Day 6

7. En sak som aldrig får hända!


Att någon av hästarna kommer lös och springer ut på vägen och blir överkörd! Usch kan verkligen inte tänka mig något hemskare, de är verkligen min värsta mardröm!!


De är sån jag blev

Hoppträningen gick inte speciellt bra.
Hoppade samma sak som jag gjorde med Tingis i tisdag och man kan ju säga att Gucci var nåågot överladdad och förstod inte riktigt varför man inte fick rusa mot hinderna-.-' Höll ju på att få psyk där ett tag men men fick igenom de lite sen och då gav vi oss.

Men han var riktigt fin i framridningen, sen blev han superstark till små cavalettis på böjt spår. Sen lyssnade han rätt bra på linjerna tills han tyckte att han fattade vad de gick ut på och då struntade han i mig och körde på själv vilket resulterade i att de gick dåligt! Han stannar ju inte men vi kom på dåliga avstånd och petade istället.

Iallfall få vi helt enkelt ta nya tag och ladda nu inför tävlingen nästa helg!:)


I can't break away

De hästar som nu står i vårat stall är, Pontiac, Cherie, Gaggiz, Leo, Lettir, Greta, Gucci och Tingis:)

So much stronger

Hann aldrig lägga in filmen igår men kommer göra de så snart jag kan:)
Idag, så red jag och Maja ut i skogen barbacka och travade och de gick bara braa:) Hästarna skötte sig och tyckte de var kul att komma ut tillstammans.
Tingis eksem fortsätter och hålla på men jag hoppas att den blir bättre snart..och att alla hårlösa fläckar får päls snart, älskade skrutt<3

You'r knocking down my walls

Har suttit och gjort skolarbete och känner mig nöjd med de jag åstakommit (Stavniing?) som ni kanske redan listat ut så är jag hemma idag me men kommer nog fara till skolan imorn då jag känner mig piggare idag( men sen sov jag också till typ kvart i 11 )

Har också hunnit vara en sväng med hunden tidigare idag och planerar nu att städa badrummet.
Far nog ut till hästarna vid 4 då Gucci ska vila och Tingis får en typ "skritta i skogen vila". Blir nog inte borta speciellt länge då, mamma har redan varit där på morgonen och gjort allt praktiska :)

Städning nästa!


Day 5

5. Favoritbilder jag tagit






Hold on to that feeling

Hoppträningen igår gick suuper!!:D

Hon var supertaggad, och tog verkligen tag i allt och hoppade stora fina språng:)
Tränade på hinder på kort och långt avstånd och de är verkligen svårt med långa avstånd eftersom man hinner ändra sig hela tiden men de gick ändå rätt bra och hon lyssnade fint:)

Hoppade även en linje rätt upp räcke, till trippel och då ville jag verkligen få henna att komma närmre så hon skulle räcka över och de gjorde hon men hon var väldig stark:)

Pappa filmade så de kommer nog upp film senare idag.


You can't fix me



 


Gee miggg nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu<3

Day 4

4. Det här är jag bra på

Jag är bra på att följa med i sprången, har bra balans och är målmedveten och bestämd. De är nog de saker jag kommer på.. är så mycke svårare att säga vad man är bra på!


You found me, you found me

Pigg tjejj, fast nää. Blir en hemma dag idag för att vila upp sig men jag ska jobba på mitt skolarbete medans jag har tid.

Annars så hoppas jag på att vara tillräckligt pigg för hoppträning med Tingis ikväll som jag vägrar missa!!

Nu återgår jag till skolarbetet.


Day 3

3. Det här behöver jag träna mer på


Jag behöver bli bättre på att stäcka upp mig efter hinderna och komma tillbaka snabbare i sadeln, bli lika stark i båda sidorna, få bättre sits, bättre tålamod och bli snabbare på att känna avstånd till hinderna.

De är väll typ de sakerna jag kan komma på nu rätt så spontant:)



Take it back

Så otroligt trött och sliten jag känner mig nu. Hängig, huvudvärk och ont i halsen, kommer väll förmodligen få feber nu också...

Iallfall hyfsat skön skoldag, trotts att jag har otroligt mycke den här veckan men de ska betas bort imorn.
Maja hade hästarna idag så jag passade på att fara förbi Manda ett tag efter skolan och de var myys, har bara snackat och tagit de lugnt, dels för att hon också är sjuk och dels för att vi inte orkade göra typ nått.

Imorn blire hoppträning med Tingis och det ska bli kul:) Mindre kul blir väll när alla får se hennes kli...hoppas de går över snart!<3


You will call if off

Tänkte ta lite tävlings uppdatering just nu :)

V. 40

Hemma tävling

Gucci : L:c L:b L:c ( L:B debut!:)

Tingis: L:b L:c L:b+5 ( KM i sista klassen )

V.46

Surf

Gucci: L:c L:b

Tingis L:c L:b


Så ser de ut hittills och är också de sista tävlingarna här uppe men de är en i sundsvall V.42 som jag väldigt gärna vill åka på och sen V.48 tror jag de var så äre en i Timrå som jag också vill åka till^^,

Pappa jag vet att du läser de här så snääääääääääääääääääääääääällaaa^^,?<3


Day 2

2. När och varför började jag rida.


Jag tror jag redan har berättat de förut men jag tar de igen isåfall:)

Jag började rida när jag var 6 år och då började jag på "ridlekis" på hippologum. Jag började rida för att mamma har hållit på med hästar när hon var ung och ville att vi också skulle göra de och då blev de såå och sen den dagen har jag älskat sporten!:)<3

Jag hittade en gamm bild från sörgården där jag rider Billy :P ( klaga inte på lägden jag vet att jag är förlång men jag var inte förtung ) Idag blire väll slapp hemma. :/ Har haft huvudvärk hela dagen för Panodil hjälper inte på mig. :/ Hoppas ni alla andra har en superdag :D I morgon äre ju Teori som sagt ska bli kul de med :D Sen har jag ju Dea hela helgen + måndag och Torsdag :D Har lagt upp en plan över att jag varanan dag ska rida på banan och varanan i skogen/byn :D Sen äre ju tandläkaren på onsdag dårå. Känner mig ju riiktiigt taggad :( Aja hoppas mina tänder är fina och rena :P Sen fyller jag ju år på lördag:D Hihi jag kommer ha Dea på min födelsedag :D hihi 13 år snaart :D inte för att de är så himmla specielt med att fylla 13 bara det att man blir tonåring. Jag vet att jag kommer få ridbyxor av mamma för vi beställde dem. :D Sen ett spel a´v min faster. " My horse and Me " heter det och de verkar vara kul :D Aja nu äre blogg dags sees :) www.jojiiz.blogg.se

Hahaha, hittade en gammal bild från sörgården, när jag fick pröva rida Billy bara för att:P


You won't save me

Har blivit en till heldag i stallet:)

Klev upp halv 8 för att fara ut å kolla på storhäst tävlingarna och de roligaste var lätt 145 klassen! Så grymt spännande var de!!

Sen for jag ut till hästarna och Red Tingis i skogen med Signe och Gaggiz och hästarna var taggade men fiina! Maja red Gucci på banan en stund och hon var tydligen jättenöjd så de var ju bra.

Iallfall så har vi köpt foderjäst nu och nån linfrö olja som tydligen ska vara bra mot eksem? De är tydligen bra med extra B-vitamin så vi prövar de, och sen har vi stängt av skogen så att hon inte kan klia sig mer mot träden. Sen är de väll bara att vänta på att de går över... Kan ju försöka ta kort på de så får ni se hur de ser ut... Verkligen inte alls kul! :(

Iallafall så ska Maja ha hästarna imorn och jag ska förmodligen fara på boxercise med Becca så de blir suuper!:)

                     

I feel alright

Just nu som vissa kanske redan har sett eller redan vet om så har ju Tingis fått tillbaka sin "eksem" som hon får på hösten/våren och då kliar hon sig mot träd och allt annat hon kommer åt vilket gör att hon kliar av sig pälsen i fläckar på halsen och hon ser verkligen skabbig ut... vi har provat massa olika saker men har ingen aning om hur vi ska göra för att få henne att sluta klia sig och få bort klådan.

Så är de någon som har haft samma problem och vet hur man löser de? För de ser ju verkligen inte kul ut alls, och just nu ser hon helt enkelt förjävlig ut på halsen!!

Skulle verkligen vara jättetacksam ifall någon vet hur man kan lösa de.


Day 1

1. En bild på favorithästen ( hästarna juu! )






Over the edge

30 dagar

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Bring me back

For ut till hippo idag vid halv 9 så man kunde kolla på tävlingarna:) De var riktigt kul (hehe fast Manda tyckte de mer eller mindre sög^^,) Såg bara 2 klasser innan jag skjutsade hem Manda och sen for jag ut till Villanäs och red bägge:)

Började rida Gucci på banan på vanliga raka bettet och daamn vad fin han var! Han var jätteduktig och de kändes jätteebra!:) Red mycke galopp och försökte böja honom lite i sidorna:)

Sen for jag ut och galopperade med Tingis på bomstigen och hon var också fiin:) Lite stark kanske men annars fin.

Planerar att fara ut till hippo igen imorn och sen ska jag å maja fara ut å rida:)


The madest storm they have seen

Red Tingis på banan åå d egick väll hyfsat ändåå. Gjorde lite megafula galoppombyten och sånt men men de får helt enkelt duga, imorn blire å galoppträna i skogen och rida Gucci på banan.
Är med Manda nu orkar inte skriva så gör de imorn kväll höööööörs!


söööttaaaa fast nääää....

I'm watching you fade

Asså Boxercise måste vara de sjukt roligaste och jobbigaste jag prövat på i hela mitt liv!!
De var verkligen helt sjukt jobbigt och man kände hur man fick världens mjölksyra i armarna efter ett tag och de var bara att fortsätta jobba på och jag känner mig riktigt taggad på att fara tillbaka dit igen!:D

Hhahah, fast de jobbigaste var när man stod och höll på och så var man verkligen heeelt slut och sen slängde man en snabb blick på klockan och märker att de är nästan 40 minuter kvar! Då trodde jag nästan att jag skulle dö men de var bara att fortsätta kämpa och när man väl kom in i rytmen så kändes de bra igen^^,

Boxning är verkligen min typ av träning! För de är verkligen gryyymt kul!:D


 Iallfall så idag blir de att fara ut till stallet och rida Tingis på banan efter skolan. Ska trimma igenom hene nu eftersom hon har tagit de lugnt i stortsätt hela veckan:) Gucci får nog vila tror jag, eller så får han också gå en sväng på banan de beror lite påå.

Ska också vara med Manda på kvällen och hon ska sova hos mig så de blir nog suuper!:)

                                               

Past you'r lips there's more anger than laughter

Snacka om att den här dagen inte har varit min!

För de första har de ösregnat idag också... igen! Haha sen på lunchen så fick jag en helkrydd burk över mig(A)
Adde skulle gå förbi och låssas kasta den mot mig och då for locket upp och all krydda flög ut på mig. Hhaahha, jag höll på att garva ihjäl mig och sen har jag gått runt och luktat som kryddhylla hela dan.
Sen var vi tvugna att ha orientering i ösregnet och jag hittade först inte min första kontroll och fick springa 3 varv runt i en cirkel i leran tills jag gav upp och sprang mot min andra kontroll som var på andra sidan en bäck, men där var ju allt översvämmat så jag fick gå igenom de översvämmande med vatten upp till knäna, fått en fet pisksnärt i ansiktet av en gran och blivit allmänt genom lerig! Snacka om så långt ifrån kul som möjligt!:O 

haha fast nu när jag läser de jag skrivit så låter de faktiskt ganska kul, så länge man inte upplever de själv^^,

Är ju som sagt hästledig idag och mellan klockan halv 8 och halv 9 äre träning på boxercise som gäller jag snacka om att jag kommer dö! Fy tusan vad jobbigt de kommer bli men samtidigt riktigt kul!:)

 Ge mig sommareen tillbaaaka!<3

In my arms you'll be fine

Red Gucci en stund på banan idag och galopp jobbade. Han var fin, lite pigg men lyssnade ändå rätt bra i slutet:) Är riktigt nöjd med honom iallfall!

Sen så red jag Tingis en stund i skogen och galopperade henne ganska mycke:) Hon var också pigg men skötte sig bra.

Imorn är jag helt stall ledig då Maja tar båda och de känns faktiskt ganska skönt. Har ingenting inplanerat än så länge, funderar på att dra me Manda till boxercise^^, hon vet bara inte om de själv än(A)

Näe nu ska jag snart lägga i från mig datorn och tv slappa lite.


To the end of time

Regnregnregnregnregn...

Jag börjar fundera om de kan va annat än regn i de här landet!
Iallfall har jag dubbla hästar idag och båda behöver motioneras, sen har jag insläpp också.
Hoppas veeerkliigen att de har slutat regna tills dess!


My heart won't let go

Har ganska nyss kommit hem från stallet:) For ut vid 6 ikväll och red med Signe å Gaggiz i skogen. Tingis var taggad men fin och de var ganska mysigt att vara ute när de var så mörkt som de var för de är faktiskt mört ute på kvällarna nuu(A)

Imorn så har jag båda hästarna å insläpp och planerar att trimma Tingis på banan lite och rida Gucci i skogen:)

Men nu ska jag fortsätta lyssna på musik och sjunga med i texten^^


Why do all good things come to an end





grymm<3

How many times have you tried

Fan vad jag hatar när datorn dampar!! Hade börjat på värsta långa inlägget juu -.-'

Iallfall kan jag ju svara på en kommentar och jag klipper väll bort stoppen om jag vill! Det är ju inte precis kul att se när man stannar utan man vill ju ha en helhets bild över rundan juu. Iallafall vill jag dee, vill du kolla på när hästar stannar finns de säkert massa sånna filmer på youtube att kolla på-.-'

Sitter nu och lyssnar på musik, Andreas Wijk som inte är dåålig på att sjunga!! Att han jobbar som modell kändes ju inte helt fel de heller(A)

Blir att fara ut till stallet vid 6 med Maja å rida bästa ponnysarna i skogen:) Har jag tur hinner vi hem till idol ocksåå(A)


My heart burst in to flames

plugg,plugg och plugg är vad den här dagen har bestått av! MaPa fick ta hästarna eftersom jag har miljardes med saker att hinna klart. Har gjort klart min bilduppgift och krönika hittills men funderar på att skriva om den..
nu återgår jag till plugget hörs!

p.s missa INTE EM i hoppning på eurosport klockan kvart över 10 ikväll!! d.s



Skoluppgiftsbild!

Do you remember me at all

Här kommer filmernaa:)


Hopptävling Lycksele, L:C L:C+5 L:B

Tingis L:c

Var ganska nervös innan ändå, kände att jag verkligen ville att de skulle gå bra. Men snacka om att de gick bra!!
Hon tyckte de var så kul och var supertaggad och vi gick dubbelnolla!!:D Åååh, jag var så glad när jag kom i mål, Min ponny är tillbaka!:D Sen kom vi 2a också! Så vi fick rosett och plakett och var så underbart nöjd!<3

Gucci L:c

Blev väldigt stressigt med honom, eftersom jag var tvungen att ha honom på Tingis prisutdelning, då hade jag bara travat fram honom lite, så de blev bara in på framridingen och hoppa för att sedan vare bara in och köra.
Han skötte sig jättebra med fick ett pet på 2an för att han drog iväg efter 1an och han lyssnade inte tillbaka men resten av banan gick super så var ändå riktigt nöjd med honom!:)

Gucci L:c+5

Kändes mycke bättre till den här klassen då jag hade mycke mera tid. Men guuud så fin han var!! Han lyssnade mycket bättre och hoppade superfina språng och sen fick vi ett pet på sista i grunden när vi kom på ett dåligt avstånd och jag stöttade inte upp honom tillräckligt men jag är verkligen supernöjd med honom och vi kom faktiskt 3a på den ritten!:D Såå nöjd!

Tingis L:b

Känslan satt fortfarande kvar och hon hoppade fint, men lite problem med avstånden men jag ville inte försöka fippla med henne. Men sen fick vi faktiskt ett stopp på 6an. Men de var ett helt oväntat stopp och det var väldigt nära att jag flög av. haha hängde på halsen och de var av ren tjurighet jag satt kvar:P haahha man hör på filmen nån i bakgrunden som säger " åh jag ska fota när hon flyger av" haha snopet när jag satt kvar då (A)
Men de var som om hon inte såg hindret när jag kom emot de. Helskumt för de var inget tjur stopp eller att vi kom konstigt eller nånting men de kändes verkligen som om hon inte såg att de var där. Sen när vi tog om de var de som om de aldrig hade varit någonting konstigt men jag är jättenöjd ändå för resten fortsatte vi jättebra :)

Är verkligen så himla nöjd med tävlingshelgen och nu jävlar är vi tillbaka!<3

Filmer kommer senare ikväll!:D


And the best part is that you'r mine

Påväg hem från tävlingen. Är 2 rosetter rikare och har 2 superponnysar!!<3

If you don't know me, don't judge me

Ååååhh, hade skrivit värsta långa inlägget och sen ba försvann allting-.-'

Iallfall är hästarna inpackade, ridna och står i sina boxar och verkar trivas rätt bra.

Är laddad inför imorn och hoppas på att vi alla 3 kan prestera på topp! Men underlaget är typ stenhårt vilket jag verkligen inte gillar!! Hoppas de harvar till de eller nått...Tingis hatar hårt underlag.
Känner att jag börjar få lite prestations ångest inför imorn med Tingis. Vill verkligen att de ska gå så bra!
Att hon ska vara på topp och visa alla att nu fan är vi tillbaka.
Vill verkligen inte ha några förväntningar men nu när jag vet hur bra hon har gått på träning kan man ju inte heller bara förneka känslan av att de borde gå bra... för egentligen borde de väll ingenting? Jag vet ju själv att hon kan ändra sig från ena sekunden till den andra så jag vill inte hoppas på någonting. Det enda jag vill är att komma runt banan punkt slut! Sen bryr jag mig inte så mycket om resten (eller joo de gör jag ju men ändå ).

Näe snart är det dags att fara ut och kvällshöa vi hörs imorn eftertävlingen!!<3


Du bränner mig

Har slutat skolan , har varit ute med Basse och sitter nu och käkar någonform av lunch innan jag drar igång och städar. Sen blire att fara till stallet, packa alla grejerna och förhoppningsvis rullar vi runt 4 tiden!:)
Sen blire typ 2 timmar i bil till Lycksele sen packa upp grejer ut med hästar, rida , duscha hästar och sen hem till farmor, käka, sova och nästa dag tävla!:)

Okej önska mig lyckatill och håll gärna en tumme eller 2!!:)


All you do is playing, like I'm some new shiny toy

Ändrade mina planer helt när jag såg hur ridbanan såg ut...som en sjö ungefär!
Red ut Gucci med Signe och Gaggiz och sen fick Tingis helt enkelt vila. Kommer trimma igenom henne på plats imorn och då får Gucci bara skrittas.
Har putsat grejerna och är taggad och laddad och hoppas på de bästa!

Ska käka upp min middag nr 2 och sen blir de nog att slappa lite innan de är sängdax! :)


Jag hatar att jag älskar dig för du bara förstör

Kom hem från skolan för 40 minuter sedan och har hunnit gå en sväng med hunden och sitter nu och käkar middag nr 1 innan jag far ut till stallet, rider bägge hästarna, putsar och packar inför lycksele och imorn far vi!!!!!

Är så galet sjukt mega taggad nu och jag hoppas verkligen att bägge är på hugget vilket jag tror att de är!:) Går de super med Gucci kanske jag debuterar L:B beror helt på hur han uppför sig och hur jag rider(A) Tingis vill jag verkligen att de ska gå bra för men jag vågar inte hoppas på någonting är bara så rädd att bli besviken då.

Men nu har jag inte tid att sitta mer vid datorn måste göra en packlista innan jag far ut till hästarna.


Dämpa ångest med mera ångest

Har nyss sett ännu en till trailer av Breaking Dawn som snart kommer ute och helt ärligt jag får typ rysningar när jag ser den! Så sjukt taggad jag är på att se den och håller på att längta ihjäl mig!!<3



Idag har jag också varit ute och ridit hästarna med Becca som fick låna Gucci. Vi stod ut ungefär en halvtimma i detta äckel regn väder.. Hästarna uppskattade iallafall att få komma in!

Näe ska käka middag nu, plugga nån timme innan de bär av till stan för bio med Manda vi hörs imorn pusshejj<3


I'll never belive in this again

Vilken tur att Tingis inte alls var totalt-mega-super-damp-hyper-as-cp-pigg igår!
Hon var verkligen heeeeeeeeelt galett pigg och for omkring som en jag vet inte vad och hade inte en tanke på att lyssna tillbaka speciellt mycket så hon rusade mest omkring med bettet mellan tänderna-.-'
Fast å andra sidan gjorde hon ju de för att hon tyckte de var så kul men jag föredrar kontroll!!
Men hon hoppade fina språng och tror vi avslutade på runt 1m :) Känner mig ändå nöjd trotts att hon typ galen och väldigt svår kontrollerad!



Idag, skolfoto...känns superkul eller inte eftersom jag ALLTID ser ut som ett mongo (vilket förmodligen betyder att jag gör de i verkligheten också? ) men men orkar egentligen inte bry mig så mycke. Sen blir de en snabbis ner på stan med Becca och checka en prao plats, sen till stallet då jag och Becca ska fara ut och rida i skogen:)
Sen hem, plugga lite No till prov imorn och sen ner till stan igen vid 8 då Manda hade gratisbiljetter till nån film som gick på förhandspremiär, trevligt trevliiigt:)

Iallfall ska jag ner å käka frukost nuu så vi hörs <3


The same mistakes we always made

Börjar om 10 minuter men för tillfället bjuder jag på lite örongodis<3


Bring me back to life

Tingis fick vila idag och Maja red Gucci en liten stund på banan för att känna igenom honom för imorn.
Sen så hade vi stallmöte och kom fram till typ ingenting(A)

Imorn hoppträning med Tingis och de blir sista innan tävlingen i helgen och är så sjukt laddad!!
Vill bara ut och visa allihopa att nu fan är vi tillbaka så passa er, haha skojja bara men de skulle verkligen vara så kul!<3 Min världsbästa Lilla Röda jag vet att du kan gå hur långt som helst<3


You'll never find someone like me but mabe thats the point

Måndagar.
Jag hatar måndagar.

Just nu regnar de som de har gjort typ hela natten och hela dagen och jag känner taggen på att fara till stallet... Vill bara åka ut å få de bortgjort så jag kan få komma hem sen^^,

Nu blire att gå å byta om och moppa ut i regnet.


I'm moving on,with or without you

Vaknade halv 6 av världens jävla jätteåsksmäll precis utan för mitt fönster... sen var man ju klarvaken kan man ju säga.
Har iallafall duschat och fixat mig och ska ner å äta frukost.
Efter skolan blire stallet och insläpp och sen hem och kolla idol:)

Tänkte bara svara snabbt på en fråga om hur jag känner Manda och de är så att våra Mammor har känt varandra och varit "bästisar"  sen min mamma var typ 8 och hennes 10. Så jag och Manda har känt varandra hela livet men de var inte förän för 4 år sedan vi började som vara med varandra mer:)

Iallfall frukosten ropar ses!! :)


I can't replace you

Red Tingis i skogen och lät henne galoppera av sig lite:) De tyckte hon var buskul!
Gucci fick en välförkänt vilodag:)

Just nu ligger jag i soffan och lyssnar på musik och är extremt snorig och nu ska jag käka middag hörs<3


I'm sorry I broke you'r dream, but really I'm not

Gårdagen var riktigt underbar och spenderades ju med världens bästa Manda!
Gick på stan först och blev lite shopping, sen blev de middag och sen märkte man att man spenderat nästan 4 siffrigt belopp vilket inte riktigt var meningen men som tur är kommer min lön och mitt barnbridrag om 2 veckor:)

Filmen, Jag Saknar Dig var faktiskt bra ändå, hade inga större förhoppningar men den var fin och sorglig så jag och Manda gav den 3,5 av 5, så den var sevärd!:)

Sen skulle vi ju ta bussen hem men märkte att den inte gick förän om 20 minuter så vi bestämde oss för att börja gå hemmåt och sen hoppa på bussen på vägen, de var ganska mysigt att gå där i stan när de var mörkt och öde, dimmigt och med en stor lysande fullmåne. Sen när vi kom hem tog vi moppen hem till Manda sen:) Snacka om läskigt att köra i dimman man såg verkligen ingenting!!

Iallafall är jag hemma nu och ska snart fara till stallet har båda idag så ska rida Gucci en stund på banan och sen rida ut med Tingis:)

Men off I goo!!:)


haha igåårrr eller? :]

jag hatar dig, jag saknar dig

Är hos Manda uppdaterar imorn!

I'm not able to stay

Känner mig ganska trött men har ändå sovit betydligt bättre än förra natten, men fortfarande inte tillräckligt bra. Jag och mina jobbiga sömnproblem!

Iallfall ska Maja ha bägge idag och jag ska bara följa med ut en snabbis och mocka och göra hö åt Gaggiz eftersom Signe är bortrest ver helgen och sen blire hem, duscha, käka och sen ner och träffa Manda på stan vid 1:) Sen ska vi käka en tidig middag vid 5 för jag tror våran film började 6. Ska ju se Jag Saknar dig, och eftersom jag redan berättat om hur skeptisk jag är mot svenska filmer så hoppas jag på att den här får mig att ändra mig.

Näe ska ner nu och käka frukost, dränka mig i nässpray och leta rätt på halstabletter, har en mysig förkylning pågång...



( Sorry Manda hata mig inte nuu men du var såå fin^^,<3 )

I'll never regret and never forget

Första filmen är lite framridning i galopp och hoppning, andra filmen är när jag travar av honom:) Han var riktigt trevlig när jag trava av honom!!:)



Kommenteeraa!!? :)<3

I'm losing ground forever

Snacka om att ponnyn var fin idag!:D

Gucci gick så otroligt fint och var lung, avslappnad och hoppade grymt stora luftiga språng, kan inte vara nöjdare!
Hoppade en liten bana på runt 1m-95 och de gick baraaa fint!!
Fick göra några avbrott ibland för att rätta galoppen eftersom han inte riktigt har koll på byterna över hinderna men de är sånt man får träna på!:)
Näe men vet inte riktigt vad jag ska säga men jag ska låta filmen få tala för sig själv som kommer upp i nästa inlägg!:)


No I wont be controlled

Slutade 10.55 idag! Inte helt fel de inte!
Har ju hoppträning med Gucci ikväll så ska fara ut till Tingis vid 4 å rida henne innan vi drar in till hippo :)
Förhoppningsvis sköter sig lillen idag och är lite mer uppmärksam på mig idag en förra träningen.

Just nu ligger jag i soffan och lyssnar på musik och har nyss ätit en liten ynklig 3 grönsakers sallad ( eller oliver räknas väll kanske inte som en grönsak? ) men iallfall så har jag inga planer på att göra något speciellt innan stallet och de kan vara väldigt skönt att bara slappa. Funderar även på att ta en power nap efter min otroligt dåliga natts sömn! Usch har legat och vridit mig hela natten..

Känner mig sjukligt mega taggad på Lycksele tävlingen nästa helg och jag kan nästan inte ens tänka mig att Tingis inte skulle gå bra! Jag vet att jag absoult inte vill ha några förväntingar men eftersom de har gått så himla bra på träningarna och känslan har varit underbar så känns de nästan omöjligt att de inte skulle kunna göra de nu.. Men jag vågar verkligen inte hoppas på någonting, jag ska bara försöka komma runt banan och känns de inte bra tänker jag avbryta!
Med Gucci däremot har jag stora förhoppningar på en nolla och känns de super funderar jag på att debutera L:B istället för en L:c+5(A) De känns inte helt omöjligt att de skulle gå faktiskt så vi får väll helt enkelt se(A)

Näe nu ska jag hitta på nått att göra pusshejj<3


Baby take my hand and show me the way to happiness

Kan nu iallfall sätta ut alla Afrikas länder och känner mig stolt över de(A) Kruxet är ju bara att man ska kunna huvudstäderna också vilket blev mycke svårare! Vissa av de är ju typ helt omöjliga att stava!!:O
Men men, jag har ett A-pass på mig att träna upp de innan lektionen och eftersom lärarna har planeringseftermiddag har vi bara A-pass och So imorn så vi slutar innan 12! Riktigt skönt kan man ju säga!:)
Näe nu ska jag slappa ett tag innan de blir bed time puss på eeer!


It doesn't hurt me that much anymore

Jobbig och långtråkig idag på skolan, kom hem vid 20 över 3, fick skjuts ut av morfar till stallet med Maja vid 4.
Kände mig allmänt jättestressad eftersom jag har prov imorn och Gucci var cp dryg och ville inte ta min skänkel och inte blev de bättre av att jag ville skynda om heller.
Sen hade jag insläpp och de gick snabbt.
Moppade sedan hem på min låne moppe och har försökt plugga lite till mitt Afrika Kartprov men jag tänkte att innan jag börjar plugga huvudstäder måste jag iallfall lära mig vars alla länder ligger och de är de jag ska göra nu, De är ett sorts "spel" man spelar på internet så jag ska sluta blogga nu och träna till mitt prov! (A)


Spelar någon roll

Har nyss ganska nyss träningscyklat en mil igen och kört lite magövningar och känner mig duktig igen(A) Men det känns ganska tungt att komma igång igen med träningen och de är därför jag gör de också, jag behöver verkligen konditionen även fast många ( för de mesta ikke hästmänniskor )  inte fattar att ridning är väldigt konditionskrävande!! Stör mig på sånna människor!

Så nu har jag duschat och sitter och fördriver tiden lite framför datorn med Elektropop i hörlurarna på spotify och jag säger bara saatan vad låten sätter sig på hjärnan! , haha den är ju verkligen sämst,men de kanske är därför man lyssnar på den? :P

Iallfall så har jag fortfarande inte fått tag på Jeanette så jag vet inte riktigt än ifall de blir träning eller inte men jag tror iallfall att de inte blir de, men meen(A)

På lördag har jag iallfall bokat in stan med Manda på eftermiddan och sen blire middag på Kina och sen Bio, ska gå och se Jag Saknar Dig, brukar inte gilla svenska filmer faktiskt, tycker svenska skådespelare inte spelar nå bra och jag tycker inte filmerna känns trovärdiga, men den här verkar fin så vi får väll helt enkelt se vad jag tycker sen :)

No one's gonna love you when you'r old

Nu när jag har lite bloggtorka så tänkte jag, varför inte skriva 5 saker om mig själv?

1. Jag har velat ha en egen ponny enda sedan jag var 7 år, då tyckte jag att "vadå inte redo för en egen häst? Jag kan ju faktiskt borsta en häst, nästan tränsa och sadla själv, jag kan rida i skritt och trav utan ledare och jag kan hoppa (en bom)" Hehe tack gode gud för att jag inte fick en ponny då, haha hade ju aldrig funkat!:P

2. Jag önskar att jag hade mer tid och pengar för då skulle jag vilja ägna mig åt att köra Cross, eller hålla på med någon kampsport, vet inte riktigt varför men de verkar bara vara så grymt kul!

3. Jag skulle vilja vara bra på att dansa, typ som dom på So You Think You Can Dance, verkligen hur häftigt som helst, vilken grym kroppskontroll!

4. Jag gillar att sjunga, men är inte speciellt bra. När jag var mindre ( typ 5an? ) gick jag faktiskt i sång men jag gick bara nån termin, fick inte sjunga speciellt roliga låtar eller sånt, kände att jag inte riktigt passade in men ska jag vara ärlig var jag iallfall en av de bättre som gick i den gruppen, alla var ganska dåliga faktiskt(A)

5. Om jag fick bestämma skulle man få tävla ponny hela livet! Bara för att man blir 18 så tycker jag inte att de måste innebära att man måste gå över till storhäst ifall man vill tävla och inte är för lång för ponny. Som jag som kommer kunna rida C-ponny hela livet måste sen gå upp till storhäst för att jag är för gammal! De är ju inte rättvist tycker jag!

Vad tycker ni?

 Fortsätta skriva 5 saker om mig själv varje vecka tills jag inte kommer på nått mer att skriva om?(A)


I thought all you needed was time but now time has destroid us

For ut och red Tingis barbacka i alla gångarter i detta skitväder som har varat hela dagen. Regn, och blåst.
Mysigt-.-'

Iallafall skötte hos sig rätt bra, var ganska pigg och lite spänd ibland, vilket förmodligen berodde på blåsten men annars helt okej:)
Gucci fick en välförtjänt vila idag!:)

Iallfall så har jag kommit hem från stallet för drygt en timma sedan, har ätit middag och medans jag låter maten landa i magen för att kunna träna sen så sitter jag och klickar runt på datorn.

Imorn blire förmodligen träning för Jeanette om inte annat, ska höra med henne ikväll, men om de ska vara sånt här skitväder kanske man skippar de? vi får se helt enkelt!:)

 gammbild, på skruttan<3


I'm not gonna wait for you anymore

Hoppträningen med Tingis gick suuper igår och de känns så jävla bra!! De känns verkligen som om jag har fått min ponny tillbaka<3 Hon tycker de är så kul, bjuder och tar tag i hinderna och de känns bara helt underbart bra!<3
Hoppade en liten bana på runt 90 och de gick bara super, inga problem alls:D
Överlycklig!
Blir tyvär ingen film då vi inte tog me nån filmkamera(A)

Iallafall idag slutade jag då halv 2 och tänkte att " åh vad bra då kan jag fara ut till stallet direkt" Men nu har Holmsundsbussjävlarna ändrat sin tidtabell och avgångsplatser så de står inte vilken tid den avgår från Gimo och inte vars heller -.-' Tror jag får psykbryt!!
Så nu måste jag sitta hemma och vänta tills pappa kommer hem och kan skjutsa mig. Vilken förmodligen blir nån gång vid 4 och då pajade hela min planering.

Näe, får väll hitta på något att göra tills dess helt enkelt..


Precis sådär äckligt perfekt

Skoldagarna rinner förbi utan att jag riktigt hinner greppa de. Men samtidigt känns de skönt.

Iallafall hade vi inte så många lektioner idag och de flesta av de ganska slappa (Mitt schema kanske inte är så dumt ändå?)

Iallafall hoppträning ikväll med Tingis, Lilla Röda Nakenråttan ( hahaha snyggt namn! ) och de kommer förhoppningsvis gå super!:D
Har jag tur kanske pappa filmar lite mer också :)

Ska snart städa upp på mitt rum, soffan är fortfarande utbäddad sen Manda sov här i lördags<3


They don't really care about us

Rakade Tingis för första gången själv och de blev väll rätt bra ändå(A) De blev lite små randigt på vissa sällen men jag är nöjd för att varit första gången.
Iallfall så äre ju hoppträning med Tingis imorn och det ska bli suuperkul!:)

Tittar på idol nu och ska fortsätta med dee hörss<3


I don't want to let go of your hand

Skolan idag gick snabbt och blir att fara ut å rida Tingis i skogen ( Maja har Gucci ) och har jag tur blire att raka Tingis också nu när vi köpt en klippmaskin!:)
Har även insläpp ikväll.



Come break me down, I'm finished with you

Underbar låt som fastnar i mitt huvud<3

Your promises they look like lies

Gillar att hitta tillbaka till musik som man inte lyssnat på på ett tag, just nu spelas denna underbara!


Why are you stuck in my brain like a fucking bug

Känner mig duktig idag som har trampat en mil på träningscykeln framför idol, sen har jag kört magövningar och lite armhävningar och känner mig rätt nöjd över mig själv!:)
Planerar att försöka träna lite mer på onsdag, då slutar jag tidigt^^,
Är förövrigt gryyyymt sugen på att börja träna på Boxersize (eller vad de nu heter eller om de ens heter de längre) När jag var mindre tränade pappa där och jag brukade följa med och slå lite på säckarna och sånt och just nu känns de väldigt lockande att börja på riktigt. Jag vet inte varför men jag har alltid tyckt att boxning är kul, så som andra kampsporter och även motorsport, typ köra cross skulle vara grymt kul!! Är väll lite av en pojkflicka på så sätt? Men boxning känns som en grymt bra träningstyp, plus att uppvärmningarna är inte dåligt jobbiga!

Frågan är ju bara när man ska ha tid med de?

Iallfall har jag bestämt mig för att börja planera mycke bättre!
Jag ska planera upp mina dagar lägga undan tid för allt så att jag hinner med.
Vill hinna med stallet, plugg, kompisar, träna och ändå ha egen tid för mig själv utan att behöva stressa.
För just nu känns de som om jag stressar igenom allt för att hinna med men jag hinner ändå inte med.
Antingen beror de på dålig planering eller på att jag helt enkelt har för mycke att göra.

Förhoppningsvis löser de sig ifall jag planerar bättre, vilket jag ska börja med!



I don't care where we'r heading to as long as I'm going there with you


Har varit i stallet 6 timmar idag (A)
Känner mig duktig och effektiv!

Iallfall så for jag ut vid 12 och red Gucci en stund på banan, för ovanlighetens skull red jag honom på pelhamet för att kunna vara så mjuk och lätt i handen som möjligt och bara kunna rida med benen och få honom uppmärksam på mig.
Han skötte sig suuper och gick jättebra så känner mig riktigt nöjd med honom!!:)

Haha sen vid 4 tiden och Becca och Joel och jag kan bara säga att jag ALDRIG har sett någon som är så rädd för hästar som Joel! Herreguuud vad jag och Becca skrattade åt de(A)
Men jag fattar inte för han vågade stå och gå bakom hästen men han ville knappt gå nära huvudet :P
Gucci som är såå snäll!!<3
Iallafall efter en ganska lång stund så fick vi honom iallafall att klappa på honom på kroppen men han vågade fortfarande inte gå nära huvudet :P

Sen lyckades vi också lura upp honom på Gucci!:)

Becca satt på honom barbacka och skrittade runt lite på ridbanan och då sa vi att nu var de ju hans tur, han vägrade såklart men då sa vi att om du sitter bakom Becca då och då vågade han lite mer eftersom han var långt ifrån hans huvud. Nu var de ju bara så att när Joel hoppade upp så hoppade Becca av och vips satt han aldeles ensam uppe på Gucci, spänd som en stålfjäder!:P
Haha vi ledde honom några varv runt och hade väldigt roligt åt de(A)
Har faktiskt film på när han rider :P

Fast han fick ju inte världens bästa avslut när vi hade släppt tillbaka honom i hagen så blev Tingis irriterad på Gucci och skrek och vände rumpan mot honom så att Gucci hoppade undan :P
Hhahahaha, först skrek Tingis, sen skrek Joel och sen sprang Gucci och Joel åt varsitt håll!
Jag och Becca höll på att dööö av garv!!

Haha är rätt stolt över lillen ändå ;P



Sen tänkte jag bara svar på kommentarer att tröjan finns att köpa på Bubbleroom.se

Haha de är väll klart att jag har ramlat av, gud ja jag har ramlat av massor av gånger men de var ju inte de jag syftade på utan att Maja bara råkar ramla av i stortsett varje gång hon har hoppat vilket gör att hon inte tycker de är speciellt kul längre. Hon är dressyrryttare.



Sööötnos tur att du är snäll<3

-

Ifall någon undrar varför inte min lillsyrra hoppar, vilket jag antar att de flesta undrar när vi har 2 hoppponnyer så är de här anledningen (A)

Ifall ni inte orkar se hela spola till 1.40! ;)



förlåt meen,

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!

De var en maskerad hoppningen men de räknade ni säkert ut (A)

I'm a satellite heart lost in the dark

Vill haaa!!<3



bästa Manda räddar min dag iallfall<3


My body aches when I aint whit you

Och så gick alla planer för idag i kras så då får jag väll helt enkelt använda min plan B,

Göra ingenting.


I thought it was a love story but you don't want to get involved




Känner mig duktig som gick upp tidigt för att vara och släppa ut hästarna 7^^,

Iallafall så började jag att rida Tingis barbacka i skogen i typ 40 minuter, skrittade bara så de fick som bli hennes vilodag:) Har inte så mycke mer att säga om de eftersom hon skötte sig heeelt exemplariskt!

Sen så red jag Gucci runt sjön:) De var första gången han gick den vägen och han skötte sig också suuper! Han bara gick på och var inte ett dugg fånig eller nått! Inte för att han brukar vara de men ändå(A)
Så jag joggade honom runt sjön iallfall och han tyckte de var skönt att få komma ut iallfall de märktes:)

Iallfall så fick jag skjuts hem av morfar sen vid halv 12 så nu har jag duschat och fått på mig lite rena kläder och smink så nu känner jag mig redo för dagen!:)

Ska ju vara med Becca idag som kommer nångång, tror hon har sovit hos Joel och hon visste inte när hon skulle fara men vi ser juu, nån gång kommer hon nog.

Annars så ska jag gå ut med hunden om en timma och sen såå... jaa får vi helt enkelt see ^^,



Skrutt när vi kom 3a i vindeln :)<3

What you find you can't keep

Jaa, heldag i stallet idaag dåå och kändes faktiskt bara braa:)

Började rida Tingis i skogen ett tag och jag red lite galoppfattningar och lät henne trava på lite i sin egentakt :) Var bara nöjd med henne!

Sen for man in och hopptränade Gucci och vi red samma övning som vi gjorde i tisdags med Tingis och nu är vi ju i stora ridhuset på fredagar och de tycker Gucci är superkul så då blir han också extra pigg och stark så vi fick träna lite lydnad som avsaktningar och sånt och i slutet var han rätt fin och lyssnade mycke bättre:)
Med träning, mycke lydnad och avsaktningar osv så kommer han bli såå fin sen!:)

Imorn upp kvart i 7 för att vara i stallet 7 och släppa ut hästarna och sen så rida båda och sen fara hem duscha och sen vara med Becca hela kvällen:)

Näe sova så hörs vi pusshejj<3


It's been a while since I saw your face

ÄNTLIIIGEEN, är första skolveckan slut och nu väntar en sköön helg!!

Ikväll blir de då hoppträning mellan 8-9 men eftersom jag råkar ha en Liten Röd sak också så blir de att åka ut till stallet vid 4 och rida henne sen packa ihop alla grejer och ta med båda hästarna in på hippo, duscha Lilla Röd, sen ha hoppträning med Lilla Grå och sen hem och sova:]
Kommer typ ändå inte vara hemma för än halv 11 såå.

Imorn däremot ska jag och Becca ut på en tur i skogen, förmodligen får Becca ta Lilla Grå men samtidigt har jag inte ridit honom så mycke i veckan så hon kanske får ta Lilla Röd istället, vi får see helt enkelt.
Sen planeras de att ha tjejkväll/tjockiskväll hemma hos mig och på söndag ska jag fara ut och springa eller åtminstånde cykla!

Såå de är väll typ min kommande helg dååråå...

Iallfall har jag bestämt mig för att avanmäla dressyren, de är trots allt inte min grej (A)


I know enough to know that we wont work it out

Red ju då dressyr för Jeanette på Tingis och det gick rätt dåligt. Tingis var stel som en pinne, springig och fjantig. Red igenom programmet 2 gånger också och de gick rätt dåligt första gången men andra gången gick de mycke bättre och hon lyssnade mer. Funderar på att stryka mig från dressyren nu och jag kommer förmodligen ändra mig 711 gånger innan jag bestämmer mig men vi får helt enkelt se hur jag gör.

Sen fick Jeanette rida Gucci och man kan ju säga att jag skämdes för hur han betedde sig -.-'
Frågan är ju som han ens kunde bete sig sämre? Han var springig och så fort hon försökte kräva något av honom blev han springig och motsträvig...Men i slutet så släppte han rätt bra och gick riktigt fin:)
Han behöver verkligen lära sig att ha respekt mot än och sluta fjanta omkring och göra allt svårare än vad de är.

Iallfall så ska hon nog rida honom igen nästa torsdag och ha lektion för mig och Tingis igen och förmodligen går de bättre då, för båda!

Iallfall så äre hoppträning imorn med Gucci och innan den ska jag fara ut i skogen och rida Tingis:) Blir nog bra, min träning börjar ju inte förän 8 såå. Ganska jobbig tid ändå 8-9 en fredag kväll!

Näe ska snart hoppa i duschen och slöa lite framför TVn :)


Löften är till för att brytas

Morgon på er, sitter och äter god smoothie till frukost och börjar om ca 20 minuter:) Tur att de tar exakt 2 minuter att gå till skolan också. Har slöjd som första lektion och jag har bestämt mig för att göra ett förkläde:P Haha har en känsla av att det aldriiiig kommer användas men men inte mitt fel att jag måste slösa på tyg för att få bra betyg (A)

Näe kanske ska man börja aktivera sig litegrann och dricka klart snart vii höörs<3