You get one more chance

Insåg nyss att jag inte suttit vid datorn sedan julafton, det är fan bra jobbat för att vara mig. Har helt enkelt inte haft lust eller tid till det så.
 
Hoppas iallfall att alla fick en bra jul och fina julklapar, jag fick mig minsann lite fint, som tex en kingsland tjocktröja och en kaffebryggare! Nu saknas bara lägenheten!
 
Annars har jag fortsatt trimma på med Räk och vi var tex inne igår och hoppade några språng och hon var finare än sist, dock fortfarande lite muppig och gjorde lite luftsprång här och där men hoppade bättre språng och var framme för skänkeln på ett helt annat sätt så kan inte va annat än nöjd ändå.
 
Idag blev det dock skritt på täcket utomhus i kylan men imornbitti blir det ridhus igen, det är ju tråkigt att det inte blir så mycket variation men vad ska man göra när underlaget är stenhårt?
 
På lördag är det iallfall Micke träning och jag känner mig laddad!
 
 

The best way to stay insane

Julaftons mogonen spenderades inne på hippo och det blev att ta fram 2 hinder, räcke och en oxer och få några språng i kroppen. Räkan var väl ungefär den grinigaste grin muppen i världen och ibland överträffar mitt balanssinne mig själv för det var inte nådiga dumheter hon höll på med ibland. Men hoppa gjorde hon som den lilla gud hon är, sen ska vi bara jobba pådet där med hennes humör. Vi testade även på några större språng på 130 och det gjorde hon utan problem. Det svåra är snarare att hålla henne på bra humör emellan åt och att få henne att gå fram för skänkeln för det är lätt att hon hamnar bakom handen i kurvorna upp mot hindret och då måste man rida på framåt för att få distansen och då tappar hon teknik. 
Men det ska bli bra att komma igång igen!
 
Annars har vi ätit gomiddag med släkten och jag och syrran har rimmat ihop julklappsrim av elitklass och det blir nog en bra julafton ändå!
 
(Räks dåliga humör idag beror förmodligen på att jag tvingade på henne denna luva för en bild, hon hatar mig)
 

Heaven and hell it's all here

For ut en timma i skogen med Räk idag och hon skötte sig fin fint, är ju dock bara is så går ju inte att göra annat än att skritta men det är mysigt det också, hon klagar inte iallfall.
Annars har jag städat lite på mitt rum och slagit in de sista julklapparna, har nog aldrig haft mindre julkänsla i mitt liv men men, det kanske känns mer imorn då det faktiskt är julafton.
 
Blir att kliva upp tidigt imorn iallfall och fara in på hippo med hästarna på morgonen, ska nog försöka ta några språng med henne, är ju faktiskt första Micke träningen den 2 januari.
 
Ska bli lite spännande och se vad han tycker om henne och förhoppningsvis så är hon på likabra humör som hon varit den senaste tiden och skämmer inte ut mig totalt. Hahah men man vet ju aldrig med mitt lilla Kräk
 
 

Everybody move

Började morgonen med att lyckas förväxla tisdag med måndag, hade ställt alarm för att åka in med Räkan till hippo hyfsat tidigt men vaknade av mig själv en timme efter att alarmet skulle gått av för att inse att jag ställde det för måndag och inte tisdag -.-'

Hur som helst så var jag snabb iväg ändå och red ett 40 minuters pass med Räk, gramanen fick åka på, men hade nog inte behövt den för hon kändes väldigt fin ändå trotts att hon inte gjort så mycket under helgen jag varit borta. Hon kändes ändå smidig och mjuk,lyssnade bra och gjorde fina travökningar och galoppombyten och lyssnade bra fram och tillbaka.

Sen blev det hem och slänga i sig lite käk och sen in till stan med syster för att handlade sista julklapparna. Hittade det jag sökte iallfall och känner mig nöjd med mina inköp. Sen drog vi en middag på Vezzo, blev en ceasar med oxfile istället för kyckling, helt i min smak!

Annars har jag kollat på när syrran bakade Rocky Roads och nu blir de att mysa i sängen och imorn har jag noll planer för en gångsskull!


Im a warrior

Hemma igen efter en mysig helg i huvudstaden tillsammans med en fin en.
Julkänslan ligger fortfarande på -10 men det blir nog en bra julafton ändå.
 
Idag så började jag inte jobba förän vid 14.45 så for ut i skogen med Räk på förmiddagen och hon skötte sig exemplariskt, trotts att det bara gick att skritta för att det var isbana... 
Jobbet gick iallfall bara bra och jag är nu ledig fram tills lördag igen.
 
Imorn blir det därför att åka in på hippo på fm för lite trimm och sen in till stan med syrran för att slänga ihop de sista julklapparna.
 
Sen kanske man får lite julefrid?
 
 

And im blue

Det gick faktiskt bättre att rida än vad jag trodde att det skulle göra, men det är ju mest på ovansidan av handen som jag har ont. Det var ganska mycket folk i ridhuset till att börja med men det gjorde inte Räkan någonting hon brydde sig inte alls vilket var skönt, valde att rida henne på hacket också för omväxlingsskull och att hon blir lite lättare i handen på det faktiskt vilket jag tänkte skulle va smart med tanke på min hand, man får bara passa henne ibland så hon inte paddlar på för mycket på frambenen. 
Efter ett tag var det inte lika mycket hästar i ridhuset så då passade jag på att ta några språng på ett litet räcke, hon verkade tycka det var buskul, hon har ju inte tagit ett språng sen sista träningen.
 
Måste försöka få möjlighet att hoppa henne mer nu, speciellt eftersom vi ska rida vår första Micke träning i början av Januari.
 
Imorn får hon fara ut en sväng i skogen och sen på kvällen flyger jag söderut och kommer hem igen på söndag så Maja får äran att rida min Skrutt.
 
 

If it ever comes to that

Idag jobbade jag mellan 7-12 ett lugnt pass som gick bra, trotts att jag var långsam och behövde lite hjälp ibland pga invalid hand. Den mår förövrigt bättre idag, är inte lika svullen men är blå över nästan halva handen och fingret men jag kan iallafall röra mer på det.
 
Ska försöka åka in på hippo med Räk idag igen och rida lite, vet inte hur det kommer gå pga handen meeen finns det folk som kan rida utan ben eller armar så kan jag väl rida med ett stukat finger!
 
Det är svårt att få det blåa syns inte så mycket på bilden men tro mig det är blått!
 

Im a heartbreaker

Den här dagen blev ju inte riktigt som planerat om man säger så.
 
Klev upp vid 8 och for in med Räk till ridhuset och trimmade lite och hon var verkligen fin, jobbade mycket med traven och lösgörande och växlade lite mellan att sitta ner på henne och rida lätt.
 
Sen när jag skulle hem (jag var själv med henne) så skulle jag lasta på henne och hann bara in och knäppa fast henne innan hon försökte backa ut igen och fick då panik när hon satt fast och säkerhetsspärren lossnade inte så fick försöka våldslita loss henne och lyckades på nått vis fucka upp mitt finger, blödde som faan först och sen när jag tvättat bort de så ser jag att mitt finger är ungefär 3 ggr så stort, snett och alldeles blått. Fick hjälp att lasta på henne igen och åkte hem och sen åkte jag till aktuen.
 
Väl där blev jag skickad till vårdcentralen med en väntetid på 2 timmar för att komma in få vara där i 3 minuter innan de säger att jag ska tillbaka till akuten för att röntga de. 
 
Hur som helst var ingenting brutet eller ur led utan har bara en jätteblödning i fingret som bör lägga sig av sig själv, som tur var är det vänster hand men jag känner mig fortfarande helt invalid...
 

Never let this go

Igår blev det ridhus med Räk, var dock massa folk och muppar så blev inte så mycket effektiv ridning men hon fick iallfall gå i alla gångarter och kändes väl helt okej även om hon var ganska stel och lite dryg i munnen emellanåt. Men jag tyck som om henne ändå!
 
Idag har jag jobbat från 10.45 till 19, ett ganska drygt pass men de flöt på helt okej även om sista timmarna var tröga. 
 
Imorn jobbar jag 13.45-21 så ska dra in Räk på morgonen, borde ju knappt vara nå folk i ridhuset då, sköönt!
 
 

I'll give you my heart

Idag har jag haft 9.30 till 18 passet på jobbet och trotts att det inte är de bästa tiderna så har dagen verkligen gått huur fort som helst! Jättemycket folk, massa saker att göra, helt perfekt jobbdag helt enkelt!
Sen att man fick taco middag när man kom hem gjorde ju inte saken sämre!
 
Börjar dock bli sjukt less på det här dåliga underlaget, får så dåligt samvete av att inte kunna rida Räkan lika mycket som hon borde gå, men hon verkar väldigt nöjd ändå så man får utgå ifrån hur hon känns, för denna dam är bra på att visa när hon är missnöjd!
 
Annars så sitter jag med blekning i håret eftersom jag planerar att försöka bli real life Khaleesi ( jag vet omöjligt) men kan åtminstånde försöka få vitt hår igen. Första steget blir att bleka utväxten och sen köpa Shocks White toner och kleta i håret och hoppas på att det blir vitt!
 
 
 

That's when she went away

Idag har dagen besått av jobb mellan 11-17.30 och snacka om att det har varit fullrulle! Fattar knappt själv varför det var så mycket folk idag, det var ju bara en vanlig onsdag, men det är alltid kul när det är mycket att göra.
 
Annars så har jag varit ute i stallet och myst på min Räka och passat på att putsa upp alla grejer, kände att när underlaget ändå är så kasst kan jag lika bra putsa grejer istället, och fint blev det! Så nu har hon rena fina saker när vi åker in på hippo imorn.
 
 

Give me one more chance

Dagen börjades med att dra in både Iddy och Räkan till hippo för lite ridhustrimm.
Började att rida Iddy för att det inte skulle bli lika konstigt att gå över på ponny men asså shit vad konstigt det känns att rida ponny igen, haha inga gångarter och ingen hals XD Hur som helst så gick det väl helt okej, hon var väldigt stel och struttig men lossnade bättre på slutet, gjorde inga avancerade grejer alls och försökte mest få henne att lossa i sidorna och speciellt vänstern som hon är så sjukt stel i. Blev iallfall bättre och bättre.
 
Räk började passet med att slänga av mig, haha dock var det inte meningen för hon blev skrämd av en häst som longerades som började busa precis bakom henne så hon slängde sig fram och började göra luftsprång och jag som satt och dagdrömde på långa tyglar var inte direkt beredd, lyckades iallfall landa på fötterna så det var ju tur.
 
Resten av passet så var hon faktiskt väldigt fin, jobbade med en del övergångar och lite sånt och på slutet kändes hon riktigt bra, fina tjejen.
 
 

Put back the pieces of my broken heart

Igår gjorde jag något jag aldrig trodde jag skulle göra, jag for på gymmet. Applåder till mig tack!
Har inte varit där på kanske 2,5 månad och det kändes, dock så gick löpningen bättre än förväntat, sprang faktiskt 3km hyfsat enkelt, jaaaa det är inte långt men jag har sämst kondis så ge mig lite credd! Körde sen ben och lite mage.
 
Idag kan jag inte gå har brutalaste träningsvärken i benen och röven! For in med Räk till hippo och fokuserade på att få henne rund och avslappnad och wow vilken fin galopp hon bjöd på emellanåt, superavslappnad och bar sig hur bra som helst!
 
Åkte sen på gymmet igen, hade tänkt löpa men benen sa stopp så blev bara 2km powerwalk i uppförbacke och sen blev det lite bröst och mera mage.
 
Kommer förmodligen ha ont precis överallt imorn, men nu jävlar är det dags för att komma igång med träningen igen!
 
 

Im giving up

Ändrade planer, blir inge hippo ikväll pga att det fortfarande är isbana ute på vägen och inte det mest optimala föret att köra transport ute, så hästarna får tyvärr vila idag... känn sjukt surt men vad ska man göra, att försöka rida utomhus i det här föret är som att be om att halka och dö för det är bara is överallt... 
 
KAN DET BLI RIKTIGT VINTER NÅN JÄVLA GÅNG?!
 
 

Im so sorry, you know that

Är ledig hela denna helg vilket känns ganska skönt, även om jag gärna hade jobbat.
Igår så blev det en tripp in till stan för att köpa lite nödvändiga grejer som hårfärg, puder och sånt. Blev även att ta en Frappino med Pontus innan vi for hem till mig och käkade middag och såg på Anime hela kvällen, har väntat i ungefär 4år på att få honom att börja kolla på anime så har introducerat honom till Attack on Titan och nu jävlar verkar han bli fast! 
 
Idag så sov jag faktiskt till 12 vilket var otroligt skönt och välbehövligt, planen för dagen, eller ah kvällen är att dra in Räk och Iddy till ridhus, ska rida bägge idag, Räk ska nog få ta några språng i ridhuset ifall det inte är så mycket folk och Iddy ska bara få sig lite dressyrtrim tror jag,
 
Såhär såg jag ut igår förresten, bortsett från hemsk utväxt är håret ganska snyggt!
 
 

Until there is nothing left to say

Igår så blev det lite trim i ridhuset, jag och syrran åkte in tillsammans (älskar att kunna köra transport) efter middagen, det var dock en del hästar i ridhuset och några hoppade så Räk var lite spänd och ofokuserad ibörjan men lossnade fint på slutet och arbetade på bra, all ridhus tid den här tiden på året är bra tid så man får försöka åka in när man kan för idag blev det enbart skritt i skogen eftersom underlaget är så fruset och knöligt, men hon skötte sig hur bra som helst och lunkade på snällt utan att hitta på dumheter.
 
Imorn blir det nog att rida lite på ridbanan, blir nog mest lösgörande skrittarbete eftersom underlaget inte är de bästa men kommer nog lägga in lite trav och nån fattning för omväxlingensskull. 
 
 

Cross your heart and hope to die

Klev upp vid halv 10 idag och tog ut Räkan en sväng på ridbanan med hacket, det var dock minusgrader så underlaget var lite för hårt så red bara i en halvtimma lite lätt och gjorde några galoppfattningar, hon kändes ganska fin ändå. 
Annars så jobbade jag mellan 14-21 och jag hade riktigt bra flow och kände att jag fick mycket gjort och tiden gick ändå ganska snabbt!
 
Imorn så jobbar jag mellan 11-17.30 och efter det så blir det att dra in Räk till hippo för lite ridhustrimm, tror nog jag kommer ta henne på gramanen och rida mer galopparbete för att hon ska få lite stöd att komma under sig ordentligt och lossa i ryggen. 
 
För övrigt som inte har något att göra med det här inlägget men kan vi ta ett moment och kolla hur långt mitt hår har blivit. Trodde aldrig att dagen skulle komma när mitt hår bestämde sig för att börja växa ut igen efter år av hårmördande!