This is showjumping

Micketräning Dag 1
 
innan vi for in på träningen märkte vi att Gucci fått ett litet sår i mungipan, förmodligen efter att ha tjaffsat med Iddy i hagen. Så vi smörjde på det ordentligt och hoppades att det inte skulle dras upp men kedjan på pelhamet låg så pass dåligt till att efter halva passet så skavdes det upp igen. Så resten av passet så fokuserade jag på att försöka vara så lätt i handen som möjligt och de funkade bra, han verkade inte alls speciellt brydd av det som tur var.
 
Första dagen så jobbade vi med lite travbommar som uppvärming, få det lydiga och smidiga och lyssna tillbaka, vilket gick hur bra som helst inga problem, Fortsatte sedan att hoppa en kort ganska låg bana med relaterade avstånd på både kort och långt så man fick träna på att få tillbaka hästarna men samtidigt länga ut de och det gick hur bra som helst. Gucci var riktigt traggad på hoppningen och var hur fin som helst.
 
Bestämde iallfall att till Dag 2 att jag skulle hoppa på hackamore istället.

Micke träning Dag 2
 
Det var ju som sagt bana som gällde, en svår bana med många hinder ur sväng samt både 3 kombination och 2 kombination. Som tur är så fungerar Gucci bra på hackamore i hoppningen även om han blir väldigt stark och lite dragig stundvis. Vi började iallfall värma upp på ett litet räcke och sedan övergå till en linje oxer, räcke med 3 galoppsprång. Han kändes precis som igår, sjukt fin och väldigt taggad.
 
Vi började hoppa banan på kanske 80-90 började på en oxer sedan en tvär sväng till höger till en annan oxer, sedan rida in i 3 kominationen,  ut på språret igen och vända upp på ett räcke, sedan 5 fram till oxer och räcke linjen, vända runt och hoppa 3 kombination 2 galoppsprång till räcke, sedan ner efter långsidan runt upp mot en oxer sedan orelaterat tillbaka till hinder nr 1.
 
Första rundan gick hur bra som helst, han lyssnade bra, var något stark och lite halvsvår att få tillbaka ibland men annars riktigt riktigt fin!
 
Höjde sedan upp banan till 1m-110 Han var fortfarande sjukt fin men vi fick lite problem på hinderna ur kurvorna då han blir lite stark och dragig och jag inte kommer ner ordentlgit på honom. men som sagt det är sjukt svårt med honom på hackamore då han blir lite vinglig när det blir högre.
 
Men annars är jag sjukt nöjd med honom, han lyssnar så sjukt bra både fram och tillbaka nu och har verkligen en grym bjudning mot varje hinder oavsett hur stort eller brett det är och han är så otroligt ärlig!
Jag längtar verkligen tills tävlingssäsongen drar igång för då jävlar ska vi visa alla vad vi har lärt oss!
 
(ska försöka lägga ut en liten film som thai filmade från första rundan så ska jag fixa de andra filmena från dag 1 och 2 sedan ^^ )
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback