Learn me how to love

Blev ju inte riktigt som jag tänkt mig idag.
Hade planerat att fara ut och rida båda men blir väldigt förvånad när jag möts av en fin liten tjock fux och någonting stort, mörkbrunt med åsneöron -.-'

Tror ni inte att den jäveln har lagt sig och rullat sig i de lerigaste ler stället i hela hagen.
Så Gucci fick helt enkelt vila eftersom han behövde akut duschas! Han såg helt förjävlig ut på ren svenska!
Han tyckte väll inte precis att de var världens roligaste att bli duschad men efter nån timme så var han hyfsat ren iallfall.
Efter de gick jag bara en snabb promenad med Tingis innan jag for hem.

Imorn blire nog bra då att båda blir igenomridna och sen blire ju hoppträning med Gucci på fredag och innan dess planerar jag att rida Tingis i skogen :)

Sitter just nu och äter äcklig smoothie och ska börja fixa bilder inför min design :) Har äntligen bestämt mig hur jag vill ha den!:)


We'll work it out


This is the world as we know it

Hoppträningen igår med Tingis gick super!!:D

Hon var så fin, och tyckte de var så kul och var mjuk och smidig och lyssnade jättebra och våran tränare sa också att de ser ju int eut som samma häst när hon galopperar:D Kände mig så stolt över min flicka!:)

Vi hoppade en låg studs serie och sen på några hinder som man fick svänga på från medellinjen till en linje på ena långsidan:) Hoppade bara små hinder och Tingis tyckte de var buskul!:) Hon hade lite svårt med byterna över hinderna så de blev korsgalopp ibland men hon rättade sig ganska snabbt :)

Pappa filmade lite grann så nu sitter jag och väntar medans filmerna laddas upp :)

Idag så blire ut i skogen och ta de rätt lugnt och imorn så blire dressyrträning för Jeanette och sen ska hon få rida Gucci också :) Jag tror de kan vara bra att en vuxen ryttare rider honom ibland för att få igenom honom, träna upp och ge tips och sånt:) Hoppas bara han sköter sig nu då :P

Nu har filmerna laddats klart så ska bara klippa ihop de :)


I'v been drowning in my own sleep

Börjar komma igång men lite lektioner osv och på No:n pratade vi lite om natinonella som tydligen ska skrivas i mars och jag säger bara att daaaammmnn vad jobbigt de kändes för jag kommer typ inte ihåg någonting som vi har jobbat med :S Ajaa får väll ligga i hårdpluggning tills dess då eller? faast nää(A)

Iallfall hoppträning med Tingis ikväll som jag har sagt typ 511 gånger och imorn ska jag och Becca fara ut och skritta :) Slutar också 20 över 1 imorn så de kändes ju inte heeeelt fel! :)

Försöker också planera hur jag vill ha min bloggdesign och nu ska jag söka insperation(A)''



hahaha, men igååår eller!?:P

The city sleeps in flames

Igår firade jag och Tingis 2 år!<3

Världens bästa finaste flikkaa!<3


Du får mig att falla och flyga på samma gång

Haha, jag Power napade faktiskt en stund innan jag for ut till stallet, så sjuuukt trött!!

Iallfall så red jag och Maja bomstigen 1 och jag red då Tingis. Båda hästarna skötte sig fin fint och vi båda är nöjda:)

Imorn första hoppträningen med Tingis på länge och de ska bli spännande!! Pappa ska förmodligen filma så då kommer lite Tingis film också, har ju varit väldigt lite Tingis filmer här på senaste tiden :)

För övrigt ska Världens Bästa Minette fixa min design igen och jag har lite ideé torka så har någon någon bra
ide på hur den kan se ut :)?


Get out of my head

Skolan har lite dryg idag, långa lektioner och har fått reda på att vi ska ha prov nästa fredag och ska nu starta upp ett stort So arbete. De kändes lite jobbigt men blir nog kul när man kommer igång.

Ligger i soffan nu med grymmaste huvudvärken och planerar att åka ut till stallet efter middagen när huvudvärken förhoppningsvis har släppt.

Imorn hoppträning med Tingis, första lektionen på länge så de ska bli kuuul!!:)


Reaching forward

Morgondagens planering:

Gå upp fara till skolan

Komma hem från skolan

Åka till stall och rida Tingis i skogen ( Maja tar Gucci)

Hem

Sova?



Bild på mig å Calle på prisutdelningen i Vindeln :P


You stole my future when you broke my dream

Redigerade några gamla bilder...fast de blev rätt dåliga










Out in the unknowed





It's not worth trying

Under tiden jag inte har uppdaterat har jag färgat håret igen, varit i stallet, städat badrummet och gått med hunden:)

For ut med båda i skogen och började med Gucci.
Försökte fokusera på att han skulle ta min vänsterskänkel och inte försöka gå högerställd hela tiden utan att bli nötandes med benen och fast i vänster handen och de gick rätt bra ändå. Fick säga åt honom ett par gånger och vi gjorde lite småvolter och sånt på vägen. Red största delen av tiden i skritt men några trav inslag. Känndes bra:)

Tog sedan in Tingis och red lite galoppfattningar och avbrott i skogen i kanske 40 minuter. Hon var ganska pigg och stark, red på 3 delade idag igen men de lossnade rätt bra i slutet:)

Nu när jag är hemma så funderar jag på att börja flytta min rosettvägg som jag planerat att göra i typ 1 år och sen blev jag jättesugen på att redigera bilder^^, redigerade en nyss lite snabbt som jag kan visa sen.

Sen tänkte jag svara på en fråga om de där med tränset och de heter "aachennosgrimma" och jag vet egentligen inte riktigt vad den har för effekt förutom att den kan vara bra ifall man har en häst som gärna gapar när man rider så motverkar den lilla remmen de. Annars så har jag för mig att de är de enda nosgrimmorna som är tillåtna i dressyr? eller är jag helt ute och cyklar? Dressyr är verkligen inte min grejj med alla de där reglerna ^^,


I'm tierd of waiting

Nu när jag var så dum och fick ett dressyrinfall så kan man lika bra försöka göra de bästa av situationen och nu är dressyrträning med Jeanette inbokad på torsdag!
Kan ju behövas iallfall!!


I think I just lost my self

Vad tusan har jag gjort!!!???



HJÄLP!!

Right at you


Kommit hem från stallet, käkat middag och sånt nuu:)

Red galoppjobb med Tingis på banan på 3 delade och saaaatannnn så fin hon var!

Ibörjan av passet var hon riktigt seg i skritt och trav och ville inte alls ta mina skänklar och surade lite grann men efter ett tag släppte de och vi jobbade med att hon skulle lätta i vänster sidan och jag är riktigt stolt över mig själv som inte plockade i den tygeln någonting under passet!

Sen så red jag väldigt mycke galopp under passet, lite öka minska, små 10 meters volter i hörnen för att få med henne i sidorna, red också över lite cavalettis och de tyckte hon var buskul och laddade ganska mycke men kunde komma tillbaka rätt snabbt igen till vääääärldens lugnaste dressyrgalopp i jättebra balans!
Har nog aldrig ridit i en så lugn och stabil form i galoppen på henne. Hon kunde verkligen gå suuuperlångsamt och satte verkligen under sig.
Red kanske 40-45 minuter så de blev ett väldigt intensivt pass och hon blev genomsvettig så hon fick duscha lite efteråt och de tyckte hon var sköönt:)

Är verkligen supernöjd med henne och när hon går så där bra blir man faktiskt lite sugen på att starta henne i dressyr igen(A)
Förra dressyrtävlingen var ju kaaaaoooosss, när hon var apstel i galoppen och fattade fel, sparkade bakkut och drog iväg... de kan nog inte gå sämre än så och då var jag inte heller jättesur:P haha men hon har gjort grymmmma framsteg och de ska bli så kul att få komma ut och visa upp oss igen och visa att vi kan!!:D

De är en dressyrtävling på Surf om några veckor, skulle kanske vara spännande att vara med? Bara för att? (A)




It's the path I'v chosen to go

Movieetajmm! :)


I'm not alone cuz I'v got you

Sitter just nu med underbar musik i öronen och håller på fixa Gucci filmerna från idag :)
Efter middagen (kina älsklingsmat!!!!) så blir de att fara ut till Lilla Röda och trimma lite galopp på banan och funderar på att lägga in några sockerbits hinder också.
Ska också flytta om i mitt rum eller jag ska flytta rosettväggen från bokhyllssidan till över min säng så jag kan ha en stor helkroppsspegel där istället!:)

BTW alla som är sådär jätte hightec med blogg och sånt att jag funderar på att ändra i mina kategorier men vad händer ifall jag tar bort någon kategori? Försvinner alla inlägg då eller hur funkar de?


Hopptävling Vännäs L:d L:c

Följde min planering igår väldigt precis :)

Gucci var riktigt pigg på framridningen till L:dn.
Så fort jag kortade tyglarna och skulle trava så började han studsa och ville galoppera:P
Iallfall så fick jag en bra känsla på framridningen som följde med in på framhoppningen och sedan in på banan.

Det var en bedömning A.A så om man var felfri i grund och omhoppning så fick man en rosett.
Grunden kändes lekande lätt!
Han hoppade så otroligt fint och lyssnade och de kändes inte som om han behövde ta i alls utan bara klev över hinderna, riktigt duktig var han!:D
Sen till omhoppningen så vet jag inte vad jag höll på med och fick jordens beslutsångest och hann aldrig ta beslut hur jag ville lägga honom vilket resulterade i att vi kom typ cp på varje hinder men hoppa gjorde han och vi dubbelnollade och fick rosett jag jag var så nöjd över honom!!:D

Haha btw på filmen kommer man nog höra hur jag typ.. suckar "men åååååhhh" efter hinder nr 10 eftersom jag blev så otroligt less på mig själv och att jag bara fuckade till de så de är absoult inte pga av hästen ifall någon tror de!

Sen till L:cn då, red inte fram speciellt länge och hoppade bara 2 språng på varje hinder och sen vände jag från spåret i gång på oxer å räcket och de kändes huuuur bra som helst!

Inne på banan fortsatte känslan att kännas bra och vi gick felfritt i grunden och sen i omhoppningen på 9an så vände jag hyfsat snävt och han hann aldrig få med sig högerbakben ordentligt så då petade vi och sen så fick vi faktiskt ett stopp på 12an:P haha jag blev jätteförvånad för de var en vit skärm med nån text och han tittade verkligen på den. Han brukar ALDRIG titta så blev jätteförvånad men sen hoppade han den och i helhet är jag jättenöjd med honom för han lyssnade så bra och blev inte sådär övertaggad som han var på träningen i söndags :)

Blir ju tyvär ingen tävlingen imorn eftersom pappa ska till piteå så då tar jag mig ingenstans..Det SUGER eftersom jag verkligen var taggad på att tävla speciellt när han gick så bra men men vi laddar om till lycksele om 3 helger och då följer ju Lilla Röda med också!:D


Set fire to the rain

Tävlingsplanering inför imorn!

1. Gå upp klockan 6

2. Fara till stallet och packa ihop grejerna och hästen klockan kvart i 7

3. Vara i vännäs runt kvart över 8

4. kvart i 9 rida fram till första klassen och försöka lossa honom i vänster sidan

5. 9 första klassen börjar 10 stycken före mig.

Har en bra känsla inför imorn, är laddad och taggad och är sugen på bra och stabila rundor!:)



You'll never know whats hidding in the dark

Nu är jag hemma och har överlevt 3 dagar i skogen! :P

Det har varit rätt kul ändå och man kan ju säga att de var inte dååligt jobbigt att vandra upp för Skule berget! Och de var riktigt kallt första natten när Jag Patrik och Adde sov i packtältet och andra natten var de supertrångt när jag sov i tjejtältet. 6 stycken i ett 4a manna tält :P

De läskiga var att de har varit björn runt våra tält under nätterna, Första natten var den bara borta vid Viktor och Diddes Tält haha och snodde Viktors godispåse så han var ju ganska pissed på björnen resten av dagarna:P Andra natten hade den slitit sönder en plastpåse med hamburgebröd och käkat upp all våran frukost müsli :S

aja nu är jag iallfall hemma och är rätt trött men tänker inte power napa innan för jag vill kunna sova i natt, imorn tävling i vännäs de ska bli superkul!:)


You don't know what it's like to be nameless

Min framtida tatuerings text, blir nog revbenen elr vänster skulderblad.


Running in circles to find a way out

Första tidsinställda och har ingen aning om vars jag kommer befinna mig den här tiden. Förmodligen någonstans på vägen i en buss.

Iallafall tänkte jag göra ett inlägg om hur Tingis och Gucci är att rida :)

Tänkte börja med Tingis dårå eftersom hon för mig är enklast att beskriva.

Hon är oftast väldigt mjuk och lätt i handen och hon har väldigt lätt för att jobba i en bra form i skritt och trav och man behöver inte göra speciellt mycke och hon håller sig på plats. Hon är väldigt kvick i benen och smidig i sidorna, brukar träna på hur många små mini serpentiner man kan få in på våran ridbana så de blir nästan som framdelsvändningar i trav. Hennes problem däremot är att hon är något oaktiv i bakdelen vilket gör att hon gärna lägger sig mer på framdelen, vilket vi verkligen ska jobba bort med stärkande övningar. Något jag älskar med henne är att hon är världens skönaste att sitta på i traven och jag rider ofta barbacka på henne faktiskt(A) Den är inte alls skumpig och man flyter mest bara fram! Fast egentligen är inte de optimala vilket också betyder att hon är oaktiv i bakdelen.
I galoppen däremot är hon väldigt speciell.
Kruxet med henne är att i fattningarna måste man lätta av lite i handen för att hon ska hålla sig på plats för annars drar hon tag i bettet i fattningarna och spjärnar emot. Men annars måste man lirka ganska mycke och hålla mycke tryck i henne för att hon ska lätta av och få en rytmisk fin galopp.

Hade de inte varit för hennes galopp hade hon kunnat bli en riktigt fin dressyrhäst för hon är riktigt duktig faktiskt!:)
I hoppningen så gäller de att vara där och stötta henne utan att göra för mycke för då blir hon sur om hon inte får göra på sitt sätt så de är inte alltid lätt att kompromissa med henne :P
Hennes humör gör henne väldigt svårriden när man kräver saker av henne för de är svårt att veta hur mycke man kan puscha henne utan att hon sätter sig på tvären. Man måste hitta en balansgång och de är inte lätt när hon ändrar sitt läge hela tiden. Ibland kan man vara hur försiktig som helst och hon blir skitsur och ibland kan man göra hur mycke som helst och hon tar de.

Väldigt speciell ponny med mycke hjärta men en vilja av stål!<3


Jaa och Gucci då haha han är typ Tingis motsats!

Han behöver mycke stöd av ryttaren för att gå rätt och han är otroligt stor i gångarterna och har en jätterörlig rygg vilket gör honom väldigt svår att sitta på i traven! Han är varken framtung eller baktung vilket är bra och han är väldigt ambitiös i bakdelen och trampar under sig väldigt fint!:) Han har svårt för galoppfattningar och han slår sig alltid fri i fattningarna men det går snabbare och snabbare att få tillbaka honom ju starkare han blir.
Men han är somsagt väldigt mycket häst att rida och egentligen är han alldeles för stor för mig och för mycke på de sättet så därför är de verkligen ansträngande för mig eftersom jag verkligen måste rida hela tiden och kan aldrig slappna av så den här ponnyn kommer göra mig grymt vältränad om jag säger så! :P

I hoppningen är han super pigg och väldigt stark och tycker de är hur kul som helst men samtidigt kan man säga åt honom och ta i honom hur mycke som helst utan att han blir sur. Han blir verkligen ALDRIG sur. Han blir verkligen inte ens irriterad! Han är helt enkelt världens snällaste ponny<3 Han har jättebra hoppteknik när han hoppar på kraft och han är lite vinglig i vänsterbogen fortfarande så de ska vi träna på för när de blir skarpa högersvängar vill han gärna glida ut till vänster vilket inte är bra för då kan man hamna på sidan av målet :P
Men annars är han ganska lättvänd om man håller igång honom och han är verkligen genomsnäll och försöker alltid göra sitt bästa!<3

Han är lättriden för den som inte kräver något av honom. De skulle i stortsett vara helt riskfritt att skicka upp en 6 åring på en tur i skogen med honom utan problem för han skulle aldrig få för sig något men att verkligen kräva något av honom för att han också blir svårriden eftersom man verkligen måste jobba ihjäl sig och vara väldigt självsäker och stark i sin ridning! :)


Haha kände att de är blev väldigt mycke text i de här inlägget men för alla de som orkade läsa så har nå frågor äre bara å kommentera:)


Hilf mir fliegen

Känner att jag inte riktigt orkade med nå intressanta tidsinställda ( insperationsbirsttt!)

Så jag tänkte varför inte starta upp en liten frågestund?
Känns som de var ett tag sist och har fått lite frågor å sånt under sommarn så nu tycker jag att vi kör en
frågestund istället!:)


Im right over here why can't you see me

Är faktiskt rätt så nöjd med lektionen igår och jag har verkligen fått jobba! Vi jobbade med att få lös han i vänster sidan eftersom han är mycke stelare i den sidan, vill inte ta den skänkeln och skjuter ut den bogen mot hinderna. Allt de hör ihop och han är väldigt stark i vänsterhaden och eftersom jag också är starkare i den sidan så blir de automatiskt så att jag sitter och plockar i den handen hela tiden. Så vi tränade på att vara mjuk och lätt i vänsterhanden och få honom att ta mina skänklar.

I slutet lossnade de rätt bra och de är verkligen något jag tänker fortsätta att träna på både med Tingis och Gucci eftersom båda är på i vänster och problemet att de har blivit så är pga av mig och att jag är oliksidig, men de ska verkligen ändras och tränas bort!!!

Har nu packat alla mina saker inför frilufs och väntar på att fara ner till bussstationen för att åka bort mot Skule.
Kommer ju hem på fredag eftermiddag och jag ska tävla lördag morgon... har en känsla av att jag kommer vara mer eller mindre död men de är ju också kul.. eller nått
Maja tar hand om hästarna och jag hoppas att komma hem utan brutna ben efter att ha ramlat ner från en klippa.

Iallfall håll utkik efter mina tidsinställda nurå ;)


The truth hurts but lies worse



Andra dagen avklarad och den har varit ganska chill ändåå.
Imorn åker vi ju på frilufsliv och de kändes ju sådär lagom kul men jag tänkte göra nå tidsinställda åt er undertiden jag är borta ( 2 ½ dag)

Iallafall tänkte jag att jag kunde vara lite snäll och svara på 3 kommentarer som jag inte svarat påå:)

1. Jag har jobbat på Ica Fyren i Obbola, min pappa äger och är chef där :)

2. När jag ska byta design.. hmm jag vet inte riktigt jag har börjar fundera själv i de kretsarna men vet inte riktigt hur jag skulle vilja he den då och sen måste jag så klart höra med Minette då som är så underbart snäll och gör mina desginer!:)

3. För de mesta har jag supersnälla föräldrar som ställer upp och sponsrar mycket av mina grejer men de är också delar av mitt barnbidrag och såklart lön när jag jobbar som gör att jag kan köpa saker :) Som förra året när jag jobbade köpte jag ju mina Horze stövlar :) De där Röda Schabraket är köpt på Hööks i sundsvall så de finns säkert på deras hemsida.

Iallfall ska jag slappa nu ett tag och ikväll blire att fara in och rida Gucci på hippo och de ska bli riktigt kul!:)



Lycka är att ha dig nära<3


Don't put the blame on me

Red ju somsagt Gucci idag på banan och hade fokus idag på formen. Red på vanliga raka ifall någon är intresserad(A)

Började iallfall värma upp i skritt med 10 meters volter i hörnen och få honom att runda sig ordentligt runt min innerskänkel. Fick snarare sänka kraven för att han över huvudtaget skulle ta min skänkel men fick sen låna ett dresyrspö och peta till honom så han lyssnade och då kunde han runda fint!

Red sedan i trav på lite serpentiner och volter och svängde runt lite grann och bytte varv ganska ofta. I början ville han gå upp lite när vi bytte varv men efter ett tag så var han snabb på att stabilisera upp sig och kunde gå klockrent genom varvbyterna:)
Galopperade sedan på raka spår och la till lite volter på kortsidorna så han rundade sig och kom tillbaka och jobbade på ordentligt med bakdelen. Gjorde lite stora och små volter och hela tiden hålla ihop och rama in och han gick så fint i båda varven!:)
Gjorde några direkta avbrott snett igenom och fattade ny galopp så han början förstå att när vi rider snett igenom att han sen ska kunna byta i språnget utan ett snabbt travavbrott och de går snabbare och snabbare för honom vilket bara är positivt!:)

Red kanske 45 minuter.

Hoppade sedan upp på Tingis och red lite galopp, trav avbrott med henne för att visa Maja hur hon ska göra för att på bästa sätt undvika en konflikt, och hon var lite trulig början och fick ta tag i henne 2 gånger innan hon slutade och sen gjorde vi lite i taget så jag puschade henne lite mer för varje avbrott att komma tillbaka lite snabbare och kräva lite mer av henne och de är då hon släpper som bäst:) Man måste lirka med henne verkligen:P

Har sedan gett båda kraft och hö och de får sova inne i natt och vila upp sig lite. De uppskattar nog de båda 2!:)

Näe nu ska jag äta lite kvällsfika och sen slöa ett tag innan de blir sängen :)



oskarp bild när han nyss hade kommit:)

People will try to bring me down I say fuck them

Första dagen av skolan avklarad!

Slutade runt lunchtid vid 12 och innan dess snackade vi lite betyg, fick schemat och pratade om frilufsresan som är på onsdag. Fick också ett jättedrygt svenska häfte om studieteknik som vi har jobbat med, är nästan klar iallfall.
Sen for jag och Becca på stan en stund och gick på Waynes och snackade och bara hade de treevligt!

Ska nu ut till stallet och rida Gucci:) Ändra planerna och bestämmer mig för att trimma igenom honom lite idag så han är finare imorn till lektionen :)

Sen svar på en kommentar som jag inte har godkännt än och som jag inte orkar godkänna så kan jag först säga att de är så sjuuukt moget att vara anonym och jag kan spåra IP adresser och visst kalla mig hora och kalla mig ful men vet du vad, I Don't Give A Fuck vad du eller andra tycker om mig! Jag menar om du är så modig så kom och cutta ner mig då som du säger så får vi se vem som åker på fetaste polisanmälan både för misshandling och sexuella trakassierier!



Becca bässt!<3



I just can't say it straight to your face

Blev en skön slapp kväll i stugan och idag har vi flyttat hästarna tillbaka till Villanäs och de känns faktiskt skönt att flytta hem de igen :)
Jag och Maja for ut och skrittade en stund idag så de fick röra på sig och titta lite på omgivningen igen och båda var så lugna och snälla.

Imorn börjar äckelpäckel skolan och känner på mig att de här kommer bli en jobbig termin... men men nu är de bara att kämpa på för nu äre verkligen sista rycket!
Förhoppningsvis kan jag höja mig i alla ämnen.. om jag anstränger mig ordentligen borde de gå(A)

Imorn far jag å Maja ut och rider i skogen efter skolan och sen på tisdag ska jag in på hippo och rida lektion med Gucci :)



borta bra men hemma bäst :)

I promise I'll try

Hoppade både Gucci och Tingis idag och de gick väll blandat.

Började hoppa Tingis och de gick bara braa, hon var laddat och tyckte de var buskul! Hoppade ett räcke en oxer och ett par studs och hon klippte allt utan tvekan!<3 Hoppade 80 som högst vilket kändes lagom med tanke på att de är första gången hon hoppar :)

Sen hoppade jag Gucci som var så in i nordens cp stark och taggad och lyssnade inte tillbaka för fem öre och jag blev nåååågot irriterad!!! De var inte de att han hoppade fint för de gjorde han, klippte alla hinder utan tvekan men han brydde sig inte alls om mig som satt där uppe och försökte få honom att lugna ner sig och sluta springa som en galning -.-' Hoppade samma saker med honom som med Tingis men lät honom hoppa runt 1 m istället. Han hoppade fint men de var ju som sagt det där med lydnad!
Har också kommit fram till att han inte kan äta havre eftersom han blir alldeles för pigg och om inte de hjälper så måste jag nästan pröva betsla upp honom ännu mer, vilket jag helst inte vill men om han inte lyssnar så kommer jag få väldiga problem med honom sen..

aja, nu ska jag sminka mig och sen far vi ut till mormor och morfars stuga och firar att morfar fyllt år, vi hörs imorn pusshejj<3


I wonder what we where thinking

Har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett en av världens mest underbara filmer och har sett den ikväll igen<3

Iallfall så har jag lovat att jag ska ta ett ordentligt snack med kudden snart och imorn väntas hoppning med världens bästa!

Godnatt på er!

Första gången jag hoppade skrutt<3


btw du som undrade så finns Sverige tröjan att köpa på pegasus för 999kr ( har spanat på den hur länge som helst och funderar skarpt på att slå till! )

I better keep on walking


This is the world as we know it

Våra hästar verkade orörda vilket kändes bra! Är väldigt glad att vi har hagarna på baksidan om stallet iallafall så man måste gå upp på gården och igenom stallet för att komma dit.
Känns iallfall tryggt att få flytta hem de igen på söndag!
Fast å andra sidan om de hade försökt rida Tingis hade hon förmodligen slängt av de ordentligt för hon har väldigt svårt för småbarn..

Iallfall så fick Maja ta Tingis och jag tog Gucci och sen red vi bort till Granhäcken :)
Prövade att rida Gucci på pelhamet idag igen och de funkade rätt bra, de blir något för skarpt i traven men funkar hur bra som helst i galoppen då han fick mycke enklare att samla sig och stabilisera upp sig och ta stöd på bettet utan att hänga fast och dra som han kan göra. De där bettet kommer bli super att galoppträna på!:)
Känns bra att veta att jag har 4 bett att variera honom på 5 om man räknar med hacket:)

Imorn planeras de iallafall att fara in med båda på hippo då jag ska hoppa båda!:)
Kommer nog börja rida Tingis och sen Gucci. Förhoppningsvis sköter sig båda super och har jag tur kanske pappa filmar lite också:) Skulle de inte vara lite kul att se film på Tingis nu när de har varit väldigt mycke Gucci? :)


oupplagt bild på Gucci från när han nyss hade kommit:)

How we lost our mind

Tydligen har de varit folk ute på Grubbe där hästarna står och tjuvridit och hoppat hinder :S Som tur är verkar de inte gälla mina hästar utan islänningarna som står på andra sidan..
Asså vad fan tänker folk med? Är de helt dum i huvudet eller? Tydligen hade de använt balsnören som träns och knytit ihop..

Om de hade varit mina hästar hade jag typ skällt ut ungarna gånger tusen (de blev som tur var tagna på bar gärning) och sen hade jag pratat med deras föräldrar och krävt de på pengar!

Men de verkar ju då inte gälla mina hästar och om de också gäller de tänker jag strypa ungjävlarna!

Ska ut till stallet nu vi hörs!


I don't do friends

Eftersom de regnade idag så red jag båda på vägarna istället:)

Började rida Gucci och prövade honom på pelhamet idag för första gången och de funkade faktiskt bra på honom. Jag tror de där bettet skulle vara bra att galoppträna på när man ska rida mycke i galopp så han inte blir så stark i handen och hänger på bettet som han gör på de mildare betten så med honom är jag baara nöjd!:)

Red sedan Tingis och hon verkade ha bestämt sig för att testa mitt tålamod idag... Hon var så förbannat fånig och rädd för allt och sen när man kicka på henne blev hon skitsur-.-' Trotts det lyckades jag hålla mig rätt lung tills hon i galoppen till abrott mot trav blev rädd för någonting och tvärstannade och hoppade åt höger...gissa vem som fortsatte rakt fram? Efter de hade jag verkligen noll tålamod över och vi tjaffsade i stortsätt resten av ridturen. SURSTOOOOOO!!

Sen på vägen hem från stallet så tvärdog min moppe mitt ute på vägen vid ett trafikljus och de gick inte att gasa eller nånting och jag fattar inte vad som hände så jag fick ställa moppen vid vägkanten och sen fick morfar komma och hämta mig. Blir sååå less på allt som ska jävlas hela tiden -.-'

Aja, har nu ätit middag och tagit en skön dusch så nu sitter jag här i mina nya supersköna men fula byxor och tänker inte göra någonting mer på hela kvällen (dels för att jag typ inte kan ta mig någonstans och dels för att jag inte har några planer på de heller) såå de känns skönt!:)


You don't know that you know everything

Sovit till halv 12 och nästan 12 timmar i natt igen. Jag fattar inte vad de är med mig och sova länge nu förtiden, jag som alltid brukar vakna innan 10. Men men har ett tufft år framför mig och jag kommer förmodligen ha extreemt mycke att göra så de är nog bra att jag laddar upp med lite sömn(A)

Iallafall planeras de fara till stallet nån gång idag när jag orkar masa mig iväg och sen inga fler planer..
Känner att jag ganska ofta inte har några fler planer men de är faktiskt ganska skönt!(A)

Näe ska äta upp min frukost och gå ut med Basse vi höörs<3


Nothing else matter




Give me one more try

Har varit och kollat till mina älsklingar och som också råkar vara bland världens finaste ponnysar! Har sedan varit borta på TS möte och de tog ett bra tag de och jag vet egentligen inte vad vi kom fram till(A)

Har inga större planer inför imorn förutom stallet och de låter som en bra plan:)

aja, vi hörs imorn helt enkelt.


Det går bra nu

Av någon anledning så lyckas jag alltid köpa någonting trotts att jag säger att jag absoult inte ska göra de...men jag blev baaara tvungen(A)
Köpte ett par fula men så gryyyyymt sköna harems byxor som jag hela tiden sagt att jag aldrig ska köpa och sen ett snyggt vitt linne med nån text:)

Iallafall så ska vi fara på mötet sen och innan de svänga förbi stallet och ge hästarna mat :)
Imorn ska jag försöka rida igenom Gucci lite och Tingis får nog komma ut på vägarna.

vi hörss!

 


It's just a matter of time

1. På vilken klubb började du rida?: Hippologum, ridlektis (A)
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Camilla Granberg, Blue-eye och Tingis!

3. Vilken häst har lärt dig mest?: Blue-eye
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: snart 4 år sen:)
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Tingis<3

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Oj, de var svårt men måste nog nästan säga Blue-eye eller möjligtvis Joshua
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Blue-eye
3. Vad är det svåraste program du ridit?: hihi L:b1
4. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar inte dressyr men har gjort upp till L:b
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: En andraplats på Blue-eye i början av januari:)

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Tingis, 120 :)
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Tingis, 1m-110
3. Vad tävlar du för klasser?: Upp till L:A
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: Några clearround rosetter och en 3a på Gucci, tror ja :)
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Vännäs och Surf :)
Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Vet inte har nog aldrig ridit en häst som räknats som het.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Camaro
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Shakiraa:P
4. Vem är den största hästen du ridit?: Sherekhan
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Blue-eye
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Casper
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Hahah Clicken :]
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Blue-eye , en seger i lokal L:c!<3
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Gucci
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Tingis:)

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling
- Inomhus tävling
Satsa för seger - Fis rida
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam







You broke my dream

For ut till Pegasus idag och det blev en jaktstång i gummi åt Gucci eftersom han och Tingis har delat på det fram tills nu men eftersom Tingis kommer igång med hoppningen nu behöver Gucci ett eget:)
Blev också ett par Kingsland strumpor :)
Sen när jag kom hem vid ungefär halv 3 gick jag upp och power napade till halv 5 (A) Skönt!

Sen har vi varit inne med Tingis å Gucci på Hippo och jag red lite travbommar och hoppade sockerbitar och ett litet 60cm räcke med Tingis och hon var så fin och tyckte de var så kul!:D
Kändes verkligen ovant med sprången för hon hoppar som så mycke lättare än vad Gucci gör, inte för att han hoppar klumpigt men hon är som så mycke smidigare. Hon verkade iallfall tycka de var buskul och på söndag så tar vi upp hinderna lite och lägger till mer hinder än markarbete!:)
Maja verkade hyfsat nöjd med Gucci men de har mycke att jobba på :)
Nästa tisdag så ska jag rida Gucci på dressyren och Maja ska eventuellt rida Tingis då.

Imorn blire stan med Manda på dagen ( jag ska inte köpa något ) och sen på kvällen så är de TS-möte. Hästarna får vila imorn eftersom de ska vara skitväder!


Gammal halvful bild på mig och Skrutt<3

I belive in so much more

Inget jobb för mig idag eftersom jag har slutat sommarjobba för i år:) Inte för att jag kommer ha speciellt mycke att göra idag men det är ju bara en vecka kvar tills äckelpäckel skolan börjar!:S Men nu är de sista året kvar så de är bara att stå ut..

Funderar på att försöka få ut mamma till pegasus idag, finns ju massa spännaden saker där borta juu(A)


Stay with me and never let go

För att lite snabbt sammanfatta mina ritter under helgen måste jag först säga att de känns som om jag ridit samma bana nästan hela helgen:P De känns som om alla har gått åt samma håll med samma hinder men aja.
Sen så MÅSTE jag bli bättre på att få tillbaka honom direkt så han inte springer iväg i felgalopp/korsgalopp och samtidigt måste han bli bättre på att lyssna tillbaka så nu ska vi träna massa lydnads övningar och sen på höger svängar!!

Men här kommer iallfall film på sista ritten:)


Why don't you see me

Har varit ute hos Köttbullsmagen och Åsneöra idag och vi red till granhäcken.
Jag jobbade mycke galoppjobb med Köttbullsmage och hon skötte sig bara bra och vi jobbade på med våra galopp ombyten som ser hemska ut men men det gäller ha tålamod och av någon anledning har jag fått ett grymt tålamod med henne, älskling<3 I allmänhet är jag lite små irriterad över att hon är mycket mer oengagerat i bakdelen än vad Åsneöra är men men de är ju som sagt väldigt olika! :)

Iallafall så blir ju planen att fara in på hippo imorn och rida markarbete med Köttbullsmagen som jag skrev tidigare idag så det blir nog braa, och lite spännande också!:D

Näe nu ska jag ladda upp filmen på Åsneöra från L:cn på lördagen vi höörs<3

 Älskling<3


Let's show them what we got

Jag minns när jag tyckte den här bilden var jättefin på Tingis.



nu tycker jag att den ser ganska hemsk ut faktiskt..

Så tunn, platt och kantig baktill!

Hon har verkligen blivit så fin min flicka, och snart har de gått 2 år!<3



I know that everybody knows


You take me higher













Bara för att min ponny är så grymt jävla söt!<3

Don't push me, I might break

Skickade massa bilder igår men har massa kvar fortfarande så om ni inte fått bilder än så har jag säkert nån:)

Sov iallfall till 10 vilket var skönt och behövligt efter en skum kväll hos Manda i lördags men men vem har sagt att vi är normala? ;)

Har varit ute en sväng med Basse och planerar att sega hela dagen tills jag ska fara ut till stallet ikväll. Maja ska rida Gucci och jag ska rida Tingis så vi far till granhäcken:) Tänkte trimma igenom henne lite grann i sidorna och träna lite mer på galopp byten och se ifall de kan bli snyggare eller om de helt enkelt är hopplöst:P
Imorn far vi in till Hippo och då har Maja lektion med Gucci och jag tänkte rida lite markarbete med Tingis!:D

Har inte ens ridit över en bom på 3 månader så de kan bli spännande!:) Tänkte göra lite bomarbete och kanske några sockerbits hinder och lite sånt. Förhoppningsvis tycker hon att de är kul!

På söndag ska jag iallfall in och hoppa henne för första gången så då känns de bra att rida lite markarbete då:)
Gucci får nog följa med på söndag han med för jag behöver hoppa honom innan vännäs :)

iallfall så kommer nog filmen på Gucci upp ikväll och så länge ska jag jaga tävlingsbilder vi höörs<3



Nu måste allt vara som vanligt, snälla?

When everything goes wrong you turn it right again

Har varit ute och ridit ponnysarna som skötte sig braa!:)
Just nu skickar jag miljarder bilder på alla jag fotat och de tar tid kan jag lova!:)

Filmen från L:cn i lördags kommer upp imorn bara såå alla veet!:)


It's like magic

Några bilder från helgen som jag fotat:)








Hopptävling Surf L:c

Hoppade ju L:c igår igen och jag känner mig baara nööjd:)

Han var fortfarande pigg och sjuktstark, kände att jag inte hittade avstånden lika bra som igår men hästen skötte sig super med ett pet på 7an för att han trampa om.
Sen till 8 som var en ganska skarpsväng på kortsidan kände jag hur han gled ut jättemycke till vänster och tog inte min skänkel så vi hoppade väldigt snett och höll på att landa mitt i målstolpten men han han slänga sig åt vänster, vilket var fel håll eftersom vi missade mål pinnen och fick rida en volt för att komma i mål. Just den lilla detaljen stör mig ganska mycke så vi slutade på 8 fel men jag räknar de som 4 fel pga petet för alla andra hinderna klarade vi ju :)

Ska lägga upp film från rundan sen, och har nu massoooor av bilder från lördagen och söndagen så ifall någon är intresserad av bilder så maila mig!:)









Om någon har bilder på mig och Gucci äre bara åå skicka!:)

I'v got big plans fore you

Filmer på rundorna:)





kommentera gärnaa, vill ha kritik!:)

Hopptävling Surf L:d L:c

Kan ju säga att han inte var dåligt laddad idag men han hoppade grymma språng och jag är jättenöjd med honom:)

I L:dn kändes han som världens kanon kula och drog iväg efter 1an men han få tillbaka honom halvt till 2an med sen rusade han på igen på 3an och blev vinglig men efter de så gick han super och hoppade suuuper fint!:)
Vi nollade och fick en rosett!:)

I L:cn blev de väldigt lång väntan eftersom en tjej ramlade av och de var tvungen att vänta på ambulansen, så de kändes som om man inte riktigt kom igång efter det.

Men inne på banan skötte han sig super och var fortfarande överladdad och efter 2an drog han jävel mot 3an och lyssnade inte alls och eftersom de gick för snabbt så blev han osäker och stannade.
Blev ganska sur på honom då när han inte lyssnade. Men sen när vi tog om de så fick jag tillbaka honom bättre och sen kunde vi fortsätta och de gick bara bra så vi var felfri resten av banan :)

Avstånd och sånt kändes jättebra och vi kom i stortsätt rätt på alla hinder.
Har en jättebra känsla inför imorn då jag hoppas på en nolla, hoppas att han lyssnar tillbaka lite bättre:)

Ska lägga upp filmerna nu men jag kommer klippa bort stoppet i L:cn bara så alla vet:) Det är roligare att se filmerna om de bara flyter på :)


You said it was just a dream but if it was you wouldn't be here

Har nyss ridit Tingis och de gick superbra:) red mycke galopp och tränade på byten och jag måste ju säga att hennes galoppombyten måste vara bland de roligaste och fulaste byterna någonsin!:p hon måste typ göra en bakutspark för att kunna byta med bakdelen och så studsar hon lite på tvären innan, sjukt fult:p sitter just nu i gräset på åkern medans Tingis får beta lite, ska snart ta in henne i stallet och hämta in den lilla gråa som ska bli tävlingsfin!:)

You don't know anything at all

Gick sämst igår. Verkligen jättesämst och var mest bara ledsen, arg och uppgiven igår. Kändes som om ingenting funkade och de var frustrerande.
Älskade Lilla Grå, förlåt för att jag är så dålig<3

Efter att ha legat och analyserat igår kommer jag fram till att jag måste släppa allt och bara fokusera frammåt för det kommer bli bra, med mera träning. Han är fortfarande bara 7 och de måste jag alltid ha i åtanke. Han kan inte och förstår inte. Vi börjar om igen.

Tävling idag, ska verkligen släppa allt nu och köra på känslan och förhoppningsvis går de bra. Hoppningen kan han och de vet jag.

Hoppar 2 klasser idag L:d L:c och hoppas på nollrundor:) förhoppningsvis en klass imorgon också om inte jag ramlar med moppen igen eller gör illa mig på något annat sätt så jag inte kan rida (A)

Näe, ska käka frukost, städa lite och sen tar jag nog med alla grejerna ut till stallet och rider Tingis innan vi far :)

Hörs ikväll och önska mig lycka till!<3


Make me forget

Har varit rätt okej med folk idag och vissa stunder har de varit tomt och anda stunder fullpackat :P
Har suttit vid kassan typ hela dan.

Moppat hem i värsta regnskuren så man blev nååågot blöt, varit ute en sväng med hunden och ska snart äta tidigt middag för att sen fara ut till Ponnyskruttarna och rida de:)




Scream until you feel it

Min nya kategori " Rid-outfits" får invigas med en Blå/ Vit outfit :)


Running up that hill

Efter en dålig nattssömn med massa konstiga drömmar ( bl.a att jag ramlade ut genom mitt fönster ) så ska jag snart gå ner och äta frukost innan jag måste gå en sväng med hunden och sen kör jag iväg till jobbet:)
Ska egentligen börja 10 men eftersom Ica ( leverantören av livsmedel ) är sen (som vanligt) så behöver jag inte komma förän 11.

Sen blire då till stall, rida igenom Gucci, ska träna mycke lydnad idag och sen ut och travjobba Tingis på vägarna:)
Sen packar man och putsar man typ alla grejjer inför imorn då tävlingarna inte börjar förän 4 så vi bör vara på Surf runt 3 och då ska jag ha hunnit rida Tingis före:)

Näe nu ska jag skicka ett "sätta igång hästen" mail till Nejatis vii hörs :)

 

Would you kill

Åååååhh, i helgen är de Ponny SM nere på Grevagården och kan ju säga att jag typ skulle mörda för att få vara där nere nu!!!
Jag behöver inte ens rida själv men att bara vara där och kolla på alla grymma ryttare och ponnysar och de skulle bara vara såååååå häftigt!!:D

Fast de roligaste av allt skulle ju vara ifall man kunde rida själv där nere..Det skulle vara såå mäktigt att få rida SM!

Det var ju ett av mina önskemål med Tingis att rida SM, fast jag är övertygad om att vi aldrig kommer lyckas men jag tänker kämpa för att ta mig så långt som möjligt!:)

Gucci känns då däremot ljusår från att ens starta L:a så SM är ju vääääääääääääääääääääääääääääääääldigt mycke längre bort än ljusår!
Men han har kapacitet och är duktig och vill verkligen lära sig så med nästa ryttare kanske?
Jag kommer förmodligen inte hinna kvala SM med honom men jag vill kunna rida MSV med honom innan jag blir för gammal:)





Mina SM kandidater? :P

We where up to something there

Trött, hungrig och hem kommen från stallet.

Red Tingis på åkern för att jobba igenom hennes vänster sida och de tog ett tag innan hon släppte efter ordentligt och böjde igenom sig. Blev i stort sätt bara skritt jobb också men jag är nöjd helt enkelt!:)
Sen så tog jag ut Gucci på en promenad och de gick också bra förutom att han är otroligt seg och man fick smacka på honom ibland när han segade ihop totalt, men han är iallfall sööt^^,

Imorn så jobbar jag och sen blir de ut till stallet och rida igenom Gucci inför tävlingen som jag förövrigt känner mig super laddad till och sen så ska jag rida ut Tingis och jobba lite trav arbete på hårt underlag.

Näe hoppas ni haft en bra kväll! puss<3


I thought forever ment forever not until you find something better



Har varit med min käraste flicka och gått omkring på stan och egentligen inte gjort så mycke, Vi gick mest runt och snackade, men köpte iallfall en hårfärg och noterade att alla mina shopping påsar från de tre senaste gångerna ligger kvar i min väska...undra vad jag egentligen har köpt som var så viktigt just då?

Iallfall är planen på att fara ner till 2 underbara saker som alltid gör min dag och funderar på om Den Gråa Med Stora Åsneöron ska få en vilodag eller om jag ska rida honom också för annars ska Den Röda Med Köttbullsmage få jobba igenom sin vänster sida:)

Näe upp upp och iväg!!


Don't leave me like this

Gick riktigt bra att rida Tingis på hippo och jag är väldigt nöjd med henne:) Red på 3 delat och med tanke på hur hon betedde sig innan jag började rida trodde jag att hon skulle vara jättespringig, stark och stel, eftersom hon typ sprang omkring och gnäggade sönder mitt öra medans jag gick bort med henne till ridhuset.

Fick ha hela ridhuset för mig själv också så de var ju ett plus!
Red lite öppnor och slutor längs långsidorna och red skänkelvikningar in och ut mot spåret och hon lyssnade rätt bra. Något stelare och lite dragig i vänster öppnorna men i slutet släppte de rätt bra.
Annars höll jag mig ändå mäst på raka spår.
Galoppen var faktiskt bra den med, trodde hon skulle dra iväg mer än hon gjorde och hon kunde balansera upp sig rätt bra vilket är stor förbättring men jag kände i slutet att hon blev lite trött i galoppen och jag blev trött så jag orkade inte riktigt hålla ihop henne lika bra i slutet av galopperna men hon kunde ändå hålla sig på plats.

Imorn har jag båda hästarna och ska nog rida båda på vägarna om jag inte fortsätter att träna öppnor och slutor med Tingis för att verkligen få loss den där vänster bogen.
Gucci kommer iallafall få gå på vägarna eftersom jag planerar att rida på åkern på torsdag och känna igenom att allt känns bra innan tävlingen fredag lördag!:)
Är verkligen grymt peppad på tävling och ska verkligen sätta fler nollor nu har jag bestämt och de fel vi kanske får ska iallfall inte ha varit mitt fel! :)

Näe jag ska nog sova ska träffa Becca imorn vi höörs :)<3



Usch vilken kantig rumpa hon hade, hon har faktiskt blivit mycke rundare sedan dess! :)
Men hon var iallfall smal där och inte rund som en köttbulle...

Only you can change my mind

Red Tingis igår på vägarna och de gick rätt okeej, red på vanliga 3 delade för en gångsskull och skrittade och travade lite:)

Imorse när vi skulle byta "plåster" på min hand så märkte vi att såret har spruckit upp igen och att de typ har blivit infekterat...kul, jättekul.
Så nu är de någon antibiotika sak på de och nu är handen inlindad igen.

Så idag på jobbet har jag bara suttit i kassan och de var verkligen hur lungt som helst nu när alla är på nolia.

Ikväll planeras de att dra in båda till Hippo där Majas dressyrlektioner har börjat igen och jag ska rida Tingis någonstans där de finns plats:) Funderar på att rida på 3 delade idag igen för jag vill verkligen börja introducera in de mera:)

Näe hoppas ni har haft de bra hörss:)




Sorry Vickyyy har totalt glömt bort de, skickar så snart jag kan!<3

I could walk a thousand miles to be with you

Har varit i stallet och Gucci har fått nya skor och han har fått mycke beröm för att han var så snäll och att han har så fina hovar:)

Just nu är jag bara hemma och har zeeroo planer för dagen och de känns rätt skönt.


One of a kind

Red båda hästarna på åkern och Tingis gick riktigt riktigt bra och Gucci var aspigg, stark och springig och jag blev mest irriterad på honom, men efter ett tag kunde han lugna ner sig lite grann och då var han också fin.

Tog även med mig kameran och fotade hästarna lite men bilderna blev så kassa att jag kommer nog radera allihop.

Sitter nu med bedövningssalva och ska ta bort stygnen och de ska bli skönt!:)
Imorn så ska Maja rida Gucci å jag ska ta Tingis så de blir inget hippo.
Gucci ska också få nya skor.

Näe onödigt och oinspererat inlägg sorry för de.


Someday we'll meet again, I promise

Åh, sitter här och tänker tillbaka under mina år som ryttare.

Jag kan nog säga direkt att min tid i hoppgruppen, med Camilla Granberg som tränare och Blue-eye som häst.
Jag kan säga rakt ut och när jag kom in så sög jag verkligen! Jag var verkligen inte bra alls och jag förstår fortfarande inte hur de kunde välja mig för alla var verkligen bättre än mig. Men jag vet också att de sökte någon som var liten och som kunde rida B-ponny och jag var i stortsett den enda som kunde göra de.

Men daaamnn vad jag gick kämpa för om inte jag red så stannade han och då trillade jag av :P Haha jag lovar jag trillade säkert av på nästan varje lektion men vad lärde jag mig av det? Joo att man måste knipa med benen och hela tiden vare beredd.

Men wow vilka framsteg vi gjorde för jag kan säga att jag var varken bra på dressyr eller hoppning när jag började och jag kunde inte ens rida en häst i form. Men efter mina 2 år kunde jag rida en häst i perfekt form och hoppa en L:a bana utan problem. Jag tror också att jag är en av de som genomgått den största förändringen inom min ridning i den gruppen. Och de är verkligen tack vare Camilla som verkligen är världens bästa tränare och såklart Blue-eye som är världens bästa läromästare.
När jag gjorde rätt, gjorde han rätt och då flög vi.

Samtidigt tycker jag att de är synd att han är en ridskole häst för jag vet att om inte han varit de så hade han kunnat bli en superbra allround ponny! Säkert kunnat på L:a dressyr och MSV hoppning.

Jag har verkligen tagit mig från botten till toppen med honom och de var verkligen jobbigt när jag slutade för jag älskade verkligen honom så mycke och han var helt enkelt otolig.

Han var så söt ibland på tävlingar på framhoppningen när han kunde efter ett hinder börja bocka och så pep han för att han tyckte de var så kul<3

Kan ju också säga att de är Camillas förtjänst att jag fick Tingis och nu även Gucci.

Men jag saknar honom fortfarande men allt tar slut och de gjorde även våran historia<3




I miss you<3


I miss you'r lovely eyes

Har sovit 12 timmar i natt och de kändes skönt och behövligt!
Idag ska jag också svänga förbi mammas jobb och plocka stygnen och de ska bli skönt för då kan jag äntliiiigen få klia mig där för de kliar som saatNN under bandaget!

Sen ska jag fara ut till mina älsklingar och de ska bli underbart<3
Guccis nya träns har kommit så ska ställa in och pröva de och hoppas att han trivs i de :)

Funderar på att fokusera mycke på gångarts växlingar och sidförande rörelser och lite öppnor och slutor för att få igenom de i sidorna utan att hamna så mycke på volt :)

Imorn ska Gucci skos på förmiddagen och förhoppningsvis kan vi fara in och hoppa lite på kvällen sen, så jag får känna lite på honom innan tävlingen fredag-lördag :)
Hoppar ju L:d L:c så första klassen blir mer som en uppvärmningsklass som jag förutsätter att han ska nolla och sen L:cn så hoppas jag på en till nolla och jag ska göra mitt bästa för att jag vet redan att han alltid gör det och alltid ställer upp, snällponnyn!<3


To die in the place of someone you love seems like a good way to go

MÅSTE SES!!!!!!


As we'r shooting across the sky

Gårdagen var asmm och man har dansat och sjungit extreeeemt snyggt.. Sett 2 filmer, en skräckis och en komedi, haft flum snack mellan halv 3 till 4 och sen hade man mer seriöst snack till 5 då vi bestämde oss för att sova å sen så sov vi till halv 12 :)

Idag har jag också varit med Becca och tittat på mera film och sånt och sen har jag varit ute och ridit båda ponnysarna i regnet och de var underbart! Har verkligen saknat de<3

Imorn ska jag rida båda på åkern och trimma igenom de lite så de blir nog suuper:)


never ever lonely

sitter hemma hos Manda nu å väntar på att hon ska packa sina grejer för hon ska sova hos mig ikväll å de ska Becca också så de kommer bli suuper!:)

har också varit ute hos älsklingarna och pussat på de och gett de mat så då blev de glaaada^^,

okej jag vet att ni gillar onödiga inlägg så vi hörs när jag har något vettigt att skriva pusshejj<3


You build me up and break me down all at the same time

Snart stan med 2 av mina favorit flickor (min tredje favorit flicka står i hagen och mumsar hö) och sen senare ikväll blir de stallet och ge de lite mer mat och pussa på de och byta regntäcken eftersom de ösregnar:)

Näe måste börja dra mig snart vi hörs!


I'll be there for you

Har varit ute hos skruttarna en stund och satt på de varsitt regntäcke och pussat på de<3 Märkte också att min lilla röda köttbulle har satt massa päls!

På lördag ska jag rida!


It's a new generation of party people

Jobbat iadg och de gick sådär, fick förs sitta i kassan men sen fick jag inte sitta där längre så då var jag tvungen att försöka packa upp varor och de var svårt eftersom jag bara kunde plocka upp de med plast förpackinigarna eftersom jag inte fick upp kartongerna.

Hästarna har tydligen skött sig bra och Tingis är jättebrunstig :P

Själv ska jag nog vara med Becca och vi ska fixa och fota henne inför modelljakten eftersom hon är med! Ska bli så spännande med castningen den 5 september och håller verkligen alla tummar och tår för att de ska gå bra för henne!:D
Själv är man ju 15 cm för kort för att söka men annars hade jag nog sökt också, de är ju verkligen en "once in a lifetime grej" Inte för att jag tycker att jag har utseendet eller kroppen för att kunna bli modell men de skulle ändå vara kul att söka, bara för att(A)

Ska iallfall till The Studio nästa vecka och de ska bli kul!:)

aja, hoppas ni hare bäst pusshejj<3


Breathing your love

Har nyss moppat ner till Maxi och köpt hundgodis och grisöron till Basse så han ligger ute på baksidan och är väldigt nöjd:)

Själv gör jag ingenting och de är riktigt tråkigt...


Let's do this







Du kommer att finnas där fast inte nu idag

Ny dag nya äventyr? njaa inte precis snarare ny dag och hoppas jag hittar på någonting att göra så jag inte dör av trisstes... mamma kollade iallfall stygnen igår och de såg tydligen jättefint ut men jag tycker de såg äckligt ut! Så nu vill jag bara att de ska läka snabbt!

Saknar mina ponnysar och funderar på att fara ut och hälsa på de idag. Har redan bestämt att ovsett hur mina händer mår tänker jag rida på lördag jag vägrar vänta längre än så!


I belive in you

Har faktiskt tänkt på hur jävla genomsnäll Gucci verkligen är!
Han är verkligen den snällaste och sötaste D-ponnyn som jag någonsin träffat, Han vill verkligen så väl hela tiden och försöker alltid göra rätt för han vill verkligen lära sig och göra rätt. Han lyssnar verkligen på allt man gör och försöker tänka ut vad man vill och speciellt i hoppningen som han tycker är superkul så försöker han alltid även om han tycker de är svårt eller kommer konstigt och  jag har kommit på att han lyssnar superbra när man smackar så jag har börjat smacka lite grann framför varje hinder för man känner de att ifall han tvekar lite så hör han när jag smackar och då förstår han att han ska hoppa och då gör han de, för att jag ber honom om de.

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle fastna för honom när jag var där nere och provred honom eftersom alla sa att han är så snäll och han gör ingenting och då tänkte jag att han säkert skulle vara tråkig men de var han verkligen inte! För han är så positiv till allt och så himla glad hela tiden!
Jag har verkligen aldrig sätt honom lägga öronen bakåt och se sur ut, någonsin! Inte mot en människa eller häst!

De som också känns roligt är att jag har som inte tränat honom för tränare förutom Emma Emanuelsson när hon kom upp där i början och jag lärde mig verkligen mycke på den träningen om hur jag skulle rida honom och resten av tiden har jag bara tränat honom själv och de känns så kul att de verkligen har gett resultat!

Han har blivit smalare runt magen, vilket han behövde eftersom har var tjock, och sen har han byggt lite mer halsmuskler och blivit starkare i sig själv och orkar stabilisera upp sig bättre och kan galoppera på små volter och kunna korta upp sig i steget bättre.

Visst är han fortfarande ganska platt på halsen och behöver bli starkare och mer stabil i sig men han har kommit en bra bit på vägen under den här korta tiden jag har haft honom och jag tror verkligen att den här ponnyn kan komma riktigt riktigt långt bara man ger honom rätt träning och förutsättningar!

De ska bli riktigt kul att se vad han kommer bli för någonting för han är verkligen en ponny som blir vad man gör honom till och jag tänker göra honom till en hoppstjärna!<3




My heart it beats, beats for only you

Lillskrutten kan också hoppa högt över<3











I'll tell you what I'v done for you

Guuuuud vilken jobbardag! Har suttit i kassan i 7 timmar och de har varit full rulle hela tiden! Är verkligen helt slut i huvudet av massa PLU nr och säga hej till höger och vänster och skicka paket och hämta paket och dra ännu mera varor och blääääää!!! Visst har de varit kul men oj då trött man blev mentalt av allt att komma ihåg runt omkring, så mycke nya ansikten överallt.
Började jobba klockan 8 sen så jobbade jag till 4 så jag tjänade ju iallfall 560 spänn idag vilket inte känns helt fel!;) Men sen när jag kom hem gick jag upp och däckade i min säng nån timma^^ Det var däremot skönt!

Haha, känner mig också rätt dålig eftersom jag haltat så mycke på höger ben så har jag fått en grym träningsvärk i vänster ben som gör jätteont att nu haltar jag på vänster ben istället -.-' jättekul...

iallfall hoppas jag att ni haft en bra dag!:)



Asså är de bara jag som tycker att den här bilden är ganska grym!?

In the air i breath

Har varit inne på TDB (tävlings databasen) oh anmält mig till 2 nya tävlingar:)

En i vännäs med Gucci V.34 hoppar L:d L:c första dagen och L:c andra dagen, funderar på att debutera L:c+5 då om allt känns bra och känner att han orkar!:)

Sen anmälde jag till Lycksele bokade också nattuppstallning och har då anmält både Tingis och Gucci eftersom den tävlingen är V 37. Är fortfarande inte helt säker på om jag kommer kunna tävla Tingis då men eftersom jag bokar uppstallning så måste de göras snabbt så får jag väll avanmäla sen ifall vi inte hinner komma igång med hoppningen och ifall de inte går någe bra. men annars har jag anmält henne till L:c L:b och Gucci till L:c L:c+5 :)
Fanns en L:d också men jag känner att han har ju satt nollor i de L:der vi har ställt upp i och jag kommer hinna starta 2 L:d till och de känns som om de börjar bli enkelt för honom nu:)

Ska bli superkul och jag kommer nog vara ganska nervös inför tävlingen med Tingis, för tänk om hon fortfarande är så där bråkig trotts att ingenting är fel...

Men de är mer än en månad bort så jag ska inte tänka på de nu och bara tänka frammåt. Ska också höra med Eva ifall hon tycker de är för tidigt att tävla då. Själv är jag rätt osäker men de känns nog rätt tidigt om jag tänker efter... men ska iallfall höra med Eva!

Näe nu ska jag nog börja göra mig iordning för kvällen, ska jobba imorn haha får ju se hur de går, kan ju inte precis bära kartonger.. blir kassan för mig antar jag!



Honey you got it all just hold on<3

I'll never belive in this again



























Kamera: Nikon D80
Objektiv: Nikon DX, AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6G


I'll be there to hold you tight

Så har ännu en dag nästan passerat utan att jag knappr gjort någonting. Lekte lite med min kameras självutlösare och trixade lite med de så vissa av de tycker jag blev riktigt fina:)

Haha, då får ni se några av mina skrap också:P

Kan lägga ut en före och efter redigerings bild :)




Make my world spinn round and round

Sitter och kikar ut på min underbara lilla Spaniel som ligger och sover i skuggan, tycker också lite synd om honom eftersom jag väldigt gärna skulle vilja gå en prom med honom men de kan jag inte, eftersom jag inte kan hålla i kopplet...


You'r in every piece of me

Känner att de här dagarna kommer gå otroligt långsamt..Är så galet uttråkad och less och vill bara ut och göra någonting! Kommer typ ligga inne och tycka synd om mig själv hela dagen tills ikväll när jag eventuellt följer med Maja till hippo medans hon rider Tingis. Gucci vilar idag.

Hoppas iallfall att ni andra har en bra dag så hörs vi pusshejj<3