I have big dreams and a strong mind

Som många kanske vet så är Japan min absoluta drömresa och tanken är att till hösten kunna resa dit tillsammans med pojkvän, eftersom Japan är en drömresa för oss båda så har vi börjat bygga på en To Do list inför den resan och tänkte visa er vad som står på den listan för tillfället!
 
Besöka Kyoto.
 
Kyoto var huvudstad i Japan för flera hundra år sedan och där finns massor av fina tempel, slott, shrines, statyer och underbara miljöer. så det är definitivt ett måste!
 
 
Besöka Nara.
 
Nara har också varit en av Japans huvustäder, faktiskt den första av de om jag inte har helt fel. Där går det runt massa tama hjortar på gatorna som kommer fram till en och vill ha mat. Ifall man bugar framför de så bugar de tillbaka innan man ger de mat. Där finns också en av de största buddha statyerna i brons.
 
 
Besöka 47 ronins gravar. 
 
Om man ser filmen 47 ronins så får man veta berättelsen bakom. Men iallfall så alla dessa 47 personer tog livet av sig för att hedra sin mördade ledare. De var 48 stycken från början men 2 av de var far och son och eftersom kejsaren inte ville att deras "bloodline" skulle dö ut så slapp sonen ta sitt liv. Alla dessa 47 är begravda på samma plats bredvid sin kejsare.
 
Shibuya.
 
Shibuya är det störtsta shopping distriktet i Japan så varför vill man inte åka dit liksom! De är även känt för sina stora övergångsställen.
 
 
Besöka Hatichko statyn.
 
De flesta vet nog historien om Hatchiko och har säkert sett filmen. Jag grät ögonen ur mig när jag såg den filmen och historien är så vacker och tragisk om en hund som sitter vid tågstationen och väntar på sin husse som har dött i 9 år innan han själv slutligen dog. Statyn är en hedring för lojaliteten mellan hund och ägare.
 
 
Besöka Aokigahara forest.
 
En av de dödligaste skogarna i världen. Många människor har försvunnit och dött där och det är även en vanlig plats att ta självmord på. Många brukar åka dit och se det som en cool grej att hitta döda människor i skogen men anledningen till att vi vill åka dit är för att hedra de människorna som har gjort det och deras familjer.
 
 
Besöka studio Ghibli museum.
 
Där har de bland annat skapat Totoro och Howl's moving castle.
 
Dessa saker står en så länge på våran To Do list och det kommer bli flera!
 
Frågan är ju bara hur man ska hinna med allt på 2 veckor^^
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback