Let the beat drop

Kan ju säga att jag verkligen inte begriper mig på Gucci just nu-.-'
Varje ridtur den senaste veckan har han hållt på att dumma sig på exakt samma ställe. Han vägrar helt enkelt att gå frammåt och försöker slänga sig runt åt vänster och gå tillbaka. ÄVEN på vägen hem. Har tar inte skänkeln, han lyssnar inte på rösten och han tar knappt spö heller. Och om han gör det så drar han typ iväg rakt åt vänster vilket är typ rakt in i skogen/massa kvistar eller så börjar han stegra.
Idag var en sån där brutalt jobbig gång när han tjaffsade hur länge som helst och typ backade ner i ett dike, gick i i skogen, typ försökte gå igenom Tingis samt att vi nästan stegrade över...
Jag fattar inte vad hans problem är!!
Men jag antar att det är för att vi har träffat rådjur där typ 3 gånger men det var över en vecka sedan och de har aldrig ens tittat på honom och han är som inte rädd när man kommer dit utan det känns mer som om han stänger av och sen blir han stressad när man blir arg på honom...men men det är väll förmodligen bara att kämpa på.
Tänker INTE låta honom komma undan och lära sig att "om jag tjaffsar ett tag så går Tingis först", så det är väll helt enkelt att kämpa på och vara ännu mer bestämd..

Svar på fråga iallfall varför vi inte mätte ner honom är för att jag vet med säkerhet att han inte är en C-ponny. Tingis är ju maxad och han känns verkligen grymt mycket större än henne och sen har han så stora gångarter att avstånden skulle bli för trånga. + att ifall någon på tävling skulle komma fram och säga till överdommaren att "den där ponnyn ser stor ut för att vara en C ponny" kan man bli tvungen att kontroll mäta på plats och är hästen då över måttet, som jag vet att han är,så blir det ju inte så kul.
Men han är helt enkelt en lagom stor D-ponny^^





Det finns ett par ponnysar jag är säker är i fel kategori/stor häst. Lustigt att ponnyn i Blå basen är mätt till d-ponny. Sen mäts den in som c-ponny ett till två år senare. Många ponnysar som varit utställda har sin mankhöjd i blå basen. Mycket intressant. Mer civilkurage bland ponnyryttarna och framför allt deras föräldrar att våga anmäla till överdomaren. Men tyvärr i branschen. Alla känner alla och vill inte bråka.

2012-01-31 » 00:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback