Running up that road

Igår kom vi hem efter en superhelg i Stockholm. 
Bodde på superfint hotell som låg jättenära Mall of Scandinavia och Friends arena. 
 
På fredagen så såg vi kvälls showen som innehöll både hoppning, frihetsdressyr och vi såg också körningen där en av hästarna i ett av 4 spannen dog mitt inne på banan på samma sätt som Hickstead gjorde. Det var verkligen riktigt hemskt att se och det blev väldigt kaosartat inne å banan och när de släckte ner arenan för att få ut hästen så tände publiken sina lampor på mobilen och stämningen blev verkligen sorgsen.
 
På lördagen så spenderade jag och Maja hela dagen i Mall of Scandinavia och fyndade lite shopping, jag fick med mig en "klänning" och en ny foundation från Inglot som tydligen har varit hypead så har höga förväntningar på att den är bra!
Lördags showen bjöd på spännande hoppningar och likaväl söndagen som vi såg på morgonen där de bara var hoppningarna och jag måste ju bara säga att Bertham Allan måste vara guden på att rida. Det går i prinicp inte att hitta mer perfektion än sådär och han vann helt överlägset de högsta klasserna och tog hem meatingpriset och vann sammanlagt 3 bilar. Känns helt sjukt att vi är lika gammla, känner bara att somliga är ju liiite bättre och att varför håller jag ens på jag är ju totalt värdelös
 
2 Bilder från i helgen och den som påstår att jag och min syrra är lika måste ju vara blind
 
 
 

You know the fear of falling

Hoppträningen igår bjöd på lite "bana" med en del knixiga vägar och en trippel med långdistans som man skulle rida på i upptempo. Räkan var på betydligt bättre humör än sist och hoppade riktigt bra språng, ibland blev hon lite grinig och gjorde nån bakutspark men inget större än så.
 
Idag jobbade jag mellan 8-15 och sen for vi ut på en tur i skogen i 1h men gick dock bara att skritta eftersom det frysit på och blivit hårt igen och nästan all snö som kom är borta.
 
Imorn rullar vi mot huvudstaden för en helg med massa roligheter!
 
 

And now you know

Igår så jobbade jag mellan 8-15 ett pass som gick så snabbt att jag hann knappt med själv, sen var det pissväder ute så följde med in på hippo och red lite i ridhuset ca 40 minuter och Räk kändes ganska fin, jag tror hon är brunstig för då blir hon lite loj utan att vara grinig men hon skötte sig bra, måste dock träna mer på att få ihop henne i galoppen, att hon tar skänkeln bättre och släpper igenom ryggen, det är lättare att få henne där när man har gramanen så det är nog bra att växla ibland. Annars så skötte hon sig bara bra och så stretchade vi bogen och ryggen efteråt som jag lärt mig.
 
Idag så är jag ledig från jobb men har varit ute och mockat och gjort hö åt Iddy och Räkan, mockat i hagen, putsat grejer och sen kom vetrinären ut för att göra tillläggsregistreringen som behövs göras nu för att man ska få tävla nästa år. Känns verkligen som en sjukt onödig konstnad men men det måste ju göras, tog typ 5 minuter, de kollade på henne ritade av henne i passet och läste chippet och sen var det klart, och det kommer gå på minst 1200 spänn...
 
Hahah, det roligaste är ju att man brukar säga att hästar med 2 virvlar i pannan och spetsiga öron är det som har mest fyr för sig och Räkan har 3 virvlar i pannan, hahhaha it all makes sense now!
 
Ikväll är det sista tränar träningen för året och det ska bli så kul, hoppas på en taggad glad häst och roliga övningar!
 
 
 

For everything you've done

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men internet har legat nere sen i fredags pga all snö som kom, haha men nu verkar den vara igång igen så man får ju vara glad så länge det varar!
 
Räkan har iallfall varit jättefin nu de senaste passen, och vi har passat på att vara ute och galoppa lite i snön och trimmat lite på hippo och var riktigt fin och hade bra framåt bjudning och kom igenom ryggen ordentligt.
 
Idag blev det tur i snön igen och imorn blir det lite trim på hippo innan sista träningen för året på onsdag, haha hon borde iallfall vara på bättre humör än sist!
 
En bild på fulaste Luzen från idag, hahaha dör lite
 

I will meet my faith

Igår fick Räkan sig en genomgång av equiteraputen och det var väldigt lärorikt som jag hade hoppats att det skulle vara. Hon tyckte att hon var jättefin, kändes liksidig och var inte sne någonstans men hade lite spänningar i bogarna och ryggen som hon "klämde och kände" på och Räkan såg bara nöjd ut även om triggerpunktsbehandlingen måste ha känts, haha vet själv hur hemskt det är när nån trycker på en triggerpunkt!
Fick även lite stretching tips på hur jag ska stretcha bogar, rygg och bakdel vilket kommer användas flitigt.
 
Nu ska hon ju ta det lite lugnare i 3 dagar, så idag for jag ut och skrittade och jobbade lite i lågform i skogen i kanske en timme och hon var sååå snäll och fin, haha jag tror hon gillar BMTH lika mycke som jag eftersom jag sjöng på deras låtar hela ridturen, hon verkar ha bra musiksmak min lilla häst!
 
 

You'r a miracle

Haft feber större delen av denna dag också, men inte riktigt lika mycket som igår. Har iallfall sovit/vilat större delen av dagen förutom då jag följde med in på Hippo med Räkan och hon kändes faktiskt riktigt trevlig och hör och häpna var hon inte grinig en enda gång, ibland så blir man inte klok på denna lilla häst.
 
Imorn så ringer klockan tidigt för jag ska upp och åka till Vännäs med Räk för ett besök hos Equiteraput och det ska bli väldigt intressant att höra vad hon säger och förhoppningsvis kan jag lära mig några knep och lite stretchnings övningar. Just när det kommer till muskler och sånt har jag väldigt dålig koll så det blir säkert lärorikt för mig också!
 
Sen jobbar jag mellan 15-21 det blir säkert bra!
 
 

Maybe you

Idag har jag legat i feber hela dagen, kände att det började komma krypande när vi var ute och åt middag igår och hann ta en ipren då men vaknade då vid halv 4 inatt och hade feber frossa. Tog en ny Ipren och lyckades somna om och sov till 12. Gick ut med hunden och matade hästarna och sen gick jag och la mig igen och sov till 16. Åt lite middag,Ipren och sen gick jag ut till stallet och red Räk på banan. Har blivit lite mycket ridbana för henne den senaste veckan men när hon har varit sådär fylld med överskottsenergi och varit dum så har man inte direkt velat ta ut henne själv i skogen. Hon var tydligen riktigt vidrig när syrran red henne i lördags så var lite orolig för hon skulle vara men till min förvåning så var hon nästan fin, lite väl pigg ibland men fortfarande på bra humör, red kanske en timma och undertiden så föll första snön också, såå mysigt var det!
 
Nu ligger jag i sängen igen och ska nog försöka sova igen, febern har kommit tillbaka och jag har ont överallt, blir så ynklig när jag är sjuk... hoppas det är bättre imorn för jag har jobbpass från 14-21
 
 

True Friends

Vilken jävla bra helg det här har varit, verkligen en helg som kommer gå till historia!
 
I fredags lyfte planet 07.00 och vi lyckades smidigt ta oss till Lidingö och packa upp innan vi åkte in till stan för att träffa upp vänner för en chill kväll men lite dricka och skitsnack.
 
På lördag var konserten och vi tog oss ut mot Fryshuset vid 14 tiden och hittade ett mysigt fik innan vi köade utomhus i 2½ timme tillsammans med jävligt mycket människor, det var heelt slutsålt.
Tillsist tog vi oss in och lyckades få bra platser lite snett åt vänster men fortfarande på kanske 5 raden.
 
När första förbandet Beartooth kom ut blev det ett sånt jävulskt tryck och jag tappade bort Pontus och hamnade mer och mer i mitten och längre fram. När sedan andra förbandet PVRIS kom ut hamnade jag på kanske 3 raden i mitten och trycket blev alldeles för stort, jag var tillsist så klämd att jag inte ens hade fötterna i marken och jag fick ingen luft, sen så är det väldigt blurrigt där ett tag, kommer bara ihåg att nån skrek "hon svimmar, ge plats" och sen helt plötsligt sitter jag på Pontus axlar och nån tjej matar mig med druvsockertabletter och en annan ger mig vatten.
 
Hinner precis kvickna till när BMTH kommer ut, jag sitter alltså på Pontus axlar nästan längst fram och högst upp av alla rakt framför Ollie och vi har liksom ögonkontakt genom halva första låten, vilket jävla moment, om jag var svimfärdig innan var det ingenting jämfört med då, för wow den känslan går inte att förklara helt magisk!!
 
De var verkligen så stört jävla bra och det spelade inte bara de nya låtarna utan också flera från förra albumet men även några av det äldre som Crucify me, Blessed with a Curse och Chelsea smile. Det var verkligen helt amazing och när de spelade True Friends och Can you feel my heart var det fan nära till tårar. Trotts att det var sånt enormt tryck, och man blev klämd, trampad på och kastad hit och dit och var nära på att hamna mitt i mosh pitten så var det så jääääääääävla bra. Helt klart en av de mäktigaste och bästa upplevelserna någonsin och nästa gång de kommer till Sverige, gissa vem som kommer åka då!!!!
 
 

I wanna feel it

Hoppträningen kan vi ju helt enkelt bara stryka ett streck över, surare mupphäst får man leta efter. Hon blev verkligen riktigt jävla förbannad när man satte press på henne och hon skicka mig i backen 2 ggr och det händer sällan! Lyckades självklart landa på höften, sammaställe som jag tryckte till när vi gick omkull men den verkar ha gått tillbaka sig nu iallfall, andra gången landade jag på fötterna så det var ju snyggt. Hinderna var absolut inga problem, hon hoppade jättefina språng det var bara allt det där emellan som gick mindre bra om man säger så -.-'
 
Så idag tog jag henne på banan och red igenom henne ordentligt och ibörjan var hon ganska dryg och grinig men kändes ändå ganska nöjd över att få göra något. Hon är nog ingen häst som man kan låta stå, men vad ska man göra när man åker bort.
 
Så känns lite surt att hon måste vila igen i helgen men men, jag får ta konsekvenserna av det sen... imorn ringer klockan halv 6 för 7 går flyget mot huvudstaden med Pontus för att få se mina favoriter live!
 

Be the ocean

Igår var en såndär allmänt regning och äcklig dag som man bara vill dra ett sträck över. Den här dagen har iallfall varit lite bättre, var ledig så passade på att försöka sova ut vilket jag inte gjort på länge. Sen kom Pontus hit och lata som vi är for vi på Max och åt cheesefries som är typ det bästa som finns! 
 
Tog in Räk till hippo på kvällen och red lite medan Maja hade träning, kan väl inte påstå att det gick speciellt bra och hon var verkligen tok arg och visade upp sina fina luftkonster för allmän beskådning för att protestera över hur mycket hon hatar mig. Fick åtminstånde beröm från Stina som höll ridskola på andra halvan av ridhuset att jag hade bra balans -.-'  
Imorn är det iallfall hoppträning och förhoppningsvis (haha ordvitsen där alltså!!) blir hon lite gladare men man vet ju aldrig med Svarta Faran!
 
Söt osv -.-'
 
 

It's always like this

Jag måste vara den mest otekniska människan som finns i världen, typ allt jag rör vid går sönder på något magiskt sätt och igår så slutade min dator fungera. Den sa " gör den här uppdateringen och starta om datorn" jag gjorde som den sa och sen säger den "Fuck you jag tänker inte starta" sen har den buffrat i 36 timmar och inte gått att starta och så nyss när jag skulle sätta mig i sängen trasslade jag in mig i laddaren och välte den i golvet och då startade den! Hahahahah jag måste ju typ vara bäst i världen!
 
Iallfall så jobbade jag imorse och tog sen ut Räkan på en tur i skogen tillsammans med Maja och Iddy och hon skötte sig helt okej, en del överskotts energi men hon har ju tagit det lugnt ett tag.
 
Hela november blir egentligen en ganska lugn månad för Räkan, dels för att det ändå inte är några tävlingar och det är passande att hon får en lugnare period då och dels för att jag är borta så mycket. Var ju precis borta en vecka, sen åker jag bort igen nästa helg och sen är jag hemma en vecka innan jag åker bort igen till Stockholm horse show. 
Blir mycket huvustad för mig den här månaden!
 
 

You can have my heart

Klev upp strax efter 8 imorse och skjutsade Maja till skolan och gick och la mig igen tills Pontus kom förbi med bullar och glass och julmust, hur bäst får man va? Blev lite uppcatchning från den senaste tiden och planer inför nästa helg då jag återigen rullar mot huvudstaden men den här gången med Pontus för att se bästa BMTH och jag tror inte ens ord kan beskriva min tagg!! Har åtminstånde under veckan lyckats lokalisera hur man tar sig till Fryshuset (haha lyckades åka fel när jag skulle tillbaka till lägenheten så därför vet jag) för vi kommer att köa från senast 12 på dagen!
 
Känns ju dock lite skrockfullt att flyga fredag den 13, och att planet lyfter 7 på morgonen ;S Men var billigast att boka att man åkte tidigt på fredag morgonen och flyger hem sent på söndagkväll så vi har i princip 2 "dö dagar" i huvudstaden men det ska nog gå att fylla ut de!
 

Karma has no deadline

Idag stod jobb på schemat och timmarna rullade på bra trotts att jag var dödligt trött imorse när jag klev upp, har ju vridit på dygnet alldeles för mycket under lediga veckan så nu är det tillbaka till rutiner som gäller.
Annars så fick sig Räk en tur i skogen tillsammans med Iddy i mörkret, hon var lite dryg och snubblig men som sagt man ser inte så mycket i det mörkret även om man har pannlampa.
 
Imorn är jag ledig men ska vara med Pontus ett tag sen ska Räk ridas, skos och förhoppningsvis vaccineras också, kanske rakas ifall jag orkar för hon börjar se ut som en grizzly björn
 
 

No matter how hard I try

Igår kväll landade jag återigen på norrländsk mark efter en vecka i huvudstaden med en fin vän, därav ingen uppdatering. 
Har iallfall haft det hur bra som helst och man blir lika tagen varje gång över hur stort Stockholm faktiskt är, helt annan känsla än lilla Umeå. Men borta bra men hemma bäst!
 
Idag har jag iallfall jobbat mellan 11-17.30 och ridit min lilla svarta som fått en vilo vecka. Hon skötte sig faktiskt över förväntan måste jag säga, inga störra protester eller grinigheter, blev iallfall ett lätt pass i alla gångarter och hon kändes nöjd och glad för det mesta^^
 
Imorn blir det jobb mellan 8.45-15.15 och kanske en tur i skogen för Räk, det blir nog bra