Markarbete

Idag hade vi markarbete på träningen :)

Ibörjan hade vi travbommar som vi skulle trava över och först var avståndet lite kort och sen blev det lägre och längre :) gjorde samma sak i galopp och det var mycket svårare eftersom snubbelponnyn tror att man inte behöver lyfta på benen över bommarna -.- Vi fick inte ha några stigbyglar på de övningarna så det var jobbigt. Speciellt i galoppen där hon kan bli ostadig och stötig när hon inte har kommit igång ordentligt men sen gick det ganska så bra :)


Sen hade vi en evighets övning.


Då var det ett hinder på varje kortsida och ett hinder på varje långsida sen skulle man rida runt fyrkant spåret och hoppa hinderna på kort och långsidorna. Det var faktiskt riktigt svårt.. och JOBBIGT!!
Efter att ha hoppat samma övning i 5 varv så började man bli riktigt trött och så fort man gjorde något fel t.e.x släppte hästen för mycket eller råkade hoppa före hästen fick man ett straff varv!! Usch det var riktigt jobbig och jag kunde knappt andas efteråt, men det var en superbra övning. På den övningen så hoppade vi INTE högt bara typ 50 cm men på en sån övning behöver man inte hoppa högt :)

Sen i slutet så hade vi en övning att man skulle hoppa snett igenom på 2 hinder :) ett åt ena håller och ett åt andra hållet så man hoppade typ som ett timglas ser ut :)
Den övningen gick rättså bra :) började på kanske 70cm och slutade på kanske 1m :) Fick några stopp i slutet på ett plank men det var helt mitt fel för jag red som en kratta och jag tycker det var bra att hon stannade för hon ska inet behöva rädda mig på sådana hinder och höjder :)

Det var en superbra och JOBBIG träning. Till och med Tingis blev svettig och det blir hon inte så lätt nu när hon är rakad :)

Imorgon blire ut påen tur i skogen som vanligt :) blir nog typ travarbete och lite galopp i små backar som vi brukar göra på måndagar :) aja, nu ska jag kolla på ett avsnitt av ponnyakuten puss vi sees<3

 Love u untill the end bby<3










Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback