligen inte vad jag gör för fel! Eftersom det går bra när johanna hoppar henne så måste det ju vara mig det sitter i mig.. Men jag fattar inte vad jag gör nu som jag inte gjorde tidigare eller tvärtom.. Men tills vi har kommit på vad felet är så kan vi absolut inte tävla. så är det bara.. Det känns ju väldigt tråkigt eftersom jag vet att det är mitt fel och därför kan jag ju inte bli arg på henne heller. Men vi ska typ ta en paus nu och fundera ut vad felet är..

Red Tingis i skogen en liten stund sedan och det gick bara bra skrittade bara och hon kändes pigg, glad och snäll :)
Blir ju perfekt eftersom det är tävling imorn!! :D Eller det är en klubbtävling men ändåå ^^, ska hoppa L:c och L:b :) Först skulle jag ju bara hoppa en L:b men mamma tyckte jag skulle hoppa en L:c också och då gör jag det :)
Man får ju somsagt hoppas att hon gillar underlaget och gör hon det ska det nog bara gå fiiint :D

näe, nu ska jag gåå puss vi höörs ^^,

 Nu tar vi dem<3


Sött!!

Klickaa

Ni som har följt min blogg sedan jag startade den ( finns det ens några sådana personer? ) kommer kanske ihåg min allra första header!! Vendela gjorde den åt miig och jag var såå nöjd :P Haha, trots att Jojiiz är felstavat :P 

Men helt serriöst finns det någon som har läst min blogg sen jag startade den? :P Skulle vara intressant att veta och kul!! Skriv gärna ifall du har det ^^, 

aja, nu ska jag försöka sova igen haha pusshejj<3 

TRÖTT!!!

Godmorgon eller äcklig hemsk regn morgon vill jag hellre säga! Ute typ mer eller mindre spöregnar det och jag har sovit i typ 5 timmar eftersom jag somnade typ halv 1 och sen vaknade jag vid halv 4 var vaken till halv 5 och somnade om och vaknade halv 8..  Har försökt att somna om men det går inte!! Man hör bara regnet droppa och trots att jag lätt skulle betala en miljon bara för att få lägga mig i sängen och sova igen kan jag inte det för min kropp vill inte sova!! Sånna här gånger önskar jag att jag kunde bestämma över mig själv -.-

Alex kommer halv 11 eftersom jag ska hoppa lilla Ess i det här skitvädret!! Har det typ någonson varit bra väder när jag har hoppat henne?? NEJ!! Har hoppat i allt från snöstorm till spöregn till dåligt underlag m.m
Den ända gången allt har varit bra var de 3 första gångerna jag red henne och det var under och före sportlovet!!!

Jaja, det blir bara på med regnrocken och sen får man väll hoppas att ridbanan går att använda :S

men nu ska jag gå heeeejdååå .:P


för alla som är intresserade så har jag skrivit det här inlägget med touchen på våran dator :p vi har nämligen touch på den :P haha hejdåå<3


Amanda har åkt hem ;/

Manda kunde inte sova här och det söög!! Vi har verkligen haft jättemysigt ikväll :D Vi satt ute på våran balkong och tittade ut över området och satt på varsin sida av balkong räcket och lutade ryggen mot taket :) Där satt vi och drack upp det sista av våran cider och åt upp en påse potatisskruvar och pratade om stockholms resan :D Satt ute på balkongen i 3 timmar!! Tiden gick verkligen sjuktsnabbt!!
Nu är klockan nästan halv 1 och jag är verkligen inte trött!! Alla andra i min familj ligger typ och sover :P ska ju upp senast halv 10 imorn eftersom Alex ska hämta mig klockan halv 11 :) Ska ju rida Lilla Ess imorn ifall jag inte har sagt det redan :P

Jag själv ligger i min varma säng och lyssnar på Dead by April.. Är faktiskt lite trött på att lyssna på samma låtar hela tiden nu... Ingen som vet något bra band / låt ? INTE fjortis musik dårå :P Fjortis musik räknar jag som typ Hiphop/RnB :P Gillar ju som sagt, hårdrock, metalcore, rock aja, mera den stilen allafall enligt folk i min klass : Emo musik -.- aja nu ska jag kolla runt lite graaannn pusshejj<3